Drømmer du om at rejse rundt i Japan? Så anbefaler vi, at du gør dette med tog, da det er den nemmeste måde at rejse rundt i landet på. Japan har et meget effektivt tognet, og som dækker hele landet rigtig godt. Togene kører tilmed meget præcist.

Værd at vide om Japan Rail Pass:
  • Det er meget vigtigt, at du køber et Japan Rail Pass, inden du ankommer til Japan, da det ikke kan købes i Japan.
  • Japan Rail Pass minder meget om Interail i Europa, dvs. at du har ubegrænset adgang til Japan Railways Group i 7, 14 eller 21 dage.
  • Japan Rail Pass er gratis for børn under 6 år. Forhør dig om priser for børn mellem 6-11 år hos en af vores rejsekonsulenter (link).
  • Bemærk at Japan Rail Pass ikke dækker Tokyo Metro, de fleste regionale togbaner og Nozomi-togene, som er de hurtigste lyntog.

Få mere info om Japan Rail Pass og priser her.

Japan er nok Asiens mest varierede land, og har utrolig meget at byde på, og ruterne og destinationerne for et Japan Rail Pass er utallige. Her kan du læse om vores forslag til destinationer, du kan besøge med et Japan Rail Pass.

Tokyo
Tokyo er om noget kontrasternes by. Byen er en blanding af futuristisk arkitektur, traditionelle templer, imponerende kulinariske oplevelser og masser af energi og liv. Byen byder på et kæmpe pulserende inferno af butikker, der sælger alt fra 100 yen dimser og tøj til manga og elektronik. Derudover finder du restauranter på alle gadehjørner, der serverer alt fra nuddelsuppe til en fransk 5-retters menu, og så går byen heller ikke ned på spillehaller, karaokebarer og underholdning.

Den mere traditionelle del af Tokyo finder du i Asakusa omkring Asakusa-templet, som vi varmt kan anbefale dig at besøge. Templet og den omkringliggende park er utrolig smuk, men du skal ikke forvente, at der er specielt roligt, da der som alle andre steder i Tokyo altid er fyldt med mennesker.

Nagano
Det bjergrige Nagano ligger i Chubu-regionen. Byen er nok mest kendt for vinter-OL i 1998, hvilket gør destinationen til at godt vintersportssted, hvis det er den slags oplevelser, du drømmer om. Derudover er regionen meget kendt for sine charmerende og lidt mærkværdige sneaber samt områdets smukke templer.

Hakone
Varme kilder og Mt. Fuji er de ting som kendetegner Hakone bedst. Sydvest for Tokyo ligger nationalparken, som er Tokyoborgernes ubetingede favorit-udflugtsmål. Dette er ikke uden grund, for du mærker en unik, afstressende stemning i samme øjeblik, som du ankommer til området.

I Owakudani-dalen findes Ashino-søen, hvorfra du kan se til Mt. Fuji (på en klar dag). Mt. Fuji, eller Fuji-san som bjerget hedder på japansk, er et fantastisk syn med sine 3.776 meter og ligner næsten et kunstværk. Bjerget har en religiøs betydning for japanerne, og toppen er mål for mange pilgrimsvandringer. Bestigningen af Mt. Fuji kan kun ske i juli og august måned, så hvis du befinder dig i Japan i disse måneder, bør du ikke snyde dig selv for et eventyr i højderne.

Kyoto
Kyoto betegnes som Japans kulturelle vugge. Mere end 2.000 templer, helligdomme og zen-haver findes i denne kulturby, så der er god mulighed for at blive ”templed out”. Blandt de største kulturskatte finder du Guldpavillonen, Kiyomizu-templet, Kejserpaladset og Nijo-borgen.

Snyd ikke dig selv for en gåtur gennem de centrale dele af Kyoto, som bl.a. byder på de berømte geisha-kvarterer Gion og Pontocho, hvor du kan spotte geishaerne om aftenen, når de vandrer mellem tehusene.

Nara
Nara er, ligesom Kyoto, en by fyldt med traditioner, og tilbage i tidernes morgen var Nara Japans første hovedstad. Byen byder på store grønne parkområder og gamle bydele med nogle af de mest velbarede templer og helligdomme i Japan.

Blandt hovedattraktionerne i Nara findes Nara Park med tamme vilde shika-hjorte, som stjæler din madpakke, hvis du ikke holder begge øjne åbne. Kofujuki-templet og Todaiji-templet er også et besøg værd - sidstnævnte huser Japans største buddhafigur i bronze, der måler hele 16 meter og vejer 500 tons.

