19 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 30.595,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Du starter turen i Cape Town, som er en af verdens smukkeste storbyer. Du har god tid til at opleve byen, og med en bil til rådighed, så du også kunne køre til f.eks. Kap det Gode Håb. Tiden i Cape Town er din egen, men vi har sørget for overnatningerne, så du har en god base at tage på opdagelse ud fra.

Fra Cape Town venter en kør-selv-tur mod de vinplantagerne og Garden Route. Vinlandet er rig på kultur - og naturligvis fantastiske vine. Garden Route er et utroligt naturskønt område. Med bjergene på den ene side og strande og bugte på den anden, møder man flere smukke kystbyer, naturreservater og andre attraktioner på vejen, som alle indbyder til stop.

Rejsen slutter af med safari i den verdenskendte Kruger National Park. Danskejede Mpala Safari Lodge forener på elegant vis luksuriøse omgivelser med det vilde Afrika. Lodgen ligger ved den verdensberømte Kruger National Park, der er flagskibet blandt Sydafrikas safariområder. Opholdet er med helpension, udsøgt service og er desuden tæt pakket med udflugter. Oplev den lokale Sotho-stammes traditionelle sang og dans, bush walks med kompetente rangers, safari-ture både om dagen og efter mørkets frembrud og to dage i Kruger National Park.

Få information og fakta om Sydafrika her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sydafrika her

