Søg
Søg
Vild løve, Tanzania
Safari i Lake Manyara
Geparder ved Lake Manyara
Flodhest ved Lake Manyara
Elefantunge ved Lake Manyara
Solnedgang i Serengeti, Afrika
Kilimanjaro
Trekking ved Kilimanjajo
Kilimanjaro

Big Five safari & Kilimanjaro trekking

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 26.995,-

Varighed: 16 dage

Oplev safari i tre af Tanzanias bedste nationalparker, og bestig Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro.

Oplev Tanzanias rige dyreliv og smukke natur
De tre nationalparker Ngorongoro, Serengeti og Lake Manyara har hvert sit særpræg og vil give dig nogle af de mest unikke naturoplevelser i Tanzania.
Ngorongoro er verdens største inaktive vulkankrater og et helt unikt naturfænomen. Ngorongoro er 20 kilometer i omkreds og godt 600 meter dybt. I bunden af krateret lever et stort og varieret dyreliv. Blandt andet kan du se de meget sjældne sorte næsehorn, løvefamilier, flodheste, bøffelflokke, strudse, zebraer, hyæner og geparder. Serengeti nationalparken dækker et areal på næsten 15.000 km2, og er det perfekte sted for at opleve de store flokke af blandt andet gnuer, gazeller og zebraer. Der er samtidig god mulighed for at se løver og andre store rovdyr. I Lake Manyara nationalparken vil du komme til at opleve det rige dyreliv, som blandt andet tæller flodheste, elefanter, giraffer, aber, løver og mange flere.

Få en unik oplevelse på toppen af Kilimanjaro
Kilimanjaros snedækkede bjergtop er et af de mest mindeværdige billeder, du kan få med hjem fra Østafrika. Det er Afrikas højeste bjerg og det højeste fritstående bjerg i verden. På denne tur følger du Machame ruten, som går for at være den smukkeste rute på Kilimanjaro. Den byder på et varieret landskab med store naturoplevelser og fantastiske udsigter. Her vandres igennem semi-tropisk regnskov, åbne hede- og lyngarealer, stenørken og stejle klipper samt gletsjervandløb, sne og is.

Særligt om Machame ruten
Machame er en af de længere og mere fysisk krævende ruter til toppen (du trekker i alt ca. 100 km), men Machame ruten giver bedre mulighed for akklimatisering end mange af de andre ruter, hvilket betyder at du har større succes med at nå toppen på denne rute. På Machame ruten sover du i telte, og går kun med din dagsrygsæk, resten af oppakningen bliver båret af bærere og maden tilberedes af en kok.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Tanzania her

Sæson
Den bedste periode at tage på safari og bestige Kilimanjaro på,er januar til marts samt juni til oktober, da dette er perioder med tørtid. Man kan godt tage af sted på andre tidspunkter, men der skal man være forberedt på regn og blæst.

Bemærk, at vejret er uforudsigeligt og meget omskifteligt på bjerget hele året, så det er vigtigt at have udstyret i orden, og altid være forberedt på regn og kulde.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Kilimanjaro International Airport i Tanzania, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.

2. dag: Kilimanjaro International Airport – Arusha
Ved ankomst til lufthavnen, vil du blive hentet og kørt til dit hotel i Arusha. Overnatning på hotel i Arusha

3. dag: Arusha på egen hånd
Dagen er til fri disposition. Arusha er centrum for mange turistattraktioner og du kan gå på opdagelse i byen der rummer museer, parker, caféer og restauranter med et stort udvalg af både nationale og internationale retter, store som små markeder og souvenir butikker for enhver smag.
Overnatning på hotel i Arusha. (M)

4. dag: Ngorongoro krateret
Du bliver hentet efter morgenmad og kørt til Ngorongoro Crater, verdens største inaktive vulkankrater. Turen fortsætter ned i det dybe krater der er godt 600 meter dybt og du kan opleve det rige og varierede dyreliv. Blandt andet kan du være heldig at se de meget sjældne sorte næsehorn samt løvefamilier, flodheste, zebraer, hyæner og geparder. Picnic frokost nede i krateret.
Aftensmad i campen og overnatning i telt. (M,F,A)

