23 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 25.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Historie, vandfald, regnskov og spændende dyreliv - Sumatra har uendeligt meget at byde på! Oplev de vilde orangutanger i Sumatras frodige jungle på en fantastisk trekkingtur. Herefter bestiger du den storslåede Sibayak vulkan og oplever batakfolket.

I junglen overnatter du i en primitiv Bivuak - men det er sådan du oplever junglen bedst!

Fra Sumatra går turen videre til Bali, hvor der venter dig kultur og afsplapning. Du kører til Lovina, som er kendt for sine sorte strande og rolige tempo. På Balis nordlige kyststrækning kan du opleve Balis to store vulkaner og historisk vragdykning. Herefter går rejsen imod det centrale Bali og byen Ubud, som af mange regnes for at være Balis kulturelle centrum. Her tilbringer du et par dage. Du kan udforske byen eller slappe af på hotellet. Ubud har mange enestående templer og risterrasser lige uden for byen, hvilket desuden er et oplagt sted for vandreture på egen hånd.

Efter Bali tager du videre til den eksotiske ø Gili Air. Her venter dig dage med afslapning og skøn badeferie. Øerne er omgivet af azurblåt vand og flere koralrev som gør det til et ideelt sted at snorkle og dykke.

Din rundrejse i Indonesien afsluttes i Sanur på Bali sydvestkyst. Byen er hyggelig og et godt sted at opleve det sydlige Bali eller slappe af på hotellet inden hjemrejsen.

Få information og fakta om Indonesien her Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Indonesien her

Bedste rejseperiode

Bali kan besøges hele året, da her er en konstant temperatur på 28-32° C. Indonesien har to årstider. Regntiden fra november til marts, og tørtiden fra april/maj til oktober. De fleste rejsende foretrækker tørtiden, hvor vejret er mest stabilt, selvom du stadig skal regne med en byge i ny og næ. I regntiden kan det regne voldsomt, men som regel kun i kortere tidsrum ad gangen.

