Søg
Søg
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Antarktis
På opdagelse blandt de smukke isbjerge på den antarktiske halvø
Ekspeditionsskibet MS Ushuaia
Turen fra skibet og til land foregår i en Zodiac
Guiderne underviser bl.a. i det Antarktiske dyreliv, naturen og historien
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Antarktis
Ekspeditionsskibet MS Ushuaia
Antarktis
Der er masser af tid til fordybelse i det fantastiske dyreliv – generelt har du 2-3 timer på land og du kan gå rundt i eget tempo
Pingviner, Antarktis

Backpacking på Antarktis

Frapris pr. pers. v. 1 pers

DKK 43.995,-

Varighed: 18 dage

Antarktis er på ingen måder en billig destination, men det er trods alt drømmen for mange backpackere. Derfor har vi forsøgt, at vise hvordan man kan opleve det 7. kontinent, på backpackerbudget. Selvom du rejser på budget, så vender der dig 1. klasses natur- og dyreoplevelser.

Rejsen tager sin begyndelse i hovedstanden, Buenos Aires, hvor du har tre overnatninger på hostel inden flyver til Ushuaia. Her har du en overnatning på hostel inden du påbegynder dit Antarktis-eventyr på MS Ushuaia. Skibet besætning er primært lokale argentinere og gæsterne et mix af backpackere, par og solorejsende - dette betyder, at der hersker en meget afslappet og uformel stemning på skibet. Efter to dages sejlads ankommer du til Antarktis - klodens mindst besøgte kontinent. Is så langt øjet rækker og et fantastisk dyreliv. Du tilbringer 11 dage ombord på et ekspeditionskib med det udforske det sydlige kontinent. Der vil være daglige landgange og mulighed for at komme tættere på det helt unikke dyreliv. Tidlige polarmorgener, hvor der rolige vand brydes af en hvals blåsen og uforglemmelige solnedgange over isbjergene, som rejser sig majestætisk op at det kolde vand.
Tilbage i den virkelige verden tilbringer du ten enkelt nat igen i Ushuaia, inden du flyver tilbage til Danmark

Se alle Jysk Rejsebureaus aktiviteter i Argentina her.
Praktiske oplysninger om Argentina.
Se alle Jysk Rejsebureaus aktiviteter i Antarktis her.
Praktiske oplysninger om Antarktis.

Sæson
Antarktis kan besøges november-marts. Sæsonen har stor indflydelse på, hvad du kan forvente at opleve. I begyndelsen af sæsonen (frem til jul ca.) er der rigtig mange pingviner - mens de voksne pingviner i slutningen af sæsonen har forladt land for igen af jagte føde. Det er til gengæld omkring marts, at pingvinungerne gør klar til at forlade deres reder. Og de er både søde, fjollede og nysgerrige, så det giver en helt anden pingvinoplevelse. Det samme er tilfældes med hvaler, fugle, mængden af is osv osv - så tag en snak med din rejsekonsulent og find det hele rigtige tidspunkt for din rejse til Antarktis.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse Danmark
Der er afrejse fra Danmark mod Argentina.

2. dag: Ankomst Buenos Aires
I Buenos Aires Airport kan du nemt skaffe en taxi til dit hostel. Her har du tre overnatninger.

3-4. dag: Buenos Aires
Du har to hele dage foran dig. Buenos Aires rummer et hav af muligheder. Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tager på en guidet cykeltur rundt til byens mange seværdigheder. Ellers kan du også give dig i kast med tango- eller spanskundervisning. Tag en snak med din rejsekonsulent om mulighederne

5. dag: Buenos Aires - Ushuaia
Du flyver fra Buenos AIres til verdens sydligste by, Ushuaia. Her har du en overnatning på hostel i byen. Det er nemt, at gå rundt i byens centrum og udenfor byen finder du smuk natur med masser af vandrestier.

6. dag: Afgang Ushuaia
Formiddagen er til rådighed i Ushuaia. Om efermiddagen går du ombord på skibet og bliver indlogeret i din kahyt. Kursen sættes ud gennem Beagle Kanalen mod Drake Strædet.

7-8. dag: Krydsning af Drake Strædet
Drake strædet er navngivet efter den kendte opdagelsesrejsende, Sir Francis Drake, som første gang sejlede i disse farvande i 1578. Drake Strædet markerer også den Antarktiske Konvergens, hvor den kolde polarvand møder vandet fra de varmere have mod nord og skaber helt unikke betingelser for dyrelivet i denne region.

Undervejs over Drake Strædet vil skibets undervisere være på dækket og hjælpe med at identificere nogle af de mange fugle, du ser undervejs og skibets bro vil ligeledes være åbent for besøg, når vejret tillader det. Der vil også være mulighed for at deltage i forelæsninger og dyreliv, historie og Antarktisk generelt.

Vejret af afgørende for, hvor hurtigt Drake Strædet kan passeres. På nogle ture tager det to dage at sejle tværs over strædet mens det på andre ture kun tager 1½ dag. Er vejret gunstigt kan du derfor være heldig at sætte foden på Antarktisk allerede på 3. dagen – men i disse farvande er der ingen garantier.

9-13. dag: Udforskning af den Antarktiske Halvø og de Sydlige Shetlandsøer
På 4. dagen skulle det dog være sikkert: Drake Strædet er krydset! Hvordan de næste dage forløber afhænger helt af vejret.

De Sydlige Shetlandsøer er et paradis for dyrelskere. Pingviner, sæler og søelefanter er overalt og sejlturen ind i bugten ved Deception Island er næsten ubeskrivelig.

