KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
13 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 36.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Gør dig klar til en rejse for livet til eventyrlandet, Bhutan. Landet er kendt for at stå fast på sine principper om det gode liv baseret på buddhistiske principper. Her vil du opleve, at bruttonationalproduktet måles i lykke og ikke penge, og hvordan landets turisme reguleres for at sikre bevaring af den lokale kultur. Det er også i Bhutan, du finder verdens eneste hovedstad uden trafiklys. Der blev ganske vist etableret et trafiklys engang, men det blev alt for upersonligt for byens beboere, og det blev derfor hurtigt pillet ned til fordel for det lokale færdselspoliti, der sikkert dirigerer trafikken på traditionel vis.

I Bhutan vil du konstant være omringet af flot natur i form af dybe dale og sneklædte bjergtoppe. Rejsen er arrangeret med fokus på masser af smukke vandreture, der tager dig til afsides templer og langt væk fra den klassiske turistrute. Du prøver også at overnatte på lokale homestays, der giver dig unikke muligheder for at lære om det lokale liv i Bhutan.

Samtidig misser rejsen ikke de klassiske highlights, og du kan glæde dig til fx at besøge den smukke bygning, Punakha Dzong, og det imponerende tempel, Tiger's Nest, der nærmest balancerer på siden af et stejlt bjerg.

Du kan ikke flyve direkte til Bhutan fra Europa. Derfor har vi krydret dit ophold i Bhutan med et stop i Nepal på både ud- og hjemrejsen.

Få information og fakta om Bhutan og Nepal
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Bhutan og Nepal

Bedste rejseperiode

Bedste rejsetidspunkt i Bhutan er fra slutningen af september til slutningen af november, hvor luften er klar og bjergudsigterne flottest. Den næstbedste sæson er foråret fra marts til maj, hvor alting blomstrer (særligt landets mange rhododendronskove), men der er flere skyer og mere regn end om efteråret. Regntiden er fra juni til og med august.

