14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 37.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Dette rejseforslag er for dig der søger store natur- og trekkingoplevelser. På rejsen oplever du Ugandas billedskønne og dyrerige natur. Du skal blandt andet besøge et enestående vandfald og sejle på Nilen i Murchison Falls Nationalpark, hvorefter du skal ud og spotte de legesyge chimpanser i Kibale Nationalpark. Rejsen tager dig også forbi savannen i Queen Elizabeth Nationalpark og på gorillatrek i den tætbevoksede Bwindi Impenetrable Nationalpark - en af Afrikas mest unikke oplevelser. I Rwanda skal du på toppen af landets næststørste vulkan - Mount Bisoke (3700 m.). Her venter dig et for mange ukendt og uforglemmeligt trek via små stier og primitive landsbyer, inden vulkanens kratersø kommer til syne ved toppen af denne eventyrlige vulkan. Rejsen afsluttes i Rwandas hovedstad, hvor du kan besøge Gisizi Genocide Merorial, som er et vidnesbyrd om Rwandas barske historie og idag er et af mindesmærkerne for ofrene for folkemordet i 1994.

Få information og fakta om Uganda her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Uganda her

Bedste rejseperiode

Tørtiden i Uganda er fra januar - marts, juni - oktober og december, mens regntiden er fra slut marts - maj og november.

