26 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 109.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Tag med på den vildeste ekspeditionsrejse til Falklandsøerne, South Georgia og Antarktis. Turen går med Hurtigrutens ekspeditionsskib M/S Fram, som på denne rejse vil forsøge at krydse den legendariske sydlige Polarcirkel og manøvrere langt ind i fjerntliggende farvande for at udforske vildmarken i zodiacs. Der vil være aktiviteter på land, så du kan nyde områder med mangfoldigt dyreliv som f.eks. pingviner, sæler, fugle, hvaler og mange andre dyrearter. Du vil under togtet blive guidet af et professionelt, engelsktalende ekspeditionsteam - et internationalt, håndplukket hold af højtuddannede eksperter på forskellige akademiske områder med indgående viden om områderne, du sejler i. Der vil tilmed under togtet være dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi og geologi samt kultur, der giver rejsen indhold og hjælper til at forstå forholdene på destinationerne. Det er muligt at tilkøbe kajakture, camping, gletsjerture, lange vandreture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed) på togtet (anbefales at booke hjemmefra).

Det oprindelige Fram var sin tids mest berømte ekspeditionsskib, og resultaterne af hendes rejser er uden sidestykke. Det nuværende M/S Fram fører arven fra det oprindelige Fram videre ved hjælp af den mest avancerede teknologi, der gør hende unikt egnet til ekspeditionsrejser i polarområderne. Skibet bliver renoveret i 2020, og har plads til 318 gæster. Fra observationsloungen - med store panoramavinduer og komfortable siddepladser - på topdækket, er der en utrolig udsigt til naturen. I restauranten på dæk 5 kan du nyde det fineste køkken. Dørken (gulvet) har forskellige niveauer, så uanset hvor du sidder til bords, er der udsigt til vandet. Restauranten ligger i den agterste del af skibet, og på vej dertil går du gennem en udstilling af originale genstande fra Amundsens og Nansens historiske ekspeditioner. I restaurantens fjerneste ende er der en balkon, hvor man kan tage billeder, når dyrelivet dukker op, mens man sidder og spiser. På dæk 7 ligger et veludstyret fitnessrum og trapper, der fører op til en varm og hyggelig sauna på selve skibets top. Du kan også lade det varme vand omslutte dig i et udendørs boblebad, mens isbjergene lydløst glider forbi skibet. Fram har et udvalg af komfortable kahytter og suiter. En del af de 127 komfortable kahytter er unikke, og er opkaldt efter norske polarhelte. Når du har klædt dig på til at gå i land til udflugter og ekspeditioner, går du trygt og sikkert om bord i solide zodiacs, der sikkert og effektivt sejler fra skib til land.
Ønsker du et ekspeditionsskib med færre gæster, som betyder flere landgange på Antarktis, så se nogle af Jysk Rejsebureaus andre rejseforslag på Antarktis.

Jysk Rejsebureau tilbyder en lang rækker ekspeditionstogter med Hurtigruten til bl.a. Antarktis, Shetlandsøerne, Alaska, Grønland, Island, Svalbard, m.fl. Kontakt en rejsekonsulent for flere detaljer.

Få information og fakta om Chile her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Chile her
Få information og fakta om Antarktis her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Antarktis her

