Tryghedsgaranti ved køb af din rejse Læs mere
12 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 23.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Kilimanjaros snedækkede bjergtop er et af de mest mindeværdige billeder, vi kan få med hjem fra Østafrika. Det er Afrikas højeste bjerg og det højeste fritstående bjerg i verden.

Der findes flere ruter til toppen af "Afrikas tag", og hos Jysk Rejsebureau har vi valgt at fokusere på den mest populære rute: Machame ruten.
Machame ruten går for at være den smukkeste rute på Kilimanjaro, og byder på et varieret landskab med store naturoplevelser og fantastiske udsigter. Her vandres igennem semi-tropisk regnskov, åbne hede- og lyngarealer, stenørken og stejle klipper samt gletsjervandløb, sne og is. Machame er en af de længere og mere fysisk krævende ruter til toppen med ca. 100km trekking i alt, men ruten giver bedre mulighed for akklimatisering end mange af de andre ruter, hvilket betyder, at flere har succes med at nå toppen på denne rute. På Machame ruten sover man i telte og går kun med sin dagsrygsæk. Resten af oppakningen bliver båret af bærere, og maden tilberedes af en kok.

Husk at du selv bestemmer din hjemrejsedato, så har du mod på mere eventyr, f.eks. afslapning på Zanzibar eller safari, så lad os endelig vide det, og vi vil lave den rejse, der passer til dig.

Vi tilbyder også denne rejse med Lothar Friis som rejseleder og med fokus på personlig udvikling, se den her

Det er også muligt at få skræddersyet en rejse til Kilimanjaro uden dansk rejseleder, se den her

Bedste rejseperiode

Kilimanjaro kan bestiges året rundt, men de bedste perioder er januar til marts og juni til oktober, da disse to perioder er tørtid. I regntiden, som falder i henholdsvis april til maj samt november til december, kan man også bestige Kilimanjaro, men her kan der være risiko for større mængder regn. Bemærk, at vejret er uforudsigeligt og meget omskifteligt på bjerget hele året, så det er vigtigt, at udstyret er i orden, så du altid er forberedt på regn og kulde.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra København
Afgang fra Danmark mod Kilimanjaro International Airport i Tanzania.
2. dag: Ankomst Moshi
Vi ankommmer til Tanzania, hvor vi vil blive hentet og kørt til vores hotel i Moshi.
3. dag: Klargøring til trekket i Moshi
Vi har dagen til fri distribution. Vi kan tage rundt i Moshis gader, nyde stemningen i byen eller bruge tiden på at få vores trekking udstyr på plads, så vi er klar til at tage på trekking næste dag. (M)
4. dag: Første vandredag gennem subtropisk skov til Machame Camp
Vi bliver hentet på vores hotel i Moshi, og kørt til Machame landsbyen, hvor der gøres et kort stop. Guider og bærere forbereder og pakker forsyninger og vores udstyr til turen. Vi får en frokostmadpakke med og har mulighed for at købe vand i landsbyen. Afhængig af vejforholdene vil vi blive kørt til Machame Gate, hvorfra dagens trek begynder. Hvis vejen er mudret, vil den tre km strækning tage en times tid at gå. Efter ankomst til gaten og indregistrering, starter vi vandringen gennem subtropisk skov op til Machame Campen i 3.000 meters højde. Vi holder frokoststop på vejen, og ankommer til campen sen eftermiddag. Vores bærer har slået vores telte op, og om aftenen kan vi nyde en kop varm te samt aftensmaden, som kokken har tilberedt. Temperaturen kan allerede den første nat nå frysepunktet. Anslået trekking tid: 6-7 timer, 11 km. (F,A)
5. dag: Machame Camp - Shira Camp
Denne dag starter med en god opstigning, der varer en lille times tid, hvorefter opstigningen fortsætter mere moderat de næste par timer indtil frokost. Efter frokost fortsætter vi langs med den stejle klippekant igennem hede og lyngarealer mod Shira plateauet. Her drejer ruten mod vest. Målet er Shira Camp i 3.800 meters højde. Anslået trekking tid: 5-6 timer, 5 km. (M,F,A)
6. dag: Fra Shira Camp via stenørken til Lava Tower og Barranco Camp
Efter morgenmaden fortsætter vi østpå ad stenørken over gletsjervandløb, indtil vi kommer til Lava Tower, hvor vi kommer helt op i 4.600 meters højde. Her mærker mange effekten af højden første gang, men denne opstigning hjælper kroppen til hurtigere at akklimatisere. Efter frokost, i nærheden af Lava Tower, begynder nedstigningen til Barranco Camp, som er beliggende i 3.950 meters højde med udsigt til den imponerende Barranco Wall. Anslået trekkingtid: 7-8 timer, 11 km. (M,F,A)
7. dag: Trekking på Barranco Wall via Karanga Valley til Barafu Camp
Denne dag starter vi med at trekke/klatre op af Barranco Wall, som heldigvis er nemmere at forcere, end den ser ud til. Efter et hvil på toppen af væggen, vandrer vi ned igennem Karanga Valley og spiser frokost i Karanga Camp. Efter frokost fortsætter vi op til Barafu lejren i 4.600 meters højde, hvor vi kan tage et velfortjent hvil, inden vi senere på aftenen skal begive os ud på topforsøget. Anslået trekkingtid: 8-10 timer, 10 km. (M,F,A)
8. dag: Topforsøg til Afrikas højeste punkt Uhuru Peak
Omkring midnat starter topforsøget til Uhuru Peak – Afrikas højeste punkt i 5.895 meters højde. Vi gør et kort stop ved Stella Point i 5.685 meters højde for at nyde den spæde solopgang. De sidste par timers trek til Uhuru Peak foregår normalt i sne. Når vi har nydt den smukke udsigt fra toppen, begynder vi på nedstigningen og går tilbage til Barafu Camp. Her tager vi et velfortjent hvil, får noget at spise og samler resten af vores ting, inden vi vandrer ned til Mweka lejren, der ligger i 3.100 meters højde. Anslået trekkingtid: 7-8 timer, 5 km. til Uhuru Peak og 6-8 timer, 12 km til Mweka Camp. (M,F,A)
9. dag: Sidste trekking dag på Kilimanjaro
På trekkets sidste dag returnerer vi til Mweka Gate gennem subtropisk skov, hvor du tager afsked med dit team og får dit trekking bevis. Fra gaten går du den korte tur tilbage til Mweka landsbyen, hvor du vil blive kørt tilbage til dit hotel i Moshi/Arusha. Her slutter din fantastiske oplevelse med Afrikas højeste bjerg, og du kan nu se frem til et tiltrængt varmt bad på dit hotel i Moshi. Anslået trekkingtid: 3-4 timer, 10 km. (M)
10. dag: Afslapning i Moshi
Sidste dag i Moshi, hvor dagen er til fri disposition. Måske har du brug for bare at slappe af med benene oppe. Hvis du stadig har mere energi, er der mulighed for ture på egen hånd rundt i Moshis gader. (M)
11. dag: Afrejse fra Moshi
Vi samles og kører til lufthavnen. Vi flyver med mellemlanding til København. Det er muligt at udvide rejsen, så man flyver hjem senere. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. safari eller badeferie på Zanzibar. (M)
12. dag: Ankomst Danmark
Vi ankommer til København.

