17 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 51.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen tager sin begyndelse i Argentinas hovedstad, Buenos Aires, hvor du har tre overnatninger på hostel inden flyver til Ushuaia. Her har du en overnatning på hostel før du påbegynder dit 11-dages Antarktis-eventyr på MS Ushuaia. Skibets besætning er primært lokale argentinere og gæsterne er et mix af backpackere, par og solorejsende - dette betyder, at der hersker en meget afslappet og uformel stemning på skibet. Du har al mad og alle ture inkluderet på adventure cruiset der tager dig over Drake Strædet til Antarktis og tilbage til Ushuaia igen. Efter to dages sejlads ankommer du til Antarktis - klodens mindst besøgte kontinent. Der vil være daglige landgange, mens skibet befinder sig på Antarktis, som gør det muligt at komme tættere på det helt unikke dyreliv og den fantastiske natur. Skibets størrelse gør at alle passagerer kan komme på land samtidig, og du vil derfor have langt mere tid på land end andre skibe tilbyder. Du kommer til at opleve enorme pingvinkolonier, sovende sæler, legesyge hvaler (sæsonbestemt), smukke isbjerge og bjerge med enorme gletsjere. Der vil under hele ekspeditionen være forelæsninger fra de erfarne guider på skibet om dyrelivet, naturen, vejrforhold og meget mere. Efter en uges tid på verdens sydligste kontinent sætter kursen tilbage til Ushuaia i Argentina, hvor du tilbringer en enkelt nat inden du flyver tilbage til Danmark.

En rejse til Antarktis er en helt unik og enestående oplevelse som ikke kan sammenlignes med noget som helst andet på vores jord. Ingen andre steder kommer du så langt væk fra civilisationen og du får et helt særligt indblik i Antarktis' dyreliv og natur.

Få information og fakta om Argentina her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Argentina her
Få information og fakta om Antarktis her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Antarktis her

