Nationalparken består af uspoleret regnskov og den smukke Ba Be Lake. Det er et godt sted at tage hen, hvis du gerne vil opleve Vietnams natur lidt for dig selv, da området ikke er overrendt af turister – vi anbefaler du tager herop i løbet af hverdagene.

Ba Be Lake
Ba Be Lake er Vietnams største naturlige sø, og er placeret midt i nationalparken trygt omgivet af høje kalkstensklipper. Den består egentlig af tre mindre søer, som er flettet sammen af brede kanaler. Du kan opleve de smukke omgivelser på en bådtur og lade andre gøre arbejdet for dig, eller du kan leje en kajak og styre turen helt selv. Det er også muligt at trekke i området og opleve de små øer, vandfaldene, dalene og grotterne på nær hånd.

Ban Gioc vandfaldet
På grænsen mellem Vietnam og Kina ligger det kendte Ban Gioc vandfald. Navnet dækker over to separate vandfald, og det er kæmpestort. Det grønne og frodige landskab deler sig som en trappe, hvor store mængder af skummende ferskvand plasker hårdt mod næste trin og til sidst ned i søen, hvor det vrimler med ferskvandsfisk af mange forskellige arter.

Hua Ma grotten
Der er mange store og mystiske grotter omkring floden, som hver især byder på sin egen unikke oplevelse. En af dem er Hua Ma grotten. Den er særlig kendt, fordi den ligger i midten af et bjerg med en indgang i Øst og en udgang i Syd. Inde i grotten er der installeret lys, så man for alvor kan få glæde af drypstenene, der hænger som store istapper ligesom den gemmer på en ekstra mystisk grotte.

Det anbefales at besøge Nationalparken i tørsæsonen, da den ofte bliver oversvømmet i regnsæsonen.

Areal: 76 km²

Provinser: Bắc Kạn Provinsen

Klima: Subtropisk klima med regntid fra omkring maj til oktober

Highlights Ba Be Lake, Ban Gioc vandfaldet, Hua Ma grotten
Til top