Bedste rejseperiode

Antarktis kan besøges november-marts. Sæsonen har stor indflydelse på, hvad du kan forvente at opleve. I begyndelsen af sæsonen (frem til jul ca.) er der rigtig mange pingviner - mens de voksne pingviner i slutningen af sæsonen har forladt land for igen at jage føde. Det er til gengæld omkring marts, at pingvinungerne gør klar til at forlade deres reder. Og de er både søde, fjollede og nysgerrige, så det giver en helt anden pingvinoplevelse. Det samme er tilfældet med hvaler, fugle, mængden af is osv. - så tag en snak med din rejsekonsulent og find det helt rigtige tidspunkt for din rejse til Antarktis.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark
Der er afrejse fra Danmark mod Chile.
2. dag: Ankomst Santiago de Chile
I Santiago de Chile Airport kan du nemt skaffe en taxi til dit hotel (lufthavnstransfer kan tilkøbes). Din ekspedition starter med en overnatning i Santiago, det energiske og kulturelle centrum i Chile. Byen, der er fyldt med museer, smuk arkitektur og førsteklasses restauranter, har alle de glædelige højdepunkter, du forventer af en hovedstad. Der er et væld af steder og attraktioner at se, og det eneste, der vil begrænse dig, er tiden, ikke udvalget. Tag en tur med den historiske svævebane op til Cerro San Cristóbal for en imponerende udsigt over byen og de andiske gletsjere bagved. Det er den største park i byen og stedet, hvor du finder den nationale zoologiske have og de botaniske haver. Rundt om parken ligger det trendy Bella Vista-kvarter, som er fantastisk, hvis du har lyst til at besøge afslappede caféer om dagen og latininspirerede barer og klubber om aftenen. En gåtur til præsidentpaladset fra det 18. århundrede og det historiske hjerte, Plaza de Armas, vil sikre, at du får nok billeder af de vigtigste landemærker. Hvis der er tid, kan du tage en tur på Mercado Central-fiskemarkedet for at prøve den klassiske, chilenske skaldyrsgryderet ”caldillo de congrio”. Hvis du skulle føle behov for mere tid til at udforske hovedstaden, anbefaler vi, at du kommer et par dage i forvejen eller måske udvide rejsen med et ophold i den fantastiske Atacama-ørken, bo på en lokal vindgård eller vandre den chilenske del af Patagonien.
3. dag: Med fly fra Santiago de Chile til Punta Arenas
Du forlader Santiago tidligt om morgenen, så husk at sæt alarmen til. Fra lufthavnen flyver du til Punta Arenas, hovedstaden i Chiles sydligste område, der befinder sig på Brunswick-halvøen, lige nord for Magellan-strædet. Hvad der begyndte som en straffekoloni boomede under guldfeberen og fåreavlsperioden fra 1880’erne og de tidlige 1900’erne og er nu den ene ud af kun to havne med lav beskatning i Chile. MS Fram venter på dig her, klar til at lade dig starte på dit ekspeditionskrydstogt til Antarktis. Ombord på skibet vil du møde og hilse på Ekspeditionsteamet og besætningsmedlemmerne. De vil gennemføre et sundheds- og sikkerhedsmøde for alle gæster, før vi sætter sejl. Gå ud på observationsdækket for at fange et sidste glimt af Punta Arenas, når vi begynder vores kurs sydpå. Nyd derefter en drink, og vend dit blik mod Antarktis, mens du nyder udsigten fra Explorer Lounge & Bar. (M,F,A)
4. dag: Over åbent hav til Falklandsøerne
Lang tid efter at din episke rejse er slut og du ser dine billeder igennem, vil du indse, at det var her, ved Magellan-strædet, at dit eventyr virkelig begyndte. Det blev opkaldt efter den portugisiske opdagelsesrejsende Fernando de Magallanes, som opdagede det, da han var kaptajn på en spansk ekspedition, der sejlede rundt om jorden i 1520. Mens du nyder den fortryllende udsigt hele vejen omkring dig, så tænk et øjeblik på Fernando og hans besætning, der kortlagde disse have i et forholdsvis skrøbeligt skib for 500 år siden. Med vores kurs sat mod Falklandsøerne vil du nu være i hænderne på Ekspeditionsteamets eksperter. Du vil finde ud af, at de ikke kun er inspirerende undervisere og opmærksomme værter, men ægte eventyrere, som har deres andel af historier at berette. Uanset om det er om marinbiologi, arktisk overlevelse, oceanografi eller fotografi, vil du kunne høste af deres entusiasme i hvert eneste foredrag. Du kan tage med dem ind i foredragssalen og i Videnskabscentret for at lære om Falklandsøernes spændende historie og fascinerende vilde dyr. Hvis du er interesseret i kunst, kan du deltage i kunsttimer og endda lære, hvordan du binder knob, til når du går i land. Der er også gode stunder i vente i vores restauranter, som befinder sig i skibets agterstavn. Du vil bemærke, at uanset hvor dit bord står, vil du kunne se udsigten udenfor. Strædet ser også fantastisk ud, mens du slapper af i de udendørs boblebade på dæk 7. (M,F,A)
5-7. dag: På opdagelse på Falklandsøerne
Falklandsøerne er muligvis bedst kendt for deres brogede fortid. Opdaget af briterne, bosat af franskmændene og spanierne og derefter bekæmpet af Argentina og Storbritannien i Falklandskrigen. Du vil forstå, hvorfor disse øer er så attraktive, når du ser den naturlige skønhed, der er skjult på disse øer i løbet af de tre dage, vi udforsker her. I de vindblæste grønne bakker ligger der store gårde, der har været i familiens eje i generationer. Og strandene! Det hvide sand og klare vand kunne sagtens forveksles med Caribien. Du vil se pingvinkolonier ved siden af græssende får, mens caracaraer patruljerer ovenfor og gæs søger føde i vandkanten. Der er tæt på 800 øer her, og listen over mulige steder at besøge er ret så lang. I stedet for at være tvunget ind på en fastsat ruteplan foretrækker ekspeditionsteamet at holde din udforskning løs og spontan. Det er trods alt et eventyr! Ekspeditionsteamet og kaptajnen vil se på havet og vejrforholdene på det givne tidspunkt og derefter vælge de sikreste steder for den pågældende dag. Så, uanset om det er Saunders Island, West Point, Carcass Island eller et andet sted, som besøges, kan du være sikker på, at det vil være den bedste mulighed for din ekspedition. Et sted, som vi højst sandsynligt får mulighed for at besøge, er Stanley, hovedstaden i Østfalklands øhav. Det er en fantastisk lille by at udforske til fods og et fremragende startsted for flere forskellige udflugter, du kan vælge imellem. Mens du er i centrum af byen, vil du sikkert gerne besøge dens vifte af lokale butikker og måske endda gøre holdt på en engelsk pub for at dele en pint med de venlige lokale. (M,F,A)
8-9. dag: Kursen sættes mod South Georgia
Det tager to dage at sejle sydpå til fantastiske South Georgia. Undervejs kan du overvære en række foredrag om områdets dyreliv, hvalfangst og polarhistorie. Skibets ekspeditionsteam er velbevandret i alle facetter af South Georgia, fra geologi og glaciologi til albatrossens parringsritualer, og legender om de norske hvalfangere. En af de fascinerende historier, der fortælles her, er om Ernest Shackleton og mændene ombord på den ulyksalige tremastede barkentine, Endurance, og hvordan de blev reddet ved hjælp af tapre bedrifter og dygtigt sømandskab. (M,F,A)
10-14. dag: Udforskning af South Georgia
Hvis du elsker vilde dyr, vil du elske South Georgia. Tilnavne som “Det Sydlige Ishavs Serengeti” og “Polernes Galapagos ” lover en masse, men øerne lever mere end op til deres ry. Når du kommer her, vil du forstå, hvorfor South Georgia er et af de vigtigste steder for vildtfotografer fra hele verden. Unikt placeret i det antarktiske økosystem og alligevel uden for rækkevidde af havis er South Georgia et ideelt hjem for tusindvis af ynglende pingviner og sæler. Der er store kolonier af kongepingviner, der foretrækker det varmere vejr her til forskel fra deres kejserslægtninge i Antarktis. Både South Georgia og South Sandwich Islands er også blevet identificeret som vigtige fugleområder, der forsørger mange havfugle inklusive albatrosser, pingviner, stormfugle, topskarve, kjover og terner. Du tilbringer fem dage i South Georgia og ekspeditionsteamet planlægger at gå i land flere forskellige steder for at tage dig tættere på ødemarken og de vilde dyr. Et sådant sted er bosættelsen Grytviken, hjemsted for en norsk sømandskirke bygget i 1913 og det sidste hvilested for den antarktiske opdagelsesrejsende Sir Ernest Shackleton. Men, som Falklandsøerne, står ruteplanen ikke skrevet i sten. Ekspeditionsteamet kender alle de spændende steder og pingvinkolonier, de kan vise dig, men de tilpasser altid dagens program i henhold til vejrforholdene. Det er det, der gør vores ekspeditionskrydstogter så mindeværdige. (M,F,A)
15. dag: På åbent hav mod Antarktis
Med længere ophold på både Falklandsøerne og South Georgia har du haft tid til rigtigt at fordybe dig i destinationerne og deres vilde dyr. Ekspeditionsteamet fokuserer nu din opmærksomhed på hovedattraktionen for vores ekspedition - Antarktis. Du vil opleve omfattende foredrag og præsentationer, der dækker historien inden for polarekspeditioner, miljø og områdets vilde dyr. Igennem hele rejsen vil Ekspeditionsteamet også tage havprøver, som du kan undersøge under mikroskoperne i Videnskabscentret, så du kan se vilde dyr på celleniveau. Som skibet nærmer sig Antarktis, vil Ekspeditionsteamet tale om de meget strenge miljømæssige retningslinjer og bæredygtighedsregler, der er udstedt af IAATO, som ekspeditionsskibet følger. Det er et kontinent dedikeret til fred, videnskab og turisme. Ingen menneskelig aktivitet, der kan forstyrre den naturlige balance, der eksisterer her, er tilladt. Man ønsker kun at efterlade fodspor og tager ikke andet end billeder og fantastiske minder med sig. (M,F,A)
