24 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 33.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Glæd dig til at opleve det bedste af Balis kultur, shopping og frodige natur. Rejsen går herfra til Java og den spændende by Yogyakarta. Derfra besøger du templerne Borobudur og Pranbanan. Næste del af rejsen er med tog til det flotte vulkanlandskab ved Mt. Bromo. Fra Java rejser du med fly til den eventyrlige ø Flores. Her skal du blandt andet på vandretur til en Wae Rebo Landsby og overnatte i en af landsbyens smukke hytter. Dernæst stævner du ud i egen båd til Komodo Nationalpark, hvor du besøger Rinca og Komodo Island. På disse fascinerende øer kan du spotte de sjældne og imponerende komodovaraner og et varieret dyreliv. På bådturen er det også muligt at udforske øernes farverige koralrev, inden du sejler tilbage til Flores. Derfra rejser du tilbage til Bali, hvor der venter dig nogle oplevelsesrige dage i Ubud - Balis kulturelle centrum.

Din rejse afsluttes med en dejlig ø-ferie på Gili Air.

Få information og fakta om Indonesien her Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Indonesien her

Bedste rejseperiode

Indonesien kan besøges hele året, da her er en konstant temperatur på 28-32 °C året rundt.
Landet har to årstider. Regntiden fra november til marts, og tørtiden fra april/maj til oktober. De fleste rejsende foretrækker tørtiden, hvor vejret er mest stabilt, selvom man stadig skal regne med en byge i ny og næ. I regntiden kan det regne voldsomt, men som regel kun i kortere tidsrum ad gangen.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Der er afrejse fra Danmark mod Bali, Indonesien.
2. dag: Ankomst Sanur
Ved ankomst til Bali skal du kigge efter din chauffør som står med et skilt med dit navn på. Du kører direkte til hotellet i Sanur, en køretur på ca. 45 min.
3 - 4. dag: Sanur
Dagen efter ankomst vil der være et lille introduktionsmøde på Jysk Rejsebureaus servicekontor, hvor du vil få praktiske informationer omkring din tur, samt blive præsenteret for de forskellige oplevelser og aktiviteter på Bali. Sanur er et af de mere stille og rolige turistområder på Bali. Byen har en hyggelig strandpromenade, hvor du tidligt om morgenen kan opleve solopgangen over Bali. Der er mange forskellige restauranter samt gode steder at shoppe og flere massagesteder. Det er også muligt at leje en cykel og bevæge sig rundt i byen. Der findes ligeledes mange dagsture og udflugter i området. (M)
5. dag: Sanur - Yogyakarta - Borobudur
Der er tidlig afgang fra Sanur til lufthavnen, idet de fleste fly til Yogyakarta afgår tidligt om morgenen. Efter ankomst kører du direkte til det smukke hinduistiske temple Prambanan. Templet er bygget tilbage i år 890, hvor det efterfølgende havde sin storhedstid. Idag er det forfaldent, men det er et smukt ruinområde. De store hovedbygninger er bygget flot op, og du kan bestemt godt få fornemmelsen af, hvor stort det var i sine velmagtsdage. Efterfølgende kører du til det store Sultanpalads, Kraton, hvorefter du besøger Taman Sari vandpalads. Efter frokost tager du videre til Magalang området, hvor du tjekker ind på hotellet. Området er kendt for sit store Borobudur temple, som du skal se næste dag. (M,F)
6. dag: Borobudur templet - Yogyakarta
Tidligt om morgenen skal du, udstyret med en lommelygte, op på toppen af det enorme tempelkompleks, Borobudur templet, som er bygget tilbage i år 870 og eftersigende er verdens største buddistiske monument. Det er en uforglemmelig oplevelse når solen viser sine første stråler og morgendisen letter. Der vil være tid til at nærstudere de mange relieffer på de forskellige terrasser. Du tager tilbage til hotellet og spiser morgenmad. Herefter besøger du to mindre tempelkomplekser ved Pawon og Mendut. Turen går retur til Yogyakarta, hvor du skal se nærmere på de to specielle håndværk, som udøves i området. Her ser du det traditionelle batiktryk og hvordan disse smukke stoffer bliver til, samt ser fremstilligen af de specielle Wayan Kulit dukker, som bruges til skyggeteatre. Efter frokost er det tid til at opleve byen på egen hånd. (M,F)
7. dag: Yogykarta - Tog - Mt. Bromo
Efter en tidlig morgenmad er der afgang fra hotellet til den lokale hovedbanegård, hvor du med tog skal køre mod øst. Turen vil tage dig gennem det varierede landskab, en rejse på ca. 4 timer. Ved ankomst til Jombang vil din chauffør være parat til at tage dig med op i bjergene omkring Bromo vulkanen. Der gøres stop undervejs. Sidst på eftermiddagen er du fremme ved hotellet, hvor du kan nyde området. (M)
8. dag: Mt. Bromo - Surabaya
