15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 20.995,-
FRA 5.195,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Oplevelserne er mange på denne tur, som giver dig alt fra det vilde vesten til storslåede nationalparker. Stop for eksempel undervejs i Rocky Mountain Nationalpark, nyd varmtvandskilderne i Hot Springs, bliv overvældet over fundet af 26.000 år gamle mammut fossiler ved Mammoth Site, tag et kig på George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt i Mount Rushmore, mærk hårene rejse sig over fortællingerne fra Wounded Knee massakren i 1890, bliv klogere på historien om Buffalo Bill, se bøfler og elge i massevis i Yellowstone Nationalpark, nyd synet af smukke bjergtinder ved Teton Range, oplev cowboykulturen i Jackson Hole, tag billeder af smukke sandstensformationer i Arches National Park og oplev de spektakulære klippeformationer og levende farver i Canyonlands National Park.

Få information og fakta om USA her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på USA her

Bedste rejseperiode

De bedste måneder at rejse i Rocky Mountains er fra maj til november. En stor del af dette område består af bjerge, som betyder høje temperaturer om sommeren. Forår- og efterårsmånederne byder på behagelige temperaturer om dagen, hvorimod nætterne kan være kolde. Vintermånederne er kolde, hvor store områder vil være dækkede af sne og bjergveje vil være lukkede.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Denver
Efter ankomst i lufthaven kører du mod hotellet. Denver er på én og samme tid både charmerende, mystisk og romantisk. Byen er beliggende 1.600 meter over havoverfladen og er på baggrund heraf kendt som ”Mile High City”. Før byens grundlæggelse blev en smule guld fundet i området, hvilket tiltrak mange mennesker i den evige søgen efter rigdom og lykke. Selvom der aldrig blev fundet store mængder af guld, blev der alligevel i 1859 lavet en plan for byens opførsel af William H. Larimer. I dag er Denver blomstret op til at være centrum for meget handel og økonomi. Den centrale del af byen byder på mange grønne parker, gågader, restauranter og natklubber. Seværdigheder som US Mint, Denver kunstmuseum og Colorado History Museum er også beliggende i centrum af byen. En gåtur i dette område er derfor en god måde at opleve byen på.
2. dag: Denver via Rocky Mountain N.P. til Cheyenne (310 km)
Forlad om morgenen Denver og sæt kursen mod Rocky Mountain National Park. Parken er kendt for et meget dramatisk landskab, hvor skove af både fyr og gran, marker og vilde blomster er med til at male landskabet. Terrænet er meget varierende, hvilket hovedsageligt skyldes områdets store højdeforskelle. Parken er hjemsted for en bred vifte af dyrearter som elge, hjorte, bævere, ulve og oddere og tilbyder gode vandreture langs nogle af de mange stier og veje. Trail Ridge Road, som fører vest gennem den midterste del af parken, er vurderet til at være en af de mest naturskønne veje i Amerika. Lav eventuelt et stop ved Alpine Visitor Center, før du fortsætter videre til Cheyenne, hvor aftenens overnatning er arrangeret.
3. dag: Cheyenne til Hot Springs (405 km)
Forlad om morgenen Cheyenne og kør videre mod Hot Springs, som er berømt for sine helbredende varmtvandskilder. Tag en gåtur langs Freedom Trail, der løber lang Fall River, hvor du kan gå under et vandfald. Oplev de unikke butikker, gallerier, kaffebar, boghandlere og restauranter, som findes i de flere hundrede år gamle sandstensbygninger. Udforsk det gamle jernbanedepot fra 1890, som i dag fungerer som informationscenter. Besøg det verdensberømte Mammoth Site, hvor du kan se fortiden udfolde sig lige for øjnene af dig. Som det eneste sted i USA er det her muligt at se gamle mammut fossiler. I 1974 kom opførslen af et boligprojekt til en brat ende, da en traktorfører opdagede en godt to meter lang stødtand. Palæontologer kunne snart herefter berette, at den enorme stødtand stammede fra en mere end 26.000 år gammel mammut. Efterfølgende blev hele 52 mammut skeletter gravet frem fra det samme område. På guidede ture kan du få en spændende forklaring på, hvordan disse enorme dyr på godt 10 ton sammen med kameler, bjørne og gnavere blev fanget i et stejlt jordfaldshul. Besøg eventuelt også Black Hills Wild Horse Sanctuary, hvor du kan se vilde heste galoppere hen over de åbne sletter.
4. dag: Hot Springs via Mount Rushmore til Rapid City (122 km)
I dag sættes kursen mod Rapid City. Undervejs vil du ved Mount Rushmore passere de fire stenfigurer, som symboliserer George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt. Ud over de udskårne stenformationer, vil du også kunne finde et amfiteater, et museum, et informationscenter, en souvenir butik, en boghandel samt flere spisesteder i det omkringliggende område. For at fuldende oplevelsen ved Mount Rushmore, anbefales det at se aftenbelysningsceremonien. Du kan også overveje et besøg på Crazy Horse Memorial, som er hjemsted for verdens største bjergskulptur. I form af granit fortælles historien om den patriotiske helt, Crazy Horse, der døde i 1877. Memorial's Visitor Complex omfatter godt 12.000 kvadratmeter med blandt andet velkomstcenter, teater, museum, lærings- og kulturcenter, indendørs- og udendørs gallerier, souvenirbutikker og restauranter. Nyd en overnatning i Rapid City.
5. dag: På opdagelse i Badlands N.P. (258 km)
Forude venter en rundtur, som fører dig fra Rapid City til Badlands National Park og tilbage til Rapid City igen. Vejen fører blandt andet gennem Badlands Nationalpark, hvor naturens kræfter gennem millioner af år har skabt har skabt høje tinder, dybe kløfter og ujævne områder. Med 244.000 hektar jord er Badlands National Park en af de største beskyttede græsprærier i USA. Parken er hjemsted for mange arter af vilde dyr og planter, og antiloper og hjorte spottes ofte nær veje og rastepladser. Lav eventuelt et stop ved besøgscentret, før du begiver dig af sted på den godt timelange køretur rundt i parken (240 Loop Road). Efter Badlands National Park fører vejen videre via I-90 til Wounded Knee Museum. Gennem udstillinger og fotografier giver museet et levende indblik i den massakre, der udspillede sig ved wounded Knee i 1890. Vi anbefaler at bruge minimum 2 timer ved museet, før du igen kører tilbage til Rapid City.
6. dag: Rapid City til Billings (669 km)
