Søg
Søg
Hanløve i Sydafrikas i Kruger Nationalpark
Garden Route, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika

Sydafrikas højdepunkter

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 24.495,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 19 dage

Oplev hvorfor Sydafrika også kaldes “A World in One Country”. Dette rejseforslag indeholder det hele; storby, vindistrikter, kør-selv langs smuk kyststrækning og safari. Oplev løver, pingviner, giraffer og strudse - alt samme på én rejse.

“A World in One Country” er blot et af Sydafrikas kælenavne. Vil du opleve hvorfor, er denne rejse et rigtig godt bud. Her får du lidt af det hele - lige fra storby, kør-selv-ferie langs en smuk kyststrækning til store safaroplevelser. Den ene dag ser du pingviner - den næste løver. Du rejser fra frodige kyststrækninger til tørre bushlandskaber.

Cape Town er en af verdens smukkeste storbyer. Du har god tid til at opleve byen, og du har en bil til rådighed, så du også kan køre til f.eks. Kap det Gode Håb. Tiden i Cape Town er din egen, men vi har sørget for overnatning, så du har en god base at tage på opdagelse ud fra.

Fra Cape Town venter en kør-selv-tur mod de skønne Vinland og Garden Route. Vinlandet er rig på kultur - og naturligvis fantastiske vine. Garden Route er et utrolig naturskønt område. Med bjergene på den ene side og strande og bugte på den anden, møder man flere smukke kystbyer, naturreservater og andre attraktioner på vejen, som alle indbyder til stop.

Rejsen slutter af med safari i den verdenskendte Kruger National Park. Mpala Safari Lodge forener på elegant vis luksuriøse omgivelser med det vilde Afrika. Lodgen ligger ved den verdensberømte Kruger National Park, der er flagskibet blandt Sydafrikas safariområder. Opholdet er med helpension, udsøgt service og er desuden tæt pakket med udflugter. Oplev den lokale Sotho-stammes traditionelle sang og dans, bush walks med kompetente rangers, safari-ture både om dagen og efter mørkets frembrud, to dage i Kruger National Park, besøg i en lokal landsbyskole, m.m. Mpala Safari Lodge er danskejet, og der er dansk personale ansat.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sydafrika her

Sæson

Årstiderne i Sydafrika er modsat af de danske.

Cape Town og Garden Route kan besøges året rundt, men den bedste sæson er den sydafrikanske sommer fra oktober til april. Om vinteren (maj-oktober) falder temperaturen til 9-10 grader om natten, og blæsten ude fra havet kan føles kølig. Hvalsæsonen er mellem juni/juli og november.

Mpala har ikke en decideret høj- eller lavsæson, da der ikke er nogen rigtig regntid med konstant fugtighed. Fra maj – september er det vinter og meget tørt. I de koldeste måneder juni og juli ligger dagstemperaturen på 20-23 grader med ned til 10 grader om natten. Men ellers ligger temperaturerne om dagen i ”vinteren” mellem 20-30 grader og om natten mellem 12-20 grader. Sommeren falder fra november – april med temperaturer på op til 40 grader. Der kan falde nogle kraftige byger, hvorefter det klarer op. I denne periode er landskabet mere grønt.

Strandhuse, Cape Town, Sydafrika

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Danmark - Cape Town
Der er afrejse fra Danmark mod Cape Town.

2. dag: Ankomst Cape Town
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika så efter en god nats flyvning, ankommer du til Cape Town og er klar til at tage fat på oplevelserne. Ved ankomsten henter du en lejebil i lufthavnen og finder selv til dit hotel/guesthouse. Resten af dagen er til rådighed. Cape Town er en spændende by, som du nemt kan bruge flere dage på at udforske. Attraktionerne tæller blandt andet Victoria & Alfred Waterfront, strandene ved Camps Bay og Clifton, Greenmarket Square, Houses of Parliament, et væld af forskellige museer og teatre samt Kirstenbosch Gardens.