Bedste rejseperiode

Sydafrika kan besøges året rundt - men forår og efterår er ofte rigtig gode valg. Bemærk, at det er sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark. Sommeren er rigtig varm i hele landet. Vinteren mod nord er behagelig med lune, solrige dage og kølige nætter. Dog kan der blive meget koldt, hvis man befinder sig i de højtliggende områder. Mod syd kan det regne og blæse en del om vinteren.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sydafrika er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sydafrika kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Danmark - Cape Town
Der er afrejse fra Danmark mod Cape Town.
2. dag: Ankomst Cape Town
Der er ingen større tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika så efter en god nats flyvning, ankommer du til Cape Town, og er klar til at tage fat på oplevelserne. Ved ankomsten henter du en lejebil i lufthavnen, og finder selv til dit overnatningssted. Resten af dagen er til rådighed. Cape Town er en spændende by, som du nemt kan bruge flere dage på at udforske. Attraktionerne tæller blandt andet Victoria & Alfred Waterfront, strandene ved Camps Bay og Clifton, Greenmarket Square, Houses of Parliament, et væld af forskellige museer og teatre samt Kirstenbosch Gardens.
3.-4. dag: Cape Town
Dagene er til fri disposition i Cape Town. Du har bilen til rådighed, så en mulighed er at køre ned til Cape Point og Kap Det Gode Håb. Undervejs kan du stoppe i Boulder’s Beach og besøge pingvinkolonien. Du kan også tage op til Table Mountain og nyde den fantastiske udsigt. Er vejret godt, er en tur til stranden en mulighed - tag badetøjet med, men husk at vandet godt kan være køligt. (M)
5. dag: Cape Town - Stellenbosch
Turen går idag mod Stellenbosch, som ligger ca. 45 minutters kørsel fra Cape Town. Udover at være en livlig og meget hyggelig universitetsby præget af den smukke kaphollandske arkitektur, er dette område også Sydafrikas førende vindistrikt. Derfor er man næsten nødt til at besøge nogle af de kendte vingårde og prøvesmage deres fine produkt. I Stellenbosch-området er disse nogle af de mere berømte og nævneværdige vingårde, man kan besøge: Rust-en-Vrede, Kanonkop, Warwick Estate, Rustenburg og mange flere. (M)
6. dag: Stellenbosch & Franschhoek vindistrikter
Dagen starter med morgenmad, hvorefter du kører mod Franschhoek. Byen ligger kun godt en halv times kørsel fra Stellenbosch, og er især kendt for sine skønne vine samt sin franske kulturarv. Her finder du flere gode restauranter, hvoraf mange serverer udsøgt fransk ‘cuisine’. Af eksempler på gode vingårde i Franschhoek kan nævnes: La Motte, Boschendal & Graham Beck, mens gode restauranter i Franschhoek tæller blandt andet: Le Quartier Francais – en af de 50 bedste restauranter i verden, Le Petite Ferme og Reuben’s Restaurant & Bar. (M)
7. dag: Stellenbosch - Oudtshoorn
Fortsæt rejsen igennem byen Swellendam, der ligger ved foden af de smukke Langeberg-bjerge. Efter Cape Town og Stellenbosch er Swellendam den tredje ældste europæiske bosættelse i Sydafrika. Byen blev grundlagt af Dutch East India Company i 1745 og blev navngivet efter guvernøren Swellengrebel og hans kone Damme. Byen er kendt for sin historie og har mange flotte eksempler på den kaphollandske arkitektur. Dernæst kører du videre ad den smukke R62, som fører dig til Oudtshoorn, hvor du overnatter. Din eftermiddag kunne indeholde et besøg på en af de over 400 strudsefarme i området, hvor du kan lære meget mere om verdens største fugl. (M)
8. dag: Oudsthoorn - Knysna
I dag går turen mod de verdensberømte drypstenshuler Cango Caves. Tag eventuelt en guidet tur rundt i de snørklede gange og huler og bliv forbløffet over de smukke og finurlige formationer, som drypstenene har dannet i løbet af mange tusinde år. Tæt på hulerne finder du også Cango Wildlife Ranch, en stor dyrepark, hvor du, hvis du er rigtig modig, kan dykke med krokodiller. Efter frokost kører du ud mod kysten via George, som er Garden Route’s største by. Du ender i Knysna (udtales ‘Naisna’), som ligger lige i hjertet af Garden Route, og er en flot kystby med urskov på den ene side og en smuk lagune på denne anden. Lagunen møder havet imellem de imponerende 'The Heads' - to store farverige sandstensklipper, hvorfra der er en fantastisk udsigt, som man ikke bør snyde sig selv for. Nyd resten af eftermiddagen på havnefronten eller på hyggelige Thesen Islands. Aftensmaden bør selvfølgelig nydes ved vandet, hvor der er masser af restauranter at vælge imellem. Knysna er blandt andet kendt for sine velsmagende østers. (M)
9.-10. dag: Knysna
De næste dage kan du bruge på egen hånd i Knysna og området omkring byen. Her er nogle forslag til aktiviteter: (M)
 • Featherbed Experience: Tag med på Featherbed Experience, som starter med en bådtur over lagunen til the Featherbed Nature Reserve på den vestlige klippe, hvor man kan nyde en smuk vandretur i det flotte naturreservat.
 • Bungy Jump: De virkelig modige kan udfordre sig selv med intet mindre end et bungy jump på 183 meter ud fra Bloukrans River Bridge.
 • Flying Fox: For lidt mindre adrenalinsøgende personer er der en rigtig sjov oplevelse i Flying Fox svævebanen over kløften.
11. dag: Knysna - Mpala Safari Lodge
