Af Anders Pedersen

Tidspunkt for rejse

september 2009
Turen startede i Vancouver som vi på forhånd kun havde afsat 1 dag til at udforske, men sagtens kunne have brugt mange flere dage i. Byen er virkelig hyggelig med parker og skyskrabere med utroligt mange glasfacader. Specielt synes jeg området omkring gaden ”Beach Avenue” var hyggelig, hvor folk går ture, dyrker motion eller hygger med udsigten til vandet og Stanley park som helt klart også er et must.

Dagen efter tog vi med en morgenfærge til Vancouver Island fra Tsawwassen til Swartz Bay, som er en rigtig smuk sejltur gennem det sydlige øhav på Vancouver Island. Vi havde 4 dage på øen som vi henholdsvis havde fordelt i byerne Victoria (BC hovedstad), Tofino, Campbell River og Port Hardy. Generelt for hele øen er at komme ud at se den smukke og barske natur som enten kunne gøres ved at tage på hvalsafari, sejle i kajak, fiske ,vandre osv. Victoria er nok den mest besøgte by, der er kendt for at være hovedstaden i delstaten British Columbia, og er meget britisk inspireret (guidebøgerne skriver at byen er mere britisk end England).

Havnefronten er rigtig hyggelig, med små restauranter og masser af liv på gaden. I gåafstand og lidt uden for centrum ligger området Fishermans Wharf som er et lille område med husbåde i mange farver og restauranter som helt klart er et besøg værd. Fra Victoria tog vi på 3 timers hvalsafari i hurtigtgående motorbåde og selvom dagen bød på regn og gråt vejr, så havde vi en rigtig god tur hvor vi så en lille gruppe pukkelhvaler som vi fulgte i et stykke tid. Turen på vandet gav også en god natursightseeing.

Efter Victoria gik turen mod Tofino som ligger på vestkysten af øen ca. i midten. Området er kendt for lange smukke strande og ”Maquinna Marine Provincial park” som dækker over en række øer med vildmark. Vi tog på en kombineret safari tur på vandet som sluttede ved en lille ø, hvorfra vi gik i ca. en halv time igennem en smuk skov til en naturlig varmekilde som sprang ud fra en klippe. Mit gæt er at vandet var omkring 50 grader varmt. Det var en rigtig hyggelig dag og vi fik snakket en del med de andre mennesker som var kommet frem til den varme kilde. Vi skulle på hjemturen have fløjet i en vandflyver over nationalparken, men da vejret pludselig blev dårligt, sejlede vi tilbage. Efterfølgende kørte vi den lange vej til Campbell River, hvor vi fik hyggeligt besøg af to ”Native Canadians” som kørte med det meste af vejen. Der står vejskilte om at det ikke er lovligt at medtage blaffere, men det er alligevel ret almindeligt og vi havde en rigtig god tur.

Vi så ikke så meget af Campbell River da vejret var dårligt og vi derfor med fordel kunne køre direkte videre til Port Hardy som ligger på den nordligste spids af Vancouver Island.
I Port Hardy tog vi ned til visitor centeret som anbefalede os at vandre en tur oppe i bjergene hvor man eftersigende ville kunne se rester af et fly som nødlandede under 2. Verdenskrig. Vi var de eneste på ruten og efter et par timers vandring igennem krat og buskads nåede vi frem. En virkelig fed oplevelse som jeg klart vil anbefale alle dem som kommer til byen.
Det som nok overraskede mig mest på Vancouver Island var størrelsen af øen og de lange afstande. Mit bedste råd er derfor at have god tid og have mere en kun én overnatning hvert sted, så der bliver mere tid til at udforske øen.

Vancouver Island og Vancouver
Vancouver Island og VancouverVancouver Island og VancouverVancouver Island og VancouverVancouver Island og VancouverVancouver Island og VancouverVancouver Island og VancouverVancouver Island og VancouverVancouver Island og VancouverVancouver Island og VancouverVancouver Island og VancouverVancouver Island og VancouverVancouver Island og Vancouver
Til top