10 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
14.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Den sagnomspundne ø, Island. Midt i det nordlige Atlanterhav findes et moderne samfund bygget på traditioner og fortællinger helt tilbage fra vikingetiden. Westfjord er en af de mest isolerede dele af Island og her hersker den rå natur, det uspolerede vildnis og små fiskerbygder. Her er et imponerende dyreliv med masser af havfugle og polarræve. I flyver til Reykjavik og herfra videre med propelfly til Ísafjörður, der er den største by i Westfjord. Fra Ísafjörður tager I samlet med båd over til Hornstrandir naturreservat. Hornstrandir er et paradis for folk som elsker at vandre, og det er muligt at komme helt tæt på naturen. Ved Hornstrandir findes der mange polarræve, og der er gode muligheder for at I kommer til at se dem på nært hold. Et andet stort highlight er udsigterne ved Hornvík, også kaldet hornene.

Rejsen bliver hård og udfordrende, både på det fysiske og mentale plan. I vil selv stå for udstyr, og I bærer selv det hele på trekket. I kommer til at arbejde med jer selv; I lærer at arbejde som et team med de andre deltagere, og I får prøvet jeres grænser af.

Rejselederen Lothar sørger for at rammerne og sikkerheden for et uforglemmeligt eventyr er på plads. I bliver en del af et team på 10 personer og sammen med Lothar planlægger I dagene og lærer, hvordan man lever i den barske natur. I skal forvente at vandre 4 – 8 timer om dagen med fuld oppakning. Der kan komme ændringer i dagsprogrammet, da naturen er barsk, og den eneste vej frem er ved at vandre. Det eneste vi garanterer er, at I kommer på en af jeres livs rejser, både på det indre og på det ydre plan. Vi håber I er klar på et vildt eventyr ud i vildmarken på naturens præmisser.

Hvad kræver det af dig?
I skal være i rigtig god fysisk form og være i stand til at bære egen bagage, samt udstyr som sovepose, liggeunderlag, telt, kogegrej, etc., på hele turen, ca. 20-23 kg. Turen bliver hård, så vi forventer at I har vandret (trænet) inden afrejse med fuld oppakning. Har man det rigtige udstyr og har man trænet inden afrejse, kan alle komme med på rejsen.

En indre rejse
Lothar er med på turen og hans fornemste opgave er at være forberedt og skabe tryghed. Han kan desuden imødekomme og favne menneskers forskelligheder. Der er plads til alle på rejsen, og det primære for at deltage er din motivation. I Islands vildmark skal man arbejde sammen som et team. Lothar giver undervejs redskaber til, hvordan man som gruppe udvikler sig til et velfungerende og harmonisk team. I kommer til at prøve grænser af, men vil hele tiden have støtte af Lothar. Selvudvikling og forandringsparathed er nøgleord på rejsen, samtidig med at I bliver fysisk udfordret.

Udstyr
Da I bevæger jer rundt i den barske natur, skal I være sikre på at udstyret holder. Derfor har Lothar Friis udarbejdet en vejledende udstyrsliste. Tilmelder man sig turen alene, vil vi forsøge at finde en anden fra gruppen som man kan dele telt og kogegrej med, så man ikke skal bære det hele selv.

Bedste rejseperiode

Det er muligt at rejse til Island hele året rundt. Vi har valgt at lægge denne rejse om sommeren
hvor gennemsnitstemperaturen ligger på 12-20°C om dagen. Der kan nogen dage være frostgrader om natten. I denne periode er dagene lange, og solen går stort set aldrig ned. Forvent al slags vejr på denne rejse, og pak både shorts og varmt tøj.

Vejret på Island er meget foranderligt, og du bør være forberedt på uventede vejrforhold.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Island er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Rejseleder

Lothar Friis
Lothar Friis er i det offentlige billede mest kendt som coachen i programmet “Ingen kære mor” og i programmet "langt ude på prærien", hvor han rejser rundt med familien i USA - begge programmer for TV2. Han har brugt en stor del af sit liv på at rejse og se verden. Lothar Friis har tilbragt 12 år i jægerkorpset, hvilket har gjort ham i stand til at håndtere ekstreme situationer i jungler, bjerge og ørken, men på trods af de store udfordringer som den slags missioner giver, har han altid følt sig hjemme i naturen, hvor han virkelig lever. De seneste 25 år har han arbejdet med mennesker. Han er intuitiv/life coach og har haft flere tusinde mennesker gennem hænderne og ofte brugt naturen, når han har undervist, for som han siger; ”Naturen er verdens bedste klasseværelse”. Lothar har de sidste par år med stor succes været rejseleder på vores rejser til Kilimanjaro med dansk rejseleder. I dag bor han i skovbrynet i Hareskoven nord for København og er far til fire.