3-4. dag: Cape Town
Dagene er til fri disposition i Cape Town. Du har bilen til rådighed, så en mulighed er at køre ned til Cape Point og Kap Det Gode Håb. Undervejs kan du stoppe i Boulder’s Beach og besøge pingvinkolonien. Du kan også køre op til Table Mountain og nyde den fantastiske udsigt. Er vejret godt, er en tur til stranden en mulighed - tag badetøjet med, men husk at vandet godt kan være køligt. (M)

5. dag: Cape Town - Stellenbosch
Turen går idag mod Stellenbosch, som ligger ca. 45 minutters kørsel fra Cape Town. Udover at være en livlig og meget hyggelig universitetsby præget af den smukke kaphollandske arkitektur, er dette område også Sydafrikas førende vindistrikt. Derfor er man næsten nødt til at besøge nogle af de kendte vingårde og prøvesmage deres fine produkt. I Stellenbosch-området er disse nogle af de mere berømte og nævneværdige vingårde, man kan besøge: Rust-en-Vrede, Kanonkop, Warwick Estate, Rustenburg og mange flere. (M)

6. dag: Stellenbosch & Franschhoek vindistrikter
Dagen starter med morgenmad, hvorefter du kører mod Franschhoek. Byen ligger kun godt en halv times kørsel fra Stellenbosch, og er især kendt for sine skønne vine samt sin franske kulturarv. Her finder du flere gode restauranter, hvoraf mange serverer udsøgt fransk ‘cuisine’. Af eksempler på gode vingårde i Franschhoek kan nævnes: La Motte, Boschendal & Graham Beck, mens gode restauranter i Franschhoek tæller blandt andet: Le Quartier Francais – en af de 50 bedste restauranter i verden, Le Petite Ferme og Reuben’s Restaurant & Bar. (M)

7. dag: Stellenbosch - Oudtshoorn
Fortsæt rejsen igennem byen Swellendam, der ligger ved foden af de smukke Langeberg-bjerge. Efter Cape Town og Stellenbosch er Swellendam den tredje ældste europæiske bosættelse i Sydafrika. Byen blev grundlagt af Dutch East India Company i 1745 og blev navngivet efter guvernøren Swellengrebel og hans kone Damme. Byen er kendt for sin historie og har mange flotte eksempler på den kaphollandske arkitektur. Dernæst kører du videre ad den smukke R62, som fører dig til Oudtshoorn, hvor du overnatter. Din eftermiddag kunne indeholde et besøg på en af de over 400 strudsefarme i området, hvor du kan lære meget mere om verdens største fugl. (M)

8. dag: Oudsthoorn - Knysna
I dag går turen mod de verdensberømte drypstenshuler Cango Caves. Tag evt. en guidet tur rundt i de snørklede gange og huler og bliv forbløffet over de smukke og finurlige formationer, som drypstenene har dannet i løbet af mange tusinde år. Tæt på hulerne finder du også Cango Wildlife Ranch, en stor dyrepark, hvor du, hvis du er rigtig modig, kan dykke med krokodiller. Efter frokost kører du ud mod kysten via George, som er Garden Route’s største by. Du ender i Knysna. Knysna (udtales ‘Naisna’) ligger lige i hjertet af Garden Route og er en flot kystby med urskov på den ene side og en smuk lagune på denne anden. Lagunen møder havet imellem de imponerende The Heads, to store farverige sandstensklipper, hvorfra der er en fantastisk udsigt, som man ikke bør snyde sig selv for. Nyd resten af eftermiddagen på havnefronten eller på hyggelige Thesen Islands. Aftensmaden bør selvfølgelig nydes ved vandet, hvor der er masser af restauranter at vælge imellem. Knysna er bl.a. kendt for sine velsmagende østers. (M)

9-10. dag: Knysna
De næste dage kan du bruge på egen hånd i Knysna og området omkring byen. Her er nogle forslag til aktiviteter: (M)

* Tag med på the Featherbed Experience, som starter med en bådtur over lagunen til the Featherbed Nature Reserve på den vestlige klippe, hvor du kan nyde en smuk vandretur i det flotte naturreservat.
* Knysna Elefant Park, hvor man tager sig af afrikanske elefanter, som før levede i skoven ved Knysna er bestemt også besøget værd.
* Hvis vejret er godt, kan du besøge Plettenberg Bay, som er Sydafrikas dyreste ferieby og måske bruge tiden på en af de smukke strande.
* De virkelig modige kan udfordre sig selv med intet mindre end verdens højeste bungy jump på 183 meter ud fra Bloukrans River Bridge.
* For de mindre rå er der en rigtig sjov oplevelse i Flying Fox svævebanen over kløften.

