Søg
Søg
Ekspeditionsskibet MS Ushuaia
Argentina, Perito Moreno
Ekspeditionsskibet MS Ushuaia
Fitz Roy, Patagonia, Argentina
Vejen mod El Chalten i det smukke Patagonien
Ushuaia, Antarktis
Gentoo pingviner, Antarktis
Antarktis
Turen fra skibet og til land foregår i en Zodiac
Der er masser af tid til fordybelse i det fantastiske dyreliv – generelt har du 2-3 timer på land og du kan gå rundt i eget tempo
På MS Ushuaia er det fri adgang til broen, hvor du kan følge kaptajnens navigering mellem isbjerge
Guiderne underviser bl.a. i det Antarktiske dyreliv, naturen og historien
Cirka 1/10 del af isbjerget er over vandoverfladen, mens de resterende del er under vandetsoverflade på grund af isens massefylde
Gentoo pingviner, Antarktis
Chinstrap pingvinen er kendetegnet ved sin markante sorte stribe som forbinder det sorte mærke på hovedet med en streg under hagen
Argentina, Buenos Aires
Argentina, Buenos Aires, tango
Argentina, Buenos Aires
Buenos Aires
På opdagelse blandt de smukke isbjerge på den antarktiske halvø

Den ultimative Antarktis & Argentina rejse

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 51.995,-

Varighed: 23 dage

Højdepunktet på denne rejse er naturligvis ekspeditionen til Antarktis. Men hvorfor ikke bruge et par dage i Argentina også - nu du er fløjet så langt? Derfor har vi inkluderet ophold i både Patagonien og Buenos Aires.

Rejsen tager sin begyndelse i hovedstanden, Buenos Aires. Sug til dig af storbyen, gå på opdagelse i de små gader i San Telmo og nyd roen på Recoleta kirkegården, inden turen går til Patagoniens enestående landskab. Besøg en af verdens eneste stabile gletchere og tag en tur på hesteryg på en af området enorme ”estancias”. Calafate og det omkringliggende landskab byder på et stort udvalg af aktiviteter.

Verdens Ende - Ushuaia - er det perfekte udgangspunkt for ture til Tierra del Fuego nationalparken. Også her er der gode vandremuligheder, inden du skal tilbringe de næste dage med at krydse Drake Strædet på turen mod Antarktis.

Antarktis behøver vist ingen nærmere introduktion. Klodens mindst besøgte kontinent – og måske det sted, som efterlader de største naturmæssige indtryk. Is så langt øjet rækker og et fantastisk dyreliv. Du tilbringer 11 dage ombord på et ekspeditionskib med det udforske det sydlige kontinent. Der vil være daglige landgange og mulighed for at komme tættere på det helt unikke dyreliv. Tidlige polarmorgener, hvor der rolige vand brydes af en hvals blåsen og uforglemmelige solnedgange over isbjergene, som rejser sig majestætisk op at det kolde vand.

Tilbage i den virkelige verden tilbringer du ten enkelt nat igen i Ushuaia, inden du flyver tilbage til Danmark

Se alle Jysk Rejsebureaus aktiviteter i Argentina her.
Praktiske oplysninger om Argentina.
Se alle Jysk Rejsebureaus aktiviteter i Antarktis her.
Praktiske oplysninger om Antarktis.

Sæson
Antarktis kan besøges november-marts. Sæsonen har stor indflydelse på, hvad du kan forvente at opleve. I begyndelsen af sæsonen (frem til jul ca.) er der rigtig mange pingviner - mens de voksne pingviner i slutningen af sæsonen har forladt land for igen af jagte føde. Det er til gengæld omkring marts, at pingvinungerne gør klar til at forlade deres reder. Og de er både søde, fjollede og nysgerrige, så det giver en helt anden pingvinoplevelse. Det samme er tilfældet med hvaler, fugle, mængden af is osv osv - så tag en snak med din rejsekonsulent og find det hele rigtige tidspunkt for din rejse til Antarktis.

