16 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 19.895,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Indien og Nepal ligger geografisk side om side, men landene byder på vidt forskellige oplevelser. På denne rejse oplever du højdepunkter fra begge lande. Store dele af rejsen foregår med stemningsfulde tog gennem det indiske landskab og hvor togtransport ikke er muligt, står der altid en chauffør klar til at få dig sikkert frem til næste destination på dit eventyr.

Rejsen starter i Delhi, som ved første øjekast kan virke kaotisk og uoverskuelig. På en cykeltur rundt i byen vil du dog hurtigt forelske dig i byens charmerende kaos. Næste stop er farverige Jaipur, hvor du får en smag af det fascinerende Rajasthan. I Agra kan du glæde dig til solopgangen ved det ikoniske Taj Mahal-palads, hvorefter du stiger på nattoget mod den spirituelle by, Varanasi. Her oplever du de mange ceremonier og gøremål langs den hellige Ganges-flod og har mulighed for at besøge byens mange historiske templer.

Efter at have krydset grænsen til Nepal, besøger du Lumbini, der er selveste buddhas fødested. Du tager på safari i den flotte Chitwan National Park, hvor du kan være heldig at spotte et rigt dyreliv på flod- og jeepsafari. I Nepals lavland fortsætter rejsen herefter med naturskøn trekking mellem små landsbyer og med majestætiske udsigter til Himalayabjergene. Endedestinationen er Nepals hovedstad, Kathmandu, hvor templer, menneskemylder og fantastisk mad runder eventyret af med manér.

Få information og fakta om Indien og Nepal.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Indien og Nepal.