November til marts er også regntid på Sumatra og ofte regner det mere på Sumatra end på Bali. Vores forår og efterår vil derfor være at foretrække.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Der er afrejse fra Danmark mod eventyr i Indonesien.
2. dag: Ankomst Medan - Sumatra
Ved ankomsten til Medan bliver du mødt af din chauffør, som kører dig til dit hotel, hvor resten af dagen kan bruges til at slappe af efter flyrejsen.
3. dag: byrundtur i Medan - Bukit Lawang
Dagen starter med en lille byrundtur, hvor du besøger Maimun Paladset, der er bygget i 1888 i mellemøstlig byggestil og som tilhører sultanan af Deli. Desuden besøges den store Moske Almashum, bygget i samme periode. Dernæst kommer du forbi det farvestrålende kinesiske tempel Vihara Gunung Timor, hvorefter du kører ca. 3 timer mod Bukit Lawang, en lille turist by beliggende i udkanten af Gunung Leuser National Park. Det er det bedste udgangspunkt for at spotte de store orangutanger. Desuden er parken en af de største nationalparker i verden med over 800,000 hektar ren regnskov og hjem for et stort antal af pattedyr, tiger, orangutanger, gibbonaber, elefanter og næsehorn. På vejen stoppes der ved en af de mange oliepalmeplantager og lokale markeder. Ved ankomst til Bukit Lawang er der tid til at slappe af og nyde udsigten fra dit værelse. (M)
4-5. dag: Orangutanger og trekking i junglen
Efter morgenmad så starter din trekking oplevelse ind i Gunung Leuser National Park - ca. 6 timers vandring venter dig denne dag og den efterfølgende dag. Det er kuperet terræn der godt kan få din puls op. Her er gode muligheder for at se vilde aber, og måske er du så heldig, at en vild orangutang krydser din vej. Guiden fortæller undervejs om regnskovens fauna og flora. Du overnatter i to forskellige overnatningslejre og begge overnatningssteder består af simple bivuak lavet af bambusstænger og grene. Begge jungle camps består kun af det mest basale. Guiderne vil lave lokal mad og aftenen kan blive brugt til at spille kort eller sidde omkring lejrbålet og snakke med gruppens deltagere. (M,F,A)
6. dag: Jungle trekking – Tubing til Bukit Lawang
Om morgenen vil du blive vækket af lydene fra dyrene i junglen, hvilket er magisk. Efter din morgenmad venter dig ca. 3-4 timers trek i parken, hvor du kan opleve mere af junglens spændenden dyreliv. Din trekkingtur slutter ved floden, hvor din Tubing oplevelse starter. Du vil lade dig flyde i et stort bildæk langs floden i ca. 20 minutter ned mod Bukit Lawang. Det er en sjov og afslappende måde, at se naturen glide forbi dig. Resten af dagen er fri. (M)
7. dag: Bukit Lawang - Berastagi
Der venter dig en længere køretur idag på grusvej til Berastagi. Der vil være besøg på det lokale marked inden der køres til dit hotel. Fra byen er der er en smuk udsigt over bjerglandskabet. Berastagi er en billedeskøn bjerglandsby som ligger mellem to aktive vulkaner Sinabung (2,414) og Sibayak (2,172m). Batak Karo folket lever i området som den primære stamme. (M)
8. dag: Trekking på Sibayak vulkanen - Medan
Denne 2,172 m høje vulkan ligger tæt ved Berastagi. Det er en af de lettere vulkaner at bestige i Indonesien, og kan klares af alle som er i almindelig god form. Der er start fra Jaranguda bare 3 km fra byen. Det er bestemt godt at starte tidligt, da den bedste udsigt er lige efter solopgang. Du bliver hentet tidligt og kørt til startstedet. Her starter du din opstigning, som tager ca. 1 time til toppen. Første del er gennem et grønt skovområde. Ofte kan du høre abernes kald på denne del af ruten. Efterfølgende går ruten gennem et bjerglandsskab. Når du kommer til toppen kan du ane svovl og bobler der kommer op fra vulkanen. Der er en fantastisk udsigt fra toppen og der vil være tid til at nyde omgivelserne. På returvejen går du mod Raja Berneh, hvor der er tid til at opleve de varme ophedede pools. Herefter går turen tilbage til dit hotel, hvor du får morgenmad inden rejsen fortsætter videre mod Medan. Det tager ca. 2 timer at køre dertil. Resten af dagen er på egen hånd. (M)
9. dag: Medan – Denpasar – Bratan – Lovina
Tidlig morgen skal du med transfer til lufthavnen. Du flyver fra Kualanamu lufthavnen (Medan) til Denpasar Lufthavnen på Bali. Herfra vil der være kørsel til den nordlige del af Bali til byen Lovina. På turen op igennem Bali besøger du Vandgudindens tempel, som ligger ved Lake Bratan søen og du kommer forbi det traditionelle marked i Bedugul - Her sælges der krydderier, frugt og grøntsager. Der køres herefter op i bjergene, hvor vilde aber leger langs vejen. Sidst på eftermiddagen ankommer du til Lovina og tjekker ind på dit hotel der. Resten af dagen er på egen hånd. (M)
10-11. dag: Lovina
Dagene er på egen hånd til at nyde Lovina. Byen er kendt for sine sorte lavastrande og sit stille og rolige tempo. Har du lyst til at opleve delfinernes leg i bølgerne, er det muligt at bestille en morgensejltur i receptionen. Delfinerne er mest aktive ved solopgang. Du kan også vælge at få massage, gå ture i området eller tage på en snorkeltur med en af de lokale balinesiske træbåde. Balis nordkyst byder på mange vandreture op i bjergene, f.eks. til det ”skjulte vandfald” Lemukih. Det lokale flotte buddisttempel kan besøges efter solopgang, men du kan naturligvis også vælge bare at slappe af ved poolen på dit hotel. (M)
12. dag: Lovina – Banjar varmekilder - Kintamani - Pura Gunung Kawi - Ubud
På Bali findes der mange varmekilder. Der køres til byen Banjar, hvor der findes varmekilder i smukke tropiske omgivelser. Her finder du tre store opdelinger, hvor vandet har forskellige temperatur og varmes op af den vulkanske undergrund. Her kommer mange lokale balinesere grundet vandets helbredende effekt. Herefter kører du til Singaraja, som er den tidligere hovedstad på Bali og videre op i bjergene. Det er snoede veje og der findes mange smukke udsigtspunkter på turen til Kintamani krateret, hvor du kan se den berømte Batur vulkan (1.717m) beliggende i midten. Herefter tager du videre til Gunung Kawi, som er de berømte Kongegrave. Du skal gå ca. 300 trappetrin for at komme ned til disse grave, som er indhygget i klippevæggene. Området er omkranset af risterrasser, kokospalmer og rislende bække. Herefter kører du til dit hotel i Ubud. Entreer og frokost er eksklusiv. (M)
13-14. dag: Ubud
Der er mange oplevelsesmuligheder i Ubud og i nærområdet. Det er det kunstneriske centrum af Bali, som også er kendt for yoga, meditation og afslappende spaophold. Der er mange spændende forretninger i byen samt flere museer, gallerier og ikke mindst danseforestillinger. Er du til adventure oplevelser kan du tage på riverrafting, cykelturer, samt bestige enten Batur (1,717m) eller Agung vulkanen (3,142m). Besøg også de interessante markeder og unikke spisesteder i byen. Derudover har Ubud mange gode vandreruter lige uden for "byskiltet" som tages på egen hånd. (M)
15. dag: Ubud – Padang Bai – Gili Air
Du vil blive hentet på dit hotel i Ubud og kørt til Padang Bai. Herfra skal du med speedbåd til øen Gili Air, via et kort stop på Lombok. Det tager ca. to timer inden du er fremme omkring middagstid.(M)
16-19. dag: Gili Air og strandferie i eksotiske omgivelser
De næste dage står i afslapningens tegn på øen Gili Air. Her er der mulighed for at komme ud og snorkle og dykke. Øen er 5 km i omkreds og det er en skøn oplevelse at gå øen rundt. Der er stille og roligt, men øen er bestemt også i udvikling. Der er en del restauranter i den sydøstlige del af øen, og der kommet mere byliv de seneste år. (M)
20. dag: Gili Air – Padang Bai – Sanur
Der er afgang med speedbåd fra Gili Air, hvor du sejler via Gili Trawangan til Padang Bai. Herefter skal du med bus til dit hotel i Sanur. (M)
21 dag: Sanur
Sanur er en hyggelig badeby i det sydvestlige hjørne af Bali. Herfra kan du opleve den sydlige del af Bali og udforske øens mange shoppingsteder. Du har også mulighed for nyde alle indtrykkene fra rejsen ved stranden eller ved poolen. (M)
22 dag: Sanur - Denpensar Lufthavn
Efter morgenmaden har du lidt tid om formiddagen inden du skal tjekke ud. Afhængig af dit afrejsetidspunkt vil du blive hentet og kørt til lufthavnen. (M)
23 dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark i løbet dagen med rygsækken fuld af oplevelser.

