26 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 104.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Tag med på den vildeste ekspeditionsrejse til Falklandsøerne, South Georgia og Antarktis. Turen går med et af ekspeditionsskibene M/V Hondius, M/V Plancius eller M/S Ortelius (afhængig af afgangen du vælger). Med zodiacs vil du sammen med ekspeditionsteamet udforske fjorde, sejle blandt isbjerge og lave en masse landgange. Aktiviteterne på land giver dig mulighed for at nyde den rå natur og dets mangfoldige dyreliv med bl.a. pingviner, sæler, fugle, hvaler og mange andre dyrearter. Du vil under togtet blive guidet af et professionelt, engelsktalende ekspeditionsteam - et håndplukket hold af internationale højtuddannede eksperter fordelt på forskellige akademiske fagområder med indgående viden om de geogratiske områder, du sejler i. Der vil tilmed under togtet være dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der giver rejsen ekstra indhold og hjælper til at forstå forholdene på destinationerne.

M/V Hondius eller M/S Ortelius er ekspeditionsskibe bygget til ekspeditionstogter i de arktiske områder. Der er plads til mellem 100 og 170 passagerer, hvilket gør dem til mindre ekspeditionsskibe, og dermed får du mere tid på landgange grundet besøgsbegrænsninger på f.eks. Antarktis. Der er alt fra delekahytter til lækre privatkahytter samt bar, spisesal og foredrags-/fællesområde ombord på ekspeditionsskibene.

Jysk Rejsebureau tilbyder en lang række ekspeditionstogter med Hurtigruten, Oceanwide Expeditions, Antarpply og Quark Expeditions til bl.a. Antarktis, Shetlandsøerne, Alaska, Grønland, Island, Svalbard, m.fl. Kontakt en rejsekonsulent for flere detaljer.

Det er muligt at forlænge opholdet i Argentina og tilføje flere destinationer eller fortsætte rejsen videre rundt i Sydamerika.

Få information og fakta om Argentina her.
Se alle vores andre spændende rejseforslag i Argentina her.
Få information og fakta om Antarktis her.
Se alle vores andre spændende rejseforslag i Antarktis her.