Hiroshima
Hiroshima byder på grønne parker, brede boulevarder og en glad og uhøjtidelig befolkning. Det er måske ikke umiddelbart det, du tænker på, når du først lige hører navnet Hiroshima. Mange forbinder stadig Hiroshima med atombomben i 1945, der udslettede stort set hele byen, og du kan også stadig opleve historien tæt på, bl.a. på fredsmuseet, i fredsparken og ved atombombekuplen, som er den tilbageværende ruin efter den eneste bygning, der ikke blev totaludryddet under bombningen. En gåtur rundt i området giver både forståelse og frustration over de enorme fysiske og menneskelige ødelæggelser, som byen har gennemgået.

Hiroshima-borgen fra 1589, som blev genopbygget efter bombardementet, er også et besøg værd. Her kan du klæde dig ud som samurai eller geisha. Et besøg i Hiroshima er ikke komplet, før du har smagt en ægte japansk okonomiyaki: en slags omelet med nudler, kål og flæsk, der overhældes med en særlig japansk sovs og ost.

Miyajima Island
Kun små 15 minutters sejlads fra Hiroshima ligger øen Miyajima, som er et af Japans mest populære turistmål. Den 17 meter høje røde port Torii, der ligger ude i vandet, bliver betragtet som en af Japans tre største skønhedsoplevelser, hvilket man forstår, når man ser solnedgangen med den glødende port i forgrunden.

Øen byder på flere udflugtsmuligheder. På toppen af bjerget Mizen kan du opleve en storslået udsigt over det japanske indenlandshav og Hiroshima. Øen byder også på et utal af nysgerrige dådyr, templer og butikker.

Koyasan
Mount Koya er centrum for Shingon-buddhismen - en vigtig buddhistisk sekt som blev introduceret i Japan i år 805. Byen Koysasan ligger på det 900 meter høje bjerg og er i dag kendt som en lille, afsides tempelby, der huser sektens hovedkvarter omgivet af smukke skovklædte bjergtoppe. Her findes i alt 117 templer, hvoraf det er muligt at overnatte i 52 af dem. Koyasan er et af de bedste steder at opleve en overnatning på et kloster, hvis du vil have en smagsprøve på munkenes livsstil og deres vegetariske køkken og prøve at deltage i deres morgenbøn, meditation og ceremonier.

REJSETIP! Bemærk at det ikke er muligt at bruge dit Japan Rail Pass hele vejen til Koyasan by, men at du skal stå af på Gokurakubashi Station, hvorfra du skal med et stejlt bjergtog og en bus det sidste stykke vej.

Osaka
Osaka er Japans tredjestørste by og bliver kaldt "nationens køkken". Ligesom folk fra Kyoto går meget op i kultur, så er indbyggerne i Osaka ekstremt vilde med mad. Derfor kan du også opleve utallige restauranter med et væld af muligheder og smagsvarianter, som byen har taget til sig fra hele verdenen.

Osakas futuristiske twin-tower bygning, Umeda Sky, er uden tvivl et besøg værd. Om aftenen kan du komme op i den 170 meter høje bygning og opleve en fantastisk udsigt over det lysende Osaka. Snyd heller ikke dig selv for et besøg i verdens største akvarie Osaka Aquarium, Universial Studios Japan eller Osaka Castle - alle er must sees under et ophold i Osaka.

Takayama
Takayama, også kaldet ”lille Kyoto”, ligger som en perle i en dal i Hida-bjergene. Byen gemmer på nogle af de mest velbevarede kvarterer fra Edo-perioden, hvor specielt bydelen Sanmachi er en af de mest idylliske med gamle træhuse, som tidligere blev brugt til privat beboelse, men som i dag bruges til restauranter og små butikker, hvor du kan købe det smukkeste træhåndværk.

Lidt udenfor Takayama ligger Hida Minzoku Mura Village; en landsby, som bedst kan sammenlignes med vores frilandsmuseum med gamle gårde og historiske bygninger, der er op til 500 år gamle. Området gemmer også på romantiske gamle ryokans med varme kilder.

Book dit Japan Rail Pass gennem Jysk Rejsebureau
Hvis det kribler i dig for at mærke storbyens puls, opleve japanske geishaer og smage traditionel japansk mad, så sidder vores rejsekonsulenter klar til at hjælpe dig med at skræddersy din drømmerejse til Japan. Vores Japan-eksperter sørger også for at booke dit Japan Rail Pass for dig. Ring til os på tlf. 70 20 19 15 eller book et gratis møde med en af vores rejsekonsulenter her.

Find mere inspiration til din rejse til Japan her.

Læs flere anbefalinger til oplevelser i Japan her.

Et Japan Rail Pass giver dig ubegrænset brug af Japan Railways Group i 7, 14 eller 21 dage
Et Japan Rail Pass giver dig ubegrænset brug af Japan Railways Group i 7, 14 eller 21 dageTog, JapanDen store Buddha, Kamakur, Tokyo, JapanTorii-gate, Miyajima Island, JapanShinto porte, Kyoto, JapanGuldpavillionen, Kyoto, Japan
Til top