21 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 28.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Denne kør-selv rejse er for dig der vil opleve de vildeste nationalparker i USA. Turen starter i Portland og slutter i Bozeman. Du har egen lejebil og ovenatninger booket, så du kan forkusere på den fantastiske natur og det unikke dyreliv der findes i USA. Turen går via nationalparkerne Crater Lake, Redwood, Yosemite, Death Valley, Grand Canyon, Monument Valley, Arches, Capitol Reef, Bryce Canyon, Grand Teton og Yellowstone. Derudover kan du opleve rodeo i Jackson, smage på den gode vin i Napa Valley, besøge nogle af Portlands fantastiske mikrobryggerier, vandre, mountainbike, fiske, lære om navajo-indianerne og meget mere.

Hos Jysk Rejsebureau er vi en bunke rejsenørder, som elsker at lave fantastiske rejser. Dette rejseforslag er udarbejdet af vores dygtigste USA-specialister, som har fået til opgave at udarbejde en rejse rundt til USA's vildeste nationalparker. Vi mener selv, at ruten og valg af overnatninger er garanti for en unik rejse, hvor du både kommer til at opleve vilde dyr og fantastisk natur.

Få information og fakta om USA her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på USA her

Bedste rejseperiode

De bedste måneder at rejse i det sydvestlige USA er fra maj til oktober. En stor del af dette område består af ørken, som betyder høje temperaturer om sommeren og næsten ingen regn. Forår- og efterårsmånederne byder på behagelige temperaturer om dagen, hvorimod nætterne kan være kolde. Vintermånederne i de nordlige stater og Rocky Mountains byder på masser sne og lukkede veje.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Portland
Afgang fra Danmark mod Portland med ankomst samme dag. Efter ankomsten i Portlands internationale lufthavn afhenter du din bil og tager til dit hotel. Resten af dagen er på egen hånd i Portland.
2. dag: På opdagelse i Portland
Du har hele dagen på egen hånd i en af Amerikas hippeste-byer med hyggelig kaffebarer, masser af fantastiske mikrobryggerier, specialbutikker og parker. Det er nemt at komme omkring på cykel, da byen har et fantastisk stisystem og gode cykelstier. Du må ikke snyde dig selv for et besøg på BridgePort BrewPub, som er et af byens ældste bryggerier.
3. dag: Portland til Crater Lake N.P. (490 km)
I dag forlader du Portland og sætter kursen mod Crater Lake National Park. Undervejs passerer du kæmpe skovområder og enorme lavastrømme. Crater Lake omkranser krateret af den udslukkede vulkan Mount Mazama, som i dag er en sovende vulkan. Krateret blev dannet for ca. 7700 år siden, ved et enormt udbrud fra den dengang 3.000 meter høje vulkan Mount Mazama. Kraterkantens omkreds er 53 km og du kan køre hele vejen rundt. Der er masser af udkigspunkter rundt fra kraterkanten og 16 forskellige vandreruter.
4. dag: Crater Lake N.P. til Redwood N.P. (360 km)
Du sætter kursen mod kysten og Redwood National Park. Ruten går af den sceniske Redwood Highway (Route 199). Træerne i parken er beskyttede, og du føler dig virkelig lille mens du vandre mellem de over 100 meter høje træer, hvor flere af dem er over 1.500 år gammel.
5. dag: Redwood N.P. til Napa Valley (370 km)
I dag går turen til Napa Valley, et af USA's mest kendte vindistrikter. De første vingårde startede her i omkring 1850 og i dag er der over 400 vingårde. Langs Highway 29 ligger vingårdene som perler på en snor, og stort set alle tilbyder smagninger. Napa er mest kendt for chardonnay og cabernet sauvignon, men der dyrkes mange andre druesorter.
6. dag: Napa Valley til Yosemite N.P. (290 km)
Nyd formiddagen eller forlæng rejsen med en ekstra overnatning i Napa Valley. Det er muligt at komme en tur i luftballon over dalen eller tage på en guidet cykeltur. Fra Napa fortsætter du til Yosemite National Park.
7. dag: Yosemite N.P. til Mammoth Lakes (165 km)
Du har hele dagen til at udforske fantastiske Yosemite National Park og området omkring Mammoth Lakes. Der er mulighed for at spotte vilde dyr som f.eks. bjørne og ulve. Det er muligt at lave en d-tour efter Tioga-passet til spøgelsesbyen Bodie.
8. dag: Mammoth Lakes via Death Valley N.P. til Las Vegas (560 km)
Kør fra Mammoth Lakes mod Las Vegas. På vejen passerer du igennem Death Valley. Her ligger det golde landskab som formet af elementerne. Tag på opdagelse i Badwater, som med 86 meter under havets overflade er USA’s laveste punkt. Oplev de farvede klippeformationer ved Zabriskie Point eller nyd udsigten over dalen fra Dante's view. Sidst på dagen ankommer du til Las Vegas. Tag en slentretur ned af Las Vegas Boulevard, også kendt som ”the Strip”. Hvert hotel og spillekasino har sit helt eget tema og er fantastiske at se på. Gå ikke glip af springvandshowet ved Bellagio.
9. dag: Las Vegas til Grand Canyon N.P. (470 km)
Køreturen til Grand Canyon går via den imponerende Hoover Dam og ad den klassisk Route 66 på vej til Grand Canyon. Med sin overvældende størrelse og de fantastiske farver er Grand Canyon et af verdens naturlige vidundere. Kløftens enorme størrelse og strålende farver gør stedet helt unik. I området omkring South Rim er der flere udsigtsposter, som kan nås med både shuttle bus og bil. Derudover er der også mange vandrestier i området. Besøg bl.a. Bright Angel Lodge, som er et fremragende udsigtspunkt, og hvor du ud over den gode udsigt også kan nyde et smukt galleri og spændende udstillinger.
10. dag: Grand Canyon N.P. til Monument Valley (410 km)