På King George Island – den største af de sydlige Shetlandsøer – byder på et møde med store kolonier af bade Adelie og Chinstrap pingviner, ligesom her er søelefanter og adskillige havfuglearter.

Der stræbes altid efter to landgange hver dag på selve den Antarktiske Halvø. I disse farvande er det dog vejret, der bestemmer altså, så det er ingen garantier og der er heller ingen fuldstændig fastlagt plan for hvor eller hvornår landgangene finder sted.

Sejlturen gennem nogle af de smalle stræder, hvor gletchere og klipper næsten omslutter skibet er altid en stor oplevelse.

Paradise Bay har en af de eneste rigtige ”havne” på kontinentet og en landgang her byder ofte på besøg i en af de meget store pingvinkolonier.

Melchior Island, Cuverville Island, Portal Point, Neko Harbour, Pléneau Island og – hvis isforholdene tillader det - Petermann Island er også på listen over mulige landgange.

Uanset hvor du går i land, kan du være helt sikker på en helt uforlignelig naturoplevelse, som ikke findes lige noget andet sted i verden.

14-15. dag: Drake Strædet
Det er tid til at forlade det sydlige kontinent og sætte kursen mod nord. Igen vil der være forelæsninger undervejs og dette er også en god mulighed til måske at redigere nogle af de mange billeder, du helt sikkert har taget undervej.

16. dag: Ankomst Ushuaia
Du ankommer tilbage til Ushuaia og forlader skibet efter morgenmad. Herefter tager du til dit hostel i byen, samme hostel som du overnattede i før cruiset. Her har du en overnatning.

17. dag: Afrejse fra Ushuaia
Det er blevet tid til at tage afsked med Sydamerika. Du finder selv i lufthavnen og sætter kursen retur mod Danmark. Det er muligt at forlænge sin rejse og flyve hjem fra andre steder i Syd-, Mellem- og Nordmaerika.

18. dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark efter et fantastisk eventyr til selveste Antarktis.

Overnatning:
5 overnatninger på hostel i dormværelse
10 overnatninger på ekspeditionsskib i dorm

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Når du pakker din baggage, skal du være opmærksom på, at vægtrestriktion på indenrigsfly fra Buenos Aires til Ushuaia er 15-23 kg per person. Passagerer med internationale flybilletter med Aerolinas er tilladt den højere internationale bagagevægt. Bemærk venligst at flyselskaberne generelt tager penge for ekstra bagage vægt.

Støvler
Mens du er på skibet, vil du få udleveret vandtætte støvler, som du kan bruge på resten af turen. Støvlerne er uundværlige, når man skal fra de mindre Zodiac gummibåde op på land. Du vil nemlig ofte skulle træde ned i iskoldt vand på ca. 30 cm. Støvlerne må heller ikke være for tunge og må ikke have metalklamper. For at være tilpas varm, er det en god ide at have løstsiddende støvler med plads til 2 par strømper.

Jakker
En varm og vind- og vandtæt jakke er et must. Medbring også gerne en tyndere vind- og vandtæt jakke.

Handsker
At holde hænderne varme og tørre kan være en udfordring. Det er en god ide at have tynde handsker (polypropylene) under varmere, tykke handsker. Dermed får du lidt beskyttelse fra kulden, når du tager de yderste handsker af for eksempelvis at bruge dit kamera. Vi foreslår, at du medbringer ekstra handsker, hvis der er handsker, der bliver våde eller bliver væk.

Hat/hue og halstørklæde
Medbring en varm (ulden) hue til at beskytte dine ører samt et halstørklæde eller halskrave til at beskytte dit ansigt.

Bukser
Vandtætte bukser eller endnu bedre Gore-Tex bukser. De tages udenpå dit almindelige tøj og holder dig tør og varm. Gore-Tex eller lignende materialer er gode til at holde vind og vand ude samtidig med, at de ikke holder på overskydende varme. Regntæt tøj og Gore-Tex produkter kan købes i sport og spejder butikker. Skibukser er gode at medbringe til at have under de vandtætte bukser. Medbring også almindelige bukser til at have på om bord på skibet.

Sokker
Varme og lange uld eller bomuldssokker til at have på udenpå silke eller polypropylen sokker vil give varme og isolering til fødderne. Medbring gerne flere par sokker da det er uundgåeligt at fødderne bliver våde.

Øvrigt tøj
Uld-, strik-, fleece- eller bomuldstrøjer (også langærmede T-shirts og rullekraver)

Langt undertøj/skiundertøj
Igen er polypropylen materialet et godt valg, men ellers uld eller silke

Priser

Frapris pr. pers. v. 1 pers

DKK 43.995,-

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Sværhedsgrad

Let

Prisen er inklusiv

  • Flybillet: Danmark - Buenos Aires - Ushuaia - Danmark
  • 5 overnatninger på hostels i Argentina
  • 11 dages ekspeditionstur til Antarktis baseret på overnatninger i fælles tripelkahyt
  • Alle måltider er inkluderet om bord på skibet
  • Ekskursioner og landgange med Zodiac gummibåd med holdet af ekspeditions eksperter, foredrag og undervisningsprogrammer
  • Ushuaia lufthavns-transfer
  • Vandtætte støvler i følgende amerikanske skostørrelser: mænd 8-14 og kvinder 3-9
  • Engelsktalende guider på hele Antarktis cruiset

Prisen er eksklusiv

  • Drikkevarer og drikkepenge om bord på skibet
  • Øvrige måltider og drikkevarer under opholdet i Argentina
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Find os på: