KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Sydafrika.

Praktisk info om at rejse i Sydafrika

Visumforhold og indrejsekrav
Der er visumpligt for danske statsborgere på turistrejser til Sydafrika, og visummet som tillader ophold på maks. 90 dage fås lokalt ved indrejse.

Det er et krav, at du har en flybillet ud af landet.

Vær opmærksom på, at det også er et krav, at du er i besiddelse af et maskinlæsbart pas ved indrejsen i Sydafrika. Dette gælder også børn, der uanset alder skal medbringe deres eget maskinlæsbare pas. Danske pas udstedt efter den 1. marts 1997 er maskinlæsbare.

Der gælder særlige regler, når du rejser til Sydafrika med egne eller andres børn (personattest m.v.). Læs Udenrigsministeriets anvisninger her

Visumspørgsmål skal i øvrigt altid rettes til den sydafrikanske ambassade i København.

Der kan forekomme andre indrejsekrav til Sydafrika såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Sydafrika.

Særlige indrejseregler i Sydafrika i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Sydafrika. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Sydafrika kan besøges året rundt - men forår og efterår er ofte rigtig gode valg. Bemærk, at det er sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark. Sommeren er rigtig varm i hele landet. Vinteren mod nord er behagelig med lune, solrige dage og kølige nætter, dog kan der blive meget koldt, hvis man befinder sig i de højtliggende områder. Mod syd kan det regne og blæse en del om vinteren. Dykning kan foretages året rundt, men har forskellige højsæsoner afhængigt af destinationen.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sydafrika er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sydafrika kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Sydafrika her.

Penge
Kreditkort kan bruges overalt, bortset fra mindre byer på landet. Medbring desuden en reservebeholdning af USD i kontanter. Det er let at veksle udenlandsk valuta i de internationale lufthavne og i bankerne i de større byer.
Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Transport

Fly:
South African Airways har ruter mellem alle større sydafrikanske byer. Der er andre mindre selskaber, som flyver forskellige indenrigsstrækninger, de vil ofte være billigere end South African Airways. Fra Johannesburg og Cape Town er der ruter til nabolandenes hovedstæder.

Tog:
Der er togforbindelse mellem de større byer. Togene har 1., 2. og 3. klasse. 1. og 2. klasse skal bestilles mindst 24 timer før afrejse. Togene er generelt billige og noget langsomme.

Bus:
Der er flere store landsdækkende busselskaber. Det er ofte luksusbusser med aircondition, toilet mv. Det er dyrere end tog, men langt hurtigere og mere komfortabelt.

Bil:
Klart det bedste valg i dette smukke land. Der er mange strækninger, især i den østlige del af Sydafrika, som er fantastiske at køre i egen bil. Det kan lade sig gøre at leje i én by og aflevere i en anden for et mindre gebyr. Biler kan lejes i alle størrelser og prisklasser. Du er sikret en bil, hvis du lejer hjemmefra, men det kan også sagtens lade sig gøre dernede. Husk at der køres i venstre side ad vejen i Sydafrika.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Pretoria
Sprog: Engelsk, afrikaans, zulu og andre sprog
Klima: Subtropisk til tropisk
Valuta: Rand
Religion: Kristendom, hinduisme, islam, jødedom og traditionelle afrikanske religioner


Information om Sydafrika

Sydafrikas modsætninger mødes
I Sydafrika finder man nogle af verdens rigeste mennesker side om side med nogle af verdens fattigste. Der eksisterer en sælsom blanding af luksusvillaer forskanset bag mure af pigtråd og fattige townships med vakkelvorne huse af bølgeblik. Her er pulserende og moderne storbyer og små, stille og støvede zululandsbyer. Samtidig rummer Sydafrika et frodigt og storslået dyre- og planteliv, tropiske vandområder, brede sandstrande, vilde kyststrækninger, men også støvede ørkenområder. Sydafrika byder på en imponerende og spændende variation i landskabet, klimaet og kulturen.

Safari i Kruger Nationalpark
I Sydafrika ligger Kruger Nationalpark, der er én af verdens største safariparker. Den kan med sin størrelse og beliggenhed bryste sig af at være et af det sydlige Afrikas mest storslåede naturområder. I nationalparken findes den største mangfoldighed af dyr i hele Afrika. Parken byder på et imponerende dyreliv med alle savannens eksotiske dyr. Her oplever man bl.a. THE BIG FIVE: løver, leoparder, elefanter, bøfler og næsehorn - samt livlige aber, vagtsomme zebraer og talrige forunderlige fugle. Udover det utrolige dyreliv kan man også nyde parkens billedskønne naturscenerier. Men Sydafrika er ikke blot savanne og tropisk dyreliv, landet byder også på dyr, som man normalt forbinder med kolde egne, såsom pingviner, sæler og hvaler.

Efter apartheid
Sydafrikanerne har været utrolig meget igennem, blandt andet det årelange apartheidstyre. Som rejsende i landet, kan man ikke undgå at blive berørt af historien, og ikke mindst af mødet med menneskene, som inspirerer med deres håb, energi og optimisme. Sydafrika er i sandhed et land med endeløse muligheder for fantastiske oplevelser.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top