12 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 20.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Dette rejseforslag er for dig som søger adventure, natur og ikke mindst store dyreoplevelser. Du oplever Kampala fra bagsædet af en motorcykel og kommer tæt på landets imødekommende befolkning. På denne eventyrlige backpackerrejse besøger du bl.a. Murchison Falls vandfaldet og nationalparken af samme navn. I Murchison Falls kan du opleve løver, elefanter, bøfler, flodheste, nilkrokodiller og en leopard hvis du er iblandt de heldige. Du oplever vildtlevende chimpanser på en trekkingtur i Kibale nationalparken - Parken har et af verdens højeste koncentrationer af legesyge og truede chimpanser. Herfra venter en længere kørsel dag til adventure-byen Jinja. Byen ligger langs bredden af Lake Victoria og en af verdens største floder, Nilen. Byen er er kendt som Afrikas adventure-by nummer 1, da du kan tage på river rafting og kajakture på Nilen. Der er også mulighed for at afprøve Bungee Jump fra 44 meters højde fra flodbredden. Du kan udforske området på henholdsvis hest og mountainbike. Naturen er helt unik og fantastisk langs Nilens flotte kyststrækninger. Byen ligger naturskønt og er derfor også et oplagt til et par dages afslapning inden din hjemrejse. Derudover er dette rejseforslag er også et naturlig valg, såfremt du ønsker at kombinere landet med et eller flere andre lande i Afrika over kortere tid.

Få information og fakta om Uganda her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Uganda her

Bedste rejseperiode

Tørtiden i Uganda er fra: januar, februar, marts, juni, juli, august, september, oktober, december
Regntiden i Uganda er fra. slut marts til maj & november