Tidlig morgen er der afgang med jeep mod udsigtspunkter ved Penanjankan, hvor mange besøgende samles for at se de første solstråler, der skinner på den smukke Bromo-vulkan. Det er bestemt en kold oplevelse (nogle måneder køligere end andre), men en intet mindre end fantastisk oplevelse. Efterfølgende kører du ned i selve krateret, som har en diameter på 60 km. Det er en stor sandørken, du kører igennem. Ved det hinduistiske tempel starter turen op til Bromo vulkanen. Der er mulighed for at ride derop på hesteryg eller vandre til fods, og i højsæsonen kan der være mange på denne rute. Der er trapper op til krateret, hvor du kan kigge direkte ned i vulkanen. Herefter går turen retur til dit hotel, hvor din morgenmad venter. Der er sen udtjekning inden du kører mod Surabaya. Du overnatter tæt ved lufthavnen, da du skal afsted på nye oplevelser tidligt dagen efter. (M)
9. dag: Surabaya – Denpasar/Jakarta – Flores (Labuan Bajo) - Ruteng
Der venter en lang transporttid denne dag, og der kan være flere flystræk afhængig af flyafgangen og ledigheden på din rejsedag. Om morgenen bliver du hentet og transporteret til Surabaya internationale lufthavn. Der vil som regel være en mellemlanding på Bali eller i hovedstaden Jakarta på vejen til Flores. Afhængig af din flybillet, kan det være du skal have din bagage i løbet af flyturen, og i så fald skal den tjekkes ind igen (forhør dig hos din rejsekonsulent). Efter din mellemlanding flyver du videre til byen Labuan Bajo på øen Flores. Efter ankomst bliver du hentet og kørt til Ruteng ad de mange smukke sceniske, snoede veje. Infrastrukturen og vejene her er i dårlig stand, hvilket også gør køreturen mere autentisk. Du gør stop ved byen Lembor ved en lokal vejrestaurant (warung) inden du kører videre til landsbyen Cara Village, hvor du kan opleve de berømte edderkoppespindsformede rismarker. Du overnatter i byen Ruteng, hvor du spiser middag i nærheden af dit hotel. (F,A)
10. dag: Ruteng - Denge Village – trek til landsbyen Wae Rebo
Efter en tidlig morgenmad venter en spændende dag i flotte oplevelser. Du kører først ca. 3 timer sydpå igennem lang række små lokale landsbyer inden du ankommer til landsbyen Dintor village. Fra den lille fiskerlandsby har du en smuk udsigt til Mules Island. Du fortsætter herfra videre nordpå til byen Kombo, som er Wae Rebos tvillingelandsby, og videre til Denge Village, hvorfra din trekkingtur starter til Wae Rebo området. Der venter dig en ca. 3-4 timers vandretur, hvor der undervejs er mulighed for at lave stops og ikke mindst nyde naturen. På vandreturen kommer du forbi Wae Lomba floden og dernæst Pocoroko. Dette er et vigtigt stop for mange lokale (og ikke mindst turister), da det er sidste sted hvor der kan ringes og sendes sms fra. Herefter forsvinder signalet og du bevæger ind imod landsby-civilisation uden telefonisk forbindelse til omverdenen. Det sidste stop er ved Nampe Bakok, hvor du nyder den smukke udsigt over bjergene inden trekket tager dig mod landsbyen Wae Rebo. Overnatningen her er meget basic og foregår i primitive hytter, dog på samme tid imponerende bygningsværker. Du overnatter i fælles sovesal denne nat. (M,F,A)
11. dag: Landsbyen Wae Rebo – Labuan Bajo
Denne morgen vågner du op i morgensolens tidlige stråler og til lydene fra landsbyen, der er ved at vågne op fra natten. Du kan bruge de tidlige morgentimer på at udforske landsbyens specielle traditionelle huse, som alle er imponerede med sine storslåede tage, der er lavet af palmefibre, som er støttet af en enkelt støttende træsøjle i midten. Du kan også bruge tiden på at gå på opdagelse i området. Du skal dog være tilbage til det aftalte tidspunkt for at få din morgenmad. Herefter siger du farvel til landsbyen og dens indbyggere, og fortsætter din vandretur gennem de grønne skovområder mod Denge Village, hvorfra køreturen retur mod Labuan Bajo starter. Du vil sammen med din chauffør finde et hyggeligt sted at spise på vejen, inden du ankommer til Labuan Bajo. Efter tjek-ind er resten af dagen til fri disposition. (M,F)
12. dag: Labuan Bajo – Rinca øen
Denne morgen bliver du mødt af vores lokale repræsentant og kørt direkte til den lille havneby. Her stiger du ombord på båden, som i løbet af ca. 2 timer vil tage dig til Rinca Island. Slap af og nyd den medbragte brunch/frokost, der bliver serveret ombord, mens du passerer flere smukke øer på vejen. Du ankommer til øen Rinca, der omkranses af en smuk og billedskøn natur. Når båden er lagt for anker, er det muligt at udforske Rinca på enten en 1- eller 2 timers vandretur på den mindre kendte af de to ”Jurassic Park” lignede øer. Er du heldig, vil du allerede den første dag opleve de fantastiske og sagnombundne øgler. Du stiger igen ombord på båden, som sejler dig til en lille bugt, hvor der kastes anker for natten. Det er blevet tiden, hvor solen går ned over Komodo Nationalpark. Middagen tilberedes og spises ombord, og hen på aftenen bliver der lagt madrasser op på dækket, så du kan sove under åben himmel – der venter dig en smuk og mindeværdig naturoplevelse. (M,F,A)