Gentoo pingviner, Antarktis

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse Danmark
Der er afrejse fra Danmark mod Argentina.

2. dag: Ankomst Buenos Aires
I Buenos Aires Airport kan du nemt skaffe en taxi til dit hotel. Her har du tre overnatninger.

3-4. dag: Buenos Aires
Dagene er til fri disposition i Buenos Aires.

Alle elsker Buenos Aires og med rette. Her indtages caféerne af kaffedrikkende bohemer, gaden af hujende fodboldfans og dansegulvene af gnistrende tangodansere. Argentinerne er på én gang tilbagelænede og temperamentsfulde, højtidelige og afslappede. Buenos Aires er på samme måde en dynamisk by, men med rig mulighed for at trække sig tilbage og reflektere over dagens oplevelser på en af de utallige hyggelige caféer eller i et af de mange grønne områder. I kunstnerkvarteret San Telmo er en del af charmen fra kolonitiden bevaret med brostensbelagte gader og lave bygninger. Her kan man købe unikke souvenirs, når kunst og antikvitetsboderne stilles op til det livlige søndagsmarked.

Sæt rigeligt tid af til byen, der består af mange bydele, som kan tages i bidder. I centrum ligger gågaden, Florida, med alle sine smarte butikker. Om aftenen breder gadehandlere deres varer ud på et tæppe og gademusikanter underholder. Oplev også det moderniserede havneområde Puerto Madero, hvor renoverede pakhuse nu huser fasionable restauranter. San Telmos smalle brolagte gader er især interessante om søndagen, når antikmarkedet nærmest overtager hele bydelen, og der danses tango og spilles musik. La Boca er en enorm turistmagnet med sine kulørte huse malet med rester fra skibenes bundmaling. Det er også her, det berømte fodboldstadium La Bombonera huser Diego Maradonas gamle klub, Boca Juniors og indbyder til stemningsfyldte fodboldkampe. Tjek turneringsplanen og tag en tur på stadion. Sydamerikansk fodbold er en kæmpe oplevelse. Retiro og Recoleta er fashionable kvarterer med smukke huse. Her ligger også den enorme kirkegård, hvor Eva Peron ligger begravet.

Vi kan varmt anbefale en cykeltur rundt i byen. Det er en enestående måde at få overblik på og guiden fortæller om byen og landets historie undervejs.

Et tangoshow er også et must i Buenos Aires. Tango dukkede først op i slutningen af det 19. århundrede som et miks af forskellige rytmer, der blev danset i fattige nabolag. Tango var i begyndelsen forbudt på grund af sin enorme sensualitet, men er idag ikke kun en enorm del af Buenos Aires’ musikalske baggrund, men også et vigtigt ikon for hele landet. Nyd en speciel “porteña” musikaften på en af byens fremragende tangosteder, hvor traditionelle sange og danse bliver fremført. Find dit eget sted - eller lad os hjælpe dig.

5. dag: Buenos Aires - Calafate
Du ankommer til Calafate og finder selv til dit hotel. Du har tre overnatninger i Calafate.

6-7. dag: Oplevelser i og omkring Calafate
Dagene er til fri disposition i og omkring Calafate. Det er i dette område, du finder den berømte Perito Moreno gletcher, som næsten er et must, når du er i Calafate – selvom Antarktis venter forude… Du kan også tage på ture på hesteryg i det enestående patagonske landskab eller måske besøge en af områdets afsidesliggende ”estancias” (farme). Tag en snak med din rejsekonsulent – vi hjælper naturligvis gerne med forslag eller reservation af ture og udflugter.

8. dag: Calafate - Ushuaia
Du flyver fra Calafate til verdens sydligste by, Ushuaia. Her har du også tre overnatninger.

