"If you're going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair", lød det i sangen om datidens største hippie-tilflugtssted, fra det, der senere blev kaldt the summer of love. Nu om dage går det mere stille for sig i byen, som er Californiens fjerdestørste by og har ca. 900.000 indbyggere. San Francisco er en af USAs handels- og forretningscentre, og mange store internationale banker og virksomheder har hovedsæde her. Det er også blevet en populær turistdestination, og mange tiltrækkes af mangfoldigheden blandt indbyggerne, hvorfor også mange homoseksuelle bor og besøger San Francisco.

Vejret om sommeren er overvejende tørt og varmt, men pga. San Franciscos beliggenhed på nordspidsen af San Francisco halvøen, bliver det ofte overskyet over byen. Generelt har San Francisco milde og til tider regnfulde vintre.

San Francisco får en til at tænke på sporvogne, stejle gader med de flotte farverige byhuse og selvfølgelig byens vartegn nummer 1 - nemlig Golden Gate broen. Men byen har meget mere end det at byde på. Herunder finder du lidt inspiration til seværdigheder og steder, der kan være spændende at opleve i San Francisco.

Ca. en femtedel af San Franciscos befolkning er fra Asien, som hovedsaglig bor i San Franciscos Chinatown. Her finder du alt lige fra kinesiske specialiteter til souvenirbutikker, og det er hyggeligt at bevæge dig rundt til fods mens du indtager duftene og de farverige gader.

På Fisherman's Wharf og den travle havnepromenade ved Pier 39 kan du betragte de dovne søløver, der soler sig på molen og tage en færge til det berømte og berygtede fængsel Alcatraz, hvor bl.a. Al Capone ("Scarface") afsonede sin dom. Bemærk at der, specielt i højsæsonen, kan være meget udsolgt på færgerne til Alcatraz. Hvis du vil være helt sikker på at opleve Alcatraz, skal du købe færgebilletterne inden du rejser, fx gennem Jysk Rejsebureau.

Union Square, centrum af San Francisco, er stedet hvor kontrasterne mødes - hjemløse i gaderne blandt de flotte bygninger og eksklusive butikker. Herfra kan du også fange en sporvogn, som kører op og ned ad de stejle gader i byen. Besøg også byens stejleste gade, Lombard Street, med ikke mindre end 8 hårnålesving. Husk at få kameraet med for at indfange den fantastiske udsigt. Golden Gate Park er et pusterum fra byens travlhed og perfekt til en picnic.

Andre anbefalelsesværdige steder du kan besøge inkluderer Ocean Beach, hvor surferne holder til. Ligeledes er det værd at tage gåturen fra Point Lubus til Land's End, hvorfra der er en flot udsigt til Golden Gate Bridge. Det er også et must at tage turen på de 2,7 km over Golden Gate Bridge på cykel.
Tilnavn: Frisco

Indbyggere: ca. 900.000

Areal: 121 km²

Klima: Milde, regnfulde vintre og tørre somre.

Store seværdigheder: Golden Gate, Alcatraz, SF Museum of Modern Art

Golden Gate, San Francisco
San Francisco, CalifornienSan Francisco

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top