Her på siden finder du praktisk information og fakta om Sydkorea.


Praktisk info om at rejse i Sydkorea

Visumforhold og indrejsekrav
Fra 1. april 2023 og til 31. december 2024 er Danmark undtaget den sædvanlige K-ETA procedure, og danske statsborgere på visumfrit ophold (turistrejser op til 90 dage) behøver derfor ikke at søge dette før indrejse til Korea i denne periode. Du kan læse mere om K-ETA, som er en elektronisk indrejseformular som skal udfyldes min. 24 timer inden afrejse - du kan stadig vælge at udfylde K-ETA som dansk statsborger og dermed undgå at udfylde indrejseformularen ved indrejse Sydkorea. K-ETA skal være udfyldt og godkendt inden afrejse. Bemærk at godkendelsen kan tage op til 72 timer, så sørg for at udfylde den i god tid.

Fra 8. juni 2022 er der ikke længere obligatorisk karantænekrav for indrejsende til Sydkorea uanset vaccinationsstatus. Rejser du via eller har opholdt dig i f.eks. Qatar, De Forenede Arabiske Emirater, Indonesien, Kina, m.fl. (læs mere her og se hele landelisten her), så skal du inden ankomst til Sydkorea registere dine rejseoplysninger på myndighedernes vaccine-portal Q-Code.
Alle rejsende skal ved ankomst til Sydkorea igennem en sundhedsscreening, som består af en temperaturmåling samt udfyldning af et spørgeskema med helbredsoplysninger.

Du kan læse mere om indrejsekravene for Sydkorea på de lokale myndigheders hjemmeside her eller på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Sydkorea såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Sydkorea.

Særlige indrejseregler i Sydkorea i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Sydkorea. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Den danske ambassade anbefaler at du printer og medbringer bevis for din vaccinationshistorik på rejsen.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug - det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Danske statsborgere skal udfylde K-ETA, som er en elektronisk indrejseformular min. 24 timer inden afrejse. Formularen skal være udfyldt og godkendt inden afrejse. Bemærk at godkendelsen kan tage op til 72 timer, så sørg for at udfylde den i god tid.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sydkorea er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sydkorea kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Det sydkoreanske klima er tempereret med fire markante årstider: Forår (marts-maj), sommer (maj-september), efterår (oktober-november) og vinter (december-februar). Forårs- og efterårsmånederne byder på behagelige temperaturer, klart vejr og generelt mindre regn. Om sommeren stiger luftfugtigheden og temperaturen, så her kommer en del mere regn. Vinteren i Sydkorea er kold, og du skal forvente, der kommer regn og sne, men også frostklare dage som vi kender fra den danske vinter.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Sydkorea her.

Overnatning
Der findes masser af forskellige overnatningsmuligheder i Sydkorea: hostels, hoteller, Hanok Guesthouse (traditionelle sydkoreanske træhuse), resorts, motel, sauna (fælles soverum), tempelophold, homestay, minbak (minder om vores B&B) og Yogwans (eget værelse med madras på gulvet).

Transport
Tog:
Tog er den mest effektive måde at rejse på i Sydkorea. Togene er hurtige, behagelige og generelt meget punktlige. Jernbanesystemet er stort og dækker hele landet.

Billeje:
Sydkorea er også et rigtig godt land at tage på roadtrip i, der er super god infrastruktur i landet. Du kommer nemt ”off the beaten track” med en bil i Sydkorea, da du ikke er afhængig af offentlig trafik.

Bus:
Sydkorea har et godt udviklet bussystem, som dækker det meste af landet. Ligesom tog er det en komfortable og effektiv måde at rejse på i Sydkorea.

Færge:
Sydkorea har også et omfattende netværk af færgeruter. Det er muligt at tage færge mellem Sydkorea og Japan, Rusland og Kina, fx Busan-Osaka, Busan-Fukuoka, Incheon-Lianyungang eller Donghae-Vladivostok.

Fly:
Man kan flyve indenrigs til alle store byer, da landet er ikke så stort. Det kan anbefales at benytte sig af at flyve på de længere strækninger, f.eks. til/fra Jeju-do.

Drikkepenge
Det er ikke nødvendigt at give drikkepenge i Sydkorea, men mange hoteller og restauranter lægger dog 10 procent oven i regningen som et servicebeløb. Vi anbefaler dog at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Seoul
Sprog: Koreansk
Klima: Kontinentalt klima med fire årstider
Valuta: Won
Religion: 50% ateister, 23% buddhister, 20% protestanter, 7% katolikker


Information om Sydkorea

Nord- og Sydkorea
Sydkorea udgør den sydlige del af den koreanske halvø, hvoraf Nordkorea udgør den nordlige del. Landene er splittede af den demilitariserede zone, også kaldet DMZ. Det er ikke muligt at passere denne grænse for rejsende, og det er ikke muligt at kombinere de to lande over land. Læs mere om rejser i Nordkorea. Forholdet mellem de to lande har været meget anspændt siden opdelingen i 1945, som bl.a. resulterede i Korea-krigen.
Til top