Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Tjekkiet.


Praktisk info om at rejse i Tjekkiet

Klima og bedste rejsetidspunkt
Tjekkiet har tempereret fastlandsklima med lækre, varme somre og lidt koldere vintre, end vi er vant til i Danmark. Der er allermest nedbør i maj og sommermånederne, så hvis du er til en tør og frostklar vinterferie, er Tjekkiet oplagt.

Se klimatabel over vejret i Tjekkiet her.

Penge
I Tjekkiet får du meget for pengene! Nyd, at priserne er langt lavere end de danske både i supermarkeder, på barer og i særdeleshed på restauranter og hoteller.
Møntenheden er tjekkiske koruna (CZK) med tegnet Kč. Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com. Selvom de fleste steder i Tjekkiets større byer tager imod internationale kreditkort, er det en god idé at hæve valuta hjemmefra. Hvis du skal hæve valuta i Tjekkiet, så gå i bankerne, da små vekselkontorer tager urimelige gebyrer særligt i Prag.

Indrejsekrav
Der kan forekomme indrejsekrav til Tjekkiet såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Tjekkiet.

Transport
Tog/bus:
Der er gode muligheder for at tage toget rundt i Tjekkiet. Tjekkiets nationale jernbaneselskab hedder České dráhy (forkortet ČD), men dette har ikke monopol, så du vil også støde på selskaberne Regiojet (forkortet RJ) og LeoExpress (LE). Alle tilbyder langdistancetog mellem landets store byer. Busserne i Tjekkiet ejes af private selskaber og kan føre dig til lidt mindre byer. Tjekkiets svar på appen Rejseplanen hedder IDOS og er klart et download værd inden afrejse.

Sporvogne:
Selvom de ikke larmer, når de glider forbi, kan du ikke undgå at lægge mærke til sporvognene i Prag. De er talrige, de har fortrinsret i trafikken og så har de bibehold en ikonisk rød farve, da den gamle retro-vogn blev udskiftet med en moderne model. Også byerne Pilsen og Liberec i Tjekkiet har hyggelige sporvogne, som gør transporten til en oplevelse i sig selv. Flere af dem er levn fra tiden i Sovjet. Så læn dig tilbage, og nyd udsigten, når byen triller forbi udenfor sporvognens vinduer.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Prag
Sprog: Tjekkisk
Klima: Tempereret fastlandsklima
Valuta: Tjekkisk koruna (CZK)
Religion: Katolsk (89% af tjekkerne har dog ingen religion)


Information om Tjekkiet

Natur og adrenalinrus
Tjekkiet gemmer på nogle prægtige nationalparker. Fra Šumava National Park i syd til Krkonoše National Park i nord. Begge byder på bjergtagende udsigter, store vilde naturområder, frisk luft og rigeligt med grantræer. Et slaraffenland for enhver vandrer. Hvis du ikke er til de lange bjergvandringer, byder Krkonoše National Park også på vilde adrenalinrus. I sommermånederne åbner flere byer op for adventureparks med træklatring, rappelling eller ture mountainbike. Om vinteren omdannes landsbyen Špindlerův Mlýn til Tjekkiets største skisportssted, hvis pister ikke er stejle som i Alperne, men byder på skiture i et romantisk snelandskab mellem høje grantræer.

Prag
Livlige markeder, hyggelige cafeer, gamle bygninger og kirker. Prag har alt, hvad du behøver på en storbyferie. Mæsk dig i den velsmagende, billige mad, og nyd en tjekkisk øl i forårssolen ud til floden Vltava. Den gamle bydel i Prag hedder Staré Město og er fyldt med smuk arkitektur. Kryds Vltava på den kendte (og meget turistede) Karlsbroen. Herovre ligger bydelen Malá Strana, som ligeledes er spækket med spændende bygninger og historie, blandt andet Prags borg.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Rejsekonsulent Jette Brinch Vestergaard

Jette Brinch Vestergaard

Rejsekonsulent

jeve|jr.dk
Amanda Raft, Rejsekonsulent

Amanda Raft

Rejsekonsulent

amra|jr.dk
Gunnar Fischer-Kjellman, rejsekonsulent

Gunnar Fischer-Kjellman

Rejsekonsulent

gufk|jr.dk
Til top