Dagsprogram

Fold program ud
Dag 1: Afrejse fra København og ankomst Island
Afgang fra Danmark mod Island. Efter ankomst i Reykjavik bliver I hentet og kørt direkte til indenrigslufthaven, hvor I skal med et lille propelfly videre til Ísafjörður, den største by i Westfjord. Ved ankomst bliver I hentet og kørt til hotellet, som vil være jeres base de næste to nætter.
Dag 2: Ísafjörður – klargøring og test af udstyr
Dagen er afsat til at nyde Ísafjörður, teknisk træning, indkøb og klargøring. Hornstradir naturreservat er øde og uberørt så det er vigtigt at I er godt forberedt og har udstyr, som kan holde til den vilde natur. Ísafjörður er en lille by, så vi anbefaler at I tager alt udstyr og mad med fra Danmark. Det er ikke muligt at leje udstyr i byen.
Dag 3: Båd til Hrafnfjördur og trekking til Furufjörôur
Efter morgenmaden skal I med båd til Hornstrandir naturreservat. Det er den eneste måde at komme til området, som er en af grundene til at det er så uberørt at mennesker. Bådturen tager 2-3 timer til Hrafnfjördur hvor I landsættes og trekkingturen starter. Sejlturen er meget smuk og er I heldige, er det muligt at spotte hvaler. Turens første vandrestræk går forbi gårdruinerne ved Alfstaöir og jævnt opad over Bolunggarvik-passet ad en vejrbidt sti. Ruten kan være udfordrende at finde, hvis der ligger sne. Den er dog markeret med varder, som mange ruter fremadrettet er. Ved ankomst til lejren skal teltet slås op og aftensmaden laves. Anslået trekkingtid: 4-5 timer, 10-11 km. Max højde 421m
Dag 4: Furufjörôur - Smiôjuvik
I starter dagen med at lave morgenmad og pakke lejren sammen inden turen går nordpå langs kysten. Dagen skal times, da I skal krydse floder som det kun er muligt at gå igennem, når det er lavvandet. Efter I har krydset floden ved Bolunggarvikuròfæra, går det derfra stejlt op over Göngumannaskörô-passet, hvor der vil være en imponerende udsigt helt til Hornet. Anslået trekkingtid: 7-8 timer, 15-16 km. Max højde 366m
Dag 5: Smiôjuvik - Höfn
Fra Smiôjuvik lejr går det direkte op, hvor I vandrer på kammen af Smiôjuvkurbjarg inden I fortsætter til Drifandisdalur-dalen, som har et vandfald der falder 50m direkte i havet. I forbliver i højden og tager til sidst den smukke nedstigning til lejren ved Höfn, hvor I skal sove i to nætter. Anslået trekkingtid: 7-8 timer, 15-16 km. Max højde 330m
Dag 6: Höfn–Hornet-Höfn
I dag skal I ikke pakke lejren sammen, men i stedet på en dagstur til Hornet. Hornet byder på noget af den smukkeste natur i Westfjord. Anslået trekkingtid: 7-8 timer, 18-19 km. Max højde 372m
Dag 7: Höfn-Hlöòuvik
Morgenen starter med at I pakker lejren sammen inden I fortsætter langs den stenede strand, hvor der er en mindre passage der skal passeres ved hjælp af et reb. Turen er ikke så lang i dag, men byder på et jævnt stejlt pas af to omgange, hvor der sluttes af med en meget stejl nedgang til Hlöòuvik lejren. Anslået trekkingtid: 5-6 timer, 11-12 km. Max højde 330m
Dag 8: Hlöòuvik-Hesteyri
Det vil være muligt at se polarræve på hele turen, men ved Hlöòuvik-lejren er der ekstra stor sandsynlighed, da der er en lille rævefamilie som holder til i området. Polarræven er det eneste vilde pattedyr, som man kan se leve frit i Island. I Hornstrandir naturreservat møder man dem ofte, da jagt er forbudt. Det sidste vandrestræk i ødemarken byder på en lang, jævn stigning, så man skal ikke skræmmes af de 448 højdemeter, I skal over. Dagen slutter ved kysten i Hesteyri, hvor I sætter lejren op for sidste gang. Anslået trekkingtid: 7-8 timer, 17-18 km. Max højde 448m
Dag 9: Hesteyri - Ísafjörður - hvalsafari
I bliver hentet med båd om morgen og sejlet til Ísafjörður. Senere på dagen skal I på hvalsafari. Hvalsafarien er med RIP gummibåde hvor I sejler ud for at kigge efter havets store giganter. Den mest sete hval i området er pukkelhvalen, som er et meget spektakulært syn, da de ofte viser deres akrobatiske spring tæt ved bådene. Det er også muligt at støde på vågehvaler, delfiner og i sjældne tilfælde blåhvaler, spækhuggere, grindehvaler og kaskelothvaler. Det er aldrig garanteret at se hvaler, da de er vilde, men chancerne er gode. I slutter dagen af med afskedsmiddag på en af Ísafjörðurs gode fiskerestauranter.
Dag 10: Hjemrejse Ísafjörður – København via Reykjavik
Afrejse fra Ísafjörður med mellemlanding i Reykjavik. Samme dag ankommer I til Kastrup lufthavn.
  Det er muligt at udvide rejsen så man flyver hjem senere. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. hoteller, billeje eller ture.

Overnatninger

2 nætter inden trek og 1 efter trek på hotel i delt dobbeltværelse med fælles badefaciliteter i Ísafjörður
6 nætter i eget telt i Hornstradir naturreservat

Hotel er inkluderet inden og efter trekket i delt dobbeltværelse. Det er muligt at tilkøbe singleværelse mod gebyr. På trekket skal man selv stå for telt til turen. Vi vil forsøge at sætte folk sammen, så man kan sove to og to og kan hjælpe hinanden med at bære teltet og kogegrej. Vi forsøger at sætte folk sammen hvis man ønsker dette, men det kan ikke garanteres.

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Lukket Rejseperiode08.08.19 - 17.08.19
14.995,-
Ledige pladser Rejseperiode06.08.20 - 15.08.20 Tilmeldingsfrist07-06-2020
14.995,-
Reserver

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 deltagere, maksimum 10 deltagere.

Næste: 08-08-2019

Pakkeliste

 • Telt
 • Kogegrej
 • Termoundertøj
 • Fleece eller softshell
 • Fleece bukser
 • Jakke og bukser med Goretex
 • Varm jakke, f.eks. dun- eller parkajakke
 • Rygsæk
 • Hue
 • Handsker (2 par, hvor det ene par er vind- og vandtætte)
 • Buff (halsklud)
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Trekkingstøvler
 • Uldsokker
 • Sovepose
 • Liggeunderlag
 • Vandrestave
 • Gaiters
 • Spiseredskaber i plastik eller titanium (ske, gaffel, kniv, tallerken)
 • Multitool/lommekniv
 • Toiletsager
 • Let lommelygte/pandelygte
 • Solbriller, solcreme og myggebalsam
 • Medicinpose
 • Fotoudstyr
 • Camelbag og vandflaske
 • Vandtætte pakkeposer

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Ísafjörður t/r via Reykjavik
 • Dansk Rejseleder: Lothar Friis
 • 2 overnatninger på hotel i Ísafjörður før trekket og 1 overnatning efter trekket
 • Morgenmad i Ísafjörður
 • Transfer fra/til lufthavn
 • Hvalsafari
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af udstyrslisten
 • Minimum 15% rabat på udstyr
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Udstyr til trekkingturen (telt, sovepose, kogegrej etc)
 • Mad
 • Drikkepenge
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Lommepenge
 • Singleværelsestillæg koster 1600 kr. til hotel i i Ísafjörður, hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Det koster 2.500 kr. i depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 2500kr. er ikke refunderbart.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Kalender

Status
Rejseperiode
Frapris pr. pers.
14. september 2019
8.995,-
4. oktober 2019
18.995,-
Til top