Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
13 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 29.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen starter på danskejede Mpala Safari Lodge, som på elegant vis forener luksuriøse omgivelser med det vilde Afrika. Lodgen ligger ved den verdensberømte Kruger National Park, der er flagskibet blandt Sydafrikas safariområder. Opholdet er med helpension, udsøgt service og er desuden tæt pakket med udflugter. Oplev den lokale Sotho-stammes traditionelle sang og dans, bush walks med kompetente rangers, safariture både om dagen og efter mørkets frembrud, to dage i Kruger National Park og besøg i en lokal landsbyskole.

Herefter fortsætter rejsen til ferieparadiset Mauritius. Vi har sørget for at gøre det ganske bekymringsfrit for dig. Fra lufthavnen bliver du hentet og kørt direkte til døren ved dit resort. Opholdet på dit resort er all-inclusive, så din eneste opgave for disse dage er at nyde landets hvide strande og imødekommende lokalbefolkning.

Få information og fakta om Sydafrika og Mauritius
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sydafrika og Mauritius

Bedste rejseperiode

Sydafrika:
Sydafrika kan besøges året rundt - men forår og efterår er ofte rigtig gode valg. Bemærk, at det er sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark. Sommeren er rigtig varm i hele landet. Vinteren mod nord er behagelig med lune, solrige dage og kølige nætter. Dog kan der blive meget koldt, hvis man befinder sig i de højtliggende områder. Mod syd kan det regne og blæse en del om vinteren.

Mauritius:
Mauritius kan besøges året rundt, men den bedste periode er fra april til december. Her er der oftest varmt, og det regner typisk ikke så meget. Det kan blive køligt om aftenen i denne periode, så vi anbefaler, at man medbringer en trøje eller tynd sweater.

Juni til august er den tørreste periode, hvor der også er mindre varmt. På østkysten er det typisk lidt køligere i denne periode end på vestkysten, og der forekommer ofte blæst.