Fra Knysna kører du til lufthavnen i George. Her afleveres bilen, og du flyver via Johannesburg til Hoedspruit eller Phalaborwa. Her afhentes du i lufthavnen og køres til lodgen. Om eftermiddagen kommer den lokale Sotho-stamme og optræder med traditionel sang og dans. (A) Mpala Safari Lodge beliggenhed Mpala Safari Lodge ligger smukt ved floden Olifants River midt i Sydafrikas uberørte natur, der fremstår præcis sådan, som Afrika har set ud i tusinder af år. Vi befinder os i Limpopo-provinsen i det nordøstlige Sydafrika i naturreservatet Great Krüger Park, der omfatter både det nationalt ejede naturreservat og de tilgrænsende private naturreservater. Tilsammen er de, med et areal på størrelse med Jylland, blandt verdens største og mest berømte naturreservater. Mpala Safari Lodge faciliteter Main House er rammen om hyggelige middage og fredfyldte morgen-måltider på terrassen med udsigt over floden. Det er også her, du kan slappe af med en drink i loungen, mens ilden knitrer i pejsen, eller du kan læne dig tilbage i zebrastuen med en god bog, som du har fundet i biblioteket. Mpala Safari Lodge værelser I Mpalas store park er der tre ens gæstehuse hver med to dobbeltværelser og en stor veranda med udsigt til floden. Alle værelser har privat bad og toilet. Indretningen er luksuriøs og stilfuld med loftsvifte, aircondition, telefon og et stort myggenet, der danner en romantisk himmelseng og giver rummet en hyggelig atmosfære. Uanset hvor du bor, vil du ikke føle dig forstyrret af stor aktivitet, netop fordi antallet af gæster på Mpala Safari Lodge er eksklusivt begrænset til 12 på samme tid.
12. dag: Bush walk og Maseke safari - Natsafari
På bush walken vandrer man til fods i naturen, ledsaget af Mpalas erfarne og bevæbnede guide. Det er en let og spændende tur, hvor guiden fortæller om de mange ting, man møder undervejs. Du hører om dyrenes levevis, hvordan mennesker kan overleve i bushen, når man kender de rigtige fødekilder, og hvordan man finder vand. Hen på eftermiddagen, når den brændende middagssol er aftaget, går turen til det nærliggende og meget smukke Maseka reservat. Der er mulighed for at køre game drive på 4-hjulede motorcykler (inklusiv). Hvis du foretrækker safari i åben safaribil med chauffør, er det også muligt. Undervejs er der chance for at møde bøfler, elefanter, giraffer, zebraer, kuduer, impalaer, gnuer, vortesvin og andre betagende dyr. Efter safarituren dækkes der op til middag i bushen under stjernehimlen. Der er dug og levende lys på bordet i rigtig 'Karen Blixen' stil. Mpala byder naturligvis på champagne, for som Karen Blixen sagde: 'Safari uden champagne er ikke safari, blot en oplevelse'. Når mørket sænker sig, og tropenattens millioner af stjerner tændes, bliver mange dyr aktive, og det bliver tid til gamedrive igen - denne gang i mørket. De nataktive dyr ser eller sanser lige så godt om natten, som vi mennesker ser om dagen. Dyrene lader sig ikke skræmme af vores projektørlys, men bliver roligt stående. Hvis du er heldig, er det særligt om natten, at det er muligt at se den kønne leopard, mens den er på jagt. Tag godt med varmt tøj på, da aften- og nattetimerne i Afrika kan være ganske kølige. (M,F,A)
13. dag: Bush walk og gamedrive
Dagen starter med en bush walk, hvor du ledsaget af en af Mpalas egne guider oplever den sydafrikanske natur til fods. Guiden vil fortælle om de mange ting, du vil møde under gåturen. Det er forbløffende at se, hvordan den erfarne guide opdager små spor på jorden, som ingen andre ville have set, hvis han ikke havde påpeget dem. Det kan være en knækket gren, spor i sandet eller dyreekskrementer, som afslører, hvilket dyr der var her og hvornår. Senere på dagen tages du på en klassisk gamedrive i forsøget på at finde og opleve så mange af Afrikas mange ikoniske dyrearter. På Mpala Game Drive køres der i åbne safari-køretøjer med kraftige motorer, som gør det muligt at køre gennem områdets ujævne terræn. Mpala ejer en del af Great Kruger National Park, som er forbeholdt gæsterne i Mpala – og alle dyrene. (M,F,A)
14.-15. dag: To dages tur til Kruger National Park
Kruger National Park er på størrelse med hele Jylland og udbuddet af dyre- og fugleliv er enestående. Vi håber på at se både bøfler, antiloper, gnuer, zebraer, geparder, næsehorn, flodheste, krokodiller og mange flere. De store dyr er slet ikke bange for bilen, så man må ofte stoppe op for at lade elefanter, giraffer eller endda måske en gruppe løver passere vejen lige foran. Undervejs holder vi pauser og tager for os af retterne fra de bugnende picnickurve. Vi overnatter i en af Kruger parkens udmærkede camps. Det giver god mulighed for fantastiske oplevelser i aften- og morgentimerne. Bl.a. er rovdyr som løver og leoparder primært aktive i disse timer. Om aftenen tilberedes maden på grillen, mens du betragter stjernehimlen, lytter til de mange lyde fra bushen, nyder en forfriskning og snakker om dagens mange nye oplevelser. Kruger National Park forlades midt på dag 2 i god tid til at nå hjem til middag på Mpala Safari Lodge og eventuelt en svalende dukkert i swimmingpoolen. (M,F,A)
16. dag: Mpala: Mpala - mulighed for tilkøb af f.eks. ballontur
Dagen er til fri disposition på Mpala Lodge. Måske har du bare lyst til at slappe af ved poolen med en god bog, men der er også mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter. En dagstur til Drakensbjergene kan bestemt anbefales - eller hvad med en ballontur over den smukke afrikanske bush? (M,F,A)
17. dag: Gamedrive og champagne
Idag venter den sidste gamedrive - som naturligvis sluttes af med champagne for at slutte ferien på bedste vis! (M,F,A)
18. dag: Afrejse fra Mpala
Transfer til lufthavnen. (M)
19. dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark efter et fantastisk Sydafrika-eventyr.