Om morgenen køres fra Grand Canyon mod Monument Valley. Dalen prydes af mægtige fritstående klipper, der rejser sig op til 305 meter. Solens vinkel og stråler indhyller klippeformationerne og et fortryllende farvespil opstår. Det karakteristiske landskab kan genkendes fra adskillige westernfilm og er måske et af de mest fotograferede steder på jorden. Sidst på eftermiddagen skal du på en 2,5 times jeep tour rundt i Monument Valley. Efter turen skal du deltage i en traditionel Navajo middag midt i den smukke dal Rain God Mesa. Aftenen fortsætter med en Navajo pow wow, hvor høvdingen oversætter sagn og legender. Der vil være dans og messe under den uberørte stjernehimmel i lejrbålets skær. Alt i alt en helt fortryllende aften, som slutter med at du skal overnatte i en Navajo hytte kaldet en hogan. (A)
11. dag: Monument Valley til Arches N.P. (230 km)
Før solopgang bliver du vækket, så du kan nyde solopgangen i Monument Valley, en fortryllende oplevelse som du sent vil glemme. Fra Monument Valley går turen til Moab. Undervejs kan du lave et stop ved Arches Vineyeard (Utahs ældste og største vinproducent). (M)
12. dag: På eventyr i Arches N.P.
Besøg i dag Arches Nationalpark, hvor du vil se mere end 2.000 fritstående sandstensformationer. Antallet varierer fra dag til dag, efterhånden som gamle formationer smuldrer bort og nye fremkommer. Den mest kendte af disse sandstensformationer er Delicate Arch. I området er der mulighed for at komme på en guidet tur. Hold øjnene åbne for desert bighorn sheep, som har en tendens til at falde i med landskabet. Kør om eftermiddagen til Dead Horse Point State Park og/eller Canyonlands National Park. Denne stenhalvø er omgivet af stejle klipper og er måske Utahs mest spektakulære stats- og nationalparker. På grund af parkernes høje placering er udsigten fra området helt fantastisk.
13. dag: Arches N.P. via Capitol Reef N.P. til Bryce Canyon N.P. (430 km)
Forlad i dag Moab, og fortsæt videre til Capitol Reef National Park, som er interessant på grund af sine mange sandstensformationer og enorme højderyg, The Waterpocket Fold. Den imponerende højderyg, som er over 65 millioner år gammel, strækker sig over 161 km fra Thousand Lakes Mountain til Colorado River. Stop ved Panorama Point. Besøg derefter parkens besøgscenter, hvor mange vandreture starter fra. På din vej videre passerer du undervejs Kodachrome Basin State Park inden du ankommer til Bryce Canyon National Park, hvor du har to overnatninger.
14. dag: På opdagelse i Bryce Canyon N.P.
Du har hele dagen til at udforske Bryce Canyon National Park, som er hjemsted for mange farverige klippeformationer. Solens stråler skaber et imponerende farvespil, der konstant ændrer parkens udseende. Overvej eventuelt en smuttur til Rainbow Point, hvor du på en klar dag kan se længere end 150 km. I parken er der en række forskellige vandreruter. Derudover kan du også vælge at opleve parken fra hesteryg.
15. dag: Bryce Canyon til Salt Lake (430 km)
Forlad Bryce Canyon og kør videre mod Salt Lake city og det berømte Mormon Temple Square. Byen blev grundlagt i 1847 af en gruppe mormon pionerer ledet af deres profet, Brigham Young, som flygtede fra fjendtlighed og vold i Midtvesten. Fra Temple Square tilbydes gratis guidede ture, hvor du undervejs vil se Tabernacle og andre historiske mormon seværdigheder. Salt Lake City er hovedstaden i Utah og er også den mest befolkede by i staten. Byens første transkontinentale jernbane tilførte stor økonomisk vækst og er grundlaget for byens tilnavn ”Crossroads of the West”. Mineindustrien er i kraftig vækst, og byen var i 2002 vært for Vinter-OL. Besøg for eksempel de enorme kobberminer, den olympiske park eller Great Salt Lake, som er den største saltvandssø på den vestlige halvkugle.
16. dag: Salt Lake til Jackson Hole (480 km)
Turen forsætter mod Jackson Hole, hvor cowboykulturen stadig lever. Salooner i bedste westernstil ligger langs gaderne, og westerninspirerede kunstværker er at finde i de fleste af byens mange gallerier. Kom på en guidet tur, besøg en lokal ranch, tag på tur på ryggen af en hest eller oplev det hele fra oven i en luftballon - mulighederne for at se området er mange.
17. dag: Jackson Hole via Grand Teton N.P. til Yellowstone N.P. (210 km)
I dag fører vejen dig til Yellowstone via Grand Teton. Ved The Teton Range, som er godt 60 kilometer lang, falder der i gennemsnit over 4,5 meter sne, og Grand Teton er med sine 4.197 meter områdets højeste bjergtop. Udsigten over de snedækkede bjerge og gamle trælader (Moulton Barn) er helt spektakulær, og det anbefales derfor at stoppe undervejs for at lære om nybyggerne der bosatte sig her i slutningen af 1800-tallet. Fra Grand Teton går turen til Yellowstone, hvor du tilbringer de næste par dage.
18. dag: På opdagelse i Yellowstone N.P.
Du har hele dagen til at udforske Yellowstone National Park. Se gejseren Old Faithful sende kogende vand 50 meter op i luften, nyd udsigten over Grand Canyon of the Yellowstone, vandre blandt terrasserne ved Mammoth, kør ad den sceniske Bear Tooth Highway og oplev det fantastiske farvespil ved Grand Prismatic Spring. Overalt kan du opleve parkens fantastiske dyreliv: bjørne, ulve, bisonokser, hjorte og et væld af andre dyr. Dyrene vandrer frit omkring, men specielt Lamar Valley, Madison Valley og Hayden Valley er gode steder at spotte wildlife. Derudover findes der over 1.500 kilometer vandrestier i parken.
19. dag: Yellowstone N.P. til 320 Guest Ranch (150 km)
Nyd formiddagen i Yellowstone inden du sætter kursen mod 320 Guest Ranch. Den mere end 110 år gamle ranch emmer af western-atmosfære og du kan oplev den vilde natur omkring ranchen på hesteryg,
20. dag: Afrejse fra Bozeman (86 km)
Efter tre uger i de amerikanske nationalparker, går turen hjemad. Du kører fra 320 Guest Ranch til Bozeman, hvor du afleverer din bil. Tidspunktet for afrejse fra Bozeman afhænger af, hvornår dit fly afgår. Du har mulighed for at forlænge rejsen med stop i f.eks. New York, Miami eller Hawaii.
21. dag: Ankomst til Danmark
Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

