Af Signe Melters Pedersen

Når jeg er så begejstret for mine dykkeroplevelser ud for Mantaray Island kunne man på grund af navnet tro, at det var fordi vi så masser af Mantarays. Det var ikke tilfældet, for det var desværre ikke sæson (Sæson for disse majestætiske kæmper er: maj-oktober). Men det gjorde nu ikke dykningen mindre fantastisk og helt klart en oplevelse for livet!

Lige efter ankomst til øen fortalte den ene dykkerinstruktør lidt om muligheden for dykning og hvad de havde set dagen inden. Måden han beskrev det på gjorde, at man var helt solgt og ganske enkelt var nødt til at prøve det selv. Hvis en erfaren dykker er så oprigtig begejsret, så må der jo være noget om snakken....Og vi skulle ikke komme til at fortryde den beslutning.

Vi tog af sted om morgenen efter morgenmad og sejlede ca. 40-45 min. ud på åbent hav. Der var intet i nærheden andet end nogle bittesmå øer langt ude i horisonten. Havet så nærmest sort ud og vi havde ikke specielt meget lyst til at hoppe i, men pludselig skiftede vandets farve og det blev helt klart. Der var stadig 18-20 meter dybt, men vandet var nu så klart, at vi kunne se bunden og de koraller, vi skulle ned til. Vi skyndte os at få udstyret på og hoppede så ellers i vandet. Det var uden våddragt, for vandet var omkring 30 grader ved overfladen og ca. 21 grader på 18 meters dybde.

Det første dyk var vildt smukt. Der var flotte koraller og fisk over det hele. Lige inden vi skulle op, svømmede en lille haj forbi. Det var dog kun en lille White tip Reef shark og den var ikke mere en ca. en meter lang, så ingen grund til panik. Vi var dog helt vildt glade, for det var en af de ting, vi virkelig gerne ville se. Tilbage på båden og vi sejlede lidt videre og stoppede ikke langt fra første sted og hoppede så i til anden omgang.

Andet dyk viste sig at være endnu bedre end det første. Allerede fra overfladen kunne vi se flere hajer svømme rundt nede ved bunden. På en halv times dyk nåede vi at se 40-50 hajer. De svømmede i små grupper af tre til fem hajer og var mere eller mindre ligeglade med os. De to dykkerinstruktører havde en plastikflaske med ned, som de klemte sammen, så den larmede. Dette tiltrak hajerne, da det tilsyneladende lyder ligesom andre hajer, der spiser – så har man virkelig lyst til, at de skal komme i nærheden af en…Men de var heldigvis ikke så store.

Det var primært white tip reef sharks, men også et par black tips reef sharks og en enkelt større grey reef shark. De fleste var kun en til halvanden meter og jeg vil næsten beskrive dem som nuttede. Men det var stadig en helt fantastisk oplevelse. Også på dette dyk var der koraller og fisk overalt omkring os og det var noget at det smukkeste, jeg endnu har set.

Læs om dykkerkursus på Mantaray Island her.

Allerede på vej væk fra Fiji får man lyst til at tage tilbage og jeg kan slet ikke vente til næste gang jeg får muligheden for at komme dertil igen! Både over og under vandet.
Fiji, Yasawas, Mantaray
Fiji, Yasawas, MantarayFiji, Yasawas, MantarayFiji, Yasawas, Mantaray
Til top