Bemærk, at vejret er uforudsigeligt og meget omskifteligt i bjergområderne hele året, så det er vigtigt at have udstyret i orden, og altid være forberedt på regn og kulde når du befinder i de højtliggende områder.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark – Ankomst Entebbe
Afgang fra Danmark mod Kampala, Ugandas hovedstad, hvor du ankommer sidst på aftenen. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs. Efter ankomsten bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, en køretur på mellem 45 min til 1 time. Resten af aftenen er på egen hånd.
2. dag: Byrundtur, kultur & markedsbesøg
Efter morgenmaden på dit hotel bliver du hentet af din guide. Herefter vil du i følgeskab med guiden tage på en spændende byrundtur. På turen er der lagt op til en vis grad af frihed i samarbejde med jeres lokale guide og fokus vil være på at se Kampalas højdepunkter; kendte bygningsværker, historiske steder, religiøse monumenter og ikke mindst opleve det kontrastfulde Owina marked, som er et sammensurium af alverdens varer og masser af handlende. Ved første øjekast virker markedspladsen kaotisk, men du vil under besøget opleve Ugandas imødekommende befolkning og få en farvestrålende oplevelse. Der vil også være rig mulighed for, at handle på markedet. Sidst på eftermiddagen er du tilbage på hotellet og resten af dagen kan bruges på egen hånd. (M)
3. dag: Kampala - Ziwa næsehornsreservatet - Murchison Falls Nationalpark
Efter morgenmaden går turen videre gennem smukke landskaber i det nordvestlige Uganda. Du stopper efter et par timers kørsel i Ziwa næsehornsreservat. I dette indhegnede reservat skal du på en spændende vandretur. Her har du god mulighed for at se et eller flere af områdets 15 hvide næsehorn. Ziwa reservatet er det eneste sted i Uganda, hvor det er muligt at se næsehorn, da de sidste fritlevende næsehorn døde pga. krybskytter i 1983. I dag beskytter ca. 80 rangere reservatets næsehorn og håbet er, at bestanden med tiden bliver så stor at dette imponerede dyr igen sættes ud i den ”frie” natur. Efter et interessant besøg hos næsehornene kører du til Makuka Safari Lodge, hvor du spiser frokost inden du ankommer til dit lodge eller guesthouse ved nationalparken Murchison Falls. Du kører samlet set ca. 5 timer denne dag. Resten af dagen er på egen hånd. (M,A)
4. dag: Safari i Murchison Falls Nationalpark & bådtur på Nilen
Dagen starter ved solopgang og du tilbringer hele dagen i nationalparken. Her lever elefanter, bøfler, giraffer, flodheste og hvis du er heldig kan du måske spotte en leopard. Efter frokost venter dig en ca. 2-3 timers bådtur mod parkens kendte vandfald, Murchison Falls, som også lægger navn til nationalparken. Langs flodbredden følger du dyrelivet og fra dækket på båden kan du måske spotte nilkrokodillerne og andre af flodens dyr, inden du kommer helt tæt på det brusende vandfald, som måler hele 43 meter. Nilen er en af verdens mægtigste floder og ved vandfaldet løber floden igennem en snæver passage på blot 7 meter i kløften. De enorme vandmængder og den kolossale kraft i vandfaldet er med til at give dig en af Afrikas største vandfaldsoplevelser. Herefter kører du tilbage til dit guesthouse eller lodge og resten af aftenen er på egen hånd. (M,F)
5. dag: Murchison Falls Nationalpark - Hoima
En ny skøn safari venter ved solopgang denne morgen i nationalparken Murchison Falls. Din safari afsluttes ved Murchison Falls, og her har du mulighed for at bestige vandfaldet af små smalle lerstier. Dette tager ca. 45 min. Det er en flot oplevelse og du kan mærke disen fra vandfaldet flere steder på vejen mod toppen. Fra toppen af vandfaldet kan du se det dramatiske vandfald fra oven. Herefter kører du ca. 4 timer til byen Hoima. På vejen kører du forbi Lake Albert, som er Afrikas syvende største sø. Du ankommer sidst på eftermiddagen og resten af aftenen er på egen hånd. (M,F,A)
6. dag: Hoima - Kibale Forest Nationalpark
Efter din morgenmad fortsætter du imod Kibale Forest Nationalpark, en køretur på ca. 4-5 timer. Efter ankomst spiser du frokost. Du overnatter i nærheden af nationalparken eller i byen Fort Portal (forhør dig hos din rejsekonsulent). I løbet af eftermiddagen vil der være en briefing omkring morgendagens chimpansetrek. Resten af dagen er på egen hånd. (M,F,A)
7. dag: Chimpanse trek i Kibale Forest Nationalpark - Queen Elizabeth Nationalpark
Efter en tidlig morgenmad skal du på vandretur ind i regnskoven. Kibale Forest Nationalpark er iblandt de nationalparker der har den største koncentration af fritlevende chimpanser. Her lever ca. 1500 fritlevende chimpanser. Udover chimpansen findes der i alt 13 abearter i regnskoven. Derudover findes der skovelefanter, bøfler, vildsvin og flodheste samt antiloper og hjorte, og ikke mindre end 325 fuglearter, som gør parken et ideelt sted at spotte sjældne fuglearter. Sammen i en lille gruppe tager vi ud for at finde en af regnskovens chimpansefamilier og resten af formiddagen er afsat til at spotte nogle af parkens legesyge aber. Der er en god chance for at spotte aberne, men da der er tale om fritlevende dyr plejer vi at sige at der ca. 95% chance for at spotte dem. Udover et fantastisk møde med chimpanserne i parken, passerer du flere små kratersøer i junglen på din vej. Efter frokost kører du imod Queen Elisabeth Nationalpark, en køretur på mellem 3-4 timer. På vejen kører du ved foden af Ruwenzori bjergene. Du ankommer lidt før aftensmadstid og resten af aftenen er på egen hånd. (M,F,A)
8. dag: Safari i Queen Elizabeth Nationalpark & bådtur ved Kazinga-kanalen
I dag skal du opleve Queen Elizabeth Nationalpark, som er opkaldt efter den britiske dronning. Du kører på safari tidligt denne morgen gennem parkens varierede natur. Her kan du opleve savanne, tropisk regnskov, søer, floder og flere farverige vulkankratere. Safarien afsluttes med en skøn frokost i det fri. Herefter venter dig en 2 timers oplevelsesrig bådtur på Kazinga kanalen, som afsluttes ved Lake Edward. Undervejs kan du følge det spændende dyreliv i floden og langs flodbredden, hvor du kan være heldig at se krokodiller og flodheste. Turen går nu tilbage til dit hotel eller lodge. Resten af dagen er på egen hånd. (M,F,A)
9. dag: Queen Elizabeth Nationalpark - Bwindi Impenetrable Nationalpark
Efter din morgenmad kører du igennem den sydlige del af Queen Elizabeth og videre mod syd til landets måske mest berømte nationalpark, Bwindi Impenetrable. På vejen stopper du ved byen Kisoro, herfra venter en 15 minutters bådtur på Lake Mutanda til Punishment Island, som tidligere har fungeret som en fængsel-ø. På øen venter dig en historisk gåtur rundt på øen, hvorefter du sejler tilbage. Du overnatter enten på guesthouse i byen Kisoro eller kører videre til Bwindi Nationalpark. Resten af dagen er på egen hånd. (M,F,A)
10. dag: Gorillatrekking i Bwindi Impenetrable Nationalpark