Bhutan har mange årlige festivaler, hvor farverige kostumer og danse fremvises. Datoerne skifter fra år til år. Hvis du er interesseret i at planlægge din rejse efter festivaldatoer, så tag en snak med din rejsekonsulent.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Bhutan er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i disse lande kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Kathmandu, Nepals hovedstad, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet vil der være én-to mellemlandinger undervejs.
2. dag: Ankomst Kathmandu
Ved ankomst til Kathmandu vil du blive hentet i lufthavnen og kørt ind til dit guesthouse. Resten af dagen er til fri disposition i Kathmandu.
3. dag: Kathmandu
Du har hele dagen til at opleve Kathmandu på egen hånd. Vi anbefaler en byrundtur, hvor du kommer til at opleve: Boudhanath: Nepals største stupa, hvor hundredvis af farverige bedeflag blafrer i vinden og spreder sine bønner. Hindutemplet Pashupatinath: En både stærk og rørende oplevelse. Her vil du både komme til at overvære ligbrændinger ved flodbredden og møde mange saddhuer - hellige hindumænd. Husk at vise respekt for de sørgende. Durbar Square: En central og ikke mindst betydningsfuld plads omgivet af fascinerende templer og paladser. Swayambhunath (abetemplet): Hvorfra du har en fantastisk udsigt over Kathmandudalen. (M)
4. dag: Ankomst til Bhutan
I dag flyver du videre til Paro i Bhutan. På en klar dag vil du have fantastiske udsigter til Himalaya-bjergkæden, og med lidt held vil du kunne spotte selveste Mount Everest. Indflyvningen til Bhutan er ligeledes fantastisk med udsigt til høje bjerge på begge sider af flyet. Ved ankomst til Bhutan vil du blive modtaget af din chauffør og din guide, der vil tage sig godt af dig under hele opholdet i landet. Fra lufthavnen kører du til landets hovedstad, Thimphu. Undervejs vil det være muligt at gøre stop ved Tamchhog Lhakhang-templet, der er bygget til ære for en tibetansk lama, kendt som ’jernbrobyggeren’. Det siges, at lamaen byggede mange af landets broer i jern for at sikre, at beboerne i Bhutans landsbyer kunne krydse floderne sikkert. Du ankommer til Thimphu sent på eftermiddagen, hvor det vil være muligt at tage en spadseretur og nyde atmosfæren i den magiske hovedstad. (M,F,A)
5. dag: Sightseeing og vandretur i Thimphu-dalen
Morgenen starter med morgenmad på hotellet, hvorefter du er klar til en let vandretur til Dodeydrak-klosteret. Sammen med din guide starter du dagens tur ved indgangen til Samteling-paladset, og efter ca. halvanden time vil du nå et udsigtspunkt med en fremragende udsigt over Thimphu-by, Dechenphodrang-klosteret og Buddha Dordenma, der er Thimphus kæmpe buddha-statue. Vandreturen fortsætter herefter i endnu en halv time, indtil du når Dodeydrak-klosteret. Dodeydrak daterer helt tilbage til det 17. århundrede, og indenfor vil du finde tre statuer, der viser Buddhas tre former – fortid, nutid og fremtid. Klosteret er et levende kloster, og du vil derfor også få rig mulighed for at iagttage de daglige gøremål og ceremonier for klosterets munke. Dagens frokost nydes ved et udsigtspunkt ikke langt fra klosteret, og herefter fortsætter turen tilbage mod Thimphu-dalen. Senere på eftermiddagen vil det være muligt at besøge den flotte Memorial Chorten, hvis konstruktion indeholde ikke mindre end 125.000 mindre statuer af Buddha. (M,F,A)
6. dag: Thimphu - Punakha
Dagen starter tidligt med kørsel fra Thimphu mod Punakha-dalen. Undervejs tager din chauffør en detour fra landsbyen, Hongtsho, og kører ca. 30 min ned ad en lille grusvej til det charmerende kloster, Tashigang Gompa. Klosteret ligger i de smukkeste omgivelser og er hjemsted for omkring 30 munke-børn, der ofte leger i klosterets haver. Fra klostret starter et spændende trek, der tager dig 2 timer gennem rhododendronskov til det afsidesliggende Lungchotse Gompa. Denne buddhistiske bygning ligger på en bjergtop omringet af farverige bedeflag, der blafrer i vinden. Hvis du er heldig at besøge gompa’en på en klar solskinsdag, vil du kunne se hele Bhutans Himalaya-bjergkæde med de mange sneklædte tinder. Nogle gange vil der sidde en enlig munk, der passer på gompa’en, og er dette tilfældet, vil han kunne åbne op til et kig indenfor – skulle der ikke være en munk på vagt, så gør det ikke så meget, for selve udsigten er uden tvivl trekkets højdepunkt. Efter ca. 1,5 times nedstigning kommer du herefter til Dochu La-passet, hvor det er tid til en kop varmt at drikke. Her møder chaufføren dig og guiden, og I vil sammen fortsætte kørslen til Punakha-dalen. På vejen til Punakha vil det være muligt at stoppe i landsbyen Sopsokha og spadsere en times tid gennem rismarker til templet Chimi Lhakhang (er benene trætte, kan der dog også køres). Dette tempel fra det 15. århundrede er kendt som templet for ’The Divine Madman’ – eller den Guddommelige Galning. Det er et tempel for frugtbarhed, og i området omkring templet kan du ikke undgå at støde på mange spøjse fallos-malerier. Om aftenen ankommer du til et lokalt homestay, hvor du overnatter hos en bhutansk familie. Her vil du lære om familiens liv i Punakha-dalen og helt sikker bliver spurgt ind til dit liv i Danmark. Da overnatningen foregår lokalt, sover du oftest på en madras på gulvet – til gengæld er det en unik mulighed for at møde befolkningen i øjenhøjde. (M,F,A)
7. dag: Sightseeing og vandretur i Punakha