16-20. dag: På eventyr på Antarktis
Glem alt, hvad du hidtil har oplevet. Antarktis er i en liga for sig. Uanset hvor høje dine forventninger er, så skuffer Antarktis ikke. Med 90 % af verdens is lige her er det enormt i ordets rette forstand. Det eneste land i verden med mere overfladeareal er Rusland. Man kan faktisk finde jord under al isen, men visse steder skal du grave dig vej igennem fire kilometer sne og is for at nå den. Du vil højst sandsynligt se dine første sæler og pingviner fra skibet, og det er i sig selv en fantastisk oplevelse. Men vent, til du står på den samme bred som en koloni bestående af tusindvis af pingviner. Eller hvis en sæl dukker op ved siden af dig, mens du nyder en frivillig aktivitet som f.eks. kajakroning blandt isbjergene. Ligesom islandskabet i Antarktis ændrer sig i løbet af årstiderne, ændrer dyrelivet sig også. I det tidlige forår vil der være meget mere sne, hvilket får landskabet til at virke endnu mere uberørt. Det er på dette tidspunkt, hvor pingvinernes parringssæson starter. Der ses sjældent hvaler på dette tidspunkt af året, i oktober og november. I december derimod bliver hvalerne et mere hyppigt syn. Det er også her, at de første pingvinunger kommer ud af æggene, hvilket altid er et charmerende syn. Februar og marts er højsæson for hvalsafarimuligheder, da store mængder af krill i havene tiltrækker de fleste hvalarter, som kommer for et veritabelt madgilde. Der vil være mindre sne nu, og du vil være i stand til at se de kluntede pingvinunger løbe rundt. Hvis du er interesseret i fugle, er der faktisk 46 fuglearter her, inklusive forskellige stormfugle, albatrosser og terner. Ekspeditionsteamet vil tage sig rigtig godt af dig, mens du nyder alt det, som Antarktis har at byde på i løbet af de næste fem dage. Du kan tage med dem på iskrydstogt i zodiacs og landgange for virkelig at opleve islandskaber på dette frosne kontinent. Hvis du er her tidligt på sæsonen, når sneforholdene er gode, får du måske endda en chance for at tage på sneskovandring. Som tidligere nævnt, er der ikke nogen fastlagt liste over steder der besøges, da det afhænger af is- og vejrforholdene. (M,F,A)
21-23. dag: Krydsning af Drake Strædet
Fem uforglemmelige dage i Antarktis er slut, og MS Fram er vendt om for at tage dig tilbage nord over Drake-passagen. Passagen, som er kendt for sin potentielt kraftige vinde og stærke strømme, kan også være rolig og stille, hvilket har givet anledning til tilnavnene “Drake Shake” og “Drake Lake”. Men bare rolig, selv hvis skibet oplever barske havstrømme, vil du være fuldkommen sikker på vores specialbyggede ekspeditionsskib. I løbet af rejsen vil ekspeditionsteamet opsummere de fantastiske oplevelser fra hele ekspeditionen, så du får mulighed for at bevare ekspeditionstogtet i hovedet. Når Drake-passagen er lagt bag os, kommer MS Fram ind i den smukke Beagle-kanal, der er omgivet af bjerge, der falder lige ned i det iskolde hav. (M,F,A)
24. dag: Ankomst Punta Arenas og med fly til Santiago de Chile
Ekspeditionsrejsen slutter i Punta Arenas om morgenen. Her tager du afsked med ekspeditionsteamet og bliver derefter transporteret til lufthavnen og flyver tilbage til Santiago, hvor du får en chance for at udforske Chiles hovedstad igen. Eller måske vil du hellere forlænge din ferie til f.eks. Påskeøen, der er kendt for sine mystiske statuer med kæmpe hoveder. Hvordan afslutter du en 23 dage lang oplevelse til søs omgivet af nogle af de mest fjerntliggende, imponerende landskaber kendt af menneskeheden? Svaret er: det gør du ikke. Oplevelsen vil leve videre i de minder og den viden, du nu bærer med dig. Den lever i de billeder og historier, du bringer med tilbage til venner og familie. (M)
25. dag: Afrejse fra Santigo de Chile
Det er blevet tid til at tage afsked med Sydamerika. Du finder selv i lufthavnen og sætter kursen retur mod Danmark. (M)
26. dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark efter et fantastisk eventyr til Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia.

