Dangriga er fiskerby, og beboet af Garifunaerne, et mix mellem europæere og afrikanere. Garifuna kutur og sindelag minder meget om det afrikanske og renlighed og organisering er IKKE top priority. Byen gjorde os let utrykke, men menneskerne, der boede der, overbeviste os om det modsatte. Alle var utrolig venlige, og holdt deres ord trods vores forgæves mistro til dem. En af de fede ting ved at møde nye kulture. Man får sine fordomme sat på spidsen.

En sindsyg sejltur i en lille fiskerbåd i blæsevejr tog os fra Dangriga og ud på den lille bitte palmeø Tobacco Caye. Kort sagt et lille paradis. “One of those places” man sjælent finder, der ikke er blevet opslugt af turisme. Øen husede en lokal befolkning på ca 30 og det tog ca 8 min, at gå hele vejen rundt om øen, hvilket siger lidt om størrelsen.
På øen var der en enkelt lille bod, der solgte slik og øl, en lille bar og en giftshop (and that’s it). Øen er en atoll, dvs. at den er dannet af koraller, der stikker op over havoverfladen og er lokaliseret midt på verdens 2. største rev.
2 meter ud i vandet og her kunne vi snorkle med fisk og se koraller. Vi boede på Paradise Tobacco Caye i en bungalow over vandet. Der var første klasses havudsigt fra terassen med både solopgang og solnedgang – FANTASTISK! Alle tre måltider var tilberedt af huskokken og vi spidste sammen med de andre der boede her. Vi havde ingen tidsfornemmelse ud over de tre gange dagligt køkkenet ringede med koklokken: “Breakfast/Lunch/Dinner’s ready”.

Det var det rene idyl, og vi kunne næsten ikke få os til at forlade denne lille paradisø. Tiden gik med at lave ingenting, og vi nød det i fulde drag. Vi var dog ude på fisketur en af dagene med folkene fra hotellet og fik alle bid!


Tobacco Caye er i den grad
Tobacco Caye er i den gradTobacco Caye er i den gradTobacco Caye er i den gradTobacco Caye er i den gradTobacco Caye er i den gradTobacco Caye er i den grad
Til top