KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
12 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 26.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Der findes flere ruter til toppen af "Afrikas tag" – men hos Jysk Rejsebureau har vi valgt at fokusere på den mest populære rute: Machame ruten.
Machame ruten går for at være den smukkeste rute på Kilimanjaro, den byder på et varieret landskab med store naturoplevelser og fantastiske udsigter. Her vandres igennem semi-tropisk regnskov, åbne hede- og lyngarealer, stenørken og stejle klipper samt gletsjervandløb, sne og is. Machame er en af de længere og mere fysisk krævende ruter til toppen (man trekker i alt ca. 65 km), men ruten giver bedre mulighed for akklimatisering end mange af de andre ruter, hvilket betyder, at flere har succes med at nå toppen på denne rute. På Machame ruten sover man i telte, og går kun med sin dagsrygsæk. Resten af oppakningen bliver båret af bærere, og maden tilberedes af en kok.

Lothar er med på turen, og hans fornemmeste opgave er at være forberedt og skabe tryghed. Han kan desuden imødekomme og favne menneskers forskelligheder.
Der er plads til alle på rejsen, og det primære for at deltage er din motivation. Vi tager afsted, som en gruppe og kommer hjem som et team. På turen skal vi ikke kun bestige Afrikas største bjerg - Selvudvikling er et nøgleord på rejsen, og igennem Lothar vil vi få rig mulighed for at se på, hvordan mennesker fungerer i pressede situationer. Han kan bidrage med nogle personlige redskaber, så vi fremover får lettere ved at klare livets udfordringer. Målet er, at vi kommer hjem med verdens største smil på læben, og samtidig har fået en stor visuel og fysisk oplevelse.

Vi tilbyder også denne rejse uden fokus på personlig udvikling og med nogle af vores andre dygtige rejseledere, se den her.

Vi tilbyder også denne tur uden dansk rejseleder, se den her.

Bedste rejseperiode

Kilimanjaro kan bestiges året rundt, men de bedste perioder er januar til marts og juni til oktober, da disse to perioder er tørtid. I regntiden, som falder i henholdsvis april til maj samt november til december, kan man også bestige Kilimanjaro, men her kan der være risiko for større mængder regn. Bemærk, at vejret er uforudsigeligt og meget omskifteligt på bjerget hele året, så det er vigtigt, at udstyret er i orden, så du altid er forberedt på regn og kulde.