Bedste rejseperiode

Antarktis kan besøges i perioden november-marts. Sæsonen har stor indflydelse på, hvad du kan forvente at opleve. I begyndelsen af sæsonen (ca. frem til jul) er der rigtig mange pingviner, mens de voksne pingviner i slutningen af sæsonen har forladt land for igen at jagte føde. Det er til gengæld omkring marts, at pingvinungerne gør klar til at forlade deres reder, og de er både søde, fjollede og nysgerrige, så det giver en helt anden dyreoplevelse. Det samme er tilfældet med hvaler, fugle, mængden af is osv. - så tag en snak med din rejsekonsulent og find det helt rigtige tidspunkt for din rejse til Antarktis.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Der er afrejse fra Danmark mod Argentina.
2. dag: Ankomst til Buenos Aires
I Buenos Aires Airport kan du nemt skaffe en taxi til dit hotel (kan tilkøbes). Her har du to overnatninger. Alle elsker Buenos Aires - og det med rette. Her indtages caféerne af kaffedrikkende bohemer, gaden af hujende fodboldfans og dansegulvene af passionerede tangodansere. Argentinerne er på én gang tilbagelænede og temperamentsfulde, højtidelige og afslappede. Buenos Aires er på samme måde en dynamisk by, men med rig mulighed for at trække sig tilbage og reflektere over dagens oplevelser på en af de utallige hyggelige caféer eller i et af de mange grønne områder. I kunstnerkvarteret San Telmo er en del af charmen fra kolonitiden bevaret med brostensbelagte gader og lave bygninger. Her kan du købe unikke souvenirs, når kunst- og antikvitetsboderne stilles op til det livlige søndagsmarked.
3. dag: På opdagelse i Buenos Aires
Du har dagen på egen hånd. Vi anbefaler, at du tager en guidet cykeltur rundt i Buenos Aires, hvilket er en enestående måde at få overblik over byen. Din lokale guide vil undervejs fortælle alt om byen og landets historie. Du kommer forbi farverige La Boca og den historiske bymidte. Denne cykeltur kan tilkøbes, når du bestiller rejsen [(M)].
4. dag: Med fly til Trelew og start på dit ekspeditionstogt
Du søger selv for at tage en taxi til lufthavnen (kan tilkøbes), hvorfra du flyver til Trelew. Fra lufthavnen i Trelew kan du tage en taxi eller delt minivan til Puerto Madryn, hvor dit ekspeditionstogt afgår om eftermiddagen. Ombord på ekspeditionsskibet vil du møde og hilse på ekspeditionsteamet og besætningsmedlemmerne. De vil gennemføre et sundheds- og sikkerhedsmøde for alle gæster inden afgang. Gå ud på observationsdækket for at fange et sidste glimt af Puerto Madryn, når skibet sætter kurs østpå. Nyd herefter en drink og vend dit blik mod Falklandsøerne, der er første stop på ekspeditionstogtet. ((M),A)
5-6. dag: Over åbent hav til Falklandsøerne
Med kurs sat mod Falklandsøerne er du nu i hænderne på ekspeditionsteamets eksperter. Du vil finde ud af, at de ikke kun er inspirerende undervisere og opmærksomme værter, men også ægte eventyrerer med deres andel af historier at berette. Uanset om det omhandler marinebiologi, arktisk overlevelse, oceanografi eller fotografi, vil du opleve at blive inspireret af deres entusiasme i hvert eneste foredrag. Du kan lytte til dem i foredragssalen for at lære om Falklandsøernes spændende historie og fascinerende vilde dyr. Hyg dig med de andre rejsende i fællesrummet eller nyd den friske luft på dækket, hvor du kan være heldig at spotte albatrosser i vandet omkring skibet. (M,F,A)
7-8. dag: På opdagelse på Falklandsøerne
Falklandsøerne er muligvis bedst kendt for deres brogede fortid - opdaget af briterne, bosat af franskmændene og spanierne og derefter bekæmpet af Argentina og Storbritannien i Falklandskrigen. Du vil forstå, hvorfor disse øer er så attraktive, når du ser den naturlige skønhed, der er skjult på disse øer i løbet af de tre dage, vi udforsker her. I de vindblæste grønne bakker ligger der store gårde, der har været i familiernes eje i generationer. Og strandene! Det hvide sand og klare vand kunne sagtens forveksles med Caribien. Du vil se pingvinkolonier ved siden af græssende får, mens caracaraer patruljerer ovenfor, og gæs søger føde i vandkanten. Der er tæt på 800 øer, og listen over mulige steder at besøge er ret så lang. I stedet for at være tvunget ind på en fastsat ruteplan foretrækker ekspeditionsteamet at holde