15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 19.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Dette roadtrip tager dig fra storbyen Johannesburg via de smukke bjerge ad Panorama Ruten, hvor du kan opleve verdens 3. dybeste kløft Blyde River Canyon. På safari i Kruger Nationalpark har du mulighed for at se de afrikanske dyr - er du heldig ”The Big 5”. Ruten går via det lille land Swaziland, hvor du får en anderledes kulturoplevelse. Tag for eksempel en tur på hesteryg eller mountainbike blandt vilde dyr. Efter Swaziland kører du ud til St. Lucia ved det Indiske Ocean, hvor du kan besøge Isimangaliso Wetlands, og komme helt tæt på de store flodheste og krokodiller. Turen slutter med et par dage til at slappe af i den smukke kystby Ballito tæt på Durban, inden du flyver hjem.

Få information og fakta om Sydafrika her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sydafrika her

Bedste rejseperiode

Sydafrika kan besøges året rundt - men forår og efterår er ofte rigtig gode valg. Bemærk, at det er sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark. Sommeren er rigtig varm i hele landet. Vinteren mod nord er behagelig med lune, solrige dage og kølige nætter. Dog kan der blive meget koldt, hvis man befinder sig i de højtliggende områder. Mod syd kan det regne og blæse en del om vinteren.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sydafrika er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sydafrika kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Danmark - Johannesburg
Der er afrejse fra Danmark mod Sydafrika.
2. dag: Ankomst Johannesburg
Der er ingen større tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika, så efter en god nats flyvning ankommer du til Johannesburg. Ved ankomsten henter du lejebilen i lufthavnen, og finder selv til dit hotel. Resten af dagen er til rådighed til at udforske byen på egen hånd. Vi vil anbefale dig at besøge Apartheid Museet, som genopliver historierne fra apartheid og tage en cykeltur i Soweto, hvor Nelson Mandela og Desmond Tutu boede og hvor oprørerne mod apartheid blev planlagt. Johannesburg har mange nye moderne områder, som man ikke må misse. Braamfontein med små cafeer, restauranter og små lokale bryggerier og det livlige Neighbourgoods Market (kun åbent om lørdagen). Maboneng med alternative restauranter og mange små lokale kunstgallerier. Mange vælger at bo i det sikre og moderne Sandton, hvor der er mange flotte hoteller og store shopping centre.
3. dag: Johannesburg til Sabie via Panorama Route
Du skal i dag bevæge dig mod øst til Mpumalanga provinsen via den smukke Panorama rute. På vejen passerer du byerne Witbank, Belfast og Dullstroom. Hvis du ankommer i god tid, kan du besøge den nærliggende gamle guldgraverby Pilgrim's Rest, som er bevaret med de gamle huse og gader fra dengang, hvor guldgraverne havde kronede dage i Sydafrika. ([M,A])
4. dag: Panorama Route
Efter morgenmaden har du hele dagen til at udforske højdepunkterne ved Panorama Ruten. Kører du nordpå har du allerede det første anbefalelsesværdige stop efter kort tid: Gods Window med fantastisk udsigt over Lowveld. Stedet har fået sit navn, fordi Gud må have skabt dette syn til sig selv! Cirka 10-11 km øst for Gods Window finder du to spektakulære vandfald, Berling og Lisbon waterfalls. Den flotteste strækning på Panorama Ruten er langs Blyde River Canyon. Blyde River Canyon er verdens 3. største kløft, udgravet over millioner af år af floden Blyde River. Kløften starter ved Bourke's Luck Potholes, som blev til på grund af erosion millioner af år siden. Udsigten over kløften er betagende fra udsigtsstedet, hvor Blyde River nu snor sig 800 meter længere nede. Ruten slutter ved de tre klippeformationer Three Rondavels, som vind og vejr har formet, så de ligner gammeldags runde landsbyhytter. (M)
5.-7. dag: Safari i ved Kruger Nationalpark i vildtreservatet Marloth Park
De næste tre dage vil stå i safariens tegn. Efter morgenmaden kører du til Marloth Park, som ligger på grænsen til den kendte Kruger Nationalpark. Alle ’Big 5’ dyr (bøffel, løve, leopard, næsehorn og elefant) findes i Kruger, og parken har flere pattedyrsarter end noget andet vildtreservat i Afrika. Der skulle også være rig mulighed for at se andre fantastiske dyr, som giraffer, zebraer, hyæner, antiloper, gnuer, geparder, vortesvin og utallige fugle (over 500 slags).(M,A)
8. dag: Marloth Park - Swaziland
Efter morgenmaden forlader du lodgen, og kørere videre mod Swaziland. Grænseovergangen giver dig en forsmag på, hvad forskellen på Sydafrika og Swaziland er. På Sydafrika-siden modtager du dit stempel af en person, som er gemt bag skudsikkert glas. I Swaziland foregår alle formaliteterne i et åbent lokale, hvor der på bagvæggen hænger et stort billede af kongen. De synes at være meget glade for kongen i Swaziland, som er den sidste absolutte monark i Afrika. Heldigvis har kongen udtalt, at turister er vigtige, og skal behandles godt og det kan du regne med bliver efterlevet. Overalt er mennesker flinke, imødekommende og hjælpsomme. Samtidig er naturen smuk. Du overnatter i en traditionel, men komfortabel, græshytte formet som en bikube. Swaziland er et lille land med en rig kultur, hvor tempoet og attituden er mere afslappet end i de store nabolande. Du kan bruge sydafrikanske Rand her, og behøver derfor ikke bekymre dig om at veksle penge før grænseovergangen. (M)
9. dag: Swaziland
I dag skal du køre sydpå tilbage til Sydafrika og byen St. Lucia, i udkanten af byen ligger det vidtstrakte vådområde Isimangaliso Wetland Nationalpark hvor du kan tage ud på en lille sejltur for at kommet helt tæt på flodheste og krokodiller. Der er så mange flodheste ved St. Lucia at det nogen gange sker, at en flodhest går gennem gaderne. (M)
10. dag: Swaziland - St. Lucia
I dag skal du køre sydpå tilbage til Sydafrika og byen St. Lucia. I udkanten af byen ligger det vidtstrakte vådområde Isimangaliso Wetland Nationalpark, hvor du kan tage ud på en lille sejltur for at kommet helt tæt på flodheste og krokodiller. Der er så mange flodheste ved St. Lucia, at det nogen gange sker, at en flodhest går gennem gaderne. (M)
11. dag: St. Lucia
Hvis du er interesseret i safari, så ligger parken Hluhluwe-Imfolozi kun en times kørsel fra St. Lucia. Her er det muligt at se ’Big 5’ dyr (bøffel, løve, leopard, næsehorn og elefant). St. Lucia ligger ud til det Indiske Ocean, og om natten kommer de store Logger Head og Leather Back skildpadder op på strandene ved Isimangaliso Wetland. Det er derfor muligt at tage på en natsafari og opleve, når disse imponerende dyr kommer op på stranden. (M)
12. dag: St. Lucia - Ballito
Der er ca. to timers kørsel fra St. Lucia til Ballito, så du kan godt nå at tage på en halvdagstur inden du kører mod Ballito. Ballito er en smuk kystby kun en times kørsel fra Durban hovedstaden i KwaZulu-Natal regionen. Her kan du slappe af ved stranden og poolen inden du skal hjem til Danmark. (M)
13. dag: Ballito/Durban
På dit hotel er der en dejlig have med en hyggelig lille pool, og ikke langt fra hotellet finder du stranden, hvor det er muligt at surfe. Ballito ligger bare en times kørsel fra Durban, hvor vi vil anbefale dig at tage en gåtur på den kendte havnepromenade og tage til det farverige indiske marked. Durban er en af de områder i verden, hvor der er den største befolkning af indere udenfor Indien, så kultur og mad i denne region er meget indisk inspireret. Til de adventurelystne så er det også muligt at få en oplevelse ud over det sædvanlige og komme ned og dykke med tigerhajer. (M)
14. dag: Balito/Durban - Hjemrejse
Efter du har tjekket ud fra hotellet går turen mod lufthavnen (tidspunktet afhænger af flyselskabet). Du afleverer bilen i lufthavnen, inden du hopper på flyet mod Danmark. (M)
15. dag: Hjemkomst til Danmark
Du ankommer til Danmark efter et fantastisk eventyr i Sydafrika.

Overnatninger

1 overnatning i dobbeltværelse på hotel i Johannesburg
2 overnatninger i dobbeltværelse på mountainlodge i Sabie på Panorama Route
3 overnatninger i dobbeltværelse på lodge i Marloth Park ved Kruger
2 overnatninger i dobbeltværelse på lodge i traditionel græs-hytte (beehive) i Mlilwane Wildlife Sanctuary, Swaziland
2 overnatninger i dobbeltværelse på guesthouse i St. Lucia
2 overnatninger i dobbeltværelse på Bed&Breakfast i Ballito

Overnatningerne er baseret på ovenstående hotelstandarder, men kan tilrettes efter ønsker. Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budget- til luksus- og boutiquehoteller på denne tur.

Bemærkninger

Rejsen kan sagtens sammensættes som en familietur med børn. Dog skal det bemærkes, at der er forskellige aldersbegrænsninger på de mulige aktiviteter i Kruger Nationalpark. Hør nærmere information hos din rejsekonsulent.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse har afgang hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen arrangeres som en privat rejse med egen bil. Dog må det forventes, at man er en del af en gruppe på safariturene i Kruger.

Hele året

Pakkeliste

 • Guidebog (kan købes hos Jysk Rejsebureau)
 • Kreditkort og ZAR i kontanter
 • Pas
 • Almindeligt og internationalt kørekort
 • Vejkort over Sydafrika
 • Gode vandresko
 • Sandaler eller klipklapper
 • Badetøj
 • Solbriller/solhat
 • Evt. kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Johannesburg // Durban - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Billeje under hele turens varighed inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Safariture (dag 5-8) som beskrevet i Kruger Nationalpark med engelsktalende guide (3 x morgensafari + 2 x eftermiddags/aftensafari).
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Sydafrika er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Lokalt betalt envejslejegebyr samt ekstraudstyr (GPS, børnesæder etc.) på billejen

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top