I det gamle kvarter i Hanoi skaber gadehandlere, mados, motorcykler en hektisk atmosfære, men det er også muligt at søge mere rolige steder hen i byen.

Det franske kvarter
Duften af friskmalet kaffe vil friste dig, når du går forbi de små fortovscafeer, som er indrettet med spinkle franske udemøbler. Her kan du nyde udsigten til en blanding af europæisk og asiatisk arkitektur. I det franske kvarter har kolonitiden nemlig sat et tydeligt aftryk og bydelen er fyldt med gamle bombastiske bygninger i fransk stil.

Toggaderne
Når toget passerer, må caféejerne pakke cafébordene sammen. Toget kører tre gange om dagen, men det stopper ikke de lokale i at udnytte skinnerne i den resterende tid. De gamle toggader i Hanoi er hjemsted for mange lokale, og for de besøgende er der er også rig mulighed for at drikke en kop kaffe på togskinnerne.

Den Røde Flod
Hanoi grænser op til Den Røde Flod, som har fået navnet efter flodens farve. Her kan du hoppe på en båd, som gør stop ved de små byer nær Hanoi. Så får du mulighed for både at se templer og katolske kirker på din sejltur.

Det er mange indtryk, asiatiske såvel som europæiske. Derfor er det rart, at Hanoi rummer en masse smuk natur, og man skal ikke langt væk fra bymurene for at finde store springvand og grønne rismarker.


Indbyggere: 8,993 millioner

Areal: 2.061 km²

Klima: Subtropisk klima med regntid fra omkring maj til oktober

Store seværdigheder: Det gamle kvarter, Det franske kvarter, toggaderne, Den Røde Flod
Til top