13. dag: Rinca – Komodo
Tidligt om morgenen inden solen står op startes motoren, og der sejles mod Komodo Island. Hvis vejret er godt, kan du samtidig nyde en smuk solopgang på vejen til Komodo Nationalpark. Der serveres morgenmad ombord på båden inden ankomsten til Komodo Island, hvor der venter dig en fantastisk oplevelse. På øen kan du vælge mellem 3 vandreture, som går fra et par km i længde og op til ca. 10 km. Fælles for alle vandreruterne er, at du først skal vandre igennem et tørt landskab for at komme til at se de store og meget imponerende varaner. På vandreturen oplever du også øens vegetation, dyrelivet samt forskellige slags tropiske fugle og orkideer. Til tider kan du være heldig at se vilde heste, vilde bøfler, dådyr og vildsvin. Lad blikket flyve, da du nogle gange finder de unge komodovaraner i træerne. De lokale rangers vil guide dig sikkert igennem dette område. Bemærk, at der ikke er komodovaran-garanti, da de er vilde og fritlevende dyr, men der er cirka 90 % chance for at se dem. Efter vandreturen fortsætter du med båden til Pantai Merah (Pink Beach) for at svømme og slappe af ved den smukke strand. Såfremt du har valgt den længste vandrerute, vil tiden med snorkling og oplevelser under havoverfladen være mindre end ved de to andre. Frokosten serveres ombord (frokostboks). Du har mulighed for at forlænge bådoplevelsen til i alt 2 overnatninger på båden imod et ekstra gebyr, såfremt du tænker at en overnatning i dette eventyrlige og billedskønne øhav ikke er nok. Forhør dig hos din rejsekonsulent. Efter retursejladsen til den lille havn i Labuhan Bajo bliver du kørt til dit gæstehus, hvor du spiser middag og overnatter. Her har du eget værelse og privat toilet/bad. (M,F,A)
14. dag: Labuan Bajo – Komodo
Efter morgenmaden på hotellet får du mulighed for at tage ud og opleve det lokale marked i udkanten af byen. Et interessant besøg, som giver mange sanseindtryk. Og lidt udenfor byen findes en interessant grotte, hvor der også gøres stop. Her kan du opleve smukke stalaktitter og stalagmitter (Drypsten). Senere på dagen kører du mod lufthavnen for at flyve videre tilbage til Bali og køre til byen Ubud. Du ankommer inden dit aftensmåltid. Resten af aftenen er til fri disposition. (M,F)
15-16. dag: Ubud
Der er mange oplevelsesmuligheder i Ubud og i nærområdet. Ubud er det kunstneriske centrum af Bali, som også er kendt for yoga, meditation og afslappende spaophold. Der er mange spændende forretninger i byen samt flere museer, gallerier og ikke mindst danseforestillinger. Er du til adventureoplevelser kan du tage på riverrafting, cykelture, samt bestige vulkanen Mt. Batur (1,717m). I Ubud kan du desuden besøge en lang række interessante markeder og unikke spisesteder. Derudover har Ubud mange gode vandreruter lige uden for "byskiltet", som uden problemer kan udforskes på egen hånd. (M)
17. dag: Ubud - Gili Air
Du vil blive hentet på dit hotel i Ubud og kørt til Padang Bai. Herfra skal du med speedbåd til Gili Air, via et kort stop på Lombok. Bådturen mellem øerne tager ca. to timer og du vil være fremme lige omkring middagstid.
18-21. dag: Gili Air og strandferie i eksotiske omgivelser
De næste dage står i afslapningens tegn på øen Gili Air. Her er der mulighed for at komme ud at snorkle og dykke. Øen er 5 km i omkreds og det er en skøn oplevelse at gå øen rundt. Der er stille og roligt, men øen er bestemt også i udvikling. Der er en del restauranter i den sydøstlige del af øen, og der kommet mere byliv de seneste år. Du kan desuden arrangere dagsture til de to naboøer, Gili Meno og Gili Trawangan. (M)
22. dag: Gili Air – Padang Bai – Sanur
Der er afgang med speedbåd fra Gili Air, hvor du sejler via Gili Trawangan til Padang Bai. Herefter skal du med bus til dit hotel i Sanur med ankomst om eftermiddagen. Afslutningsvis kan du nyde alle indtrykkene fra rejsen ved stranden eller ved poolen. (M)
23 dag: Sanur - Denpesar Lufthavn
Efter morgenmaden har du lidt tid inden du skal tjekke ud. I løbet af dagen bliver du hentet og kørt til lufthavnen. (M)
24 dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark.