Januar til marts er den varmeste periode. Disse måneder er også de mest våde med kraftig regn, der dog primært falder i hurtige skyl. Da skyerne kommer østfra, kaster de primært deres nedbør over de centrale og østlige områder.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sydafrika og Mauritius er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Danmark - Sydafrika
Der er afrejse fra Danmark mod Johannesburg i den nordlige del af Sydafrika
2. dag: Ankomst Johannesburg og videre til Mpala Safari Lodge
Der er ingen større tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika så efter en god nats flyvning, ankommer du til Johannesburg, hvorfra du umiddelbart efter hopper på flyet mod Hoedspruit eller Phalaborwa nær Kruger Nationalpark. Her afhentes du i lufthavnen og køres til lodgen. Om eftermiddagen kommer den lokale Sotho-stamme og optræder med traditionel sang og dans. (F,A) Mpala Safari Lodgens beliggenhed Mpala Safari Lodge ligger ved Olifants River midt i Sydafrikas uberørte natur, der fremstår præcis som Afrika har set ud i tusinder af år. Vi befinder os i Limpopo-provinsen i det nordøstlige Sydafrika i naturreservatet Great Kruger Park, der omfatter både det nationalt ejede naturreservat og de tilgrænsende private naturreservater. Tilsammen er de, med et areal på størrelse med Jylland, blandt verdens største og mest berømte naturreservater. Mpala Safari Lodge faciliteter Main House er rammen om hyggelige middage og fredfyldte morgenmåltider på terrassen med udsigt over floden. Det er også her, du kan slappe af med en drink i loungen, mens ilden knitrer i pejsen, eller du kan læne dig tilbage i zebrastuen med en god bog, som du har fundet i biblioteket. Mpala Safari Lodges værelser I Mpalas store park er der tre ens gæstehuse - hver med to dobbeltværelser og en stor veranda med udsigt til floden. Alle værelser har privat bad og toilet. Indretningen er luksuriøs og stilfuld med loftsvifte, aircondition, telefon og et stort myggenet, der danner en romantisk himmelseng og giver rummet en hyggelig atmosfære. Uanset hvor du bor, vil du ikke føle dig forstyrret af stor aktivitet, fordi Mpala Safari Lodge er eksklusivt begrænset til 12 gæster på samme tid.
3. dag: Bush walk og Tinshaba safari - Natsafari
På bush walken vandrer man til fods i naturen, ledsaget af Mpalas erfarne og bevæbnede guide. Det er en let og spændende tur, hvor guiden fortæller om de mange ting, man møder undervejs. Du hører om dyrenes levevis, hvordan mennesker kan overleve i bushen, når man kender de rigtige fødekilder, og hvordan man finder vand. Hen på eftermiddagen, når den brændende middagssol er aftaget, går turen til det nærliggende og meget smukke Tinshaba reservat. Der er mulighed for at køre game drive på 4-hjulede motorcykler (inkluderet). Hvis du foretrækker safari i åben safaribil med chauffør, er det også muligt. Undervejs er der chance for at møde bøfler, elefanter, giraffer, zebraer, kuduer, impalaer, gnuer, vortesvin og andre af Afrikas ikoniske dyr. Efter safarituren dækkes der op til middag i bushen under stjernehimlen. Der er dug og levende lys på bordet i rigtig 'Karen Blixen' stil. Mpala byder naturligvis på champagne, for som Karen Blixen sagde: 'Safari uden champagne er ikke safari, blot en oplevelse'. Når mørket sænker sig, og tropenattens millioner af stjerner tændes, bliver mange dyr aktive, og det bliver tid til game drive igen - denne gang i mørket. Dyrene lader sig ikke skræmme af bilens projektørlys, men bliver roligt stående. Hvis du er heldig, er det særligt om natten, at det er muligt at se den sky leopard, mens den er på jagt. Tag godt med varmt tøj på, da aften- og nattetimerne i Afrika kan være ret kølige. (M,F,A)
4. dag: Bush walk - Besøg på landsbyskolen Diphuti
Dagen starter med en bush walk, hvorefter du besøger den nærliggende landsbyskole, Diphuti. En del af overskuddet fra driften af Mpala går til skolen for at forbedre forholdene for de ca. 800 elever og deres lærere. Mpala donerer desuden skoleuniformer til de fattigste børn, som ikke selv har råd til det. Sammen med myndighederne, der ikke selv havde råd til at betale udgifterne, lagde Mpala en plan for byggeriet af klasseværelser. Det har nu resulteret i næsten en fordobling af arealet, og derudover er faciliteterne til lærerne ved at blive forbedret. Børnene og lærerne på skolen er så glade for initiativet, at de nu byder alle gæster fra Mpala særligt velkommen med sang og dans. Frokosten bliver serveret på en lokal restaurant. (M,F,A)
5.-6. dag: To dages tur til Kruger National Park
Kruger National Park er på størrelse med Jylland, og mangfoldigheden af dyre- og fugleliv er enestående. Du kan være heldig at se både bøfler, antiloper, gnuer, zebraer, geparder, næsehorn, flodheste, krokodiller og mange flere. De store dyr er slet ikke bange for bilen, så man må ofte stoppe op for at lade elefanter, giraffer eller endda måske en gruppe løver passere vejen lige foran. Undervejs er der pauser, hvor du kan tage for dig af retterne fra de bugnende picnickurve. Du overnatter i en af Kruger parkens udmærkede camps. Det giver god mulighed for fantastiske oplevelser i aften- og morgentimerne. Bl.a. er rovdyr som løver og leoparder primært aktive i disse timer. Om aftenen tilberedes maden på grillen, mens du betragter stjernehimlen, lytter til de mange lyde fra bushen, nyder en forfriskning og snakker med resten af gruppen om dagens mange nye oplevelser. Kruger National Park forlades midt på dagen i god tid til at nå hjem til middag på Mpala Safari Lodge og eventuelt få en svalende dukkert i swimmingpoolen. (M,F,A)
7. dag: Transfer til lufthavnen og videre til Mauritius
Efter morgenmad transporteres du tilbage til Hoedspruit eller Phalaborwa, hvor fra du flyver via Johannesburg til Mauritius. Hvis flyforbindelsen passer dårligt i Johannesburg, kan der arrangeres bus eller privattransport tilbage til Johannesburg Lufthavn, som passer til dine flytider videre til Mauritius. Senere ankommer du til Mauritius, hvor du vil blive afhentet i lufthavnen og kørt til dit hotel for de næste 5 nætter - Veranda Pointe Aux Biches. (M,F,A)
8.-12. dag: Afslapning på all-inclusive
Veranda Pointe aux Biches er det perfekte valg for en bekymringsfri luksusoplevelse på Mauritius. Sand mellem tæerne, lange gåture langs stranden, restauranter med blødt sandgulv under fødderne, imødekommende personale - alt sammen i skønne rammer i smagfuld stil. Det 4-stjernede boutique-hotel er beliggende nær Grand-Baie, en livlig strandby med lokalt marked og butikker. Hotellet er ideelt til nyde solstrålerne eller dyrke balance og skønhed i spaen. (M,F,A) Pakken her inkluderer all-inclusive, hvilket blandt andet er:
 • Morgenmad, frokost og aftensmad som buffet eller fra menukort
 • Udvalgte drikkevarer fra bar og værelsets minibar: Vand, juice, kaffe, te, sodavand, øl og udvalgte cocktails
 • En picnickurv til dagsture, hvis ønsket
 • Udvalgte ture/aktiviteter som for eksempel: Paddleboards, snorklingture, tennis, adgang til fitnesscenter, leje af kajakker m.m.
Derudover er der rig mulighed for, mod egenbetaling, at booke forskellige dagsture og oplevelser fra resortet, hvis du bliver rastløs ved de kridhvide strande.
12. dag: Afrejse fra Mauritius
Transfer til lufthavnen, hvor fra du flyver hjem til Danmark. (M)
13. dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark efter en skøn ferie med store oplevelser og dejlig afslapning i Sydafrika og Mauritius.

