Nationalparken er placeret i hjertet af Cat Ba-øen, som består af 367 mindre øer og en masse uspoleret natur. Regnskov, kalkstensgrotter, koralrev og sandstrande er blot naturens svar på alsidighed. Dyrelivet er ligeså præget af diversitet, og der er blandt andet mulighed for at støde på den kritisk truede hvidhovedet langur-abe.

Trung Trang Cave
Trung Traung Cave ligger i den største dal i Cat Ba-området. Den store grotte dækker over et areal på over 300 meter, og har dermed en masse mystiske kamre at udforske. Du skal være forsigtig, når du smyger dig gennem de smalle passager. Inde i grotten er belysningen nemlig sparsom, så blandt andet flagermusene kan leve der.

Trekking
Den frodige natur er ideel for trekking, så du kan opleve området helt tæt på. Når du bevæger gennem den grønne natur, skal du være opmærksom på dit underlag. Nationalparken er nemlig hjem for mangroveskove, hvor træer og buske vokser side om side i saltvandet. Skovområderne og ferskvandssøerne er også noget at det du kan opleve. Du kan også nyde den pragtfulde udsigt over nationalparken fra Ngu Lam Mountain.

Viet Hai Village
Hvis du har mod på en lille bådtur, kan du besøge den største flydende landsby i Vietnam. I Viet Hai Village bor de lokale på husbåde og udnytter det omkringliggende vand til at leve et simpelt og roligt liv. Vær endelig ikke bleg for at snakke med de lokale, de vil helt sikkert gerne snakke og give dig et godt råd med på vejen.

Bare rolig, når du har brugt din krop på at se naturen, er det muligt at tage en velfortjent pause på en af smukke sandstrande nær nationalparken.

Areal: 152 km²

Provinser: Cat Ba-øen, Ha Long Bay

Klima: Tropisk monsunklima med regnsæson fra maj til oktober

Highlights Trung Trang Cave, Trekking, Viet Hai Village
Cat Ba Nationalpark i Vietnam
Til top