9-10. dag: Oplevelser i og omkring Ushuaia
Også i Ushuaia er dagene til fri disposition. Ushuaia er også kendt som “Verdens Ende”. Byen ligger placeret ved Beagle Kanalens kyster, og navnet betyder faktisk ”bugten som vender mod vest” på Yamna indbyggernes originalsprog. Ushuaia var engang fangekoloni for politiske fanger såvel som hårde kriminelle, men er i dag en stor turistattraktion. Byen er også et stort skisportsområde for både alpin- og langrendsski, og herfra er der gode muligheder for at vandre i Parque Nacional Tierra del Fuego, den eneste nationalpark i Argentina, som ligger ud til kysten.

11. dag: Afgang Ushuaia
Formiddagen er til rådighed i Ushuaia. Om efermiddagen går du ombord på skibet og bliver indlogeret i din kahyt. Kursen sættes ud gennem Beagle Kanalen mod Drake Strædet.

12-13. dag: Krydsning af Drake Strædet
Drake strædet er navngivet efter den kendte opdagelsesrejsende, Sir Francis Drake, som første gang sejlede i disse farvande i 1578. Drake Strædet markerer også den Antarktiske Konvergens, hvor den kolde polarvand møder vandet fra de varmere have mod nord og skaber helt unikke betingelser for dyrelivet i denne region.

Undervejs over Drake Strædet vil skibets undervisere være på dækket og hjælpe med at identificere nogle af de mange fugle, du ser undervejs og skibets bro vil ligeledes være åbent for besøg, når vejret tillader det. Der vil også være mulighed for at deltage i forelæsninger og dyreliv, historie og Antarktisk generelt.

Vejret af afgørende for, hvor hurtigt Drake Strædet kan passeres. På nogle ture tager det to dage at sejle tværs over strædet mens det på andre ture kun tager 1½ dag. Er vejret gunstigt kan du derfor være heldig at sætte foden på Antarktisk allerede på 3. dagen – men i disse farvande er der ingen garantier.

14-18. dag: Udforskning af den Antarktiske Halvø og de Sydlige Shetlandsøer
På 4. dagen skulle det dog være sikkert: Drake Strædet er krydset! Hvordan de næste dage forløber afhænger helt af vejret.

De Sydlige Shetlandsøer er et paradis for dyrelskere. Pingviner, sæler og søelefanter er overalt og sejlturen ind i bugten ved Deception Island er næsten ubeskrivelig.

På King George Island – den største af de sydlige Shetlandsøer – byder på et møde med store kolonier af bade Adelie og Chinstrap pingviner, ligesom her er søelefanter og adskillige havfuglearter.

Der stræbes altid efter to landgange hver dag på selve den Antarktiske Halvø. I disse farvande er det dog vejret, der bestemmer altså, så det er ingen garantier og der er heller ingen fuldstændig fastlagt plan for hvor eller hvornår landgangene finder sted.

Sejlturen gennem nogle af de smalle stræder, hvor gletchere og klipper næsten omslutter skibet er altid en stor oplevelse.

Paradise Bay har en af de eneste rigtige ”havne” på kontinentet og en landgang her byder ofte på besøg i en af de meget store pingvinkolonier.

Melchior Island, Cuverville Island, Portal Point, Neko Harbour, Pléneau Island og – hvis isforholdene tillader det - Petermann Island er også på listen over mulige landgange.

Uanset hvor du går i land, kan du være helt sikker på en helt uforlignelig naturoplevelse, som ikke findes lige noget andet sted i verden.

19-20. dag: Drake Strædet
Det er tid til at forlade det sydlige kontinent og sætte kursen mod nord. Igen vil der være forelæsninger undervejs og dette er også en god mulighed til måske at redigere nogle af de mange billeder, du helt sikkert har taget undervej.

21. dag: Ankomst Ushuaia
Du ankommer tilbage til Ushuaia og forlader skibet efter morgenmad. Herefter tager du til dit hotel i byen, samme hotel som du overnattede i før cruiset. Her har du en overnatning.

