15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 19.495,-
FRA 14.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen tager sin begyndelse i den skønne by Cape Town. I henter en lejebil allerede ved ankomsten, så I har friheden til at gøre, hvad I ønsker de næste dage. Vi sørger for tre overnatninger, så I har en god base at udforske fra.

Efter spændende oplevelser i byen venter landevejen, og I sætter kursen mod den smukke kyststrækning, Garden Route og Sydafrikas hval-hovedstad, Hermanus. Herefter venter strudsehovedstaden, Oudtshoorn. Naturen her er helt anderledes og en spændende kontrast til den frodige kyststrækning. Det er også her i området, man finder de fantastiske huler, Cango Caves. Fra Oudtshoorn går turen tilbage til kysten, hvor et par afslappende dage venter i Knysna. Rejsen slutter af med malariafri safarioplevelser på Eastern Cape. Her er naturligvis "Big Five" - løver, elefanter, bøfler, næsehorn og leoparder!

Rejsen er særdeles velegnet til børnefamilier, men kan naturligvis også foretages uden børn.

Få information og fakta om Sydafrika her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sydafrika her

Bedste rejseperiode

Sydafrika kan besøges året rundt - men forår og efterår er ofte rigtig gode valg. Bemærk, at det er sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark. Sommeren er rigtig varm i hele landet. Vinteren mod nord er behagelig med lune, solrige dage og kølige nætter. Dog kan der blive meget koldt, hvis man befinder sig i de højtliggende områder. Mod syd kan det regne og blæse en del om vinteren.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sydafrika er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sydafrika kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Danmark - Cape Town
Der er afrejse fra Danmark mod Cape Town.
2. dag: Ankomst Cape Town
Der er ingen større tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika, så efter en god nats flyvning ankommer I til Cape Town, og er klar til at tage fat på oplevelserne. Ved ankomsten henter I en lejebil i lufthavnen, og finder selv til jeres hotel. Resten af dagen er til rådighed. Cape Town er en spændende by, som I nemt kan bruge flere dage på at udforske. Attraktionerne tæller blandt andet Victoria & Alfred Waterfront, strandene ved Camps Bay og Clifton, Greenmarket Square, Houses of Parliament, et væld af forskellige museer og teatre samt Kirstenbosch Gardens.
3.-4. dag: På egen hånd i Cape Town
Dagene er til fri disposition i Cape Town. I har bilen til rådighed, så en mulighed er at køre ned til Cape Point og Kap Det Gode Håb. Undervejs kan I stoppe i Boulder’s Beach og besøge en pingvinkoloni. I kan også køre op til Table Mountain og nyde den fantastiske udsigt. Er vejret godt, er en tur til stranden en mulighed - tag badetøjet med, men husk at vandet godt kan være køligt.
5. dag: Cape Town - Hermanus
Der er afgang fra Cape Town mod Sydafrikas hvalhovedstad, Hermanus. I sæsonen (juli – november) kan I være heldige at se den truede sydlige rethval, når de kommer tæt på kysten ved den rolige og dybe bugt ved Hermanus. Vil I helt tæt på, kan I tage på en hvalsafari fra Hermanus. Hvis I ikke besøger Hermanus i hvalsæsonen, skal I ikke fortvivle - med byens hyggelige atmosfære og pragtfulde beliggenhed, kommer I ikke til at kede jer. Det tager kun et par timer at køre fra Cape Town til Hermanus, og I kan med fordel vælge at køre den smukke tur langs kysten. Gør eventuelt stop ved Betty’s Bay, hvor der er en pingvinkoloni.
6. dag: På egen hånd i Hermanus
Dagen bruges i Hermanus. Hvis der er hvaler, kan I få det meste af dagen til at gå med at kigge på dem. De er tit legesyge og det er en fænomentalt syn, når de springer op af vandet og plasker ned igen med et ordenligt vandsprøjt til følge. Er I her udenfor hvalsæsonen, kan I hygge jer i byen, gå en lang tur langs vandet eller hygge jer på stranden. (M)
7. dag: Hermanus - Oudtshoorn
Fortsæt rejsen igennem byen Swellendam, der ligger ved foden af de smukke Langeberg-bjerge. Efter Cape Town og Stellenbosch er Swellendam den tredje ældste europæiske bosættelse i Sydafrika. Byen blev grundlagt af Dutch East India Company i 1745, og blev navngivet efter guvernøren Swellengrebel og hans kone Damme. Byen er kendt for sin historie og har mange flotte eksempler på den kaphollandske arkitektur. Dernæst kører I videre ad den smukke R62, som fører jer til Oudtshoorn, hvor I overnatter. Eftermiddagen kunne indeholde et besøg på én af de over 400 strudsefarme i området, hvor I kan lære meget mere om verdens største fugl. Jeres aftensmad er inkluderet på overnatningsstedet, så nyd at I ikke selv skal finde en god restaurant i området. (M,A)
8. dag: Oudsthoorn - Knysna
I dag går turen mod de verdensberømte drypstenshuler Cango Caves. Tag eventuelt en guidet tur rundt i de snørklede gange og huler og bliv forbløffet over de smukke og finurlige formationer, som drypstenene har dannet i løbet af mange tusinde år. Efter frokost kører I ud mod kysten via George, som er Garden Route’s største by. I ender i Knysna. Knysna (udtales ‘Naisna’) ligger lige i hjertet af Garden Route, og er en flot kystby med urskov på den ene side og en smuk lagune på denne anden. Lagunen møder havet imellem de imponerende The Heads, to store farverige sandstensklipper, hvorfra der er en fantastisk udsigt, som man ikke bør snyde sig selv for. Nyd resten af eftermiddagen på havnefronten eller på hyggelige Thesen Islands. Aftensmaden bør selvfølgelig nydes ved vandet, hvor der er masser af restauranter at vælge imellem. Knysna er blandt andet kendt for sine velsmagende østers.(M)
9.-10. dag: På egen hånd i Knysna
De næste dage kan I bruge på egen hånd i Knysna og området omkring byen. Her er nogle forslag til aktiviteter:
 • Featherbed Experience: Tag med på Featherbed Experience, som starter med en bådtur over lagunen til the Featherbed Nature Reserve på den vestlige klippe, hvor man kan nyde en smuk vandretur i det flotte naturreservat.
 • Bungy Jump: De virkelig modige kan udfordre sig selv med intet mindre end et bungy jump på 183 meter ud fra Bloukrans River Bridge.
 • Flying Fox: For lidt mindre adrenalinsøgende personer er der en rigtig sjov oplevelse i Flying Fox svævebanen over kløften.
11. dag: Knysna - Safarioplevelser
Vi foreslår, at I kører fra Knysna om morgenen. Dagens mål er Amakhala Game Reserve, som ligger øst for Port Elizabeth - en køretur på godt 3½ time. Spis eventuelt en tidlig frokost i Jeffrey’s Bay, hvor en af verdens bedste surfstrande findes. Videre til Amakhala, hvor en ægte afrikansk safarioplevelse venter! Vildtreservatet Amakhala er privatejet og dækker et område på 7.500 hektarer - og her er naturligvis “Big Five”. Området her på Eastern Cape er malariafrit, og er derfor særdeles velegnet til familier med børn. I tilbringer tre nætter på Amakhala, og vi anbefaler, I tjekker ind før kl. 14.00, så I lige kan nå at blive klar til jeres første gamedrive! (A)
12.-13. dag: Safarioplevelser i Amakhala Game Reserve
De næste dage bruges i Amakhala. Dagsprogrammet varierer lidt efter vejr og årstid, men ser typisk således ud: Der er afgang på dagens første gamedrive før solopgang, da de fleste dyr er mest aktive først og sidst på dagen, når solen ikke står så højt på himmelen. Først på formiddagen er man tilbage på lodgen, hvor en dejlig brunch venter. Derefter er der fri et par timer til at nyde poolen eller tage en lur. Sidst på eftermiddagen spiser man igen et let måltid inden dagens anden gamedrive begynder. Her er man afsted indtil solen er gået ned, og I vender tilbage til lodgen og et dejligt aftensmåltid. (M,F,A)
14. dag: Amakhala - hjemrejse
Der er afgang fra Amakhala mod Port Elizabeth - en køretur på et par timer. I Port Elizabeth afleverer I bilen i lufthavnen, og påbegynder hjemrejsen mod Danmark. (M)
15. dag: Hjemkomst til Danmark
I ankommer til Danmark efter et fantastisk eventyr i Sydafrika.