Bemærk, at vejret er uforudsigeligt og meget omskifteligt i bjergområderne hele året, så det er vigtigt at have udstyret i orden, og altid være forberedt på regn og kulde når du befinder i de højtliggende områder.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark – Ankomst Entebbe
Afgang fra Danmark mod Kampala, Ugandas hovedstad, hvor du ankommer sidst på aftenen. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs. Efter ankomsten bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, en køretur på mellem 45 min til 1 time. Resten af aftenen er på egen hånd.
2. dag: Oplev Kampala fra bagsædet af en motorcykel
Efter morgenmaden på dit guesthouse bliver du hentet og kørt til dit startpunkt for en anderledes byrundtur i Kampala. Du vil igennem dagen sidder bagpå en motorcykel. Chaufføren kører motorcykel og fungerer som din guide for dagen. På turen er der lagt op til en vist grad af frihed i samarbejde med jeres lokale guide og fokus vil være på at se Kampalas højdepunkter; kendte bygningsværker, historiske steder, religiøse monumenter. På køreturen kommer du tæt på Uganda befolkning i øjenhøjde og der venter dig en farvestrålende oplevelse denne dag. Sidst på eftermiddagen er du tilbage på dit guesthouse og resten af dagen kan bruges på egen hånd.(M)
3. dag: Kampala - Ziwa næsehornsreservatet - Murchison Falls Nationalpark
Efter morgenmaden går turen videre gennem smukke landskaber i det nordvestlige Uganda. Du stopper efter et par timers kørsel i Ziwa næsehornsreservat. I dette indhegnede reservat skal du på en spændende vandretur. Her har du god mulighed for, at se et eller flere af områdets 15 hvide næsehorn. Ziwa reservatet er det eneste sted i Uganda, hvor det er muligt at se næsehorn, da de sidste fritlevende næsehorn døde pga. krybskytter i 1983. I dag beskytter ca. 80 rangere reservatets næsehorn og håbet er at bestanden med tiden bliver så stor at dette imponerede dyr igen sættes ud i den ”frie” natur. Efter et interessant besøg hos næsehornene kører du til Makuka Safari Lodge, hvor du spiser frokost inden du ankommer til dit guesthouse ved nationalparken Murchison Falls. Du kører samlet set ca. 5 timer denne dag. Resten af dagen er på egen hånd. (M,A)
4. dag: Safari i Murchison Falls Nationalpark & bådtur på Nilen
Dagen starter ved solopgang og du tilbringer hele dagen i nationalparken. Her lever elefanter, bøfler, giraffer, flodheste og hvis du er heldig kan du måske spotte en leopard. Efter frokost venter dig en ca. 2-3 timers bådtur mod parkens kendte vandfald, Murchison Falls, som også ligger navn til nationalparken. Langs flodbredden følger du dyrelivet og fra dækket på båden kan du måske spotte nilkrokodillerne og andre af flodens dyr, inden du kommer helt tæt på det brusende vandfald, som måler hele 43 meter. Nilen er en af verdens mægtigste floder og ved vandfaldet løber floden igennem en snæver passage på blot 7 meter i kløften. De enorme vandmængder og den kolossale kraft i vandfaldet er med til at give dig et af Afrikas største vandfaldsoplevelser. Herefter kører du tilbage til dit guesthouse og resten af aftenen er på egen hånd. (M,F,A)
5. dag: Murchison Falls Nationalpark – Kibale National Park
Efter Morgenmaden venter dig en lang køretur til nationalparken Kibale, en køretur på ca. 9 timer. Du holder flere stops på vejen, så du kan strække ben. På vejen kører du bl.a. forbi Lake Albert, som er Afrikas syvende største sø, samt ser flere små landsbyer Du ankommer sidst på eftermiddagen til dit guesthouse i Fort Portal og resten af aftenen er på egen hånd. (M,F,A)
6. dag: Chimpansetrek i Kibale Forest Nationalpark
Efter en tidlig morgenmad skal du på vandretur ind i regnskoven. Kibale Forest Nationalpark er iblandt de nationalparker der har den største koncentration af fritlevende chimpanser. Her lever ca. 1500 fritlevende chimpanser. Udover chimpansen findes der i alt 13 abearter i regnskoven. Derudover findes der skovelefanter, bøfler, vildsvin og flodheste samt antiloper og hjorte, og ikke mindre end 325 fuglearter, som gør parken et ideelt sted at spotte sjældne fuglearter. Sammen i en lille gruppe tager du ud for at finde en af regnskovens chimpansefamilier og resten af formiddagen er afsat til at spotte nogle af parkens legesyge aber. Der er en god chance for at spotte aberne, men da der er tale om fritlevende dyr plejer vi at sige i Jysk Rejsebureau, at du har næsten 95% chance for at spotte dem. Udover et fantastisk møde med chimpanserne i parken passerer du flere små kratersøer i junglen på din vej. Efter frokost bruges eftermiddagen på at udforske de fascinerende sumpområde i nationalparken til fods. Resten af dagen er på egen hånd. (M,F,A)
7. dag: Kibale National Park - Jinja
Efter din morgenmad venter dig en længere køretur, hvor du gør stop et par gange på vejen. Afhængig af trafikken ankommer du til Jinja – Afrikas adventure hovedstad sidst på eftermiddagen. Du køre ca. 7-9 timer denne dag. Resten af dagen er på egen hånd. (M)
8-10. dag: Raftingtur & oplev Jinja på egen hånd
I Jinja venter dig nogle spændende dage i naturskønne omgivelser. Jinja ligger langs bredden af Lake Victoria og Nilen – en af verdens største floder. Byen er verdenskendt for Riverrafting og kajakturer på Nilen. Der findes familievenlige turer og udfordrende raftingture for dig som har mod på det og som samtidig gerne vil udfordres. Raftingturer kategoriers mellem 1-5 rapids, hvor 5 er det mest udfordrende en turist kan komme på, uden at være professionel. Du har endvidere mulighed for at springe Bungee Jump fra 44 meters højde fra flodbredden. Derudover kan du udforske området på henholdsvis hest og mountainbike. Naturen er helt unik og fantastisk langs Nilens flotte kyststrækninger, hvilket gør området helt ideelt til bådture og afslapning. (M)
I rejseforslagets har Jysk Rejsebureau inkluderet i en valgfri raftingtur. Her kan du vælge mellem to forskellige raftingturer afhængig dine individuelle ønsker. Du kan enten vælge en raftingtur som er kategoriers 2-3 ud 5 rapids - her kan de fleste være med. Den anden rafting mulighed på rejseforslaget er for dig som søger den ultimative raftingtur. Denne tur er ikke for alle og enhver, så forhør dig hos din rejsekonsulent inden du beslutter dig for, hvilken raftingtur du gerne vil på. Vælger du sidstnævnte kan se frem til en af verdens vildeste raftingoplevelser i kategori 4-5 ud 5 rapids. Du vil løbet af dagen opleve nogle af Nilens mest udfordrende rapids. Dagene 9 og 10 i Jinja er på egen hånd.
11. dag: Jinja – Entebbe Lufthavn
Efter morgenmaden kører du tilbage til Kampala og videre til Entebbe Lufthavn. Afhængig af dit fly tidspunkt kan der være ventetid i enten Jinja eller Kampala. (Forhør dig hos din Rejsekonsulent). (M)
12. dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark med rygsækken fuld skønne og storslåede dyre- og naturoplevelser.

Overnatninger

2 overnatninger på budgethotel eller guesthouse i Kampala
2 overnatninger på budgethotel eller guesthouse i Murchison Falls National Park
2 overnatninger på budgethotel eller guesthouse ved Kibale National Park
4 overnatninger budgethotel eller guesthouse ved Jinja

Bemærkninger

Adventure og raftingturer er på eget ansvar.

Vi anbefaler, at du medbringer en lille dagsrygsæk, hvor du kan opbevare kameraudstyr, drikkevand, snacks, regntøj, varm fleece og andre nødvendigheder, som du får brug for i løbet af dagen.

Trekket kan ikke anbefales til børn under 12 år.

Bemærk, at deltagelse i trekking, ture og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Gruppestørrelsen er på maks. 7 personer og minimum 2 personer.

januar - marts, juli - oktober

Pakkeliste

 • Praktisk tøj til en aktiv-ferie
 • Lange tynde bukser og langærmet T-shirt
 • Varmt tøj til kølige morgener og aftener
 • Kikkert
 • Lommelygte eller pandelampe
 • Håndklæde og badetøj
 • Vandtættaske til raftingturen
 • Gode sko

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Entebbe t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • Alle ture og oplevelser ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Oplev Kampala fra bagsædet af en motorcykel
 • Oplev Ziwa næsehornsreservatet
 • Safari i Murchison Falls Nationalpark & bådtur på Nilen
 • Chimpansetrek i Kibale Forest Nationalpark
 • Raftingtur & oplev Jinja på egen hånd
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - i Uganda er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top