Bedste rejseperiode

Antarktis kan besøges november-marts. Sæsonen har stor indflydelse på, hvad du kan forvente at opleve. I begyndelsen af sæsonen (frem til jul ca.) er der rigtig mange pingviner, mens de voksne pingviner i slutningen af sæsonen har forladt land for at jage føde. Det er til gengæld omkring marts at pingvinungerne gør klar til at forlade deres reder. Og de er både søde, fjollede og nysgerrige, så det giver en helt anden pingvinoplevelse. Det samme er tilfælles med hvaler, fugle, mængden af is osv. - så tag en snak med din rejsekonsulent og find det hele rigtige tidspunkt for din rejse til Antarktis.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark
Der er afrejse fra Danmark mod Argentina.
2. dag: Ankomst Buenos Aires
I Buenos Aires Airport kan du nemt skaffe en taxi til dit hostel. Her har du tre overnatninger.
3-4. dag: Buenos Aires
Du har to hele dage foran dig. Buenos Aires rummer et hav af muligheder. Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tager på en guidet cykeltur rundt til byens mange seværdigheder. Eller du kan forsøge dig med tango- eller spanskundervisning. Tag en snak med din rejsekonsulent om mulighederne
5. dag: Buenos Aires - Ushuaia
Du flyver fra Buenos AIres til verdens sydligste by, Ushuaia. Her har du en overnatning på hostel i byen. Det er nemt at gå rundt i byens centrum, og udenfor byen finder du smuk natur med masser af vandrestier.
6. dag: Afgang Ushuaia
Formiddagen er til rådighed i Ushuaia. Om eftermiddagen går du ombord på skibet og bliver indlogeret i din kahyt. Efter en grundig sikkerhedsbriefing sættes kursen ud gennem Beagle Kanalen mod Drake Strædet. (A)
7-8. dag: Krydsning af Drake Strædet
Drake Strædet er navngivet efter den kendte opdagelsesrejsende, Sir Francis Drake, som første gang sejlede i disse farvande i 1578. Drake Strædet markerer også den Antarktiske polarfront, hvor det kolde polarvand møder vandet fra de varmere have mod nord og skaber helt unikke betingelser for dyrelivet i regionen. På turen over Drake Strædet vil skibets ekspeditionsguider være på dækket og hjælpe med at identificere nogle af de mange fuglearter, du finder ude på havet. Hvis vejret tillader det, kan du besøge skibets bro, hvor du kan møde kaptajnen. Der vil også være mulighed for at deltage i forelæsninger om dyreliv, historie og Antarktis generelt. Vejret er afgørende for hvor hurtigt Drake Strædet kan passeres. På nogle togter tager det to dage at sejle tværs over strædet mens det på andre ture kun tager 1½ dag. Er vejret gunstigt kan du derfor være heldig at sætte foden på Antarktis allerede på 3. dagen, men i disse farvande er der ingen garantier. (M,F,A)
9-12. dag: Udforskning af den antarktiske halvø og de sydlige Shetlandsøer
Velkommen til Antarktis, verdens koldeste, tørreste, højeste og reneste kontinent. Til trods for sne og is er her et imponerende dyreliv. Vejr-og isforholdene har stor indflydelse på sejlplanen. Programmet for de næste dage afhænger af mange faktorer, og det vil altid være ekspeditionslederen og kaptajnen der lægger den endelige rute og afgør, hvilke landingssteder der vælges på den antarktiske halvø. Det betyder at vi aldrig kan garantere et fast program for togtet, men til gengæld vil hver en rejse til Antarktis være unik og der er heldigvis så mange fantastiske steder, at der altid er et godt alternativ. Under opholdet i Antarktis kommer du i land flere steder. Nogle af disse er beskrevet herunder som eksempler. Den endelige rejserute og valg af landingssteder præsenteres på daglige orienteringsmøder. På land vil de erfarne ekspeditionsguider forklare hvad du ser, og hjælpe dig med at undgå at forstyrre dyrelivet. Når forholdene tillader det, kan der blive arrangeret vandreture eller andre aktiviteter på land. For at deltage på vandreturene må du være i god fysisk form og vant til at bevæge dig i ujævnt terræn.
 • Deception Island er reelt resterne af et gammelt vulkankrater. Her kan du mærke historiens vingesus mens du vandrer rundt mellem den rå natur og resterne fra en gammel hvalfangerbase.
 • King George Island er den største ø på de sydlige Shetlandsøer. Her finder du et rigt dyreliv: store kolonier af både Adelie- og Chinstrappingviner, sæler, søelefanter og adskillige havfuglearter.
 • Paradise Bay byder på fantastiske udsigter over den imponerende antarktiske natur med gletsjere, bjerge, isbjerge og kolonier af Adeliepingviner på over 100.000 ynglende par.
 • Port Lockroy er en britisk base som giver dig et indblik i, hvordan baserne så ud i 1950´erne. Den er i dag stadig bemandet og har formentlig kontinentets eneste souvenirbutik og et posthus.
 • Cuverville Island ligger ved det smukke Errera Stræde, og her findes den største koloni af Gentoopingviner på den antarktiske halvø.
 • Neko Harbour ligger på det antarktiske fastland i Andvord-bugten. Her bor en koloni af Gentoopingvinger omringet af stejle bjergsider og hængende gletsjere.
 • Lemaire Channel er en af de smukkeste passage på Antarktis. Roligt sejler MS Ushuaia gennem det 11 km lange og 1,6 km brede sund. Den belgiske udforsker, Adrien de Gerlache, med en ung medrejsende Roald Amundsen, var blandt de første der krydsede Lemaire Channel i 1898.
 • Petermann Island er en to kilometer lang, lav afrundet ø som er hjemsted for verdens sydligste koloni af Gentoopingviner. Øen ligger smukt omringet af høje bjerge der rejser sig fra bugten og er med til at skabe et meget dramatisk og råt landskab.
På rejsen rundt i Antarktis kan du være heldig at spotte spækhuggere og pukkelhvaler. Ruten går igennem smukke fjorde omgivet af sneklædte bjergkæder indhyllet i enorme gletsjere og bugter fyldt med isbjerge. (M,F,A)
13-14. dag: Drake Strædet
MS Ushuaia sætter i dag stævnen mod nord mod Ushuaia, en cirka 40 timers sejlads. Under turen tilbage til det sydamerikanske kontinent fortsætter ekspeditionsguiderne deres forelæsninger om naturen og wildlife samt historiens tidlige arktiske ekspeditioner. På sidstedagen, inden du rammer Ushuaia, opsummerer ekspeditionsguiderne togtet og du får udleveret materiale om vejrforholdene og ruten på netop dit togt. Om aftenen vil der være gallamiddag for alle ansatte og rejsende. En fantastisk afslutning på et uforglemmeligt eventyr, der har givet dig oplevelser for livet. (M,F,A)
15. dag: Ankomst Ushuaia
Du ankommer tilbage til Ushuaia og forlader skibet efter morgenmaden. Herefter tager du til dit hostel i byen, som er det sted, hvor du overnattede før cruiset. Her har du igen en overnatning. (M)
16. dag: Afrejse fra Ushuaia
Det er blevet tid til at tage afsked med Sydamerika. Du finder selv til lufthavnen og sætter kursen retur mod Danmark. Det er muligt at forlænge din rejse og flyve hjem fra andre steder i Syd-, Mellem- og Nordamerika.
17. dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark efter et fantastisk eventyr til selveste Antarktis.