Bedste rejseperiode

Det er ideelt at kombinere Indien med Nepal fra slutningen af september til og med november eller fra marts til midt i maj.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark mod Indien hvor du lander tidligt næste morgen.
2. dag: Ankomst til Delhi
Velkommen til Indien! Ved ankomst til Delhi bliver du taget imod af en chauffør, der kører dig til dit centralt beliggende hotel. Afhængig af ankomsttid kan det være en fordel at tilkøbe tidlig check ind på hotellet – tal med din rejsekonsulent om mulighederne. Delhi er en oplevelse for alle dine sanser. Det vrimler med mennesker og tæt trafik. Tag en tur med en rickshaw eller gør stop ved nogle af byens mange madboder, hvor nye dufte og smage venter dig. Du kan besøge nogle af byens største seværdigheder som Det Røde Fort eller Humayuns Grav, eller du kan fare vild i Old Delhis historiske gader og farverige markeder.
3. dag: Delhi – Bollywood-film
Om eftermiddagen er det biograftid, hvor du skal opleve en ægte Bollywood-film. Selvom du ikke forstår et ord hindi, vil du få en fantastisk filmisk og menneskelig oplevelse! Udbrud og kropssprog har ikke nogen sprogbarriere, og inderne udtrykker sig højlydt under filmen. (M)
4. dag: Delhi - Cykeltur med guide
I dag venter der dig en stor oplevelse på cykel i Delhi. Du bliver hentet tidligt om morgenen og kørt til turens startsted. Her mødes du med cykel-guiden, og efter et kort informationsmøde cykler gruppen ud i den livlige storby. Det er sjovt at opleve storbyen fra en helt anden og komfortabel side – fra en cykelsaddel. Cykelturen tager ca. tre timer og du kommer forbi flere smukke og spændende bygninger. Der bliver også tid til en kop te og en ri´gtig indisk morgenmad på en lokal restaurant. Du cykler ca. ti km i alt, og efter turen bliver du kørt tilbage til dit hotel. Resten af dagen er til fri disposition. (M)
5. dag: Delhi - Jaipur
I dag påbegynder du den spændende rejse, der skal føre dig helt til Himalayabjergene og Kathmandu i Nepal. Din chauffør henter dig på hotellet i Delhi og kører dig det korte stykke til togstationen i Delhi. Herfra stiger du ombord på et dagstog mod den farverige by, Jaipur. Gennem togets vinduer vil du kunne skimte livet i landsbyerne og det skiftende landskab. Ved ankomst til Jaipur bliver du hentet på stationen og kørt til dit hotel. (M)
6. dag: Jaipur
Du har dagen til at opleve Jaipur på egen hånd, og byen gemmer på masser af oplevelser: Besøg det ikoniske Amber Fort eller Hawa Mahal, der er et fantastisk bygningsværk med over 900 vinduer, og også kendes som Vindenes Palads. Sørg også for at gå en tur gennem byens farverige markeder, såsom Johari Bazaar, hvor du kan shoppe efter smykker, tekstiler og sjove souvenirs. Du kan også tage forbi Bypaladset, hvis arkitektur og smukke gårdhaver står klar til at blive udforsket. Hos byens madboder finder du lokale specialiteter som dal Baati Churma, en traditionel Rajasthan-ret lavet af linser, hvede og ghee. (M)
7. dag: Jaipur - Agra
Start dagen med morgenmad på hotellet, inden din chauffør henter dig og kører dig til togstationen. Herfra går din rejse videre til Agra, hvor du ligeledes hentes og køres til dit hotel. Togrejsen tager 4-5 timer, og du har resten af dagen til at udforske Agra. (M)
8. dag: Agra
Velkommen til Agra! Du har dagen på egen hånd, men mon ikke den skal bruges på et besøg ved imponerende Taj Mahal. Det ikoniske palads er nærmest et vartegn for Indien og bliver dagligt besøgt af mange turister. Sørg derfor for at ankomme tidligt for at undgå folkemængderne – faktisk så anbefaler vi, at du er der til at opleve solopgangen. Resten af dagen kan bruges på at besøge Agra Fort, der tjente som bolig for Mughal-kejserne, og desuden byder på fine udsigter over Taj Mahal fra voldene. Besøg også marmor-mausoleet, Itimad-ud-Daulah, der også er kendt som ’Baby Taj’. Rund dagen af med at fare vild i de lokale markeder, såsom Kinari Bazaar og Sadar Bazaar. Her kan du shoppe efter souvenirs, håndværk og lækker street food. (M)
9. dag: Afrejse fra Agra
Start dagen med morgenmad, inden det er tid til at tjekke ud af dit hotel. Herefter har du lidt mere fritid til at opleve det sidste af Agra, inden du om eftermiddagen hentes af din chauffør, der kører dig til togstationen. Herfra går rejsen videre med nattog mod spirituelle Varanasi. Denne atmosfæriske togrejse er en unik mulighed for at rejse som de lokale og for interessante interaktioner med dine medpassagerer. Alt imens Indiens fascinerende virvar suser forbi togvinduerne. (M)
10. dag: Ankomst til Varanasi
Tidligt om morgenen ankommer du til Varanasi med toget og bliver kørt til dit hotel. For hinduer er ingen by så hellig som Varanasi og ingen flod så hellig som Ganges. Et bad i floden i Varanasi er et rensende ritual af stor betydning for hinduister, og at dø i Varanasi er den fornemste forberedelse til den videre sjælevandring. Du har dagen til at gå på opdagelse i byens mange templer på egen hånd. Du kan blandt andet besøge Bharat Mata, Sankat Mochan, Durga og Tulsi Manas.
11. dag: Varanasi
Gør dig klar til endnu en dag med store oplevelser i Varanasi. Du planlægger selv dagen, men nogle af vores bedste forslag inkluderer:
 • Sejl en tur på Ganges-floden, hvorfra du kan opleve de fascinerende solopgangs- og solnedgangsritualer. Fra floden kan du også se de travle Ghats. I Varanasi findes næsten 100 Ghats, som er navnet på de stejle trapper, der leder ned til den hellige flod. Ghatsene bruges til at bade ved, udføre hinduistiske ceremonier (puja) eller til kremering af lig.
 • Besøg Kashi Vishwanath-templet, der er et af de ældste og helligste templer i Indien og dedikeret til Lord Shiva. Der er kun adgang til templet for hinduer, men det omkringliggende område er værd at udforske for alle.
 • Gå på opdagelse i den gamle bys smalle gyder, som er fyldt med butikker, templer og travle markeder.
 • Besøg Sarnath Archeological Museum, hvor du finder en imponerende samling af gamle buddhistiske artefakter og skulpturer.
(M)
12. dag: Varanasi – Krydsning af grænsen til Nepal - Lumbini
Efter morgenmaden er der afgang mod din næste destination – Nepal! Du køres til Varanasis togstation og påstiger toget mod Gorakhpur. Her venter en chauffør på dig for at køre dig det sidste stykke til Sonauli og grænseovergangen til Nepal. Efter visa- og immigrationsformaliteterne møder du vores samarbejdspartnere i Nepal og køres til Lumbini, Buddhas fødested og et af de vigtigste buddhistiske pilgrimssteder i verden. (M)
13. dag: Lumbini – Chitwan Nationalpark
Start dagen med at gå på opdagelse i Lumbini. Nyd byen og det store tempelområdes rolige atmosfære og smukke templer, der er blevet bygget af de forskellige buddhistiske lande. Du kan ofte ’banke på’ hos templerne og få en rundvisning eller bare nyde tempelområdets helt særlige stemning. Sørg også for at lægge vejen forbi selve Maya Devi-templet, der huser de ruiner, der står tilbage fra Buddhas specifikke fødested. Efter oplevelserne i Lumbini køres du til nationalparken Chitwan, som er en af de flotteste naturområder i Asien. Den har været listet som World Heritage Site siden 1984 og rummer et rigt dyreliv.
14. dag: Safari i Chitwan National Park
Gør dig klar til en dag fuld af inkluderede aktiviteter i Chitwan National Park. Dagen starter med en kanotur op ad floden, som er en af de bedste måder at opleve naturen og dyrelivet på. Der er blandt andet mulighed for at se krokodiller ved floden eller aber mellem trætoppene. Herefter venter der en gåtur gennem et område med skov, græssteppe og jungle i nationalparken. En guide ledsager dig, og hjælper med at identificere de forskellige fugle-, plante- og dyrearter, som du støder på undervejs. Efter frokost er det tid til at udforske junglen yderligere på en guidet jeepsafari. Med lidt held, kan det ske at I spotter elefanter, leoparder, ethornede næsehorn eller bjørne. Chitwan gemmer også på en voksende bestand af den Bengalske Tiger – på en rigtig heldig dag, kan der være chancer for at spotte det sky kattedyr. (M,F,A)
15. dag: Chitwan – Shaktikhor – Trekking til Upper Dangadi
Nepal er lig med trekking. Landet byder på en spektakulær natur med de smukkeste udsigter til nogle af verdens højeste tinder i Himalaya. Næste stop er Shaktikhor (355 m.), hvorfra dit lavlandstrek starter. Den første times tid vandres langs Shaktikhor-floden og herfra går det stejlt opad mod Upper Dangadi (1.275 m.), hvor du overnatter hos en lokal familie. I landsbyen finder du et gammelt fort fra det 18. århundrede, og hvis vejret tillader det, får du en fantastisk udsigt til himalayabjergene. (M) Trekking: ca. 3-4 timer
16. dag: Trekking til Hattibang
Efter morgenmaden går det op ad gennem vekslende skov og via en højderyg til Chepang-landsbyen, hvor du har tid til at gå lidt på opdagelse. Herfra er der blandede op- og nedstigningen til dagens mål, Hattibang (1.410 m.). Her venter der en fantastisk udsigt til de snedækkede tinder Ganesh Himal, Langtang, Jugal himal og Manaslu. Trekking: ca. 7 timer
17. dag: Hattibang – Kathmandu
Fra Hattibang går det nedad igennem små landsbyer til Hugdi Khola, som er slutstedet for din trekkingtur. Efter nogle dage med store oplevelser i Nepals natur og små landsbyer, køres du det sidste stykke til landets hovedstad, Kathmandu. Ved ankomst tjekker du ind på dit guesthouse som ligger i den hyggelige bydel Thamel. Trekking: ca. 3-4 timer
15. dag: Kathmandu
Kathmandu står i stor kontrast til, hvad du hidtil har oplevet i Nepal. Byen summer af et charmerende kaos, og gaderne vrimler med turister, cykler, hellige køer, biler, pilgrimme og ihærdige gadesælgere. Mellem mylderet finder du samtidig smukke templer, stupaer og livlige gademarkeder. Gå på opdagelse i byen eller slap af på en af de mange hyggelige cafeer og restauranter. Jysk Rejsebureau har servicekontor et stenkast fra dit guesthouse i Thamel – lig gerne vejen forbi for en snak om byens mange muligheder.
16. dag: Kathmandu - Danmark
I dag bliver du hentet på dit guesthouse og kørt til lufthavnen. Tidspunktet afhænger af, hvornår dit fly afgår mod Danmark.