5. dag: Serengeti National Park
I dag kører du videre til nationalparken Serengeti, hvor du på turen har rig mulighed for at observere dyrelivet i området. På turen stoppes der ved det arkæologiske udgravningssted Olduvai Gorge, kendt som ”menneskehedens vugge” hvor to millioner år gamle fossiler er fundet. Frokost i bilen og eftermiddagssafari hvor løver, kæmpe flokke af gnuer, gazeller og zebraer kan spottes.
Aftensmad i campen og overnatning i telt. (M,F,A)

6. dag: Safari i Serengeti
På turens sjette dag vil du komme på morgensafari i Serengeti hvor mange af dyrene er mest aktive. Frokost tilbage i campen og derefter ud på eftermiddagsspotting af flere vilde dyr i Serengeti. Hele dagen er der store chancer for at møde ”The Big Five”: elefanter, bøfler, leoparder, næsehorn og løver.
Aftensmad i campen og overnatning i telt. (M,F,A)

7. dag: Lake Manyara
Du kører fra morgenstunden til Lake Manyara National Park. Efter frokost er det tid til eftermiddagssafari i den sceniske park omkring Lake Manyara. Se om du kan spotte løverne der klatrer i træer og mød inden for kort afstand også elefanter, giraffer, bavianer, flodheste, leoparder og gazeller.
Overnatning i telt, Lake Manyara. (M,F,A)

8. dag: Morgensafari i Manyara
Morgensafari i Manyara, hvor mange af dyrene er mest aktive. Efter morgenmad bliver du kørt tilbage til Arusha og herefter direkte til Moshi.
Overnatning på hotel i Moshi. (M)

9. dag: Arusha - Kilimanjaro: Machame Camp
Vi starter dagen tidlig med briefing om vores Kilimanjaro trek samt morgenmad og bliver derefter kørt til Machame landsbyen, hvor der gøres et kort stop. Guider og bærere forbereder og pakker forsyninger og vores udstyr til turen. Vi får en frokostmadpakke med og har mulighed for at købe vand i landsbyen. Afhængig af vejforholdene, vil vi blive kørt til Machame Gate, hvorfra dagens trek begynder. Hvis vejen er mudret vil den tre km. strækning tage én times tid at gå. Efter ankomst til gaten og indregistrering, starter vi vandringen gennem subtropisk skov op til Machame Campen i 2.980 meters højde. Frokoststop på vejen og ankomst til campen sen eftermiddag. Vores bærer har slået telte op og om aftenen kan vi nyde en kop varm te samt aftenmaden som kokken har tilberedt. Temperaturen kan allerede den første nat nå frysepunktet.
Anslået trekking tid: 7 timer, 18 km. (M,F,A)

10. dag: Kilimanjaro: Machame Camp - Shira Camp
Denne dag starter med en god opstigning der varer en lille times tid, hvorefter opstigningen fortsætter mere moderat de næste par timer over hedelands indtil frokost. Efter frokost og et lille hvil, fortsætter vi langs med den stejle klippekant igennem hede og lyngarealer mod Shira plateauet. Her drejer ruten mod vest. Målet er Shira Camp i 3.840 meters højde.
Anslået trekking tid: 6 timer, 9 km. (M,F,A)

11. dag: Kilimanjaro: Shira Camp - Barranco Camp
Efter morgenmaden fortsætter vi østpå ad stenørken over gletsjervandløb, indtil vi kommer til Lava Tower, hvor vi kommer helt op i 4.630 meters højde. Her mærker mange effekten af højden første gang, men denne opstigning hjælper kroppen til hurtigere at akklimatisere og efter frokost i nærheden af Lava Tower, begynder nedstigningen til Barranco Camp som er beliggende i 3.950 meters højde, med udsigt til den imponerende Barranco Wall.
Anslået trekkingtid: 7 timer, 15 km. (M,F,A)

