Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Tyskland.


Praktisk info om at rejse i Tyskland

Klima og bedste rejsetidspunkt
Tyskland er et stort land med varierende natur, og lige så varierende klima. Mod nord og vest har landet tempereret kystklima, hvor vejret ligner det danske. Resten af Tyskland har, grundet sin placering omringet af talrige europæiske lande, tempereret fastlandsklima. Over hele landet skal man forvente omskifteligt og vådt vejr hele året. I det bjergrige Sydtyskland kan vintrene blive bidende kolde og med sne nok til skisport, mens somrene på trods af regn er varmere end de danske.

Se klimatabeller over vejret i Tyskland her.

Penge
I Tyskland er møntenheden euro (EUR), og du kan tjekke den aktuelle kurs på www.xe.com. Som bekendt er særligt priserne på sukker, alkohol og tobak billige i Tyskland, men det generelle prisniveau ligger også lidt under det danske.
Der er rig mulighed for at finde banker og hæveautomater i alle store byer, men det er også en nødvendighed, da Tysklands borgere og forretninger holder stædigt fast i den kontante betaling. Det er ikke uset, at turister står på et sted så internationalt og hypermoderne som Alexanderplatz i Berlin og kun kan få lov til at betale med de farverige euro-sedler. Så hav hellere lommerne fulde, når du færdes i Tyskland.

Indrejsekrav
Der kan forekomme indrejsekrav til Tyskland såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Tyskland.

Transport
Tog:
Die Bahn, DB eller Deutsche Bahn. Kært barn har mange navne, og kært er Tysklands statsejede jernbaneselskab, som kan føre dig rundt i hele landet. DB har både lynhurtige og effektive højhastighedstog ved navn ICE og ældre tog, som kan føre dig gennem blandt andet Sydtysklands smukke bjerglandskab. I Harzen må du ikke snyde dig selv for en tur med Bloksbjergbanen, hvor et gammelt damplokomotiv bumler fra Drei Annen Hohne og op ad det høje bjerg, Bloksbjerg.

Bus:
Kom vidt omkring med bus via den veludbyggede tyske autobahn. To store busselskaber er Flixbus, som du måske kender hjemmefra, og Eurolines.

Sporvogne:
Mange byer i Tyskland har hyggelige, gamle sporvogne, som gør transporten til en oplevelse i sig selv. Nyd at byen triller forbi udenfor sporvognens vinduer i blandt andre Bremen, Halle og Essen. For de mest entusiastiske findes desuden sporvogns-museer i Berlin og Köln.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Berlin
Sprog: Tysk
Klima: Tempereret
Valuta: Euro
Religion: Kristendom (lige mange katolikker og protestanter)


Information om Tyskland

Et smut over grænsen
Hvor end du bor i Danmark, ligger Tyskland ikke mange timers kørsel eller togtur væk. Kun to timer fra den dansk-tyske grænse rammer du den skønne storby Hamborg, og hvis du er villig til at køre lidt længere, venter der utallige ferieoplevelser. Selvom det ikke er langt væk, adskiller den tyske kultur sig på flere punkter fra den danske, blandt andet på historiefronten med en fortid som mangeårig krigsnation og (mere letsindigt) hvad angår deres madkultur med currywurst og sauerkraut.

Den komfortable rejse
Det er ikke kun den korte distance, som gør det komfortabelt at lade ferien gå til Tyskland. Tyskland er et topmoderne land med en meget høj levestandard. Dette vil du også mærke på de tyske hoteller og restauranter. Hvis ikke du er en af de mange tysktalende danskere, har de fleste tyskere gode engelskkundskaber, selvom de helst holder sig til deres modersmål. Hvad angår kreditkort, er tyskerne dog håbløst umoderne. De holder fast i brugen af kontanter selv på de mest internationale steder (så som store banegårde og fastfoodkæder), så husk altid at have euro i pungen.

Spraglede Berlin
Tysklands hovedstad, Berlin, er ufatteligt charmerende. Farverig både indeni og udenpå, med en mangfoldig og tolerant kultur og graffitibeklædte gader. I de varme måneder summer byen af liv i de store parker (bl.a. Großer Tiergarten og Tempelhofer Feld) og om aftenen vil du opleve at der på hvert et gadehjørne samles glade, øldrikkende mennesker foran de såkaldte späti’er. Berlin bærer synligt rundt på sin historie, der rummer nogle af verdenshistoriens mest afgørende begivenheder. På en vintertur til Berlin er det oplagt at besøge de spændende museer og se de klassiske attraktioner Brandenburger Tor, Holocaust-Mahnmal og Rigsdagsbygningen.

De sydtyske alper
Tyskland er et kæmpestort land. Derfor er der stor forskel på en ferie i Nord- og Sydtyskland. Allerede midt i Tyskland begynder landskabet at blive mere bakket udenfor bilruderne eller togvinduerne. Arkitekturen skifter også stil, og mængden af bindingsværkshuse stiger. Helt nede i den sydligste ende af landet begynder Alperne. Sydtyskland byder på nogle fantastiske naturoplevelser i bjerglandskabet. Hvis vandreferien skal afsluttes med et brag, afholder München hvert år den verdenskendte Oktoberfest, hvor du får tyrolertøj og tyske øl i tøndevis.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Gunnar Fischer-Kjellman, rejsekonsulent

Gunnar Fischer-Kjellman

Rejsekonsulent

gufk|jr.dk
Jane Judith Jørgensen, rejsekonsulent

Jane Judith Jørgensen

Rejsekonsulent

jajo|jr.dk
Rejsekonsulent Jette Brinch Vestergaard

Jette Brinch Vestergaard

Rejsekonsulent

jeve|jr.dk
Til top