11. dag: Knysna - Mpala Safari Lodge
Fra Knysna kører du til lufthavnen i George. Her afleveres bilen, og du flyver via Johannesburg til Hoedspruit eller Phalaborwa. Her afhentes du i lufthavnen og køres til lodgen. Om eftermiddagen kommer den lokale Sotho-stamme og optræder med traditionel sang og dans. Middag på Mpala. (F,A)

12. dag: Bush walk og Tinshaba safari - Natsafari
På bush walken vandrer man til fods i naturen, ledsaget af Mpalas erfarne og bevæbnede guide. Det er en let og spændende tur, hvor guiden fortæller om de mange ting, man møder undervejs. Du hører om dyrenes levevis, hvordan mennesker kan overleve i bushen, når man kender de rigtige fødekilder, og hvordan man finder vand. Frokost på Mpala. Hen på eftermiddagen, når den brændende middagssol er aftaget, går turen til det nærliggende og meget smukke Tinshaba reservat. Der er mulighed for at køre game drive på 4-hjulede motorcykler (inklusiv). Hvis du foretrækker safari i åben safaribil med chauffør, er det også muligt. Undervejs er der chance for at møde bøfler, elefanter, giraffer, zebraer, kuduer, impalaer, gnuer, vortesvin og andre betagende dyr.

Efter safarituren dækkes der op til middag i bushen under stjernehimlen. Der er dug og levende lys på bordet i rigtig 'Karen Blixen' stil. Mpala byder naturligvis på champagne, for som Karen Blixen sagde: 'Safari uden champagne er ikke safari, blot en oplevelse'. Når mørket sænker sig, og tropenattens millioner af stjerner tændes, bliver mange dyr aktive, og det bliver tid til gamedrive igen - denne gang i mørket. De nataktive dyr ser eller sanser lige så godt om natten, som vi mennesker ser om dagen. Dyrene lader sig ikke skræmme af vores projektørlys, men bliver roligt stående. Hvis du er heldig, er det særligt om natten, at det er muligt at se den kønne leopard, mens den er på jagt. Tag godt med varmt tøj på, da aften- og nattetimerne i Afrika kan være ganske kølige. (M,F,A)

13. dag: Bush walk - Besøg på landsbyskolen Diphuti
Dagen starter med en bush walk, hvorefter vi besøger den nærliggende landsbyskole, Diphuti. En del af overskuddet fra driften af Mpala går til skolen for at forbedre forholdene for de ca. 800 elever og deres lærere. Mpala donerer desuden skoleuniformer til de fattigste børn, som ikke selv har råd til det. Sammen med myndighederne, der ikke selv havde råd til at betale udgifterne, lagde Mpala en plan for byggeriet af klasseværelser. Det har nu resulteret i næsten en fordobling af arealet, og derudover er faciliteterne til lærerne ved at blive forbedret. Børnene og lærerne på skolen er så glade for initiativet, at de nu byder alle gæster fra Mpala særligt velkommen med sang og dans. Frokosten bliver serveret på en lokal restaurant. (M,F,A)

14-15. dag: To dages tur til Kruger National Park
Kruger National Park er på størrelse med hele Jylland og udbuddet af dyre- og fuglelivet er enestående. Vi håber på at se både bøfler, antiloper, gnuer, zebraer, geparder, næsehorn, flodheste, krokodiller og mange flere. De store dyr er slet ikke bange for bilen, så man må ofte stoppe op for at lade elefanter, giraffer eller endda måske en gruppe løver passere vejen lige foran. Undervejs holder vi pauser og tager for os af retterne fra de bugnende picnickurve.
Vi overnatter i en af Kruger parkens udmærkede camps. Det giver god mulighed for fantastiske oplevelser i aften- og morgentimerne. Bl.a. er rovdyr som løver og leoparder primært aktive i disse timer. Om aftenen tilberedes maden på grillen, mens du betragter stjernehimlen, lytter til de mange lyde fra bushen, nyder en forfriskning og snakker om dagens mange nye oplevelser. Kruger National Park forlades midt på dag 2 i god tid til at nå hjem til middag på Mpala Safari Lodge og eventuelt en svalende dukkert i swimmingpoolen. (M,F,A)

16. dag: Mpala: Mpala - mulighed for tilkøb af f.eks. ballontur
Dagen er til fri disposition på Mpala Lodge. Måske har du bare lyst til at slappe af ved poolen med en god bog, men der er også mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter. En dagstur til Drakensbjergene kan bestemt anbefales - eller hvad med en ballontur over den smukke afrikanske bush? (M,F,A)

17. dag: Gamedrive og champagne
Idag venter den sidste gamedrive - som naturligvis sluttes af med champagne for at slutte ferien på bedste vis! (M,F,A)

18. dag: Afrejse fra Mpala
Transfer til lufthavnen. Mulighed for sightseeing i Soweto (tilkøbes). (M)

19. dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark efter et fantastisk Sydafrika-eventyr.