2 overnatninger på Canopy by Hilton i Portland
1 overnatning på Prospect Historic Hotel ved Crater Lake
1 overnatning på Best Western Plus Humboldt ved Redwood N.P.
1 overnatning på River Terrace Inn i Napa Valley
1 overnatning på Miners Inn Motel ved Yosemite N.P.
1 overnatning på Mammoth Mountan Inn i Mammoth
1 overnatning på Tropicana i Las Vegas
1 overnatning på Yavapai Lodge ved Grand Canyon N.P.
1 overnatning i simpel Navajo indianerhytte i Monument Valley
2 overnatninger på Fairfield Inn & Suites by Marriott Moab i Moab
2 overnatninger på Best Western Plus Ruby's Inn i Bryce Canyon N.P.
1 overnatning på Little America Hotel i Salt Lake City
1 overnatning på The Lexington at Jackson Hole i Jackson Hole
2 overnatninger på Grant Village i Yellowstone N.P.
1 overnatning på 320 Guest Ranch i West Yellowstone

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra moteller til boutiquehoteller og ranchophold.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Maj - oktober

Pakkeliste

 • Internationalt kørekort
 • Evt. guidebog
 • Evt. vejkort
 • Kreditkort
 • Mindre vandrerygsæk
 • Fleece eller varm trøje
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Lommelygte eller pandelygte
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Evt. kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Portland // Bozeman - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Billeje inkl. fri kilometer, envejsleje, kasko- og ansvarsforsikring med selvrisiko på 0 kr. - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • 2-dages Navajo oplevelse med engelsktalende guide i Monument Valley

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Envejsleje på billeje på cirka 250 USD + lokal skat
 • Resort fee på hotellet i Las Vegas, cirka 40 USD pr. nat
 • Resort fee på hotellet i Napa, cirka 29 USD pr. nat
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Entré til attraktioner og nationalparker
 • Parkeringsafgifter
 • ESTA forhåndsgodkendelse til USA (kan tilkøbes igennem Jysk Rejsebureau)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top