I dag kender de fleste nok byen ved dens nye navn Ho Chi Minh City, men de fleste vietnamesere omtaler den stadig ved dens gamle navn, Saigon.

Dong Khoi gaden og Notre-Dame-Katedralen
På Dong Khoi gaden står mange af de imponerende bygninger, som blev opført under den franske kolonitid. Dong Khoi gaden er sammen med Nguyen Hue gaden et perfekt sted at shoppe, og om aftenen er gaderne oplyst af lamper i alle farver og former. Når du alligevel bevæger dig rundt i området omkring Dong Khoi gaden, er Notre-Dame-Katedralen, Basillica of Saigon, også et stop værd. Katedralen blev opført af de franske kolonister og fordi alt, der skulle bruges til at bygge kirken, blev importeret fra Frankrig, står den særligt i kontrast til den omkringliggende asiatiske arkitektur.

Cholon
Saigon har den største Chinatown i Vietnam, Cholon. Tag en tur i bydelen, og oplev det berømte kinesiske tempel Thien Hau, inden det er for sent. De gamle bygninger bliver nemlig revet ned med jævne mellemrum og erstattet af moderne bygninger. Cholon betyder ’Stort Marked’, og det lever op til sit navn. Bydelen har nemlig været et marked i næsten 300 år, så tag et smut forbi, og køb lækker kinesisk mad eller noget af alt det, som du ellers forestiller dig et stort marked gemmer på.

Krigsmindemuseet
Besøg krigsmindemusset, hvis du er bare en smule historieinteresseret. Museet huser udstillinger fra Vietnamkrigen og den første indokinesiske krig (den fransk-vietnamesiske krig). Museet giver et ubehageligt levende indblik i både militærvåben, torturmetoder og historien bag det. Det er ikke for sarte sjæle.

Cu Chi tunnellen og Mekong Delta
Under Vietnamkrigen byggede de vietnamesiske kommunister et tunnelsystem, som stadig kan opleves den dag i dag. Du kan selv få lov at smyge dig gennem de smalle tunnelgange, som vil give dig en større forståelse af, hvordan nogle vietnamesiske soldater både sov, lavede mad og ikke mindst førte krig under jorden. Tæt på tunnellen kan du flyde på Mekong Floden, som er et af Vietnams mest frugtbare områder. Der er masser af liv på den lange flod, hvor indfødte både bor og handler med frugter og blomster i kraftige farver.

Indbyggere: 8,054 millioner

Areal: 3.329 km²

Klima: Tropisk monsun klima med regntid fra omkring maj til oktober

Store seværdigheder: Dong Khoi gaden og Notre-Dame-Katedralen, Cholon, Krigsmindemuseet, Cu Chi tunnellen og Mekong Delta
Charmerende Saigon
Til top