din udforskning løs og spontan. Det er trods alt et eventyr! Ekspeditionsteamet og kaptajnen vil se på havet og vejrforholdene på det givne tidspunkt og derefter vælge de sikreste steder for den pågældende dag. Så uanset om det er Saunders Island, West Point, Carcass Island eller et andet sted, som besøges i denne omgang, kan du være sikker på, at det vil være den bedste mulighed for din ekspedition. Et sted, som du højst sandsynligt får mulighed for at besøge, er Stanley - hovedstaden i Østfalklands øhav. Det er en fantastisk lille by at udforske til fods og et fremragende startsted for flere forskellige udflugter, som du kan vælge imellem. Mens du er i centrum af byen, vil du sikkert gerne besøge dens udvalg af lokale butikker og måske endda gøre holdt på en engelsk pub for at dele en pint med de venlige lokale. (M,F,A)
9-10. dag: Kursen sættes mod South Georgia
Det tager to dage at sejle sydpå til fantastiske South Georgia. Undervejs kan du overvære en række foredrag om områdets dyreliv, hvalfangst og polarhistorie. Skibets ekspeditionsteam er velbevandret i alle facetter af South Georgia - fra geologi og glaciologi til albatrossens parringsritualer og legender om de norske hvalfangere. En af de fascinerende historier, du kan lytte til, omhandler Ernest Shackleton og mændene ombord på den ulyksalige tremastede barkentine Endurance, og om hvordan de blev reddet ved hjælp af tapre bedrifter og dygtigt sømandskab. (M,F,A)
11-14. dag: Udforskning af South Georgia
Hvis du elsker vilde dyr, vil du elske South Georgia. Tilnavne som “Det Sydlige Ishavs Serengeti” og “Polernes Galapagos ” lover en masse, men øerne lever mere end op til deres ry. Når du kommer her, vil du forstå, hvorfor South Georgia er et af de vigtigste steder for vildtfotografer fra hele verden. Unikt placeret i det antarktiske økosystem - og alligevel uden for rækkevidde af havis - er South Georgia et ideelt hjem for tusindvis af ynglende pingviner og sæler. Der er store kolonier af kongepingviner, der foretrækker det varmere vejr her til forskel fra deres kejserslægtninge i Antarktis. Både South Georgia og South Sandwich Islands er også blevet identificeret som vigtige fugleområder, der forsørger mange havfugle, inklusiv albatrosser, pingviner, stormfugle, topskarve, kjover og terner. Du tilbringer fire dage i South Georgia og ekspeditionsteamet planlægger at gå i land flere forskellige steder for at tage dig tættere på ødemarken og de vilde dyr. Et sådant sted er bosættelsen Grytviken, der er hjemsted for en norsk sømandskirke bygget i 1913 og det sidste hvilested for den antarktiske opdagelsesrejsende Sir Ernest Shackleton. Men som ved Falklandsøerne står ruteplanen ikke skrevet i sten. Ekspeditionsteamet kender alle de spændende steder og pingvinkolonier, de kan vise dig, men de tilpasser altid dagens program i henhold til vejrforholdene. Det er det, der gør vores ekspeditionskrydstogter så mindeværdige. (M,F,A)
15-16. dag: På åbent hav mod Antarktis med muligt stop på South Orkney
Med længere ophold på både Falklandsøerne og South Georgia har du haft tid til rigtigt at fordybe dig i destinationerne og deres vilde dyr. Ekspeditionsteamet fokuserer nu din opmærksomhed på hovedattraktionen for vores ekspedition - nemlig Antarktis. Du vil opleve omfattende foredrag og præsentationer, der dækker historien inden for polarekspeditioner, miljø og områdets vilde dyr. Som skibet nærmer sig Antarktis, vil ekspeditionsteamet fortælle mere om de meget strenge miljømæssige retningslinjer og bæredygtighedsregler, der er udstedt af IAATO (som ekspeditionsskibet følger). Det er et kontinent dedikeret til fred, videnskab og turisme. Ingen menneskelig aktivitet, der kan forstyrre den naturlige balance, er tilladt. Man ønsker kun at efterlade fodspor og tager ikke andet end billeder og fantastiske minder med sig. Hvis vejret tillader det, gøres der stop ved South Orkney på en argentinsk forskningsstation på øen Laurie Island eller alternativt besøges Signy Island med den smukke bugt Shingle Cove. (M,F,A)
17-21. dag: På eventyr på Antarktis