Overnatninger

4 overnatninger på budgethotel i Sanur
1 overnatning på budgethotel i Magalang-området på Java
1 overnatning på budgethotel i Yogyakarta
1 overnatning på budgethotel ved Mt. Bromo
1 overnatning på budgethotel i Surabaya
1 overnatning på guesthouse i Ruteng
1 overnatning i primitiv hytte/sovesal i landsbyen Wae Rebo
2 overnatning på budgethotel i Labuan Bajo
1 overnatning på båddæk
3 overnatninger på et 2-stjernet hotel i Ubud
5 overnatninger i et 2-stjernet strandhotel på øen Gili Air

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Alle ugens dage.

Maj - oktober

Pakkeliste

 • Komfortable sko/sandaler
 • Let og luftigt tøj til varmt klima
 • Badetøj
 • Personlig medicin og myggespray
 • Solcreme, solbriller og hat/kasket
 • Personlig rejseforsikring.
 • Kameraudstyr
 • Evt. kikkert
 • Lommepenge

Prisen er inklusiv

 • Flybilletter fra Danmark t/r
 • Indenrigsfly ifølge program
 • Transfer ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Måltider ifølge program
 • Oplevelser og ture ifølge program
 • Togbilletter på Java
 • 4 overnatninger på budgethotel i Sanur
 • 1 overnatning på budgethotel i Magalang-området på Java
 • 1 overnatning på budgethotel i Yogyakarta
 • 1 overnatning på budgethotel ved Mt. Bromo
 • 1 overnatning på budgethotel i Surabaya
 • 1 overnatning på guesthouse i Ruteng
 • 1 overnatning i primitiv hytte/sovesal i landsbyen Wae Rebo
 • 2 overnatning på budgethotel i Labuan Bajo
 • 1 overnatning på båddæk
 • 3 overnatninger på et 2-stjernet hotel i Ubud
 • 5 overnatninger i et 2-stjernet strandhotel på øen Gili Air
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Entreer undervejs på de forskellige ture
 • Andre måltider end de nævnte
 • Drikkepenge til guiderne. I Indonesien er det god skik at give drikkepenge efter endt tur
 • Dagsturer og oplevelser som ikke er inkluderet hjemmefra
 • Drikkevarer
 • Turistskat for Bali (cirka 150.000 IDR pr. person)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Indonesien

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Servicecenter Indonesien

Indonesien

På servicecentret har du mulighed for at få indgående vejledning og information om Bali, f. eks. om transportmuligheder, nye trekkingruter og lokale festivaler.

Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top