Rejseleder

Lothar Friis er i det offentlige billede mest kendt som coachen i programmet “Ingen kære mor” og i programmet "langt ude på prærien", hvor han rejser rundt med familien i USA - begge programmer for TV2. Han har brugt en stor del af sit liv på at rejse og se verden. Lothar Friis har tilbragt 12 år i jægerkorpset, hvilket har gjort ham i stand til at håndtere ekstreme situationer i jungler, bjerge og ørken, men på trods af de store udfordringer som den slags missioner giver, har han altid følt sig hjemme i naturen, hvor han virkelig lever. De seneste 25 år har han arbejdet med mennesker. Han er intuitiv/life coach, og har haft flere tusinde mennesker gennem hænderne og ofte brugt naturen, når han har undervist, for som han siger; ”Naturen er verdens bedste klasseværelse”. Lothar har de sidste par år med stor succes været rejseleder på vores rejser til Kilimanjaro med dansk rejseleder. I dag bor han i skovbrynet i Hareskoven nord for København, og er far til fire.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra København
Afgang fra Danmark mod Kilimanjaro International Airport i Tanzania.
2. dag: Ankomst Moshi
Vi ankommmer til Tanzania, hvor vi vil blive hentet og kørt til vores hotel i Moshi.
3. dag: Process med Lothar og forberedelse
Vi har dagen til fri distribution. Vi kan tage rundt i Moshis gader, nyde stemningen i byen eller bruge tiden på at få vores trekking udstyr på plads, så vi er klar til at tage på trekking næste dag. (M)
4. dag: Moshi - Machame Camp, første trekking dag
Vi bliver hentet på vores hotel i Moshi, og kørt til Machame landsbyen, hvor der gøres et kort stop. Guider og bærere forbereder og pakker forsyninger og vores udstyr til turen. Vi får en frokostmadpakke med og har mulighed for at købe vand i landsbyen. Afhængigt af vejforholdene vil vi blive kørt til Machame Gate, hvorfra dagens trek begynder. Hvis vejen er mudret, vil den tre km strækning tage en times tid at gå. Efter ankomst til gaten og indregistrering, starter vi vandringen gennem subtropisk skov op til Machame Campen i 3.000 meters højde. Vi holder frokoststop på vejen, og ankommer til campen sen eftermiddag. Vores bærere har slået vores telte op, og om aftenen kan vi nyde en kop varm te samt aftenmaden, som kokken har tilberedt. Temperaturen kan allerede den første nat nå frysepunktet. Anslået trekking tid: 6-7 timer, 11 km. (F,A)
5. dag: Machame Camp - Shira Camp
Denne dag starter med en god opstigning, der varer en lille times tid, hvorefter opstigningen fortsætter mere moderat de næste par timer indtil frokost. Efter frokost fortsætter vi langs med den stejle klippekant igennem hede og lyngarealer mod Shira plateauet. Her drejer ruten mod vest. Målet er Shira Camp i 3.800 meters højde. Anslået trekking tid: 5-6 timer, 5 km. (M,F,A)
6. dag: Fra Shira Camp via stenørken til Lava Tower og Barranco Camp
Efter morgenmaden fortsætter vi østpå ad stenørken over gletsjervandløb, indtil vi kommer til Lava Tower, hvor vi kommer helt op i 4.600 meters højde. Her mærker mange effekten af højden første gang, men denne opstigning hjælper kroppen til hurtigere at akklimatisere. Efter frokost, i nærheden af Lava Tower, begynder nedstigningen til Barranco Camp, som er beliggende i 3.950 meters højde med udsigt til den imponerende Barranco Wall. Anslået trekkingtid: 7-8 timer, 11 km. (M,F,A)
7. dag: Trekking på Barranco Wall via Karanga Valley til Barafu Camp
Denne dag starter vi med at trekke/klatre op af Barranco Wall, som heldigvis er nemmere at forcere, end den ser ud til. Efter et hvil på toppen af væggen, vandrer vi ned igennem Karanga Valley og spiser frokost i Karanga Camp. Efter frokost fortsætter vi op til Barafu lejren i 4.600 meters højde, hvor vi kan tage et velfortjent hvil, inden vi senere på aftenen skal begive os ud på topforsøget. Anslået trekkingtid: 8-10 timer, 10 km. (M,F,A)
8. dag: Topforsøg til Afrikas højeste punkt Uhuru Peak
Omkring midnat starter topforsøget til Uhuru Peak – Afrikas højeste punkt i 5.895 meters højde. Vi gør et kort stop ved Stella Point i 5.685 meters højde for at nyde den spæde solopgang. De sidste par timers trek til Uhuru Peak kan foregår i både sne og krus. Når vi har nydt den smukke udsigt fra toppen, begynder vi på nedstigningen og går tilbage til Barafu Camp. Her tager vi et velfortjent hvil, får noget at spise og samler resten af vores ting, inden vi vandrer ned til Mweka lejren, der ligger i 3.100 meters højde. Anslået trekkingtid: 7-8 timer, 5 km til Uhuru Peak og 6-8 timer, 12 km til Mweka Camp. (M,F,A)
9. dag: Sidste trekking dag på Kilimanjaro, tilbage til Moshi
På trekkets sidste dag returnerer vi til Mweka Gate gennem subtropisk skov, hvor du tager afsked med dit team og får dit trekking bevis. Fra gaten går du den korte tur tilbage til Mweka landsbyen, hvor du vil blive kørt tilbage til dit hotel i Moshi. Her slutter din fantastiske oplevelse med Afrikas højeste bjerg, og du kan nu se frem til et tiltrængt varmt bad. Anslået trekkingtid: 3-4 timer, 10 km. (M)
10. dag: Evaluering og opsamling med Lothar
Sidste dag i Moshi, hvor dagen er til fri disposition. Måske har du brug for bare at slappe af med benene oppe. Hvis du stadig har mere energi, er der mulighed for ture på egen rundt i Moshis gader. (M)
11. dag: Afrejse fra Moshi
Vi samles og kører til lufthavnen. Vi flyver med mellemlanding til København. Det er muligt at udvide rejsen, så man flyver hjem senere. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. safari eller badeferie på Zanzibar.(M)
12. dag: Ankomst Danmark
Vi ankommer til København.

Overnatninger

4 overnatninger på hotel i Moshi, 2 før og 2 efter trekket
5 overnatninger i telt på Kilimanjaro


Bemærkninger

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Du må medbringe max. 15 kilo bagage på trekking turen - resten kan du opbevare på hotellet i Moshi.