Glem alt, hvad du hidtil har oplevet. Antarktis er i en liga for sig. Uanset hvor høje dine forventninger er, så skuffer Antarktis ikke. Med 90 % af verdens is er det enormt i ordets rette forstand. Det eneste land i verden med mere overfladeareal er Rusland. Man kan faktisk finde jord under al isen, men visse steder skal du grave dig vej igennem fire kilometer sne og is for at nå den. Du vil højst sandsynligt se dine første sæler og pingviner fra skibet, og det er i sig selv en fantastisk oplevelse. Men vent til du står på den samme bred som en koloni bestående af tusindvis af pingviner, eller hvis en sæl dukker op ved siden af dig, mens du sejler i zodiac blandt isbjergene. Ligesom islandskabet i Antarktis ændrer sig i løbet af årstiderne, ændrer dyrelivet sig også. I det tidlige forår vil der være meget mere sne, hvilket får landskabet til at virke endnu mere uberørt. Det er på dette tidspunkt, hvor pingvinernes parringssæson starter. Der ses sjældent hvaler i perioden fra oktober til november. I december derimod bliver hvalerne et mere hyppigt syn. Det er også her, at de første pingvinunger kommer ud af æggene, hvilket altid er et charmerende syn. Februar og marts er højsæson for hvalsafari, da store mængder af krill i havene tiltrækker de fleste hvalarter, som kommer for et veritabelt madgilde. Der vil være mindre sne nu, og du vil være i stand til at se de kluntede pingvinunger løbe rundt. Hvis du er interesseret i fugle, er der faktisk 46 fuglearter her, inklusiv forskellige stormfugle, albatrosser og terner. Ekspeditionsteamet vil tage sig rigtig godt af dig, mens du nyder alt det, som Antarktis har at byde på i løbet af de næste fem dage. Du kan tage med dem på iskrydstogt i zodiacs og på landgange for virkelig at opleve islandskabet på dette frosne kontinent. Hvis du er her tidligt på sæsonen, når sneforholdene er gode, får du måske endda en chance for at tage på sneskovandring. Som tidligere nævnt er der ikke nogen fastlagt liste over steder, der besøges, da det afhænger af is- og vejrforholdene. (M,F,A)
22-23. dag: Krydsning af Drake Strædet
Fem uforglemmelige dage i Antarktis er slut, og ekspeditionsskibet er vendt om for at tage dig tilbage nord over Drake-passagen. Passagen, som er kendt for sine potentielt kraftige vinde og stærke strømme, kan også være rolig og stille, hvilket har givet anledning til tilnavnene “Drake Shake” og “Drake Lake”. Men bare rolig - selv hvis skibet oplever barske havstrømme, vil du være fuldkommen sikker på det specialbyggede ekspeditionsskib. I løbet af rejsen vil ekspeditionsteamet opsummere de fantastiske oplevelser fra hele ekspeditionen, så du får mulighed for at bevare minderne fra ekspeditionstogtet. Når Drake-passagen er lagt bag os, kommer ekspeditionsskibet ind i den smukke Beagle-kanal, der er omgivet af bjerge, som falder lige ned i det iskolde hav. (M,F,A)
24. dag: Ankomst i Ushuaia
Ekspeditionsrejsen slutter om morgenen i Ushuaia. Her tager du afsked med ekspeditionsteamet og tager derefter til dit hotel i byen. Ushuaia er også kendt som “Verdens Ende”. Byen ligger placeret ved Beagle-kanalens kyster, og navnet betyder faktisk ”bugten som vender mod vest” på Yamna-indbyggernes originalsprog. Ushuaia var engang fangekoloni for politiske fanger såvel som hårde kriminelle, men byen er i dag en stor turistattraktion. Det er også et stort skisportsområde for både alpin- og langrendsski, og herfra er der gode muligheder for at vandre i Parque Nacional Tierra del Fuego, der er den eneste nationalpark i Argentina, som ligger ud til kysten. (M)
25. dag: Afrejse fra Ushuaia og hjemrejse til Danmark
Det er blevet tid til at påbegynde din hjemrejse til Danmark. Du tager en taxi til lufthavnen (kan tilkøbes) og påbegynder din hjemrejse til Danmark. Det kan også være, at du hellere vil forlænge din rejse med et par dage i Ushuaia eller forsætte rundt i Argentina eller Sydamerika. Hvordan afslutter du en 21 dages lang oplevelse til søs omgivet af nogle af de mest fjerntliggende, imponerende landskaber, menneskeheden kender til? Svaret er: Det gør du ikke! Oplevelsen vil leve videre i de minder og den viden, du nu bærer med dig, og den lever i de billeder og historier, du bringer med tilbage til venner og familie. (M)
26. dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark efter et fantastisk eventyr til Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia.

Overnatninger

2 overnatninger på Rochester Concept Hotel i Buenos Aires
20 overnatninger på ekspeditionsskib
1 overnatning på Los Nires Hotel i Ushuaia

Bemærkninger

Når du pakker din baggage, skal du være opmærksom på, at vægtrestriktionen på indenrigsfly i Argentina er 15-23 kg. per person. Passagerer med internationale flybilletter med Aerolinas er tilladt den højere internationale bagagevægt. Bemærk venligst at flyselskaberne generelt tager penge for ekstra bagagevægt.

Støvler
Mens du er på skibet vil du få udleveret vandtætte støvler, som du kan bruge på resten af turen. Støvlerne er uundværlige, når man skal fra de mindre Zodiac gummibåde og op på land. Du vil nemlig ofte skulle træde ned i iskoldt vand af ca. 30 cm. For at være tilpas varm, er det en god ide at have løstsiddende støvler med plads til 2 par strømper.

Jakker
En varm og vind- og vandtæt jakke er et must. Medbring også gerne en tyndere vind- og vandtæt jakke.

Handsker
At holde hænderne varme og tørre kan være en udfordring. Det er en god ide at have tynde handsker (polypropylen) under varmere, tykke handsker. Dermed får du lidt beskyttelse fra kulden, når du tager de yderste handsker af for at bruge dit kamera. Vi anbefaler, at du medbringer ekstra handsker, hvis dine handsker bliver våde eller bliver væk.

Hat/hue og halstørklæde
Medbring en varm (ulden) hue til at beskytte dine ører samt et halstørklæde eller halskrave til at beskytte dit ansigt.

Bukser
Vandtætte bukser eller endnu bedre Gore-Tex bukser. De tages udenpå dit almindelige tøj og holder dig tør og varm. Gore-Tex og lignende materialer er gode til at holde vind og vand ude, samtidig med at de ikke holder på overskydende varme. Regntæt tøj og Gore-Tex produkter kan købes i sports- og spejderbutikker. Skibukser er gode at medbringe til at have på under de vandtætte bukser. Medbring også almindelige bukser til at have på ombord på skibet.

Sokker
Varme og lange uld- eller bomuldssokker til at have på uden på silke- eller polypropylensokker vil give varme og isolering til fødderne. Medbring gerne flere par sokker, da det er uundgåeligt, at fødderne bliver våde.

Øvrigt tøj
Uld-, strik-, fleece- eller bomuldstrøjer (også langærmede t-shirts og rullekraver).

Langt undertøj/skiundertøj
Igen er polypropylen-materialet et godt valg, men ellers uld eller silke.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejseforslaget kan startes på udvalgte rejsedatoer fra oktober til november. Kontakt en rejsekonsulent for specifikke datoer og andre rejseperioder.

November - marts

Pakkeliste

 • Kikkert
 • Kasket
 • Solbriller
 • Skiundertøj
 • Dagstursrygsæk
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Skal- eller regnbukser
 • Handsker
 • Hue
 • Solcreme
 • Bøger
 • Søsygetabletter
 • Badetøj hvis du ønsker at tage en svømmetur i havet

Prisen er inklusiv

 • Flybillet: Danmark - Buenos Aires / Buenos Aires - Trelew // Ushuaia - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfer ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • 21-dages ekspeditionstogt baseret på overnatninger i delt 4-personers kahyt (det er muligt at opgradere til egen dobbeltkahyt mod merbetaling)
 • Gratis te og kaffe
 • Sejlture og landgange i zodiac
 • Foredrag og undervisningsprogrammer på skibet
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Engelsktalende guider på hele Antarktis cruiset
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider og drikkevarer under opholdet i Argentina
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge ombord på skibet

Prisbemærkning

Det er muligt at opgradere til egen dobbeltkahyt på ekspeditionstogtet mod merbetaling.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top