Overnatninger

3 overnatninger i dobbeltværelse i guesthouse i Cape Town
2 overnatninger i dobbeltværelse i guesthouse i Stellenbosch
1 overnatning i dobbeltværelse i guesthouse i Oudsthoorn
2 overnatninger i dobbeltværelse i guesthouse i Knysna
7 overnatninger i dobbeltværelse på Mpala Safari Lodge nær Kruger Nationalpark

Overnatningerne langs Garden Route er baseret på guesthouse overnatninger, men kan tilrettes efter ønske. Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budget- til luksus- og boutiquehoteller på denne del.
Mpala Safari Lodge er unik, og overnatningerne her tilrettes i forhold til det beskrevne.

Bemærkninger

Mpala Safari Lodge accepterer børn fra 6 år og op. Bemærk, at det af sikkerhedsmæssige grunde ikke er tilladt for børn i alderen 6-12 år at deltage i bush walks og på ATV-ture (ATV = All Terrain Vehicle)

Der er mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter på Mpala Safari Lodge, hvilket arrangeres og afregnes lokalt.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Programmet, som beskrevet her, passer med afrejse fra Danmark om fredagen.

Gruppestørrelse

Rejsen langs Garden Route arrangeres som en privat rejse med egen bil. Under opholdet på Mpala Lodge har man eget værelse, men aktiviterne, som er inkluderet i turen, foretages med lodgens øvrige gæster.

Hele året

Pakkeliste

 • Internationalt kørekort
 • Praktisk tøj
 • Gode vandresko
 • Varmt tøj til kølige morgener og aftener
 • Hat/kasket
 • Solbriller og solcreme
 • Regntøj i regntiden
 • Personlig medicin og myggespray
 • Kikkert
 • Guidebog
 • Evt. vejkort

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Cape Town // George - Kruger / Kruger - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Billeje mellem Cape Town og George inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Transport til og fra Mpala Lodge fra Hoedspruit eller Phalaborwa
 • Besøg af Sotho tribe med traditionel dans og sang
 • Bush walks med engelsktalende rangerguide
 • Natsafari med engelsktalende rangerguide
 • Safari på ATV med engelsktalende rangerguide
 • To-dages tur til Kruger National Park med overnatning på restcamp (simpelt, men autentisk) med engelsktalende rangerguide
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Sydafrika er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Lokalt betalt envejslejegebyr samt ekstraudstyr (GPS, børnesæder etc.) på billejen
 • Tilkøbsture på Mpala Lodge

Prisbemærkning

Forlæng opholdet på Mpala med yderligere 6 dage (5 nætter) for kr. 6.050,- ekstra pr. person. Ring til os for nærmere information om dette tilbud.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top