I dag går turen videre til Devil’s Tower National Monument. Den næsten lodrette monolit hæver sig godt 380 meter op i luften over Belle Fourche River. For mange indianere, som har opkaldt monolitten for Bears Lodge, er dette et helligt sted, hvor de kommer for at bede. Fortsæt efterfølgende til Montana, hvor Little Bighorn Battlefield blandt andet er et besøg værd. I juni i 1876 slog oberstløjtnant Custer sit sidste slag mod et overvældende stort antal af Sioux og Cheyenne krigere. Dette slag er sidenhen blevet kendt som én af de mest berømte i det gamle vesten. Fortsæt herefter videre mod Billings, hvor aftenens overnatning er arrangeret. Tag eventuelt en køretur langs Beartooth, som Charles Kurault har udnævnt til at være ”Verdens smukkeste motorvej”.
7. dag: Billings til Cody (170 km)
Turen går i dag videre mod Cody, hvor Buffalo Bill Historical Center er et besøg værd. Hele fem museer er samlet i én bygning, hvor der er god mulighed for at få et indblik i det vilde vesten. The Buffalo Bill Museum kaster et blik på W.F. ”Buffalo Bill” Codys liv – både på et privat og et offentligt plan. The Whitney Gallery of Western Art præsenterer en enestående samling af mesterværker, såsom originale malerier og skulpturer omhandlende det gamle vesten fra starten af den 19. århundrede frem til i dag. The Plains Indian Museum har en af landets største og fineste samlinger af indianske kunstværker. The Cody Firearms Museum rummer verdens mest omfattende samling af både amerikanske og europæiske våben fra the 16. århundrede. Cody promoveres til at være verdens rodeohovedstad, hvor du også på bestemte tidspunkter har mulighed for at deltage i The Cody Nite Rodeo.
8. dag: Cody til Yellowstone N.P. (214 km)
Kør i dag videre mod Yellowstone National Park. En af parkens mest berømte seværdigheder er den berømte gejser Old Faithful. Gejseren fik sit navn på baggrund af sin punktlighed og forudsigelighed. Udbrud på Old Faithful varer mellem 1 til 5 minutter og sprøjter vand og dampe op i en højde af godt 50 meter. Yellowstone har en stor bestand af fritgående bøfler og elge og omfatter desuden landets største dyrereservat, en enorm sø og over 1.500 kilometer af vandrestier. På grund af parkens afsides beliggenhed og størrelse strejfer dyrene frit omkring, ligesom de har gjort det i århundreder.
9. dag: Yellowstone N.P. via Grand Teton N.P. til Jackson Hole (194 km)
I dag fører vejen forbi Grand Teton bjergene på vejen mod Jackson Hole. Ved The Teton Range, som er godt 60 kilometer lang, falder der i gennemsnit over 4,5 meter sne, og Grand Teton er med sine 4.197 meter områdets højeste bjergtop. Udsigten over de ofte snedækkede bjerge er helt spektakulær, og det anbefales derfor at stoppe undervejs for at nyde den smukke udsigt og tage nogle gode billeder. Fortsæt herefter til Jackson Hole, hvor cowboykulturen stadig lever. Salooner i bedste westernstil ligger langs gaderne, og westerninspirerede kunstværker er at finde i de fleste af byens mange gallerier. Kom på en guidet tur, besøg en lokal ranch, tag på tur på ryggen af en hest eller oplev det hele fra oven i en luftballon - mulighederne for at se området er mange.
10. dag: Jackson Hole til Salt Lake City (488km)
Forlad det vilde vesten og kør videre mod Salt Lake city og det berømte Mormon Temple Square. Byen blev grundlagt i 1847 af en gruppe mormon pionerer ledet af deres profet, Brigham Young, som flygtede fra fjendtlighed og vold i Midtvesten. Fra Temple Square tilbydes gratis guidede ture, hvor du undervejs vil se Tabernacle og andre historiske mormon seværdigheder. Salt Lake City er hovedstaden i Utah og er også den mest befolkede by i staten. Byens første transkontinentale jernbane tilførte stor økonomisk vækst og er grundlaget for byens tilnavn ”Crossroads of the West”. Mineindustrien er i kraftig vækst, og byen var i 2002 vært for Vinter-OL. Besøg for eksempel de enorme kobberminer, den olympiske park eller Great Salt Lake, som er den største saltvandssø på den vestlige halvkugle.
11. dag: Salt Lake City til Arches N.P. og Moab (381 km)
Forlad i dag Salt Lake City og kør til Arches National Park. Her vil du støde på mere end 2.000 fritstående sandstensformationer i bueform. Antallet varierer fra dag til dag, idet gamle formationer smuldrer bort og nye formes. Den mest berømte af disse sandstensformationer er Delicate Arch, som bedst ses, fra en af de mange vandrestier væk fra hovedvejen. Hold et vågent øje med desert bighorn sheep, som har det med at falde i et med landskabet. På besøgscentret tilbydes guidede gåture.
12. dag: På opdagelse i Canyonlands N.P.
Kør i dag til Canyonlands National Park, som er kendt for sine spektakulære klippeformationer og levende farver. Udsigten ned over Colorado River og Green River er utrolig smuk, mens de røde klippeformationer, der omgiver området, også er noget helt særligt. For de eventyrlystne er der mulighed for at vandre 1.500 meter til Needle Point, hvorfra udsigten er helt unik. Der er flere måder at opleve parken på, F.eks. på cykel eller til fods sammen med en guide. Er du mere vovet, er der også mulighed for at riverrafte. Kør herefter tilbage til Moab.
13. dag: Moab til Denver (566 km)
Forlad om morgenen Moab og kør tilbage til Denver, hvor dagens sidste overnatning er arrangeret. Besøg Buffalo Bill Museet, som er hjemsted for flere af Buffalo Bill's samleobjekter, antikke skydevåben og andre ting og sager fra det gamle vesten. Samtidig har du også mulighed for at aflægge et besøg ved Buffalo Bill's grav, som ligger ved det historiske kompleks på Lookout Mountain. Besøg eventuelt også en af byens mange bryggerier, som ofte byder på både rundvisninger og smagsprøver. Er du på udkig efter god mad og spændende restauranter, er et visit i 16th Street Pedestrian Mall fra 1982 et godt valg. Byens centrum er linet op med udendørscafeer, renoverede historiske kontorbygninger, funklende skyskrabere, butikker, restauranter og stormagasiner, og derfor er en gåtur gennem byen også en god måde at bruge dagen på. Der er således lidt for enhver smag i Denver, hvor man også dagligt kan finde en eller anden form for underholdning forskellige steder i byen.
14. dag: Denver til Denver International Airport (42 km)
Nyd den sidste morgen i Denver, før du kører mod Denver's internationale lufthavn. Efter 14 dages rejse i USA går turen hjemad. Tidspunktet afhænger af, hvornår dit oversøiske fly afgår.
15. dag: Ankomst Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