I nationalparken Bwindi Impenetrable lever næsten halvdelen af verdens ca. 880 vildtlevende bjerggorillaer ifølge WWF Verdensnaturfonden. Der lever derfor ca. 400 bjerggorillaer i Bwindi Impenetrabl Nationalpark. Resten af Ugandas gorillaer lever i Mgahiga Gorilla Nationalpark, hvilket udgør ca. 80 gorillaer. De resterende 400 vildtlevende gorillaer er fordelt mellem DR Congo og Rwanda. Antallet af bjerggorillaer betyder, at Bwindi Impenetrable Nationalpark er blandt det mest betydningsfulde leveområder for dette imponerede dyr. Der lever 36 gorillafamilier her, hvoraf 11 har kontakt med mennesker en time om dagen og 1 familie har kontakt med mennesker i forhold til forskning, så kendskabet til dyrene kan øges. De resterende gorillafamilier har ingen kontakt med mennesker, hvilket er essentielt for økosystemet. Tilladelserne til at komme på gorillatrekking i parken koster fra 450 USD i lavsæsonen og 600 USD i højsæsonen (Dette gebyr er inkluderet i rejsens pris). Pengene fra tilladelserne bidrager til beskyttelse og bevarelse af disse prægtige og truede dyr blandt andet ved at sørge for gode forhold til parkens rangere. Derudover er der fokus på at højne lokalbefolkningens levestandard - der er blandt andet blevet bygget flere brønde, vandrensningsanlæg og lokale skoler. Derudover gør flere natur- og dyrefredningsforeninger en stor indsats for at beskytte bestanden og dyrenes leveområder. Interesseorganisationer har haft fokus på at opkøbe landbrugsområder i nærheden af junglen, hvilket har bidraget med en naturlig afstand mellem lokalbefolkningens landbrug og gorillaernes leveområder. Denne koordinerede indsats sammen med tilskudsordninger på regeringsniveau har betydet, at bestanden siden 2010 samlet set er steget fra 780 til 880 gorillaer på verdensplan. Et af rejsens absolut højdepunkter begynder umiddelbart efter din morgenmad denne morgen, hvor du starter med at køre til nationalparkens hovedkvarter. Her bliver du briefet inden dagens gorillatrek i den tætte bjergregnskov. Du starter dit trek kl. ca. 08:00, idet gorillafamilierne rykker rundt. Turen kan tage fra 2-3 timer og op til 8 timer afhængigt af hvor den gorillafamilie, som I har tilladelse til at besøge, har valgt at slå sig ned aftenen før, men der er ca. 95% sikkerhed for at finde dem. Regnskoven er mange steder tætbevokset og dagen kræver at du er i god fysisk form. Parken er præget af dybe kløfter og der kan være stejle stigninger på turen. Trekking turen kan godt være hård og lidt mudret på samme tid, så dagens udfordringer kræver også den rigtige påklædning og det rigtige fodtøj. Vi anbefaler lange bukser og langærmet trøje for at beskytte huden på turen. Mødet med regnskovens bjerggorillaer er en stor oplevelse og for mange er det rejsens absolutte højdepunkt. Du skal under mødet være i en afstand på mindst 7 meter fra gorillaerne. Efter max 1 times spændende interaktion med disse imponerede dyr går turen tilbage til dit guesthouse eller lodge. Din frokost denne dag medbringes som madpakker, så du kan være fleksible i forhold til gorillatrekket. Resten af dagen er på egen hånd. (M,F,A)
11. dag: Bwindi Impenetrable Nationalpark – Batwa stammen i Mgahinga Gorilla Park Volcanoes Nationalpark (Rwanda)
Efter en tidlig morgenmad kører du imod Mgahinga Gorilla Park. Her gøres et oplevelsesrigt stop inden du turen fortsætter imod Rwanda. I løbet af formiddagen skal du opleve den skønne Mgahinga Gorilla National Park og møde Batwa-folket. Stammen er Ugandas oprindelige pygmæ-folk og som stadig forsøger at leve med respekt for traditioner og naturen. Under dit besøg vil du stifte bekendtskab med batwaernes jagtteknikker og se stammens hytter, som laves af græs og mos. Under din vandretur i parken vil du bl.a. se nogle af parkens specielle plantearter, som kan bruges til medicin. Turen afsluttes den hellige Garama-grotte, som stadig bruges til kulturelle ceremonier og har en stor religiøs betydning for Batwa stammen. Herefter går turen til Rwanda, som for mange udelukkende forbindes med folkemordet i 1994, hvor 800.000 Tutsier, blev dræbt af landets Hutuer efter historiske konflikter mellem de to befolkningsgrupper i landet. I dag prøver befolkningen stadig at forstå tragedien, som på ingen måde er glemt. Rwanda er i dag et forandret land med en veludviklet infrastruktur. Befolkningen har et håbefuldt syn på fremtiden og Rwanda er i dag et land der også byder på store naturoplevelser og storslåede vulkaner. Når du ankommer til grænsen til Rwanda, kører du herfra mod nationalparken Volcanoes som er en del af Virunga bjergene. Du ankommer sidst på eftermiddagen til byen Ruhengeri, der ligger ved foden af landets store vulkaner i den nordvestlige del af Rwanda. Området er tæt på grænsen til Uganda og Congo. I Volcanoes Nationalpark lever der i dag 19 gorillafamilier, hvoraf 10 kan besøges under samme restriktive forhold som i Bwindi Impenetrable i Uganda. Formålet med dit besøg i denne imponerende nationalpark er dog en anden. Her venter dig næste dag et udfordrende trek på en af Afrikas mest uspolerede vulkaner. Efter ankomst er resten af dagen på egen hånd. (M,F,A)
12. dag: Trekking på vulkanen Bisoke & kratersø (3700m)
Efter en tidlig morgenmad starter dit trek ca. 07:00 med en briefing. Herefter venter dig en mindeværdig og ikke mindst udfordrende trekkingtur til toppen af vulkanen Mount Bisoke - Rwandas næststørste vulkan. Turen til toppen tager dig op igennem regnskoven og videre op af de grønne bjergsider. Du oplever flere flotte udsigtspunkter på vejen, inden du ankommer til vulkanens kratersø efter ca. 6 timers trekking. Turen ned fra bjerget tager ca. 3 timer. På turen følger du en af parkens rangere, som kender områdets fauna og flora godt. Trekket er udfordrende og vi anbefaler at alle der deltager på trekket er i god fysisk form. Vi har mulighed for at tilbyde et kortere trek denne dag, såfremt du ønsker et kortere og mindre udfordrende trek i området (forhør dig omkring mulighederne hos din rejsekonsulent). Efter tilbagekomst fra bjerget er resten af dagen er på egen hånd. (M,F,A)
13. dag: Volcanoes Nationalpark - Gisozi Genocide Memorial – Kigali Lufthavn
Efter morgenmaden kører du i løbet af formiddagen til Kigali, Rwandas hovedstad, som i dag er en moderne by i Afrikansk kontekst. Du skal her besøge et af Afrikas mest følelsesladede mindesmærker, Gisozi Genocide Merorial, som belyser de grusomme ting, der skete under folkemordet i 1994. Det er stadig umuligt, at forstå omfanget af folkemordet og stedet fungerer som et oplysningssted for turister og bruges som et samlingssted for Rwandas befolkning, hvor de kan mindes de omkomne under folkemordet. Der venter dig en stærk og på mange måder en følelsesladet oplevelse, som en del af Rwandas barske historie. Besøget afsluttes i haven ved Gisozi Genozide Memorial som er et smukt minde om de mange omkomne og en skærende kontrast til folkemordet. Efter dit besøg kører du til din hotel, hvor du kan slappe af og sunde dig oven på dagens mange indtryk. Efter nogle timer på dit hotel kører vi dig til lufthavnen og rejsen hjem til Danmark påbegynder. Du vil have 1 eller 2 mellemlandinger afhængigt af dit flyselskab (M,F)
14. dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark med rygsækken fuld skønne og storslåede dyre- og naturoplevelser.