Hvad kræver det af dig?
Et trek på Kilimanjaro er et højdepunkt på enhver rejse til Afrika, og alle rejsende med et rimeligt godt helbred kan forsøge at bestige bjerget – der er ingen decideret klatring involveret i bestigningen. Du skal være i god fysisk form, og være indstillet på at træne inden turen: længere vandring i naturen gerne på bakker, trapper og evt. løb. Der er stejle strækninger og mange højdemeter dagligt i varieret terræn.
Vær forberedt på, at højdesyge kan ramme alle uanset kondition, og vær villig til at give op i tide. Husk at drikke rigeligt med vand for at minimere risikoen for højdesyge.
Du skal kun bære din dagsrygsæk med ca. 6 kg. Resten af din bagage bliver båret af bærerne fra vores team.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 og maksimum 14 deltagere pr. tur.

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Udrejse Tilmeldingsfrist Rejseleder Pris
Udsolgt Rejseperiode17.08.24 - 28.08.24 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist19-06-2024 RejselederLothar Friis
Udsolgt Rejseperiode03.02.25 - 14.02.25 UdrejseKøbenhavn

Info

03. feb.: København - Doha: 15:15-23:30 04. feb.: Doha - Kilimanjaro: 01:55-07:40 13. feb.: Kilimanjaro - Doha: 18:10-00:10 (14. feb.) 14. feb.: Doha - København: 01:55-06:40 *Alle tider er lokale og med forbehold for ændringer

Tilmeldingsfrist04-12-2024 RejselederLothar Friis

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Kilimanjaro t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfer ifølge program
 • Dansk rejseleder
 • Diplom for succesfuldt topforsøg
 • Engelsktalende lokalguide
 • Ture og oplevelser ifølge program
 • Nationalparkgebyr
 • Måltider ifølge program
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Nødvendige vandretilladelser
 • Nødtelefon under rejsen
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Lokale skatter og afgifter
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum. 50 USD
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Personligt udstyr
 • Tillæg for enkeltværelse 500 kr. (Moshi). Det er muligt at dele værelse med en deltager af samme køn. Er der ingen at dele med, opkræves enkeltværelsestillæg ved restbetaling. Enkeltmandstelt på trekkingturen er ikke muligt.
 • Ved bestilling af rejsen er det ofte muligt at tilkøbe afrejse fra en alternativ lufthavn som f.eks. Billund eller Aalborg for 1.495 kr. per person . Det forudsætter dog, at flyselskabet på den enkelte afgang tilbyder mulighed for provinstilslutning samt at der er plads. Spørg din rejsekonsulent for nærmere information.

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000kr. er ikke refunderbart.

Drikkepenge er ikke noget, vi i Danmark er så vant til, men drikkepenge er obligatorisk i forbindelse med at bestige Kilimanjaro. Der gives ca. 310 USD pr. person i alt. Veksel om til dette beløb med en kombination af 1,5 og 10 dollars sedler af nyere dato. Husk at man ikke kan benytte 2 dollars og 50 dollars sedler. Drikkepengene samles ind af rejselederen, som giver det samlede beløb som gave til lokale guider, bærere og hjælpere efter endt trekkingtur.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Rejsekonsulent Rasmus Gajhede

Rasmus Gajhede

Rejsekonsulent

raga|jr.dk

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Afrejsekalender

Find en afrejsedato der passer dig.

Status
Rejseperiode
Frapris pr. pers.
07.09.24 - 14.09.24
12.995,-
07.09.24 - 15.09.24
13.995,-
faq

Hvor ligger Kilimanjaro?

Kilimanjaro er beliggende i Tanzania – nærmere bestemt i Kilimanjaro-regionen i den nordøstlige del af landet, der grænser op til nabolandet Kenya.


Hvad består den personlige udvikling i?

Sideløbende med at vi nyder de storslåede naturoplevelser, som Kilimanjaro-trekket beriger os med, vil fokus ligge på deltagernes selvudvikling. Her vil Lothar Friis bidrage med sin ekspertise og dele ud af redskaber i det at vandre med den rette vejrtrækning, at stille de rigtige spørgsmål og arbejde med egen selvrefleksion – både i form af gruppesamlinger og 1-1-sessioner med løbende evalueringer.


Hvad koster det at bestige Kilimanjaro?

Samlet pris – inkl. fly og bagage - ses i toppen af turinformationen. Derudover er der udgifter til:
- Rejse- og afbestillingsforsikring
- Visum
- Måltider der ikke er nævnt i programmet
- Drikkevarer og drikkepenge
- Personligt udstyr
- Deltagere kan betale tillæg for enkeltværelse i Moshi. Det er muligt at dele værelse med en deltager af samme køn. Er der ingen at dele med, opkræves enkeltværelsestillæg ved restbetaling. Solotelt på trekkingturen er ikke en mulighed.