1 overnatning på turistklassehotel i Denver
1 overnatning på turistklassehotel i Cheyenne
1 overnatning på turistklassehotel i Hot Springs
2 overnatninger på turistklassehotel i Rapid City
1 overnatning på turistklassehotel i Billings
1 overnatning på turistklassehotel i Cody
1 overnatning på turistklassehotel ved Yellowstone N.P.
1 overnatning på turistklassehotel i Jackson Hole
1 overnatning på turistklassehotel i Salt Lake City
2 overnatninger på turistklassehotel i Moab
1 overnatning på turistklassehotel i Denver

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra moteller til boutiquehoteller og ranchophold.

Bemærkninger

Denne tur er velegnet for børn i alle aldre.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Maj - november

Pakkeliste

 • Internationalt kørekort
 • Evt. guidebog
 • Evt. vejkort
 • Kreditkort
 • Mindre vandrerygsæk
 • Fleece eller varm trøje
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Lommelygte eller pandelygte
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Badetøj til hotsprings
 • Evt. kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Denver t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Billeje inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring med selvrisiko på 0 kr. - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Kørselsvejledning på dansk
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Entré til attraktioner og nationalparker
 • Parkeringsafgifter
 • ESTA forhåndsgodkendelse til USA (kan tilkøbes igennem Jysk Rejsebureau)

Prisbemærkning

Børnepriser gælder for børn op til 12 år.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top