Overnatning:
9 overnatninger på guesthouses samt 7 overnatninger på Mpala Safari Lodge

Mpala Safari Lodge beliggenhed
Mpala Safari Lodge ligger smukt ved floden Olifants River midt i Sydafrikas uberørte natur, der fremstår præcis sådan, som Afrika har set ud i tusinder af år. Vi befinder os i Limpopo-provinsen i det nordøstlige Sydafrika i naturreservatet Great Krüger Park, der omfatter både det nationalt ejede naturreservat og de tilgrænsende private naturreservater, der er gået sammen om en fælles naturbevarings-plan. Tilsammen er de, med et areal på størrelse med Jylland, blandt verdens største og mest berømte naturreservater.

Mpala Safari Lodge faciliteter
Main House er rammen om hyggelige middage og fredfyldte morgen-måltider på terrassen med udsigt over floden. Det er også her, du kan slappe af med en drink i loungen, mens ilden knitrer i pejsen, eller du kan læne dig tilbage i zebrastuen med en god bog, som du har fundet i biblioteket. Main House udstråler den eksklusivitet og atmosfære, der karakteriserer hele Mpala Safari Lodge. Der er højt til loftet, og midt i rummet stråler en stor lysekrone majestætisk ved siden af træstammen, der med et elegant rustikt præg understøtter taget.

Mpala Safari Lodge værelser
I Mpalas store park er der tre ens gæstehuse hver med 2 dobbeltværelser og en stor veranda med udsigt til floden. Det ene hus ligger tæt ved hovedhus og swimmingpool og er perfekt, hvis du foretrækker at have det hele lige ved hånden. De to andre huse ligger lidt mere diskret små 100 meter derfra. Alle værelser har privat bad og toilet. Indretningen er luksuriøs og stilfuld med loftsvifte, aircondition, telefon og et stort myggenet, der danner en romantisk himmelseng og giver rummet en hyggelig atmosfære. Desuden er der hårtørrer, shaverstik, adapter til el-stik og 220V el-forsyning. Uanset hvor du bor, vil du ikke føle dig forstyrret af stor aktivitet, netop fordi antallet af gæster på Mpala Safari Lodge er eksklusivt begrænset til 12 på samme tid.

Forplejning
Middagene på Mpala er et kapitel for sig. Dygtige kokke tilbereder overdådige og velsmagende måltider - ofte udendørs i Bomaen eller på ægte safarimanér i bushen i store jerngryder over åben ild. At spise ude er storslået safari romantik. Afrikas nattehimmel er kulsort med millioner af klare stjerner og ikke så sjældent et fint stjerneskud. Til maden kan man vælge udsøgte sydafrikanske vine fra Mpalas vinkælder. Når vi skal på udflugt pakker kokken bugnende picnic-kurve, og der dækkes op til frokosten med dug på bordet under skyggefulde trækroner.
Grøntsager dyrkes økologisk og med rigelig sol i Mpalas egen køkkenhave.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Dette er blot et forslag, og turen kan tilrettelægges præcis, som du ønsker.

Mpala Safari Lodge accepterer børn fra 6 år. Der ydes ingen rabat for børn. Der kan redes op på en luksus-drømmeseng i forældrenes værelse. Visse aktiviteter har dog minimumsalder på 12 år - få nærmere information hos din rejsekonsulent.

Mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter – tilkøbes og betales på Mpala Safari Lodge.

Afrejsedatoer

Programmet her passer med afrejse fra Danmark om fredagen.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 24.495,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.


Prisbemærkning

Rabat:
Forlæng opholdet på Mpala med yderligere 6 dage (5 nætter) for kr. 5.895,- ekstra pr. person. Ring til os for nærmere information om dette tilbud


Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Rejsen langs Garden Route arrangeres som en privat rejse med egen bil. Under opholdet på Mpala Lodge har man eget værelse, men aktiviterne, som er inkluderet i turen foretages med lodgens øvrige gæster.

Sværhedsgrad

Let

Prisen er inklusiv

  • Fly fra/til Danmark inkl. indenrigsfly i Sydafrika samt skatter og afgifter
  • Billeje som beskrevet inkl. fri km og forsikring
  • 9 overnatninger på guesthouses inkl. morgenmad
  • 7 overnatninger på Mpala Safari Lodge inkl. helpension og aktiviteter som beskrevet med engelsktalende guide

Prisen er eksklusiv

  • Kontraktgebyr ved billeje
  • Drikkevarer og måltider udover de nævnte
  • Drikkepenge
  • Rejseforsikringer
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Kontakt os:
Hovednummer (+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: