13 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 18.495,-
FRA 17.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Dette rejseforslag kombinerer Panamas unikke indfødte stammer med Costa Ricas vilde dyr og smukke caribiske strande. Rejsen går først til Panama City, hvor I bliver afhentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel, der ligger centralt i byen. Nyd dagen ved poolen på toppen af hotellet med udsigt over storbyen. Dagen efter skal I på jungletrek i Chagres National Park. Første del af turen foregår i bil, og derefter skal I med kano til vandfaldet inde i nationalparken. Højdepunktet er mødet med Emberá-stammen, som vil fortælle jer om deres unikke kultur, skikke og traditioner. I vil kunne få tegnet stammetatoveringer, besøge skolen, danse og smage på lokale specialiteter. Vi lover jer en sjov og lærerig dag for både børn og voksne. Det er muligt at forlænge opholdet i Panama og tilkøbe en dagstur til f.eks. Panamakanalen.

Fra kulturoplevelser i Panama går rejsen videre med fly til Costa Rica, hvor I bliver afhentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel i San José. Her har I to overnatninger og tid til at udforske hovedstaden på egen hånd eller tage på en dagstur til den imponerende Irazú Volcano National Park.

Med minivan går turen til Tortuguero National Park ved den caribiske kyst. Nationalparken går for at være Centralamerikas Amazonas grundet sit fantastiske og mangfoldige dyreliv. Her har I base på Laguna Lodge, der ligger inde i nationalparken. Henover de næste par dage skal I sammen med en naturvejleder udforske nationalparkens floder og kanaler, hvor I oplever Costas Ricas unikke dyreliv med bl.a. caymanere, bæltedyr, dovendyr, aber og et væld af fuglearter og krybdyr. Flodsafarierne foregår både morgen og aften. I perioden fra juli til oktober kan I opleve de grønne havskildpadder lægge æg ved nationalparkens kyststrækning.

Rejsen fortsætter i minivan til landsbyen Puerto Viejo, der bl.a. byder på et skønt jamaicansk islæt. Byen er desuden kendt for sine hyggelige restauranter, musik og velsmagende mad fra det afrocaribiske køkken. I kommer til at bo ca. seks kilometer udenfor byen på Shawandha Ecolodge, hvor I har jeres egen bungalow. Lodgen er omgivet af frodig jungle, hvor I kan spotte dovendyr og papegøjer, og I kan let komme til smukke Playa Chiquita. Her kan I nyde dagene med at bade ved stranden eller i poolen, snorkle eller prøve forskellige aktiviteter i området f.eks. zipline eller vandreture. Efter nogle fantastiske dage ved Puerto Viejo går turen tilbage til San José, hvorfra I kører til lufthavnen og rejser hjem til Danmark.

Få information og fakta om Panama her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Panama her
Få information og fakta om Costa Rica her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Costa Rica her

Bedste rejseperiode

Du kan rejse i Panama og Costa Rica hele året.
November til april er den tørre sæson.
Fra maj til oktober er det regntid, men landet kan sagtens besøges i denne periode alligevel.

Vær opmærksom på at tropiske storme påvirker områderne ud til Stillehavskysten og til den caribiske kyst fra juni til november.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Costa Rica er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Costa Rica kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt. Derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Panama
Afgang fra Danmark til Panama med ankomst samme dag. I bliver hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel i Panama City, hvor I kan slappe af eller tage en svømmetur i poolen.
2. dag: På eventyr i Chagres Nationalpark med Emberá-stammen
Efter morgenmaden begynder jeres jungleeventyr i Chagres National Park. I starter dagen med at køre fra Panama City mod havnen i El Corotú, der ligger ved bredden af Alajuela-søen. Efter ankomst bliver I modtaget af jeres guide fra Emberá-stammen, som tager jer med ombord på en motoriseret piragua-kano ind i den smukke regnskov. På bådturen kan I iagttage dyrene langs flodbredden og opleve mange eksotiske fuglearter. Der gøres stop ved et smukt vandfald, hvor I kan bade. Bådturen fortsætter til en af nationalparkens Emberá-landsbyer. Her vil I tilbringe de næste timer sammen med landsbyens indbyggere og lære om den oprindelige befolknings gamle traditioner, skikke og regnskovens komplekse økosystem. Emberá-stammen lever selv i dag med respekt for og i harmoni med naturen. I vil kunne få tegnet en traditionel tatovering på jeres arm, spille fodbold med børnene, danse lokale stammedanse og besøge den lokale skole. I spiser en lokal frokost i landsbyen, og der er mulighed for at købe de indfødtes lokale kunst, inden I kører tilbage til jeres hotel i Panama City. Resten af dagen er til fri disposition. (M, F)
3. dag: Med fly fra Panama City til San José
I bliver afhentet på jeres hotel i Panama City og kørt til lufthavnen, hvor der venter jer en kort flyvning til San José i Costa Rica. Her bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel i San José, hvor I kan slappe af eller tage en svømmetur i poolen. (M)
4. dag: På opdagelse i San José
I har dagen på egen hånd i San José. Plaza de la Cultura er byens kulturelle centrum med masser af caféer, små butikker og boder. Hovedstaden rummer også mange spændende museer, hvor I bl.a. kan få et indblik i landets historie, se moderne kunst eller lære mere om den præcolumbianske æra. Om aftenen kan I udforske El Pueblo, og her finder I mange forskellige restauranter og barer. Det vil også være muligt at tilkøbe dagsture udenfor San José til f.eks. Irazú-vulkanen. (M)
5. dag: Med minivan fra San José til Tortuguero National Park
Denne morgen bliver I hentet på jeres hotel. Herfra fortsætter I med en fælles transfer i ca. fire til fem timer til Tortuguero National Park ved den caribiske kyst. Tortuguero ligger isoleret, så selvom vejen herud kan være lang, er det det hele værd grundet den fantastiske natur og dyrelivet. På vejen kan I nyde udsigten til Costa Ricas flotte landskaber og farverige plantager. Efter ankomst til nationalparkens østlige passage sejler I videre ad de smukke vandveje gennem regnskoven. I løbet af bådturen kan I bl.a. spotte krokodiller og alligatorer i vandoverfladen samt opleve junglens mange fuglearter og aber. I ankommer til Laguna Lodge i tide til en sen frokost. Om eftermiddagen besøger I den hyggelige lille landsby Tortuguero sammen med en guide, som viser jer rundt i byen og fortæller om, hvordan det er at leve i en så afsidesliggende by. Tilbage på Laguna Lodge kan I nyde aftensmaden til lyden af junglens dyr. Det er også muligt at tilkøbe en natsafari, hvor I kan se dyrenes øjne lyse i lommelygtens skær. I perioden fra juli til oktober kan I være heldige at opleve nogle af ca. 2500 grønne skildpadder, der årligt går i land for at yngle. I denne periode kan I komme med en guide ud midt om natten og være heldig at se havskildpadderne lægge æg på stranden og senere følge de små, nyklækkede skildpaddeunger på deres tur mod havet. Det er vigtigt at sige, at Tortuguero National Park også er en stor oplevelse udenfor skildpadders yngleperiode, hvor der er tørtid i Costa Rica og dermed mindre regn. (M, F, A)
6. dag: Oplev Tortuguero på bådsafari og vandreture
Der venter jer en fantastisk dag på eventyr i Tortuguero National Park. Morgenen starter med en bådtur sammen med en naturguide, som tager jer med rundt på Tortugueros kanaler for at lede efter parkens spændende dyreliv. Husk derfor kikkerten og kameraet. I kan spotte dovendyr, kaimaner, flododdere, skildpadder, edderkoppeaber, brøleaber, kapucineraber, papegøjer, søkøer og masser af forskellige krybdyr. Ved middagstid kommer I tilbage på Laguna Lodge, hvor frokosten serveres i restauranten. Resten af dagen er til fri disposition og kan bruges på afslapning ved poolen eller gåture langs stranden eller ad små stier i regnskoven. Det er også muligt at tilkøbe ekstra udflugter. (M, F, A)
7. dag: Med minivan fra Tortuguero til Puerto Viejo de Talamanca
Fra enestående natur og dyreoplevelser i Tortuguero National Park går turen mod de lækre caribiske strande længere sydpå ved Puerto Viejo. Efter morgenmaden forlader I lodgen og transporteres først med båd og dernæst med minivan til Shawandha Ecolodge. Lodgen er omgivet af jungle, hvor I kan spotte dovendyr og papegøjer, og I vil kunne gå en tur ned til de smukke strande Playa Chiquita. Resten af dagen har I på egen hånd. (M)
8-10. dag: Afslapning og eventyr ved Puerto Viejo
Nyd dagene i de smukke omgivelser ved Shawandha Ecolodge. I har mulighed for at gå ned til stranden, dase ved poolen, leje cykler, zipline eller tage på dagstur til Manzanillo National Wildlife Refuge med smukke vandfald og strande. I kan også tage ind til Puerto Viejo og nyde den jamaicanske stemning og besøge byens mange hyggelige restauranter med velsmagende mad fra det afrocaribiske køkken. (M)
11. dag: Retur til San José og overnatning i hovedstaden
I bliver i dag fragtet retur til San José, så I er klar til at flyve mod Danmark dagen efter. Nyd jeres sidste fulde dag i Costa Rica. (M)
12. dag: Afrejse fra Costa Rica
Det er blevet tid til at tage afsked med dette eksotiske paradis efter en skøn og ikke mindst oplevelsesrig familieferie. En transfer bringer jer til San Josés internationale lufthavn. (M)
13. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet i Danmark afhænger af det flyselskab, I flyver med.

Overnatninger

2 overnatninger på Tryp Panama Centro Hotel i Panama City
2 overnatninger på La Sabana Hotel Suites Apartments i San José
2 overnatninger på Laguna Lodge i Tortuguero National Park
4 overnatninger på Shawandha Ecolodge ved Puerto Viejo
1 overnatning på Hotel Auténtico i San José

Overnatningerne foregår i familieværelse med plads til fire personer.

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutiquehoteller og luksusresorts.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse.

December - april

Pakkeliste

 • Evt. kikkert
 • Pandelampe
 • Håndklæde og badetøj
 • Evt. eget snorklingsudstyr
 • Regnjakke
 • Gode sko eller sandaler

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Panama City / Panama City - San José / San José - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfers ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Dagstur til Chagres National Park og Emberá-stammen inkl. engelsktalende guide
 • Bådsafari og vandretur i Tortuguero Nationalpark inkl. guide med begrænsede engelskkundskaber
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge (i Costa Rica og Panama er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører)
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top