22. dag: Afrejse fra Ushuaia
Det er blevet tid til at tage afsked med Sydamerika. Du finder selv i lufthavnen og sætter kursen retur mod Danmark.

23. dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark efter et fantastisk eventyr til selveste Antarktis.

Overnatning:
10 overnatninger på hotel
10 overnatninger på ekspeditionsskib

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Når du pakker din baggage, skal du være opmærksom på, at vægtrestriktion på indenrigsfly fra Buenos Aires til Ushuaia er 15-23 kg per person. Passagerer med internationale flybilletter med Aerolinas er tilladt den højere internationale bagagevægt. Bemærk venligst at flyselskaberne generelt tager penge for ekstra bagage vægt.

Støvler
Mens du er på skibet, vil du få udleveret vandtætte støvler, som du kan bruge på resten af turen. Støvlerne er uundværlige, når man skal fra de mindre Zodiac gummibåde op på land. Du vil nemlig ofte skulle træde ned i iskoldt vand på ca. 30 cm. Støvlerne må heller ikke være for tunge og må ikke have metalklamper. For at være tilpas varm, er det en god ide at have løstsiddende støvler med plads til 2 par strømper.

Jakker
En varm og vind- og vandtæt jakke er et must. Medbring også gerne en tyndere vind- og vandtæt jakke.

Handsker
At holde hænderne varme og tørre kan være en udfordring. Det er en god ide at have tynde handsker (polypropylene) under varmere, tykke handsker. Dermed får du lidt beskyttelse fra kulden, når du tager de yderste handsker af for eksempelvis at bruge dit kamera. Vi foreslår, at du medbringer ekstra handsker, hvis der er handsker, der bliver våde eller bliver væk.

Hat/hue og halstørklæde
Medbring en varm (ulden) hue til at beskytte dine ører samt et halstørklæde eller halskrave til at beskytte dit ansigt.

Bukser
Vandtætte bukser eller endnu bedre Gore-Tex bukser. De tages udenpå dit almindelige tøj og holder dig tør og varm. Gore-Tex eller lignende materialer er gode til at holde vind og vand ude samtidig med, at de ikke holder på overskydende varme. Regntæt tøj og Gore-Tex produkter kan købes i sport og spejder butikker. Skibukser er gode at medbringe til at have under de vandtætte bukser. Medbring også almindelige bukser til at have på om bord på skibet.

Sokker
Varme og lange uld eller bomuldssokker til at have på udenpå silke eller polypropylen sokker vil give varme og isolering til fødderne. Medbring gerne flere par sokker da det er uundgåeligt at fødderne bliver våde.

Øvrigt tøj
Uld-, strik-, fleece- eller bomuldstrøjer (også langærmede T-shirts og rullekraver)

Langt undertøj/skiundertøj
Igen er polypropylen materialet et godt valg, men ellers uld eller silke

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 51.995,-

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Sværhedsgrad

Let

Prisen er inklusiv

 • Flybillet: Danmark - Buenos Aires - Calafate - Ushuaia - Danmark
 • 11 dages ekspeditionstur til Antarktis baseret på overnatninger i tripelkahyt (det er muligt at opgradere til egen dobbeltkahyt mod merbetaling)
 • Alle måltider er inkluderet om bord på skibet
 • 10 overnatninger på hoteller i Argentina
 • Morgenmad er inkluderet på hotellerne
 • Ekskursioner og landgange med Zodiac gummibåd med holdet af ekspeditions eksperter, foredrag og undervisningsprogrammer
 • Ushuaia lufthavns-transfer
 • Vandtætte støvler i følgende amerikanske skostørrelser: mænd 8-14 og kvinder 3-9
 • Engelsktalende guider på hele Antarktis cruiset

Prisen er eksklusiv

 • Drikkevarer og drikkepenge om bord på skibet
 • Øvrige måltider og drikkevarer under opholdet i Argentina
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Find os på: