Yellowstone nationalparken er USA's første og største nationalpark, og den der har det største intakte økosystem i Nordamerika dækkende et område på størrelse med Sjælland. Tukadikas-indianerne var de oprindelige beboer i Yellowstone. I 1800-tallet foretog pelsjægeren John Colter en ekspedition til området og vendte hjem med utrolige historier om boblende mudder, vilde indianere og forstenede skove. Først blev historierne betragtet som det rene opsind, og det tog flere ekspeditioner før man forstod, at dette var et helt spektakulært sted. Derfor blev nationalparken etableret i1872 for at bevare dét, som Moder Natur i tidernes morgen havde skabt.

I Yellowstone finder du alpine floder, søer og vandfald, varme kilder og to tredjedele af verdens gejsere. Den enestående og fascinerende park ligger 2000 meter over havets overflade og er opstået efter et enormt vulkanudbrud for 640.000 år siden. Domineret af vulkansk aktivitet findes der her 300 gejsere. Hundredvis af pattedyr, rovdyr, fisk og fugle lever i Yellowstone, nogle dyrearter er mere truede end andre. Du har mulighed for at møde de berygtede Grizzly-bjørne og den truede gråulv. Vær også på udsigt efter parkens antiloper, elge og bisonflokke. Husk at dyrelivet er nemmest at spotte tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

I Yellowstone finder du hovedvejen Grand Loop Road (228 km), og vejen udgør et enkelt vejsystem med form som et ottetal. Fra hovedvejen er der sideveje til specielle attraktioner og udkigsposter. I sommerperioden er alle turistcentrene åbne, og de ligger lettilgængelige langs Grand Loop Road og er behjælpelige med al information om nationalparken.

Nationalparken er delt op i fem områder: I Geyser Country kan du opleve verdenskendte Old Faithful, der hver halvanden time sender en kæmpe søjle af varmt vand og dampe 50 meter op i luften. Dette er dog kun én ud af de ca. 200 gejsere, som ligger spredt i Geyser-området.

Ved Madison River og Firehole River er der gode muligheder for at fiske og måske være heldig at observere dyrelivet på tæt hold. Bjørne ses til tider fange fisk i floderne. Området omkring Mammoth Country er fantastisk at vandre i og er hjemsted for Gallatin Range, fossile skove, mange åer og søer.

Det er bestemt værd at besøge Mammoth Hot Springs Terraces, som er dannet ved en blanding af kalksten, varme, vand og forbindelse til jordens indre. Se de imponerende terrasser af kalksten ændre farve og form. Den mest øde, naturskønne og uopdyrkede region er Roosevelt Country.

Absaroka Mountains er en del af Rocky Mountains, og bjergtinderne pryder landskabet og strækker sig 240 km ved den østlige del af Yellowstone. Lamar River Valley er en populær destination for fluefiskeri og skulle være et af de bedste steder i Yellowstone National Park for at se vilde dyr, især Grizzly-bjørne og ulve.

Grand Canyon of Yellowstone ligger i området Canyon Country, og denne må ikke forveksles med The Grand Canyon i Arizona. Den fascinerende kløft er steder op til 275 m dyb og 800 m bred. Smut forbi Artist Point og bliv betaget af den mest spektakulære udsigt eller tag på en interessant gejsertur ved Fountain Paint Pots.

I Lake Country støder du på billedskønne Yellowstone Lake. Søen er, med dens beliggenhed på 2,376 m over havets overflade, den største ferskvandssø i Nordamerika. Kystlinien strækker sig 177 km, som du kan udforske til fods eller fra vandsiden i kajakker eller kanoer. I den højtbeliggende sø kommer vandtemperaturen om sommeren sjældent op på mere end 16 grader, og de lavere termiske lag kan være meget koldere, og derfor fraråder nationalparken al svømning. Fra begyndelsen af december fryser søen til, nogle steder med op til 1 meter is og kan forblive tilfrosset indtil juni måned.

Tag på en uforglemmelig opdagelse og besøg den unikke kombination af gejsere, boblende mudderhuller og varme kilder ved West Thump Geyser Basin. Ved Hayden Valley og Pelican Valley er der rig mulighed for at overvære dyrelivet i parken, da både bjørne, elge og bisoner slår vejen forbi.
Sæson:
Yellowstone er åben hele året, men vær opmærksom på, at de fleste veje er lukkede i vinterhalvåret.

Om sommeren ligger temperaturen omkring 25°C, nætterne er kolde, og der er mulighed for tordenstorme. Temperaturerne om vinteren svinger mellem -5 og -20°C, og der kan forventes snefald.
Foråret/efteråret er nætterne kolde, og vejret er meget uforudsigeligt. Dagtemperaturen svinger mellem 5 og 15°C.

Bison, Yellowstone, USA
lower falls, Yellowstone, USAYellowstone, USAYellowstoneGrizzly bjørn, Yellowstone, USA

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top