KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Jan Sørensen

Tidspunkt for rejse

April 2023
Min familie og jeg er netop hjemvendt fra tre begivenhedsrige uger i fantastiske Vietnam. For 22 år siden var jeg i Vietnam på min første backpackertur, og jeg huskede landet som et vidunderligt rejseland. Derfor ville jeg gerne have min kæreste og mine to børn på 8 og 11 år med ud og opleve dette smukke land.

Vi fløj fra Billund til Hanoi, og så fløj vi hjem fra Phu Qouc tre uger senere. Her kan I følge med i vores rejseoplevelser og få highlights fra vores tur.

Det starter godt i Hanoi
Turen startede med to dage i Hanoi. Vi var strategisk godt placeret lige i den gamle bydel, så alt var indenfor gåafstand. Det udgjorde en perfekt base, hvor vi nemt kunne vandre rundt i byen, se de små souvenirbutikker, besøge små kaffebarer og besøge seværdighederne. For os var den største oplevelse en byrundtur på bagsædet af fire gamle militær-motorcykler - rundt og se små lokale markeder uden turister, besøg lokale spisesteder og smage lokale specialiteter, og generelt bare se byen fra en anden vinkel på en motorcykel med en lokal guide. I min bog, et absolut must!

Videre til Bai Tu Long (Halong Bay)
Vi tog fra Hanoi til Bai Tu Long og havde tre dage (to nætter) her. Halong Bay er at finde på UNESCO´s Verdensarvsliste og det med god grund. Smukke træskibe, smaragdgrønt vand og spektakulære klippeformationer. Vi brugte dagene på at bade, udforske grotterne og ellers sejle rundt i kajak mellem klipperne. En god oplevelse for både børn og voksne, omend man ikke skal forvente at være alene i området. Der er stadig mange både, selvom Bai Tu Long går for at være lidt mindre turistet end Halong Bay.

UNESCOs Verdensarvsliste: Kendte steder du skal opleve.
UNESCOs Verdensarvsliste: Steder du måske ikke kender.

Helt ned i gear i Pu Luongs grønne risterrasser
Efter Bai Tu Long tog vi tilbage til Hanoi og havde en enkelt nat der, inden vi rejste videre til Pu Loung. Endnu et fantastisk område, hvor man kommer ud blandt lokale, bor i de smukke risterrasser og kommer helt ned i gear. Vi vandrede en del med en lokal guide og så både grotter, vandmøller, små lokale landsbyer og selvfølgelig den smukke grønne natur, der findes overalt på disse kanter. Et perfekt sted at komme ned i gear, bade og koble af fra hverdagen.

Med nattog til Hue
Fra Pu Loung kørte vi med chauffør til Ninh Binh og sprang på nattoget til Hue. En super fed måde at rejse på, hvor man rejser som de lokale i egen togkupé. Ungerne havde en fest, og forholdene var faktisk rigtig fine. Vi steg på nattoget kl. 18 og ankom friske og veludhvilede i Hue kl. 6 næste morgen. Vi brugte dagen i Hue på at se den forbudte by og templerne, inden vi rejste videre næste morgen via Hai Van Pass til Hoi An.

Hoi An er bare fedt!
Hoi An er noget helt specielt. Området omkring floden, den gamle bydel, den store overflod af skræddere og de smukke farverige lanterner, der lyser byen op, gør Hoi An til et samlingssted for alle rejsende, og det med god grund. Stemningen er virkelig hyggelig, og et par dage her flyver afsted.

Ho Chi Minh City og besøg ved Chi Chi-tunnelerne
Vi kørte til Danang lufthavn og fløj herfra til Ho Chi Minh City - en nem indenrigsflyvning. Vi havde egentlig forventet at Hanoi og Ho Chi Minh ville være ret ens på mange områder, men det er super kontrastfyldt. Ho Chi Minh er markant mere moderne med rooftop-barer, stormagasiner og kædebutikker. På en måde føles Ho Chi Minh mere ”vestligt” end Hanoi.
Vi brugte dagene på at tage ud og se Chi Chi-tunnelerne, der ligger et par timers kørsel uden for byen. Ungerne nød at gå i de små smalle tunneler, og her lærte de også lidt vigtig historie om Vietnam. En stor og lærerig oplevelse, som man ikke sådan lige glemmer.

Homestay ved Mekong
På vejen til Phu Qouc rejste vi over land via Mekong Deltaet, da vi gerne ville se det flydende marked og livet omkring Mekong. Vi boede rigtigt fint på et lokalt homestay og havde bl.a. madlavningskursus med springrolls på menuen. Det faldt i god jord hos ungerne.
Det er en lang tur til Phu Qouc med bil og færge, så man kan med fordel flyve, hvis Mekong ikke har den store interesse.

Se vores liste over bedste streetfood i Asien.

Velfortjent strandferie på Phu Qouc
Phu Qouc skuffede bestemt ikke. Vi skyldte ungerne lidt strandferie efter nogle hektiske og oplevelsesrige uger med rejse gennem Vietnam. Stranden på Phu Qouc er super fin, vandet er ganske roligt, og det var et super sted at slutte rejsen af med sol, strand og swimmingpool. Samtidig er trafikken på øen så rolig, at vi trygt lejede et par scootere og kørte rundt til seværdigheder en hel dag. Trods alt dejligt med et lille afbræk fra afslapning i solen.

Phu Qouc var sidste stop på tre-ugers rejse, og herfra fløj vi hjem til Danmark igen. Det var fantastisk at opleve Vietnam med min kæreste og børn. Vietnam kan virkelig anbefales! Befolkningen er super rare og imødekommende, leveomkostningerne meget lave, og oplevelserne store.

Drømmer du selv om at rejse?
Se Jysk Rejsebureaus mange spændende rejseforslag til Vietnam.
Eller send en online rejseforespørgsel. - så bliver du kontaktet af vores erfarne rejsekonsulenter.
Tag på familierejse til Pu Luong i Vietnam
Sejltur ved Bai Tu LongBesøg Chi Chi-tunnelerne ved Ho Chi MinhOplev Train Street i HanoiFarverige lanterner i Hoi An i VietnamTrafikken i Ho Chi Minh CityOplev de grønne risterrasser ved Pu LuongOplev Hoi An på en rejse i VietnamOplev et autentisk madlavningskursus ved Mekong
Til top