Af Pernille Smidt-Kjærby

På vej fra West Hollywood til Palm Springs kom jeg til Pioneertown ca. 2,5 times kørsel fra L.A via Yucca Valley.

Pioneertown
Dette er et lille stykke historie; en cowboy-western by, som blev skabt i 1946, og brugt i utallige westernfilm op gennem 1940’erne og 1950’erne. Det er en levende kulisseby, hvor kun trafik til hest og til fods er tilladt på Downtown Mane Street.

Målet for dagen var frokost på det legendariske Pappy & Harriet’s, der er kendt for deres (enorme portioner) spareribs og koncerter, der trækker masser af folk til hver aften. Det var fuldstændig som at træde ind i en anden verden, og man kunne levende forestille sig hestene stå ”parkeret” blandt de meterhøje kaktusser ude foran bygningen.

I dag er hestene skiftet ud med bikere, skovmandsskjorter og hestehaler. Pappy & Harriet’s er super populært både blandt lokale og rejsende. Det har udviklet sig til en verdensberømt musikscene, hvor bordbestilling er nødvendig og – hvis man booker i god tid – kan man, efter en sjov aften, overnatte på Pioneertowns lille charmerende motel.

Efter en rundvisning på motellet og en tur ned gennem Mane Street kørte vi videre til Joshua Tree National Park.

Joshua Tree National Park
Ud over at være blevet verdenskendt med U2’s ’Joshua Tree’ album fra 1987, så er Joshua Tree National Park mest kendt for sine særprægede træer af samme navn. Joshua Tree er et lille palmetræ, der har tilpasset sig de barske leveforhold i Californiens Mojave-ørken. De ikoniske træer er meget specielle – og virkelig fotogene.

Se vores liste over de bedste nationalparker i USA her.

Joshuatræerne er ikke den eneste grund til at besøge nationalparken, hvor to forskellige økosystemer – Mojave- og Colorado-ørkenerne – mødes, og danner noget helt unikt og fortryllende. Familier, naturvidenskabsfolk, adrenalinsøgende rock-climbers og hikere drages alle mod Joshua Tree National Park.

Se også vores liste over nationalparker i USA, som du (måske) ikke kender endnu her.

Der er masser af flotte hiking trails, hvor alle kan være med. Vandrestierne snor sig mellem flotte træer og kaktusser dybt ind i nationalparken med de karakteristiske klippeformationer. Med hele 800.000 hektarer uendelig ørken at deles om, så bliver der ikke overfyldt – selvom nogle områder er mere populære end andre.

Det er oplagt at gøre et stop her på vejen til Palm Springs!

Palm Springs Aerial Tramway
Jeg ankom til Palm Springs sidst på eftermiddagen, og kunne lige nå et hurtigt stop ved Palm Springs Aerial Tramway. Den roterende kabelvogn førte os ad luftvejen fra den lune ørkenluft op til iskold, sneklædt nåletræsskov og på bare 14 minutter steg vi 6000 fod til vejrs.

Turen op skulle svare til at køre fra Mexico til Canada – temperaturmæssigt.

Kommer man i løbet af dagen, og er rigtigt klædt på, er der mange smukke vandremuligheder på toppen – måske særligt på en lidt varmere sommerdag, er det en oplagt mulighed. Jeg fik en idé om, hvor storslået udsigten kan være på en klar dag – og oplevede lidt julestemning med sne og en skoleklasse, der sang julesange på toppen.

Se alle vores rejseforslag til USA her.

Pioneertown - pernille
Pioneertown - pernillePioneertown - pernillePioneertown - pernillePioneertown - pernillePioneertown - pernillePioneertown - pernillePioneertown - pernillePioneertown - pernillejoshue tree - pernilejoshue tree - pernilejoshue tree - pernilejoshue tree - pernilejoshue tree - pernilejoshue tree - pernilePalm springs  - pernilePalm springs - pernille
Til top