Overnatninger

2 overnatninger på budgethotel i Kampala
2 overnatninger på budgetlodge i Murchison Falls National Park
1 overnatning på budgethotel i Hoima
1 overnatning på budgethotel ved Kibale National Park
2 overnatninger på budgetlodge ved Queen Elizabeth National Park
2 overnatninger på budgetlogde ved Bwindi National Park
2 overnatninger på budgetlodge i Ruhengeri ved Volcanoes National Park

Bemærkninger

Der er kommet en ny lov omkring plastikposer i Tanzania. Det betyder at per d. 1 juni 2019 er det ikke længere tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Det betyder i praksis at myndighederne har ret til at tjekke backpacks eller kigge nærmere i din baggage for plastiskposer.

Der står i øvrigt i meddelsen fra regeringen, at personer kan risikere bøder og i særlige alvorlige tilfælde, at et brud på loven omkring medbringelse eller ved import af plastiskposer kan give fængselstraf.

Vi anbefaler, at du medbringer en lille dagsrygsæk, hvor du kan opbevare kameraudstyr, drikkevand, snacks, regntøj, varm fleece og andre nødvendigheder, som du får brug for i løbet af dagen.

Turen kan ikke anbefales til børn under 12 år.

Bemærk, at deltagelse i trekking, ture og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag (dog med forhold for gorillatilladelserne).

Gruppestørrelse

Maks 7 personer.

januar - marts, juli - oktober

Pakkeliste

 • Stor rygsæk
 • Lille dagsrygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Evt. svedtransporterende undertøj
 • Vindjakke
 • Fleecejakke / -trøje
 • Regntøj
 • Gode vandresko
 • Kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Entebbe // Kigali - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfers ifølge program
 • Alle ture og oplevelser ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - i Uganda er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Evt. sovepose
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top