KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
2 måneder
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 49.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Tag med på dette to måneders uforglemmelige højskoleventyr til Sydafrika og Mauritius sammen med andre danske unge. Oplev glæden ved et fantastisk højskolefælleskab samtidig med, at du får oplevelser for livet i eksotiske omgivelser.

I starter i hovedstaden Cape Town; her hvor Atlanterhavet møder Det Indiske Ocean ligger denne perle af en by omgivet af smukke bjerge. I har base i disse skønne omgivelser, mens fællesskabet styrkes, højskolehverdagen nydes, og I sammen gennem frivilligt arbejde er med til at gøre en forskel for de lokale og området. Glæd jer til morgensang, dage fyldt med eventyr og aftener med masser af hygge - alt sammen i beste højskolestil.

Rejsen tager jer videre på eventyr langs Sydafrikas kyst på The Garden Route, der med dens overflod af farverige blomster, majestætiske bjerge og eventyrlige laguner er de perfekte rammer for et fedt roadtrip. I kan cage dive med hvidhajer i Hermanus, jage vandfald i Wilderness, prøve et af verdens højeste bungee jump i Plettenberg Bay, tage på vandretur i Drakensberg eller besøge Lesotho, Sydafrikas indlejrede naboland.

Rejsen afsluttes på Mauritius, et paradis midt i Det Indiske Ocean, der byder på kridhvide sandstrande, krystalklart vand, smukke bjerge, hindutempler og undervandsliv i verdensklasse. Her skal I forbi farverige markeder, møde de lokale øboer, vandre til øens vildeste udsigtspunkt på bjerget Le Morne og undervises i personlig udvikling. Derudover vil der være masser af tid til at udforske alt det Mauritius har at byde på, få slappet godt af og nyde livet med dine højskolevenner.

Rejseleder

På hele rejsen er der en dansk højskolelærer, der også fungerer som rejseleder. Undervisningen i personlig udvikling er varetaget af højskolelæreren og foregår på dansk. På valgfagene vil der være lokale undervisere, og undervisningen vil her foregå på engelsk.

Dagsprogram

Fold program ud
Afrejse fra Danmark
I mødes i lufthavnen med jeres højskolelærer, tjekker ind sammen og følges gennem security, så alle får en god start på rejsen til Sydafrika.
Uge 1: Cape Town – Ankomst, City Tour og teambuilding
I bliver hentet i lufthavnen og kørt til jeres hostel i Cape Town, hvor I skal tilbringe de næste fire uger. Her venter jer en lækker velkomst-barbecue. I den første uge skal I på opdagelse i majestætiske Cape Town. Byen der på den ene side er omgivet af bjerge, og på den anden side omgivet af havet, er en af de smukkeste hovedstæder i verden. I kommer blandt andet på en spændende byrundtur, I får undervisning i lokalsproget, og I lærer hinaden og byen bedre at kende, mens I dyster i Amazing Race ved den flotte havnefront. Ugen afsluttes med en introduktion til frivilligt arbejde, hvor I bliver godt klædt på til de nye og spændende udfordringer, der er i vente. Ugen igennem vil teambuilding være i centrum. Jeres højskolelærer arrangerer masser af aktiviteter, hvor I kommer endnu tættere på hinanden og skaber et fantastisk højskolefællesskab. I kommer f.eks. til at synge morgensang, have fællesspisning, lave samarbejdsøvelser og hygge med jeres første højskoleaften. I alle ugerne er der indlagt et par dage uden aktiviteter. I Cape Town kan I blandt andet bruge tiden på at udforske byen og det omkringliggende område. I kan også nyde tiden på de lange sandstrande og shoppe ved The Water Front. Er I ude efter et andrealin-kick, så kan I kaste jer ud i at bestige Tabel Mountain eller springe i faldskærm henover det sceniske landskab. (M,F,A)
Uge 2-3: Cape Town - Frivilligt arbejde, Robben Island og madlavningskursus
I anden og tredje uge vil størstedelen af tiden blive brugt på frivilligt arbejde. I vil arbejde der, hvor der er mest brug for jeres hjælp. En typisk arbejdsopgave kan være undervisning af lokale børn i sport eller hjælpe til med undervisning og pasning på de lokale skoler. En anden arbejdsopgave kan være at assistere med små bygge- og vedligeholdelsesprojekter, såsom at reparere fodboldmål, male klasselokaler eller lignende. Uanset hvilke arbejdsopgaver I bidrager til, vil jeres indsats være med til at gøre en stor forskel for de lokale børn. Udover frivilligt arbejde er det også tid til jeres første "Mærk Verden-dag", hvor I kommer på en guidet tur rundt i Cape Towns slumkvarterer og til Robben Island, hvor Nelson Mendela sad fænglet som politisk fange i 18 år. I får desuden mulighed for at udfolde jer i madkundskab og prøve kræfter med det lækre og smagfulde afrikanske køkken, når I skal på madlavningskursus. Ugerne igennem er der selvfølgelig stadig masser af tid til at dyrke højskolefællesskabet - hvad end det er en sjov temafest, højskoleaften eller et godt spil Varulv. (M,F,A)
Uge 4: Cape Town - Valgfag
Gør dig klar på endnu en udfordring med et af højskolens fem valgfag. Uanset hvilket fag du vælger, har vi sørget for dygtige og engagerede undervisere. Yoga, surfing og frivilligt arbejde er inkluderet i prisen på opholdet. Ønsker du at kitesurfe eller tage dykkercertifikat kan dette tilkøbes. Alle forløb strækker sig over fem dage, men varierer i timetal. Valgfagene: Yoga er til dig som gerne vil bruge din krop, finde indre ro og lære dig selv bedre at kende på et dybere niveau. Er du en ægte vandhund, som ikke er bange for at kæmpe lidt med bølgerne? Så er surfing måske lige noget for dig. Jeres surfinstruktører starter helt fra bunden, så alle kan være med uanset niveau. Kurset begynder på stranden med øvelser og instruktioner, inden det går løs på havet. Det er også muligt at fortsætte med frivilligt arbejde, hvis du slet ikke kan få nok af den store glæde, det giver dig, når du gør en forskel for de lokale børn og unge. Har du altid har drømt om at opleve verden under havoverfladen? Så er det muligt at springe til og tage et dykkercertifikat. Valgfaget veksler mellem teori og praksis, og ved afslutning er du certificeret PADI Open Water Diver. Har du brug for mere fart og et adrenalinsus? Så kan du prøve kræfter med kitesurfing. Sydafrikas kyst betragtes som et af de bedste steder i verden til at kitesurfe, og derfor er det et fantastisk sted at lære sporten at kende. (M,F,A)
Uge 5-6: Garden Route – Med bus langs Sydafrikas kyst
Gør dig klar på det fedeste roadtrip! De næste to uger kører i langs Sydafrikas vidunderlige kyst. Ruten hedder The Garden Route grundet strækningens maleriske landskab og frodige skove. Bussen stopper udvalgte steder, hvor I har mulighed for alt lige fra at springe i et af verdens højeste bungee jumps til at opleve de store hvidhajer helt tæt på. Ruten er et ægte paradis for natur- og eventyrelskere, og undervejs vil I også mærke, det stærke fællesskab man får, når man er på farten sammen. Endestationen for jeres roadtrip er i Johannesburg, hvorfra I flyver videre til Mauritius.
Uge 7: Mauritius – Personlig udvikling, "Mærk Verden-dag" og Le Morne Mountain
Allerede i flyet mærker I, at der er store oplevelser i vente på paradisøen, når I oppefra ser det krystalklare hav og de kridhvide sandstrande, der overgår selv de smukkeste billeder på Instagram. De første dage bruges på at indånde de smukke omgivelser, nyde de dejlige strande og udforske øen med guidede ture. I besøger blandt andet det lokale marked og den botaniske have ved Port Louis, samt vandrer ud til Tamarind Falls, og bestiger bjerget Le Morne - her bliver I belønnet med en udsigt i verdensklasse! Derudover har I endnu en spændende "Mærk Verden-dag", hvor I kommer helt tæt på lokalbefolkningen. Næst venter nogle lærerige dage med personlig udvikling, hvor I helt sikkert kommer til at lære jer selv bedre at kende. Vi har udviklet et forløb på fem dage med temaer som selvforståelse, samarbejde, kommunikation og mindfulness. Formålet med dagene er, at I hver især bliver klogere på jer selv, og får nogle brugbare redskaber, når hverdagen rammer derhjemme. Forløbet består af anderledes øvelser og aktiviteter, som er langt fra den normale stillesiddende klasseundervisning, man kender alt for godt. (M,A)
Uge 8: Mauritius – Tid til højskolelivet og Beach Party
Efter nogle oplevelsesrige uger med mange nye indtryk, er der mulighed for at sætte tempoet ned og nyde livet på skønne Mauritius med dine nye venner. Brug dagene på at hoppe rundt i sandet på de hvide sandstrande, og bliv grebet af beachvolley-tunneringer, snorkl og opdag det farverige liv under vandet, og nyd de tropiske omgivelser mens I arbejder på den sidste tan. Kan I bare ikke få nok af at udforske, er der også god tid til at gå på opdagelse på paradisøen. Mauritius rummer alt det bedste lige fra bjergvandring til ren afslapning på tropiske sandstrande. Her er perfekte omgivelser for at dyrke fællesskabet og højskoleånden, og I vil sammen med højskolelæreren lave hyggelige højskoleaftner og -arrangementer. Jeres højskoleophold afsluttes med en barbecue-fest på stranden, inden turen går hjemad med bagagen fuld af vilde oplevelser og nye venskaber. (M,A)
Ankomst til Danmark efter et fantastisk eventyr
Høj på de nye eventyr, ankommer du til Danmark sammen med dine højskolevenner. I siger højest sandsynligt ikke farvel, men 'på gensyn' til hinanden i lufthavnen.