Overnatninger

3 overnatninger i to-værelseslejlighed i Cape Town
2 overnatninger i luksus guesthouse i familieværelse i Hermanus
1 overnatning på 4-mands safaritelt i Oudsthoorn
3 overnatninger på guesthouse i lejlighed med to soveværelser i Knysna
3 overnatninger i safaritelt (family) til 4 personer i Amakhala

Overnatningerne er baseret på ovenstående hotelstandarder, men kan tilrettes efter ønsker. Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budget- til luksus- og boutiquehoteller på denne tur.

Bemærkninger

Rejsen kan arrangeres for familier med børn i alle aldre. Dog skal det bemærkes, at børn under 6 år ikke kan deltage på safariture af sikkerhedsmæssige årsager. Har man børn under 6 år, kan vi arrangere overnatninger på en anden lodge, hvor der kan arrangeres specielle børnesafarier for børn mellem 2-6 år. Børn under 2 år kan ikke deltage på nogen former for safariaktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan arrangeres med afgang hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen arrangeres som en privat rejse med egen bil. Dog må det forventes, at man er en del af en gruppe på safariturene i Amakhala.

Oktober - april

Pakkeliste

 • Internationalt kørekort
 • Praktisk tøj
 • Gode vandresko
 • Varmt tøj til kølige morgener og aftener
 • Hat/kasket
 • Solbriller og solcreme
 • Personlig medicin og myggespray
 • Kikkert
 • Guidebog
 • Evt. vejkort

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Cape Town // Port Elizabeth - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Billeje under hele turens varighed inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • 2 daglige gamedrives på i Amakhala Game Reserve med engelsktalende rangerguide
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Sydafrika er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Lokalt betalt envejslejegebyr samt ekstraudstyr (GPS, børnesæder etc.) på billejen

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top