Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Tyrkiet.


Praktisk info om at rejse i Tyrkiet

Klima og bedste rejsetidspunkt
De fleste rejser går til det vestlige Tyrkiet, hvor det subtropiske kystklima lover varme og tørre somre med bagende sol. Vinden fra havet hjælper lidt på sommervarmen i kystområderne, men hvis ikke du er til for høje temperaturer, er de milde forårs- og efterårsmåneder at foretrække. Vintrene i den vestlige del af Tyrkiet er milde, men lægger ikke op til en solbadningsferie, da det regner rigtig meget, og temperaturerne minder om det danske efterår. Ud til Sortehavet er der endnu mere nedbør end ud til Middelhavet.

Se klimatabel over vejret i Tyrkiet her.

Penge
Møntenheden i Tyrkiet er tyrkiske lira, som har tegnet ₺. Du kan med fordel veksle penge inden afrejse, da kursen ofte er bedre i Danmark, og mange mindre forretninger ikke tager imod betaling med kreditkort. Ellers er der hæveautomater i alle store byer. Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Indrejsekrav
Der kan forekomme indrejsekrav til Tyrkiet såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Tyrkiet.

Transport
Tog:
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları er det lange og svært-udtalelige navn på det statsejede jernbaneselskab i Tyrkiet. Brug du bare forkortelsen TCDD. TCDD har både ældre toge og højhastighedstoge.

Bus:
Stor konkurrence mellem de private busselskaber i Tyrkiet har hævet servicen og sænket billetpriserne. Så bare hop ombord, og lad buslinjerne føre dig rundt i hver en afkrog af landet.

Båd:
I de mange tyrkiske badebyer ud til Middelhavet eller Sortehavet venter et hav af oplevelser til søs. Hop på en båd og nyd en dagstur med azurblåt vand og lækre strande.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Ankara
Sprog: Tyrkisk
Klima: Subtropisk
Valuta: Tyrkisk lira
Religion: Majoriteten er muslimer


Information om Tyrkiet

Fra festlige strande til konservative landsbyer
Tyrkiet er et stort land, og der er en verden til forskel på en rejse til Middelhavskysten og en af de små landsbyer på det østlige fastland. Landsbyerne kan være frygteligt spændende, men her skal du huske at udvise respekt for kulturen, da flere af dem er konservative og meget religiøse. Nogle er fattige og ikke så vant til turister. Helt modsat er de store byer langs Middelhavskysten, hvor der ikke er meget tyrkisk kultur at spore. Disse er kendt for en lang solbadningssæson, og de lækre strande giver lyst til hele dage i vandkanten. Oveni solhatten får du gerne en masse festglade mennesker, barer og dansesteder, især hvis du rejser til Alanya, som er en populær festby for skandinaviske turister.

Arabiens drøm i Istanbul
Tyrkiets største by, Istanbul, er noget helt særligt. Her forbindes kontinenterne Europa og Asien både med tre broer over Bosporus-strædet men også i det pulserende byliv. Her på dørtrinnet til Mellemøsten får du en forsmag på krydderierne, duftene, tehaverne og mystikken. Hør moskeerne kalde ind til bøn, far vild på de farverige markeder og husk endelig at besøge den sagnomspundne Blå Moske og de andre smukke, mosaiktilplastrede paladser.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Jane Judith Jørgensen, rejsekonsulent

Jane Judith Jørgensen

Rejsekonsulent

jajo|jr.dk
Gunnar Fischer-Kjellman, rejsekonsulent

Gunnar Fischer-Kjellman

Rejsekonsulent

gufk|jr.dk
Amanda Raft, Rejsekonsulent

Amanda Raft

Rejsekonsulent

amra|jr.dk
Til top