D. 8. februar 2004 lød startskuddet til det vildeste eventyr i Jysk Rejsebureaus historie! I en nyindkøbt tuktuk ville rejsekonsulenten Michael Pedersen køre fra Bangkok i Thailand til Aarhus i Danmark – en rute på små 18.000 km gennem 15 forskellige lande. Med sig havde han kollegaer fra Jysk Rejsebureau og venner af huset, der skiftedes til at gøre Michael selskab på rejsen.

Ruten var aldrig mere planlagt, end hvad der ventede efter næste sving. En pludselig punktering midt i ingenmandsland? Et møde med en ung iransk poet? Et lokalt måltid hos en pakistansk familie? En invitaiton til at medvirke i en filmoptagelse i Bollywood?

Vil du vide mere om dette fantastiske eventyr? Klik her for at se billeder fra turen og læse om ruten og deltagerne.

I dag har tuktuk’en sin faste plads på vores kontor i Herning. Forhjulet er ganske vist fladt, og den har skræmmer her og der, men den står til evigt minde om et rejseeventyr i bedste ”Mærk verden”-stil.

Se billeder fra rejsen her.


En moderne opdagelsesrejse
Tilbage i 1990’erne opstod de første idéer til denne rejse blandt Jysk Rejsebureaus tidlige pionerer. Et rejseeksperiment, der skulle manifestere ”Mærk verden”-filosofien ved at tage friheden ved rygsækrejser til ekstremerne.

Rejsekonsulent og eventyrer Michael Pedersen var med i idéudviklingen helt fra projektets spæde start. Han var tændt på projektet ved udsigten til en bredere interkulturel forståelse, mødet med urbefolkninger og grænseoverskridende adventure.

Resultatet af lang tids idéudvikling, sparring og vanvittige rejsedrømme blev en moderne opdagelsesrejse til den del af verden, der normalt ikke finder vej til tv eller Lonely Planets rejsebøger.

Læs mere om idéen og rejsens formål her.


Dagbog fra rejsen
Fra at springe bungy jump med en halvtosset instruktør i Malaysia til at gate-crashe et indisk bryllup og dernæst blive behandlet som æresgæster. En 18.000-kilometer lang køretur i tuktuk byder på mange vanvittige, skøre, sjove, grænseoverskridende og fantastiske oplevelser. Michael og teamet har dokumenteret deres rejse undervejs, og det er en dagbog, man godt vil læse!

Læs teamets dagbøger fra rejsen her.


Fakta om turen
  • Varighed: 7 måneder, februar til august 2004
  • Lande: Thailand, Malaysia, Singapore, Indien, Nepal, Pakistan, Iran, Tyrkiet, Bulgarien, Rumænien, Ungarn, Slovakiet, Polen, Tyskland og Danmark.
  • Afstand: 18.000 km.
  • Rejseleder: Michael Bønnelykke Pedersen, 26 år. Rejsekonsulent hos Jysk Rejsebureau. Stor rejseerfaring fra bl.a. Asien, Iran og Tyrkiet. Tjek på rejsetilladelser og tuktuk’ens særpræg og motor. Eneste rejsende, der deltog på hele ruten.

Læs mere om ruten her.
Til top