Udenfor byen Moab i staten Utah finder du nationalparken Arches. Som navnet indikerer, er buerne årsagen til, at stedet i 1929 blev fredet af Præsident Hoover. Nationalparken strækker sig over et område på 310 kvadratkilometer, og der er pt. Fundet over 2.200 naturskabte buer.
Landskabet er rødt ørkenlandskab, og vegetationen er sparsomt fordelt. Overalt rejser der sig lodrette vægge i bløde formationer og knejsende søjler. Og pludselig dukker de op i landskabet – buerne. Nogle steder finder man 2 eller flere buer sammen; ved andre bliver ens køre- eller gåture belønnet med en enkelt smuk udformet bue.

I Arches må bilen tages med langt det meste af vejen. Der er både parkering ved smukke udsigtspunkter og fra vandreturenes startsteder. Nogle af vandreturene ud til buerne er under 1 km, så alle kan være med.

Ønsker man at bruge hele dagen i Arches, kan man vandre flere af de mindre ture og derved opleve en stor del af parkens smukkeste buer. Den længste tur er dog på 11,6 km, men der er flere at vælge imellem på ca. 5-7 km. Blandt mange kan nævnes Delicate Arch, der beskrives som værende den smukkeste af buerne. Den pryder også nummerplader på biler fra Utah. The Window Section er 2 buer utrolig tæt ved hinanden – et nordligt og et sydligt vindue, kaldes de. Også Landscape Arch skal nævnes, da det er den største af dem alle og spænder over imponerende 93 m.

I USA værnes der om nationalparkerne, så respekter endelig alle skiltene om at blive på stierne. Ørkenen har en levende skorpe, der består af bl.a. alger, svampe og lav, og denne holder på vand til planterne. Ødelægges skorpen med fodspor, kan det få store konsekvenser for dette fantastiske og ubeskriveligt smukke landskab, da naturen er flere hundrede år om at rette op sådanne skader.

Moab, der er byen udenfor Arches, er et paradis for action-søgende drengerøve (og piger) i alle aldre. Her udlejes mountainbikes og ATV’er, der tilbydes river rafting, mountainbiking og faldskærmsudspring (skydiving), rapelling, køreture i jeeps off-road, rideture osv. Listen er utrolig lang, og der er noget for alle. Vær dog opmærksom på, at alt action primært foregår udenfor parken.
En overset perle er naboparken Canyonlands. Vi anbefaler, at der også bruges en halv til en hel dag her. Den ligger ca. 30 miles fra Moab, og modsat Arches bløde, røde formationer, er her rå klipper, canyons og glimt af både Colorado og Green River. Disse 2 floder skiller parken i 3 dele – vi anbefaler at tage til Islands In The Sky, som er nærmest Moab.

You’ve passed it – you’ve missed it!
Must see omkring nationalparken Arches, Moab i Utah: En køretur gennem det smukkeste landskab.
Fra Moab kører du ud af byen med rute 191 mod nord og videre af rute 128 mod Cisco.
Colorado floden skærer sig ind igennem de røde klippeformationer, som giver nogle helt spektakulære udsigter. Du vil sikkert se folk på rafting ture glidende ned af floden i deres gummibåde. Der er gode muligheder for camping langs floden. Ellers ligger Red Cliff Lodge som et alternativ til camping med små hytter helt ned til vandet. Ca. halvvejs på strækningen krydses den brusende Colorado flod, og her ændres landskabet radikalt. Pludselig kører du i… ja, er det månelandskab eller Gobi ørkenen? Det er langstrakte stepper med lidt eller slet ingen bevoksning. Dette er en lille omvej på ca. 50 miles, som helt sikkert er tiden værd!

Nationalparken er åben året rundt.

Sommeren bør undgås, da temperaturen om dagen kan komme over 38°C. De bedste måneder at besøge parken er enten om foråret april til maj eller efteråret midt september til oktober, hvor temperaturerne er mere behagelige. Kommer du forbi i de køligere vintermånederne, skal du regne med 0-10°C når det er varmest og ned til minus 18°C på de koldeste dage.


Arches National Park, USA
Arches National Park, USATurret Arch, Arches National Park, USAUdsigten over Arches National Park, USA

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top