Overnatninger

5 overnatninger på hostel i dormværelse
9 overnatninger på ekspeditionsskib i delt tripelværelse

Bemærkninger

Når du pakker din baggage, skal du være opmærksom på, at vægtrestriktion på indenrigsfly fra Buenos Aires til Ushuaia er 15-23 kg per person. Passagerer med internationale flybilletter med Aerolinas er tilladt den højere internationale bagagevægt. Bemærk venligst at flyselskaberne generelt tager penge for ekstra bagagevægt.

Støvler
Mens du er på skibet, vil du få udleveret vandtætte støvler, som du kan bruge på resten af turen. Støvlerne er uundværlige, når man skal fra de mindre Zodiac gummibåde og op på land. Du vil nemlig ofte skulle træde ned i iskoldt vand på ca. 30 cm. For at være tilpas varm, er det en god ide at have løstsiddende støvler med plads til 2 par strømper.

Jakker
En varm og vind- og vandtæt jakke er et must. Medbring også gerne en tyndere vind- og vandtæt jakke.

Handsker
At holde hænderne varme og tørre kan være en udfordring. Det er en god ide at have tynde handsker (polypropylen) under varmere, tykke handsker. Dermed får du lidt beskyttelse fra kulden, når du tager de yderste handsker af for at bruge dit kamera. Vi foreslår at du medbringer ekstra handsker, hvis der er handsker, der bliver våde eller bliver væk.

Hat/hue og halstørklæde
Medbring en varm (ulden) hue til at beskytte dine ører samt et halstørklæde eller halskrave til at beskytte dit ansigt.

Bukser
Vandtætte bukser eller endnu bedre, Gore-Tex bukser. De tages udenpå dit almindelige tøj og holder dig tør og varm. Gore-Tex eller lignende materialer er gode til at holde vind og vand ude samtidig med at de ikke holder på overskydende varme. Regntæt tøj og Gore-Tex produkter kan købes i sports- og spejderbutikker. Skibukser er gode at medbringe til at have på under de vandtætte bukser. Medbring også almindelige bukser til at have på om bord på skibet.

Sokker
Varme og lange uld- eller bomuldssokker til at have på udenpå silke eller polypropylen-sokker vil give varme og isolering til fødderne. Medbring gerne flere par sokker, da det er uundgåeligt at fødderne bliver våde.

Øvrigt tøj
Uld-, strik-, fleece- eller bomuldstrøjer (også langærmede T-shirts og rullekraver).

Langt undertøj/skiundertøj
Igen er polypropylen-materialet et godt valg, men ellers uld eller silke.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejseforslaget kan startes på udvalgte rejsedatoer fra november til marts. Kontakt en rejsekonsulent for specifikke datoer.

November - marts

Pakkeliste

 • Kontanter
 • Kikkert
 • Kasket
 • Solbriller
 • Skiundertøj
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Regn- eller skalbukser
 • Solcreme
 • Vandflaske
 • Bøger
 • Søsygetabletter
 • Badetøj, hvis du ønsker at tage en svømmetur i havet

Prisen er inklusiv

 • Flybillet: Danmark - Buenos Aires - Ushuaia - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 10-dages ekspeditionstur til Antarktis baseret på overnatninger i fælles tripelkahyt
 • Sejlture og landgange i Zodiac
 • Foredrag og undervisningsprogrammer på skibet
 • Vandtætte støvler i følgende amerikanske skostørrelser: mænd 8-14 og kvinder 3-9
 • Engelsktalende guider på hele Antarktis cruiset
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge om bord på skibet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top