Overnatninger

Noget af det bedste ved et højskoleophold med Jysk Rejsebureau er, at alle overnatninger er inkluderet under hele rejsen. De specifikke overnatningssteder vil fremgå i programmet.

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel ”pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Det er muligt at kombinere denne rejse med en anden Backpacker Adventure rejse eller vælge at begynde turen tidligere og/eller fortsætte på egen hånd.

Gruppestørrelse

Minimum 10 og maksimum 20 personer. Valgfag gennemføres som udgangspunkt ved minimum fire personer pr. hold.

Næste: 19-01-2025
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Badetøj
 • Snorkel og maske
 • Gode vandresko
 • Regnslag
 • Luftigt tøj til varmt klima
 • Varmt tøj til kølige aftener
 • Solbriller og solhat/kasket
 • Solcreme
 • Myggebalsam
 • Førstehjælpssæt (plaster, forbindinger, hovedpinepiller, mm.)
 • Personlig medicin

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Udrejse Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode19.01.25 - 19.03.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist20-11-2024
49.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode06.10.25 - 04.12.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist07-08-2025
49.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode20.01.26 - 20.03.26 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist21-11-2025
49.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode23.03.26 - 21.05.26 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist22-01-2026
49.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode17.08.26 - 15.10.26 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist18-06-2026
49.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode19.10.26 - 17.12.26 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist20-08-2026
49.995,-
Reserver

Prisen er inklusiv

Altid inklusiv
 • Dansk højskolelærer/rejseleder under hele opholdet
 • 24 timers nødtelefon, 365 dage om året
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden
 • Vejledning vedr. visum og indrejseregler
 • Fysisk info- og ryste sammen møde inden afrejse
 • Oprettelse af privat Facebook-gruppe
 • Detaljeret rejsedokumenter og turbeskrivelse inkl. pakkeliste
 • Alle fly under hele opholdet jf. program
 • Alle overnatninger under hele opholdet jf. program
 • Al lokal transport på rejsen inkl. lufthavnstransport jf. program
 • Dygtige lokale engelsktalende guider
 • Teambuilding med højskolelæreren
 • Fem dages undervisning i personlig udvikling
 • Mærk Verden dage
 • Spændende og udfordrende valgfag jf. program
 • Højskoleaftner med spil, hygge, temafester mm.
 • Højskolebevis, undervisning og valgfag til f.eks. kvote 2 ansøgninger
 • Specialudviklet højskoleophold til unge med fokus på fællesskab, tryghed, lokalt engagement, eventyr, natur, kultur og personlig udvikling

Specifikt for dette ophold
 • Flybillet København - Cape Town // Johannesburg - Mauritius // Mauritius - København (inkl. bagage)
 • Transport til og fra lufthavn i Cape Town, Johannesburg og Mauritus
 • Transport til og fra alle inkluderede aktiviteter og ture under hele opholdet
 • Roadtrip fra Cape Town til Johannesburg med stop langs kysten

Sydafrika
 • Afhentning i lufthavnen
 • Fire ugers ophold i Cape Town
 • Morgenmad, frokost og aftensmad alle dage i Cape Town
 • Teambuilding med din højskolelærer
 • Velkomst barbecue
 • Sightseeing i Cape Town
 • Sprogundervisning i det lokale sprog
 • Amazing Race konkurrence
 • To ugers frivilligt arbejde
 • Donation til frivilligprojektet
 • Mærk Verden dag: Guided Township og Robben Island tour
 • Madlavningskursus
 • Højskoleaftener med spil, hygge, temafester mm.
 • Fem dages valgfag enten yoga, surfing eller frivilligt arbejde
 • 14 dages roadtrip fra Cape Town til Johannesburg med udvalgte stop
 • Alle overnatninger på de udvalgte stop mellem Cape Town og Johannesburg
 • Transport til lufthavnen i Johannesburg

Mauritius
 • Afhentning i lufthavnen
 • To ugers ophold på Mauritius
 • Morgenmad og aftensmad alle dage på Mauritius
 • Besøg på lokale markeder
 • Tur til botanisk have i Port Louis
 • Mærk Verden dag: på besøg hos lokalbefolkningen
 • Hike til "Le Morne Brabant"
 • Vandfaldsvandring til "The 7 Cascades"
 • Fem dages undervisning i personlig udvikling med din højskolelærer
 • Beach barbecue og afslutningsfest
 • Transport til lufthavnen på Mauritius

Prisen er eksklusiv

 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Hvis du ikke ønsker et af de allerede inkluderede valgfag i uge fire, udbyder vi to valgfag som tilkøb, prisen er:
 • Prisen for et dykkercertifikat er 3.300 kr.
 • Prisen for et kitesurfingkursus er 3.000 kr.

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Ønsker du at annullere inden tilmeldingsfristen, kan du modtage et personligt gavekort på det indbetalte beløb eller benytte det til en anden rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top