KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Brasilien.


Praktisk info om at rejse i Brasilien

Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere får gratis 90 dages turistvisum ved ankomsten til Brasilien, hvis de kommer med fly. Ved ankomst over land får man ligeledes 90 dages turistvisum. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Brasilien. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Brasilien såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Brasilien.

Særlige indrejseregler i Brasilien i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Brasilien. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt/Sæson
Brasilien kan besøges året rundt.

Den nordvestlige del af Brasilien har tropisk regnskovsklima med fugtig varme og store regnmængder hele året. Den primære regntid er januar-april. I den centrale og østlige del af landet er der tropisk klima med høje temperaturer og regntid fra december-marts. Det sydlige Brasilien har et klima, der minder om Sydeuropas. Sommer-temperaturen når op omkring 35 grader, og i vinteren når man ca. 20 grader med nogen regn.
OBS: Når det er sommer i Danmark, er det vinter i Brasilien.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Brasilien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Brasilien kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Brasilien her.

Penge
I hæveautomaterne (ATM) kan du hæve den Brasilianske møntfod Real (reais i flertal). Selv hvis du har en høj beløbsgrænse på dit kreditkort, skal du være opmærksom på, at flere hæveautomater i Brasilien maksimalt udbetaler 1000 reais. Langt de fleste hæveautomater tager enten Mastercard eller Visakort, hvorfor vi kan anbefale at have begge kort med på rejsen. Det er muligt at betale med Visa/Mastercard på de fleste restauranter og i butikker.

Transport
Fly:
Brasilien er et stort land - det største i Sydamerika og det femtestørste i verden! Så hvis du ønsker at udforske det ordentligt, kan en indenrigsflyvning være den bedste mulighed.

Vær opmærksom på at bagage kan hentes ved den første brasilianske by du ankommer til. Dette gælder også selvom du har en gennemgående billet videre til en anden by i Brasilien. Skal du nå indenrigs fly videre i landet, vil vi anbefale 3,5 timer som minimum i transfer for ikke at risikere at miste forbindelsen, da det kan tage lang tid at komme igennem.

Bus:
Busser er billigere end i Europa, men ikke så billige som i eksempelvis Bolivia eller Peru. Langdistancebusserne har generelt en høj standard med justérbare sæder og toilet ombord. Du kan mod et tillæg på 40-80 procent køre med luksusbusser, der har stewardesser, aircondition og sæder, som kan vippes helt ned. Disse busser går under betegnelsen "Leito".

Bybusser:
I byerne er det billigt at tage bybusserne, og det giver et godt overblik over byen. Bybusserne er altid betjent af to personer; chaufføren og billettøren, sidstnævnte indkasserer penge for busbilletterne og tillader herefter passageren at gå gennem tællerapparatet. Tællerapparatet fungerer som en mini karrusel, og det kan ikke anbefales at rejse med stor rygsæk, da man kan komme til at sidde uhjælpeligt fast!

Lufthavnsbusser:
Ofte går der busser til og fra lufthavnen, eksempelvis fra Rio de Janeiros internationale lufthavn til alle de populære strandeområder. Busserne er super billige, men samtidig også langsommelige, da de stopper utallige gange for at læsse passagerer og bagage af eller samle nye passagerer op.

Flodbåd:
I Amazonas benyttes ofte transport med flodbåd. Det er en fantastisk måde (og nogengange den eneste måde) at opleve den imponerende regnskov på. Jysk Rejsebureau kan være behjælpelig med at reservere ture flodbåde eller i jungle lodges ved Manaus.

Tog:
Jernbanenettet er ikke udbygget i Brasilien. De eksisterende jernbaner er af ældre dato og benyttes fortrinsvis til godstransport.

Taxi:
I de sene aften- og nattetimer anbefales det at tage taxi rundt i storbyerne. Prisniveauet er overkommeligt, og alle taxaer er forsynet med taxameter.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider og chauffører. På mange restauranter lægges der automatisk et servicegebyr på 10 % oveni regningen, og drikkepenge er således ikke et valg i denne situation. Vi anbefaler, at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge, og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find for eksempel information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Brasilia
Sprog: Portugisisk
Klima: Subtropisk og tropisk
Valuta: Real
Religion: Romersk-katolsk og protestanter


Information om Brasilien

Den brasilianske passion
Passion er det ord, der bedst beskriver de livsglade brasilianere: Passionen for den legendariske brasilianske fodbold, som for eksempel kan opleves på det enorme Maracanã Stadion i Rio de Janeiro. Passionen i den sexede sambadans og den melankolske bossa nova musik. Eller passionen for den særegne kampdans capoeira, der dyrkes af brasilianere i alle aldre, på stranden, gadehjørnet eller til festen. Kampdansen, der har rødder tilbage til slavetiden, er mest udbredt i byen og området omkring Salvador de Bahia. Det var også her de afrikanske slaver i sin tid blev ført til, og kulturlivet bærer tydeligt dette historiske præg. Byen bliver kaldt Brazil's capital of happiness, og hvis du vil opleve et livligt og autentisk karneval, er det da også her, du skal tage til. Passionen afspejles ligeledes i det brasilianske køkken, hvor farver, krydderier og variationer eksploderer i den imponerende og indbydende gastronomi.

På eventyr i Amazonas
Naturmæssigt er Brasilien en overvældende oplevelse. Halvdelen af Brasilien er dækket af skov blandt andet den dybe og mange steder uudforskede Amazonregnskov. Amazonas er bedst tilgængelig via vandvejen, og tager du til Manaus, er der rig mulighed for at komme på krydstogt, ud at sejle med en flodbåd, eller hyre en lokal fisker til at udforske junglen. Amazonas er også hjemsted for utallige spændende dyrearter, såsom piratfisk og pink delfiner. Den brasilianske natur byder også på vidtstrakte strande, der enten bobler af liv eller ligger helt øde, for ikke at glemme et af verdens største vandfald Foz de Iguazu, der er så betagende, at man får helt lyst til at dykke ind under vandfaldets brusen.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top