12. dag: Kilimanjaro: Barranco Camp - Barafu Camp
Denne dag starter vi med at trekke eller klatre op ad Barranco Wall, som heldigvis er nemmere at forcere end den ser ud til. Efter et hvil på toppen af væggen, vandrer vi ned igennem Karanga Valley og spiser frokost i Karanga Camp.
Har du valgt at bruge en ekstra dag på trekket, er det som regel her du tager din ekstra overnatning og herfra kan du vælge at trekke rundt i området, eller nyde din tidlige dag med lidt afslapning. På dette 6 dages trek fortsætter du efter frokost, op til Barafu lejren i 4.550 meters højde, hvor du kan tage et velfortjent hvil, inden du senere på aftenen skal begive dig ud på topforsøget.
Anslået trekkingtid: 7 timer, 13 km. (M,F,A)

13. dag: Kilimanjaro: Barafu Camp – Topforsøg Uhuru Peak - Mweka Camp
Omkring midnat starter topforsøget til Uhuru Peak – Afrikas højeste punkt i 5.896 meters højde. Vi gør et kort stop ved Stella Point i 5.685 meters højde for at nyde den spæde solopgang. De sidste par timers trek til Uhuru Peak foregår normalt i sne. Når du har nydt den smukke udsigt fra toppen, begynder vi på nedstigningen og går tilbage til Barafu Camp. Her tager vi et velfortjent hvil, får noget at spise og samler resten af vores ting, inden vi vandrer ned til Mweka lejren, der ligger i 3.100 meters højde.
Anslået trekkingtid: 8 timer, 7 km. til Uhuru Peak og 7-8 timer, 23 km til Mweka Camp. (M,F,A)

14. dag: Kilimanjaro: Mweka Camp – Mweka Gate - Moshi
På trekkets sidste dag returnerer vi til Mweka Gate gennem subtropisk skov, hvor du tager afsked med din gruppe og får dit trek bevis. Fra gaten gå du den korte tur tilbage til Mweka landsbyen, hvor fra du vil blive kørt tilbage til din hotel i Moshi til et tiltrængt varmt bad og en seng.
Anslået trekkingtid: 3 timer, 15 km. Overnatning på hotel i Moshi. (M)

15. dag: Afrejse fra Moshi
Dagen er til fri disposition. Du bliver hentet på dit hotel og kørt til Kilimanjaro lufthavn. Tidspunktet afhænger af dit oversøiske fly. Fra Kilimanjaro lufthavn flyver du tilbage til Danmark. (M)

16. dag: Ankomst Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse i Tanzania ankommer du til Danmark.

Overnatning:
2 overnatninger i flyet til/fra Tanzania
2 overnatninger på hotel i Arusha
4 overnatninger i stationært telt på safari camps
2 overnatning på hotel i Moshi
5 overnatninger i telte på Kilimanjaro

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.


Bemærkninger

Medbring kun det nødvendige på bjerget (maks 15 kg per person).

Bemærk, at der er portere med på turen, der bærer alt udstyr og din store rygsæk. Vi anbefaler, at du medbringer en lille dagsrygsæk, hvor du kan opbevare kameraudstyr, drikkevand, snacks, regntøj, varm fleece og andre nødvendigheder, som du får brug for i løbet af dagen.

Vi anbefaler Europæiske ERV Rejseforsikring.

Trekket kan ikke anbefales til børn under 10 år.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 26.995,-


Prisbemærkning

Prisen er en frapris med forbehold for pladser, ændrede valutakurser og skatter og afgifter.



Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Gruppestørrelsen er på maks. 7 personer.

Sværhedsgrad

Hård

Prisen er inklusiv

 • Oversøiske flybilletter
 • Transport
 • Overnatninger
 • Ture
 • Park fees
 • Trekkingguide
 • Bærer
 • Nationalparkgebyr
 • Overnatning og måltider som nævnt i programmet.

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Andre måltider end nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Tilvalgsprodukter

fra: 5.395,-
Ballonsafari, Afrika

Ballonsafari i Serengeti

Serengeti set fra himlen. I horisonten farver solopgangen himlen i rødlige nuancer og under dig græsser zebraer, gazeller og bøfler – hvis du er heldig, kan du måske få øje på en løve eller to.

Varighed: ½ dag
Til top
Find os på: