Orlando ligger i staten Florida og har hovedsæde i amtet Orange County. Orlando er forlystelsesparkernes hovedstad, og hvert år besøger omkring 40 millioner mennesker byen for blandt andet at opleve Disney World og Universal Studios. Parkerne har en afgørende betydning for byens turistindustri og var også medvirkende til, at Orlando i 2009 blev den mest besøgte amerikanske by.

Disney World
Walt Disney World Resort åbnede i 1971 og er i dag verdens største forlystelseskompleks. Det består af fem temaparker, to vandparker, 23 hoteller og en lang række restauranter, butikker og diverse underholdningstilbud. I alt dækker parkerne et område på 120 km², som i Danmark svarer til et areal på størrelse med Samsø. Walt Disney World Resort består af Magic Kingdom, Epcot, Disneys Hollywood Studios, Disneys Animal Kingdom, Disneys Typhoon Lagoon, Disneys Blizzard Beach, Downtown Disney, ESPN Wide World of Sports og Disneys BoardWalk. Der er derfor rig mulighed for at blive underholdt i mange, mange timer i dette enorme forlystelsesparadis.

Universal Studios
Mange mener, at Universal Studies er Orlandos svar på Hollywood. Parken er bygget op omkring forskellige filmtemaer som blandt andre Shrek, Dødens gab, Tilbage til fremtiden, Peter Pedal og E.T. Derudover har TV-kanalen Animal Planet også deres eget show, hvor de medvirkende dyr er oplært til at udføre de mest fantastiske ting.
Tilnavn: The City Beautiful

Indbyggere: Selve byen har 235.860 indbyggere (2009), men tæller man forstæderne med, når indbyggertallet dog op på næsten 2,1 millioner.

Areal: ca. 261 km²

Klima: Orlando har et subtropisk klima med to årstider. I den ene periode er klimaet varmt og fugtigt (fra juni til september), mens der er tørtid i den anden periode (fra oktober til maj).

Highlights: Disney World og Universal Studios


Orlando, USA
Islands of Adventures, USA

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top