Monument Valley er formelt ikke en nationalpark. Med sin status som indianerreservat er den faktisk formelt set ikke engang amerikansk jord.

Naturens kræfter har eroderet jorden de sidste 50 millioner år og afslører nu denne vidunderlige park svøbt i rød indiansk jord.

Dalen prydes af mægtige fritstående klipper, der rejser sig op til 305 meter. Solens vinkel og stråler indhyller klippeformationerne og et fortryllende farvespil opstår. Det karakteristiske landskab kan genkendes fra adskillige westernfilm og er måske et af de mest fotograferede steder på jorden.

Den eneste vandresti i parken (uden guide) er Wildcat Trail. Ruten går rundt om West Mitten Butte og er ca. 5 km lang, og den tager omkring 2 timer at gå. På Valley Drive - en 27 km. ujævn grusvej - kan du på egen hånd se en stor del af parken i din udlejningsbil (hvis vejret tillader det). Du kan også tilkøbe en guidet tur på hesteryg eller i jeep. Ruten starter fra turistkontoret og tager dig i sydøstlig retning, hvor du passerer klipper og mesas (klippeformation, hvor toppen er flad). Nogle af attraktionerne er The Mittens and Merrick Butte, Totem Pole og Yei Bi Chei.

Sæson:
Parken er åben hele året.

Sommerperioden er varm (gennemsnitlig 34°C), hvorimod nætterne er kølige. Om vinteren kan ørkenen blive rigtig kold, der kan forventes sne og dagtemperaturen kan falde til -6°C.

Monument Valley
Monument Valley, USA

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top