Overnatninger

5 overnatninger i dobbeltværelse på Mpala Safari Lodge nær Kruger Nationalpark
5 overnatninger i comfort dobbeltværelse på Veranda Pointe aux Biches på Mauritius

Mpala Safari Lodge er unik, og overnatningerne her er således som det beskrevne, mens Jysk Rejsebureau kan tilbyde en lang række forskellige alternative resorts på Mauritius.

Bemærkninger

Mpala Safari Lodge accepterer børn fra 6 år. Der ydes ingen rabat for børn. Der kan redes op på en luksus-drømmeseng i forældrenes værelse. Visse aktiviteter har dog minimumsalder på 12 år - få nærmere information hos din rejsekonsulent.

Der er mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter på Mpala Safari Lodge, hvilket arrangeres og afregnes lokalt.
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Programmet, som beskrevet her, passer med afrejse fra Danmark om søndagen.

Gruppestørrelse

Under opholdet på Mpala Lodge har man eget værelse, men aktiviterne, som er inkluderet i turen, foretages med lodgens øvrige gæster. Opholdet på Mauritius er på egen hånd.

April - December

Pakkeliste

 • Praktisk tøj
 • Gode vandresko
 • Varmt tøj til kølige morgener og aftener
 • Hat/kasket
 • Solbriller og solcreme
 • Regntøj i regntiden
 • Kikkert
 • Evt. eget snorkeludstyr
 • Gode bøger
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Pænt tøj til restauranten om aftenen

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Johannesburg // Johannesburg - Kruger / Kruger - Mauritius / Mauritius - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transport til og fra Mpala Lodge fra Hoedspruit eller Phalaborwa
 • Besøg af Sotho tribe med traditionel dans og sang
 • To bush walks med engelsktalende rangerguide
 • Natsafari med engelsktalende rangerguide
 • Safari på ATV med engelsktalende rangerguide
 • Besøg på den lokale skole
 • To-dages tur til Kruger National Park med overnatning på restcamp (simpelt, men autentisk) med engelsktalende rangerguide
 • Privattransfer til og fra resortet på Mauritius
 • All-inclusivepakke på Mauritius - se nærmere beskrivelse på programbeskrivelse

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Sydafrika og Mauritius er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer der ikke er nævnt i programmet
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Tilkøbsture på Mpala Safari Lodge og fra resortet på Mauritius

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top