KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Dorte Mikkelsen

At bo på Mpala Safari Lodge i Kruger Nationalpark er en eksklusiv oplevelse. Lodgen ligger i udkanten af Kruger Nationalpark - ned til en flod. Der er kun plads til 12 gæster. Man bor i lækre hytter og samles til måltiderne og drinks på terrassen ved det store hovedhus, hvor man også kan hænge ud om aftenen og spejde efter dyr ved flodbredden. Flodhestene holder til ved floden, og vortesvinene græsser lige udenfor døren.

Når man står op om morgenen på Mpala Safari Lodge, og det gør man tidligt, er det til en dag fuld af oplevelser.

Vi boede på Mpala i 8 dage, heraf var der lagt program for os i seks af dagene. De resterende dage kan man tage på ekstra udflugter eller slappe af ved poolen. Vi valgte sidstnævnte og kunne sagtens få tiden til at gå med at læse bøger i de bløde sofaer i hovedhuset og hyggesnakke med det super venlige personale – som f.eks. rangerne, der vidste alt om området og dyrene og havde masser af sjove og farlige historier at fortælle.

Safari og game drives i Kruger
Men vi var selvfølgelig taget til Kruger for at komme på safari. Vi var på en 2-dages tur i Kruger med overnatning i parken, og ellers kørte vi game drives i området omkring lodgen.
Safari er fedt. Det var min første tur til Afrika, og det var altså en ”hænderne helt op over hovedet oplevelse” at se min første giraf stå og spise af et træ og derefter løbe hen over vejen, med dens lange ben nærmest i slowmotion.

Vi blev beriget med alt godt fra dyreriget, vi var endda så heldige, at flere dyr lige havde fået unger.

Rejsetip! Der er også mulighed for andre spændende ture og aktiviteter f.eks. kan man opleve området på en sejltur på den smukke flod eller på 4-hjulede motorcykler eller lave aftensmad over bål i naboreservatet.

Det kræver et godt tag i lommen at komme afsted på safari på denne måde. Men efter de 8 dage var vi alle enige om, at hvis man først skulle betale, hvad man synes turen var værd, når den var færdig, ville det være meget svært at sætte en pris på denne dejlige oplevelse. Vi følte os i hvert fald ikke snydt.

Det eneste, vi manglede at se, var løver. De gemte sig hele ugen. Men så har vi en grund til at vende tilbage.

Har du også lyst til at besøge Mpala Safari Lodge og Kruger Nationalpark, så se to rejseforslag her, hvor Mpala Safari Lodge og Kruger er inkluderet:

Safari wildlife
Mpala Safari Lodge, SydafrikaMpala Safari Lodge SydafrikaMpala Safari Lodge, SydafrikaMpala Safari Lodge, SydafrikaMpala Safari Lodge, SydafrikaMpala Safari Lodge, Sydafrika
Til top