Du starter dagen med et besøg ved den imponerende Punakha Dzong, der ligger smukt ved de to floder, Mo Chu og Pho Chu. En Dzong er en blanding af en religiøs, social og administrativ bygning, og Punakha Dzong er den næststørste i landet. Lidt senere på dagen er det muligt at tage en smuk vandretur til Khamsum Yuelley Namgyel Chorten. Du starter turen fra en lille hængebro over floden og vandrer herfra gennem rismarker ved landsbyen Yebisa. Herefter bliver vandringen mere stejl, og du fortsætter ca. 40 til 50 minutter op til templet, hvor du belønnes med de smukkeste udsigter over Punakha-dalen. Efter et besøg i templet, fortætter du 30 minutter ned ad bjerget, til du når en hængebro ved den brusende Mo Chu-flod. Herfra er det muligt at tilkøbe en sjov og smuk raftingtur på floden. Om eftermiddagen besøger du nonneklostret, Sangchhen Dorji Lhuendrup, der ligger ved landsbyen Talo Nobgang. Klostret huser en af landet største bronzestatuer af Avalokiteshvara - en bodhisattva, der står for medfølelse og også kaldes Kærlige Øjne. En kort vandretur fra klostret tager dig forbi de omkringliggende gårde og til et imponerende gammelt træ. Træet siges blandt lokale at være den Guddommelige Galnings vandrestav, der i det 15. århundrede blev plantet på hovedet. (M,F,A)
8. dag: Gangtey Gompa og Phobjika-dalen
Efter dagens morgenmad kører du ca. 2,5 timer til byen Gangtey og Gangtey Gompa-klostret, som er ét af de vigtigste klostre for den buddhistiske skole i Bhutan. På turen gør du desuden stop ved Wangdiphodrang Dzong. Herefter får du muligheden for at gå på opdagelse i den smukke Phobjika dal, hvor landsbyboere fortsat lever en traditionel bhutansk livsstil. Dalen er særligt kendt for de mange sorthalsede traner, der besøger dalen hvert år i november efter at have tilbragt sommeren i Tibet. Det vil være muligt at tage en kort vandretur ad Gangtey Nature Trail, der går fra Gangtey Gompa og gennem Phobjikha-dalen. Du kan også vælge at besøge et informationscenter, der fortæller om de berømte sorthalsede traner og Phubjika-dalen. (M,F,A)
9. dag: Gangtey – Paro
Dagens køretur går tilbage mod Paro. Køreturen er på i alt 5 timer, men undervejs vil du gøre stop i den spændende by, Wangdi. Wangdue Phodrang, som også kaldes Wangdi, blev oprindeligt betragtet som Bhutans sekundære hovedstad, og har altid haft stor betydning for landet. Byens Dzong blev på tragisk vis ødelagt af en brand i 2012, netop som den var ved at være færdigrenoveret efter skader fra et jordskælv. 10 års renoveringsarbejde er nu endelig afsluttet, Wangdi Dzong er langt om længe genåbnet for besøg. Herefter fortsætter køreturen til Paro, hvor du ankommer sidst på eftermiddagen. (M,F,A)
10. dag: Sightseeing i Paro
Denne morgen har du mulighed for at besøge Bhutans nationalmuseum, der ligger i en smuk konkylieformet vagtbygning på toppen af en bakke ved Paro. Museet huser en imponerende samling af traditionelle kostumer, religiøse malerier, gamle våben og bhutanske frimærker. Efter besøget på Nationalmuseet, kan du vælge at tage en afslappet, kort vandretur langs den skovklædte bjergskråning til Zuri Dzong. Turen går forbi templet, Gonsaka Lhakhang, og den charmerende Zuri Dzong, og undervejs vil du kunne nyde vidunderlige udsigter ned over Paro-dalen og Paro Dzong. For enden af gåturen venter din chauffør, der vil køre dig til dagens frokoststop. Senere på dagen skal du besøge Paro Rinpung Dzong, der fremstår som et af de fineste eksempler på bhutansk arkitektur. Om aftenen tager din guide dig med til en lokal gård, der fungerer som homestay. Her vil du få en unik mulighed for at lære om værtsfamiliens dagligdag og deres syn på livet. Aftenen fuldendes med et lokalt måltid mad, hvor du uden tvivl vil få serveret nationalretten – chili i ost. Det vil også være muligt at prøve et traditionelt varmt stenbad mod en merpris. (M,F,A)
11. dag: Tiger’s Nest
Denne morgen starter med et besøg ved det spektakulære Taktsang-kloster, der også er kendt som Tiger's Nest. Klostret blev bygget i det 16. århundrede og klamrer sig til kanten af en 900 meter stejl klippe. Efter morgenmaden bliver du kørt til Satsam Chorten, hvorfra din guide tager dig med på den stejle tur gennem smukke fyrskove og med flotte udsigter. Halvvejs til klostret er det muligt at gøre stop for frokost eller en kop te, inden du vandrer det sidste stykke til det imponerende Taktsang-kloster. Legenden siger, at Guru Padmasambhava, som bragte buddhismen til Bhutan, kom hertil på ryggen af en flyvende tiger – og det var således at materialerne til det imponerende bygningsværk kom helt op på bjergsiden. Efter besøget ved Tiger’s Nest kan du gøre stop ved en gammel herregård, der i dag fungerer som museum for livet på landet i Bhutan. Her vil du kunne lære om livet på landet i Bhutan helt tilbage til Middelalderen. Hvis der herefter er tid i overskud, kan du besøge Dumtse Lhakhang, et lille lokalt tempel, der er bygget for at hylde jernbrobyggeren, Thangtong Gyalpo. (M,F,A)
12. dag: Paro - Kathmandu
Tidligt om morgenen bliver du kørt til Paro Lufthavn. Her vil din guide og chauffør ønske dig ’Tashi Delek’ (farvel og alt godt), inden du flyver tilbage til Kathmandu i Nepal. Her har du resten af dagen til fri disposition til at opleve mere af Nepals hovedstad. Efter en travl uge i Bhutan kan dagen ganske enkelt også bruges på en hyggelig restaurant i bydelen Thamel – med god mad og tid til at fordøje rejsens mange indtryk. (M)
13. dag: Afrejse fra Kathmandu og ankomst til Danmark
Efter morgenmad på hotellet bliver du i dag kørt til lufthavnen for at starte din hjemrejse. Ankomst til Danmark samme dag. (M)