Hvem kan bestige Kilimanjaro?

Et trek på Kilimanjaro er et højdepunkt på enhver rejse til Afrika, og alle rejsende med et rimeligt helbred kan forsøge at bestige bjerget – der er ingen klatring involveret og derfor ingen forventninger om decideret bestigningserfaring. Du skal være i god fysisk form, og du kan optimere din træning hjemmefra med løb, trappetræning og vandreture i bakket terræn. Der venter stejle strækninger og mange højdemeter, så det er vigtigt, at dit fodtøj er gået til.


Hvordan overnatter man på ruten på Kilimanjaro?

Vi overnatter fire nætter på et hotel i Moshi - to før og to efter trekket - og derudover har vi fem overnatninger i telt på trekkingturen på Kilimanjaro. Normalvis sover man to og to i et telt, hvor der er madrasser til rådighed. Vi anbefaler, at man medbringer en sovepose, der har en komforttemperatur på -10. Har man ikke en til rådighed, kan soveposer lejes gennem Jysk Rejsebureau. Det vil dog altid være en god idé at medbringe egen lagenpose til soveposen. Der er toiletter i alle camps, men det er en noget anden standard, end vi er vant til hjemmefra, og man skal ikke forvente varmt vand og sæbe. Det er ikke muligt at tage bad undervejs, så det kan vi glæde os til, når vi vender retur til Moshi efter trekkingturen.

Hvor højt er Kilimanjaro?

Kilimanjaro er med sine 5.895 meter over havet Afrikas højeste bjerg og samtidig det højeste fritstående bjerg i verden. I folkemunde kaldes Kilimanjaro også for ”Afrikas Tag”, og toppen hedder Uhuru Peak.


Hvem er Lothar Friis?

Lothar Friis har altid haft en iboende nysgerrighed efter at udforske verdens afkroge og leve i tæt kontakt med naturen, hvor han virkelig føler sig hjemme. Han har tilbragt 12 år i Jægerkorpset, hvor han har hvervet sig brugbare kompetencer og nyttig viden om at færdes i alverdens barske naturområder. De seneste 25 år har Lothar Friis arbejdet med mennesker i sit virke som personlig coach. De sidste par år har han fungeret som turleder på vores trekkingture til Kilimanjaro, hvor han bidrager med sin ekspertviden og tips og tricks til selvudvikling med naturen som klasseværelse, mens vi begiver os mod toppen af Afrikas højeste bjerg.


Hvor lang tid tager det at bestige Kilimanjaro?

Vi arrangerer gruppeture med en varighed af 12 dage, så der er god tid indlagt til at akklimatisere til den lavere iltmætning i højderne på trekket. Vi lander i Tanzanias hovedstad Moshi og bruger de første to dage på at klargøre os til trekket og udforske den interessante by. Herefter påbegyndes trekkingturen fra Machame Gate, hvorefter fire krævende vandredage er i vente, før vi begiver os ud på topforsøget mod Uhuru Peak (5.895 m.o.h.) omkring midnat på fjerdedagen. Når vi har nydt udsigten fra Afrikas højeste bjerg og lykønsket hinanden med bestigningen, venter to dages trekking tilbage mod Machame. Vi vandrer mellem 5-11 km om dagen med dagsetaperne på 3-10 timer.


Hvem bærer min bagage på trekket på Kilimanjaro?

Bagagetransport er inkluderet på alle rutesektioner, hvor det bliver fragtet fra lejr til lejr af lokale bærere. Den bagage, der bliver fragtet, må max veje 15 kg. Vi bærer dog selv på en dagsrygsæk på ca. 4-6 kg med regntøj, vanddunk, snacks, solhat, solbriller, solcreme, siddepude, varm pausejakke, evt. et lille kit til at behandle vabler, ekstrasokker, regnslag, vandrestave mm. alt efter behov.


Hvad spiser og drikker man på Kilimanjaro-ruten?

Der er morgenmad, frokost og aftensmad hver dag i vores camps og undervejs på ruten på Kilimanjaro, hvor man kan forvente en god blanding af grød, brød, ris, pasta og suppe og lignende retter. Det kan dog være en god idé at medbringe ekstra snacks i sin store oppakning og hver morgen pakke over i sin dagsrygsæk. Vi anbefaler, at man drikker ca. 3 liter vand om dagen, så det er fordelagtigt at medbringe egne drikkedunke. Vandet bliver kogt, filtreret og herefter hældt op i jeres dunke – både morgen, middag og aften, så man skal ikke selv medbringe vandfilter.

Til top