Overnatninger

2 overnatninger på budgethotel i Medan
2 overnatninger på budgethotel i Bukit Lawang
2 overnatninger i simpel telt /bivuak i junglen ved Bukit Lawang
1 overnatning på hotel i budgethotel i Berastagi
3 overnatninger på budgethotel i Lovina
3 overnatninger på budgethotel i Ubud
5 overnatninger på standardhotel Gili Air
2 overnatninger på budgethotel i Sanur

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag.

Maj - oktober

Pakkeliste

 • Håndklæde og badetøj
 • Evt. eget snorklingsudstyr
 • Gode sko
 • Gode sandaler
 • Tøj til både varme og kolde temperaturer
 • Regnslag kan evt. købes lokalt

Prisen er inklusiv

 • Danmark - Sumatra // Bali - Danmark - Bali t/r (inkl. baggage)
 • Indenrigsfly fra Medan til Denpasar på Bali
 • Transport på Sumatra og Bali som beskrevet i programmet
 • Transfer ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Måltider ifølge program
 • Oplevelser og ture ifølge program
 • Bil, benzin og lokal chauffører på Sumatra og Bali med begrænset engelsk
 • Entreeer til de forskellige seværdigheder som nævnt i programmet
 • Måltider ifølge programmet
 • Lokalguide til jungle trek i Bukit Lawang med begrænset engelskkundskaber
 • Basic campingudstyr inkl. simple madrasser og tæpper
 • Lokalguide ved bestigning af Sibayak vulkanen med begrænset engelskkundskaber
 • Speedbåd - Tur/Retur Bali - Gili Islands
 • 2 overnatninger på budgethotel i Medan
 • 2 overnatninger på budgethotel i Bukit Lawang
 • 2 overnatninger i simpel telt /bivuak i junglen ved Bukit Lawang
 • 1 overnatning på hotel i budgethotel i Berastagi
 • 3 overnatninger på budgethotel i Lovina
 • 3 overnatninger på budgethotel i Ubud
 • 5 overnatninger på standardhotel Gili Air
 • 2 overnatninger på budgethotel i Sanur
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Entreer undervejs på de forskellige ture
 • Andre måltider end de nævnte
 • Drikkepenge til guiderne. I Indonesien er det god skik at give drikkepenge efter endt tur
 • Dagsturer og oplevelser som ikke er inkluderet hjemmefra
 • Drikkevarer
 • Aktiviteter og entreer på Bali
 • Turistskat for Bali (cirka 150.000 IDR pr. person)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Indonesien

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Servicecenter Indonesien

Indonesien

På servicecentret har du mulighed for at få indgående vejledning og information om Bali, f. eks. om transportmuligheder, nye trekkingruter og lokale festivaler.

Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top