Overnatninger

3 overnatninger på Hotel Godwin Deluxe i Delhi
2 overnatninger på Hotel Royal View i Jaipur
2 overnatninger på Hotel Siris 18 i Agra
1 overnatning på nattog mellem Delhi og Varanasi
2 overnatninger på Hotel Varanasi Inn i Varanasi
1 overnatning på Hotel Lumbini Buddha Garden i Lumbini
2 overnatninger på Jungle World Resort ved Chitwan Nationalpark
2 overnatninger i homestay på trek i Nepal
2 overnatninger på Highlander Inn i Kathmandu

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra hostels til boutique- og luksushoteller. Dog ikke på trekket i Nepal, hvor der overnattes på lokale homestays.

Bemærkninger

Denne tur kan også laves i modsatte retning med start i Kathmandu og slut i Delhi.

Du kan vælge at forlænge dit ophold både i Indien og Nepal før og efter turen.

Turen er ikke egnet til børn under 9 år.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag.

Gruppestørrelse

Vores ture i Indien og Nepal kan forgå i små grupper. Normalt er der mellem 2-8 personer på turene. Ønsker du at sikre, at turene er private, kan dette gøres mod en mindre merbetaling.

Oktober - november og marts - april

Pakkeliste

 • Gode vandresko
 • Mindre vandrerygsæk
 • Let regn- eller skaljakke
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Lommelygte/pandelygte
 • Genanvendelig vandflaske
 • Vandtætte pakkeposer
 • Varmt tøj til trekket
 • Myggebalsam
 • Vandfast solcreme
 • Evt. lagenpose

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Delhi // Kathmandu - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • Transport med tog og privatbil ifølge program
 • Guidet cykeltur samt billetter til en Bollywood-biografoplevelse i Delhi
 • Kanotur, jeep-safari og entré i Chitwan Nationalpark
 • 3-dages trekkingtur i Nepals lavland inkl. engelsktalende guide, bærer af bagage samt dækning af guide og bæreres udgifter til overnatninger, måltider og forsikringer

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Indien og Nepal er det god skik at give drikkepenge til guider, bærere og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider
 • Entrébilletter til templer og monumenter
 • Visum til Indien og Nepal

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top