Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Sydkorea.


Praktisk info om at rejse i Sydkorea

Klima og bedste rejsetidspunkt
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sydkorea er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sydkorea kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.
Man kan rejse til Sydkorea hele året rundt. Dog skal man være opmærksom på at der kan komme nogle store regnskyl om sommeren, og der vil være meget varmt. Om vinteren kommer der en del sne, men vil man stå på ski så er det jo lige sagen.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Sydkorea her.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

For danske statsborgere kræves der ikke visum til Sydkorea ved ophold på op til 90 dage. Man får automatisk 90 dages opholdstilladelse stemplet i passet ved ankomst.

Der kan forekomme indrejsekrav til Sydkorea såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Sydkorea.

Overnatning
Der findes masser af forskellige overnatningsmuligheder i Sydkorea: hostels, hoteller, Hanok Guesthouse (traditionelle sydkoreanske træhuse), resorts, motel, sauna (fælles soverum), tempelophold, homestay, minbak (minder om vores B&B) og Yogwans (eget værelse med madras på gulvet).

Transport
Tog:
Tog er den mest effektive måde at rejse på i Sydkorea. Togene er hurtige, behagelige og generelt meget punktlige. Jernbanesystemet er stort og dækker hele landet.

Billeje:
Sydkorea er også et rigtig godt land at tage på roadtrip i, der er super god infrastruktur i landet. Du kommer nemt ”off the beaten track” med en bil i Sydkorea, da du ikke er afhængig af offentlig trafik.

Bus:
Sydkorea har et godt udviklet bussystem, som dækker det meste af landet. Ligesom tog er det en komfortable og effektiv måde at rejse på i Sydkorea.

Færge:
Sydkorea har også et omfattende netværk af færgeruter. Det er muligt at tage færge mellem Sydkorea og Japan, Rusland og Kina, fx Busan-Osaka, Busan-Fukuoka, Incheon-Lianyungang eller Donghae-Vladivostok.

Fly:
Man kan flyve indenrigs til alle store byer, da landet er ikke så stort. Det kan anbefales at benytte sig af at flyve på de længere strækninger, f.eks. til/fra Jeju-do.

Drikkepenge
Det er ikke nødvendigt at give drikkepenge i Sydkorea, men mange hoteller og restauranter lægger dog 10 procent oven i regningen som et servicebeløb. Vi anbefaler dog at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Seoul
Sprog: Koreansk
Klima: Kontinentalt klima med fire årstider
Valuta: Won
Religion: 50% ateister, 23% buddhister, 20% protestanter, 7% katolikker


Information om Sydkorea

Nord- og Sydkorea
Sydkorea udgør den sydlige del af den koreanske halvø, hvoraf Nordkorea udgør den nordlige del. Landene er splittede af den demilitariserede zone, også kaldet DMZ. Det er ikke muligt at passere denne grænse for rejsende, og det er ikke muligt at kombinere de to lande over land. Læs mere om rejser i Nordkorea. Forholdet mellem de to lande har været meget anspændt siden opdelingen i 1945, som bl.a. resulterede i Korea-krigen.
Til top