Indånd de mellemøstlige dufte, mærk den bagende sol, smag krydderierne og lad lyden af moskeernes messende indkald til bøn omslutte dig. Tag på livlige markeder og besøg spændende tehaver. Byen er spækket med seværdigheder fra en spændende historie som blandt andet græsk koloni (under navnet Byzans), Romerrigets hovedstad (med navnet Konstantinopel) og en vigtig by i Osmannerriget.

Den Blå Moske
Sultanahmet Camii er det tyrkiske navn for moskeen, der i folkemunde kaldes Den Blå Moske. Denne enorme og prægtige hellige bygning er lige så fortryllende indefra, som den er imponerende udefra. Her er gulvplads til 10.000 bedende, og man kunne kigge længe på de smukke, blå mosaikker, som har givet moskeen sit navn. Og så er den selvfølgelig på UNESCOs Verdensarvsliste.

Hagia Sophia og Topkapi-paladset
Fra tiden hvor Istanbul hed Konstantinopel står det storslåede, historiske monument Hagia Sophia. Især kirkerummet her er et smukt og spændende ly for Istanbuls stærke sommersol. En lidt mindre rund bygningsstil præger det mosaikfyldte sultan-palads Topkapi, som bestemt også er et besøg værd.

Tyrkiske bade
Tag i tyrkisk bad! Lidt á la en våd sauna går du fra det ene dampende rum til det andet og dypper dig derefter i isvand. Det bedste er dog, at et tyrkisk bad (som kaldes ’hamam’ på tyrkisk) indebærer en massage. De tyrkiske bade ligger mange steder i Istanbul, så der er ingen undskyldning for ikke at give dig selv den forkælelse på din ferie.

Tilnavn: New Rome (fra Istanbuls tid som Romerrigets hovedstad)

Indbyggere: Ca. 14,6 millioner

Areal: 5343 km²

Klima: Subtropisk kystklima

Highlights: Den Blå Moske, Hagia Sophia, Topkapi-paladset og de tyrkiske bade
Ortaköy moskeen og bosporusstrædet Istanbul
Besøg fantastiske IstanbulIstanbuls gader om aftenenPå marked i IstanbulTyrkiet
Til top