Overnatninger

3 overnatninger på Kantipur Temple House i Kathmandu
2 overnatninger på simpelt hotel i Thimphu
1 overnatning på lokalt homestay i Punakha
1 overnatning på simpelt hotel i Punakha
1 overnatning på simpelt hotel i Gangtey
2 overnatninger på simpelt hotel i Paro
1 overnatning på lokalt homestay i Paro

Overnatningerne er baseret på simple overnatninger og lokale overnatninger på homestay. Det er muligt at ændre i overnatningsformerne, og Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutique- og luksushoteller.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse afgår hver dag.

Marts - april og september - oktober

Pakkeliste

 • Kontanter (ATM hæveautomater findes primært i de større byer)
 • Mindre vandrerygsæk
 • Trekkingsko
 • Solcreme
 • Lommelygte/pandelygte

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Kathmandu / Kathmandu - Paro - Kathmandu / Kathmandu - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program (alle hovedmåltider er inkluderet under opholdet i Bhutan)
 • Lufthavnstransfer ved ankomst til Kathmandu og Paro
 • Entréer til alle de nævnte klostre og museer Bhutan
 • Engelsktalende lokalguide og chauffør i Bhutan
 • Visumgebyr til Bhutan
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Muligt tilkøb af raftingtur i Bhutan
 • Muligt tilkøb af varmt stenbad i Bhutan
 • Drikkepenge - i Bhutan og Nepal er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Visum til Nepal
 • Entre til seværdigheder i Nepal

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top