Overnatninger

1 overnatning på turistklasse hotel i Santiago de Chile i eget dobbeltværelse
21 overnatninger på ekspeditionsskibet M/S Fram i egen Polar invendig kahyt
1 overnatning på turistklasse hotel i Santiago de Chile i eget dobbeltværelse

Bemærkninger

Når du pakker din baggage, skal du være opmærksom på, at vægtrestriktion på indenrigsfly fra Santiago de Chile til Punta Arenas er 15-23 kg per person. Bemærk venligst, at flyselskaberne generelt tager penge for ekstra bagagevægt.

Støvler
Medbring gerne egne støvler eller lej et par om bord. For at være tilpas varm er det en god ide at have løstsiddende støvler med plads til 2 par strømper.

Jakker
En Explorer-jakke, der kan beholdes, kan hentes ved ankomst til skibet.

Handsker
At holde hænderne varme og tørre kan være en udfordring. Det er en god ide at have tynde handsker (polypropylen) under varmere, tykke handsker. Dermed får du lidt beskyttelse fra kulden, når du tager de yderste handsker af for at bruge dit kamera. Vi foreslår, at du medbringer ekstra handsker, hvis der er handsker, der bliver våde eller bliver væk.

Hat/hue og halstørklæde
Medbring en varm (ulden) hue til at beskytte dine ører samt et halstørklæde eller halskrave til at beskytte dit ansigt.

Bukser
Vandtætte bukser eller endnu bedre, Gore-Tex bukser. De tages udenpå dit almindelige tøj og holder dig tør og varm. Gore-Tex eller lignende materialer er gode til at holde vind og vand ude, samtidig med at de ikke holder på overskydende varme. Regntæt tøj og Gore-Tex produkter kan købes i sports- og spejderbutikker. Skibukser er gode at medbringe til at have på under de vandtætte bukser. Medbring også almindelige bukser til at have på om bord på skibet.

Sokker
Varme og lange uld- eller bomuldssokker til at have på udenpå silke eller polypropylen-sokker vil give varme og isolering til fødderne. Medbring gerne flere par sokker, da det er uundgåeligt at fødderne bliver våde.

Øvrigt tøj
Uld-, strik-, fleece- eller bomuldstrøjer (også langærmede T-shirts og rullekraver).

Langt undertøj/skiundertøj
Igen er polypropylen-materialet et godt valg, men ellers uld eller silke.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejseforslaget kan startes på udvalgte rejsedatoer fra november til og med februar. Kontakt en rejsekonsulent for specifikke datoer.

november - marts

Pakkeliste

 • Kikkert
 • Kasket
 • Solbriller
 • Skiundertøj
 • Dagstursrygsæk
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Skal- eller regnbukser
 • Handsker
 • Hue
 • Solcreme
 • Bøger
 • Søsygetabletter
 • Badetøj til brug i jacuzzierne på dække

Prisen er inklusiv

 • Flybillet: Danmark - Santiago de Chile / Santiago de Chile - Punta Arenas / Punta Arenas - Santiago de Chile / Santiago de Chile - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfer ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • 22 dage på ekspeditionsskibet M/S Fram i egen Polar indvendig kahyt
 • Drikkevarer er inkluderet om bord på skibet til måltiderne
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Streaming er ikke understøttet.
 • Sejlture og landgange i zodiac
 • Foredrag og undervisningsprogrammer på skibet
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Engelsktalende guider på hele Antarktis cruiset
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter
 • Adgang og brug af skibets Videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider og drikkevarer under opholdet i Chile
 • Dagsture i Santiago de Chile og Punta Arenas (kan tilkøbes)
 • Oplevelser som kajakture, camping, trekking med snesko, m.v. (kan tilkøbes)

Prisbemærkning

Det er muligt at opgradere din kahyt til en udvendig kahyt eller suite på M/S Fram samt tilkøbe dagsture, kajakture, camping, m.v. Kontakt en rejsekonsulent for flere detaljer.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top