Capitol Reef National Park bliver karakteriseret af interessante sandstensformationer og den enorme højderyg, The Waterpocket Fold, som imponerende strækker sig 161 km fra Thousand Lakes Mountain til Colorado River. Højderyggen er over 65 millioner år gammel og er sandsynligvis forårsaget af de samme kontinentalplader, der skabte Rocky Mountains.

The Cathedral District byder på flere forskellige landskabelige køreture, hvor du oplever et storslået og farverigt område med fritstående monolitter og enestående klippeformationer. Thousand Lake Mountain Rd er kendt for dens exceptionel panoramiske udsigt over Painted Desert, hvor bløde kurvede bakker i lilla, røde, grønne og brune nuancer pryder landskabet.

Også i The Waterpocket District er der et par køreture, der er værd at udforske. Fra denne del af nationalparken er der en omfattende udsigt over den imponerende og lange højderyg. Følger du Notom-Bullfrog Road, kommer du igennem Strike Valley, der løber parallelt på den østlige side af The Waterpocket Fold. Turen fører dig igennem en masse stejle hårnålesving og til en udkigspost, hvor der er en fantastisk udsigt over Henry Mountains. Disse bjerge er et geologisk vidunder, da de er et klassisk eksempel på lakkolitbjerge.

Inden du begiver dig ud i nationalparken, er det en god idé at slå vejen forbi turistkontoret. Her kan du få den nødvendige information omkring vej- og vejrforhold.

Andre højdepunkter, som nationalparken byder på, er den hvide Navajo-sandsten Capitol Dome, stenbroen Hickman Bridge og helleristningerne ved Freemon.
Sæson:
Nationalparken er åben hele året.

I løbet af foråret springer kaktusser og vilde blomster ud, og parken står i flor. Sommeren er behagelig og indbyder til at være aktiv, men husk solcreme og myggespray. De mest spektakulære farver og kontraster opleves i efteråret, hvor vinteren er ideel til at vandre i ørkenen eller til at køre på snescooter i bjergene.

Capitol Reef National Park, USA
Gifford Farm Barn, Capital Reff National Park, USA

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top