Af Peter Nordestgaard Andersen

Hvis du ønsker at opleve det smukkeste af Vietnams natur, er Sapa i nord et must. Området byder på spektakulære rismarker, små landsbyer og mulighed for at møde den venlige minoritetsgruppe Black H’mong.

Vietnam byder på mange andre smukke naturoplevelser og spændende byer der er værd at besøge. Læs om Anders’ backpackerrejse i Vietnam i 2022 her.

Naturen i Sapa er indtagende grøn og frodig. Rismarkerne er anlagt i terrasser ned langs bjergsiderne, og skyerne snor sig om bjergtoppene. I Sapa-området kan du besøge Vietnams små minoritetslandsbyer og stifte bekendtskab med lokalbefolkningen.

Minoritetsgruppen Black H´mong er utrolig venlige og altid klædt i smukke, mønstrede dragter. Tager du på vandretur i Sapa, vil du uden tvivl støde på dem flere gange. De er rigtige købmænd og vil sikkert prøve at sælge dig forskellige ting - alt lige fra tøj og tasker til figurer, som de selv har lavet. Er du ikke interesseret i at købe noget, lader de dig være i fred.

Områdets natur er enestående, og der er få turister i området. Lyden af motorer og andet mekanisk findes ikke, så det handler bare om at nyde naturen. Vandreturen oppe i bjerglandskabet kan være krævende, så du kan blive en smule træt hen mod aftenen. Men den unikke natur og den venlige befolkning holder humøret og gåpåmodet oppe.

I de små landsbyer sidder de lokale udenfor og arbejder. I Nordvietnam passer de små drenge dyrene, indtil de begynder i skole. Flere steder ses de bade i vandet med vandbøflerne ved deres side.

På vandretur i Sapa overnatter man i landsbyerne. Vi overnattede hos en lokal familie, hvor vi nød masser af god mad og smagte på den famøse risvin. Husene er meget primitive, og de lokale vælter sig bestemt ikke i rigdom. Alligevel bliver du aldrig mødt med sure miner, og denne levevis virker ærlig og livsbekræftende.

Farvel til Nordvietnam og tak for en fantastisk oplevelse med den smukkeste natur set til dato.

Se vores spændende rejseforslag til Vietnam her.

Halong Bay og Húe-Monumentet er begge på UNESCOs Verdensarvsliste.

Lokale i Sapa
Til top