Overnatninger

4 overnatninger på hotel ved Moshi, 2 før og 2 efter trekket
5 overnatninger i telt på Kilimanjaro

Bemærkninger

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Du må medbringe max. 15 kilo bagage på trekkingturen - resten kan du opbevare på hotellet i Moshi.

Hvad kræver det af dig?
Et trek på Kilimanjaro er et højdepunkt på enhver rejse til Afrika, og alle rejsende med et rimeligt godt helbred kan forsøge at bestige bjerget – der er ingen decideret klatring involveret i bestigningen. Du skal være i god fysisk form, og være indstillet på at træne inden turen: længere vandring i naturen gerne på bakker, trapper og evt. løb. Der er stejle strækninger og mange højdemeter dagligt i varieret terræn.
Vær forberedt på, at højdesyge kan ramme alle uanset kondition, og vær villig til at give op i tide. Husk at drikke rigeligt med vand for at minimere risikoen for højdesyge.
Du skal kun bære din dagsrygsæk med ca. 6 kg. Resten af din bagage bliver båret af bærerne fra vores team.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
På forespørgsel Rejseperiode23.01.22 - 03.02.22 Tilmeldingsfrist24-11-2021
24.995,-
Ring 70201915
Ledige pladser Rejseperiode04.06.22 - 15.06.22 Tilmeldingsfrist06-03-2022
24.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode10.07.22 - 21.07.22 Tilmeldingsfrist03-04-2022
24.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode07.08.22 - 18.08.21 Tilmeldingsfrist08-05-2022
24.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode08.10.22 - 19.10.22 Tilmeldingsfrist10-07-2022
24.995,-
Reserver
Tryghedsgaranti

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 og maksimum 15 deltagere.

Næste: 04-06-2022
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Rygsæk
 • Egen varm sovepose til brug i højderne - skal gerne gå ned til -10 grader
 • Evt. lagenpose
 • Lange og korte trekkingbukser
 • Fleecebukser samt vind og vandtætte bukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Svedtransporterende undertøj
 • Vindjakke
 • Fleecejakke / -trøje
 • Regntøj og regnslag
 • Trekkingstøvler
 • Uldsokker og svedtransporterende indersokker (3-4 par)
 • Dagsrygsæk
 • Hue, handsker og halstørklæde
 • Pandelygte, batterier og ekstra pærer
 • Vandrestave
 • Toiletsager, vådservietter og let håndklæde - husk også toiletpapir
 • Gode solbriller/skibriller, solcreme og læbebalsam m. høj solfaktor
 • Vandflaske og drikkevand til den første dag - evt. camelbag og en Sigg flaske (da camelbag fryser på toppen)
 • Tabletter til vandrensning
 • Vandtætte pakkeposer
 • Snacks som chokolade og energibar
 • OBS - Alt nødvendigt trekkingudstyr kan også lejes på destinationen. Spørg din rejsekonsulent om priser

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København* - Kilimanjaro t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfer ifølge program
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguide
 • Ture og oplevelser ifølge program
 • Nationalparkgebyr
 • Måltider ifølge program
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Personligt udstyr
 • Singleværelsestillæg i Moshi koster 500kr, hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre. Enkeltmandstelt på trekkingturen er ikke muligt

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000kr. er ikke refunderbart.

Drikkepenge er ikke noget, vi i Danmark er så vant til, men drikkepenge er obligatorisk i forbindelse med at bestige Kilimanjaro. Der gives ca. 260 USD pr. person i alt. Drikkepengene samles ind af rejselederen, som giver det samlede beløb som gave til lokale guider, bærere og hjælpere efter endt trekkingtur.

*Det er også muligt at flyve fra Billund, Ålborg og Aarhus. Kontakt din rejsekonsulent for tider og priser.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Rejsekonsulent: Charlotte Høi

Charlotte Høi

Rejsekonsulent

aalborg|jr.dk
Rejsekonsulent Rasmus Gajhede

Rasmus Gajhede

Rejsekonsulent

aarhus|jr.dk

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Kalender

Status
Rejseperiode
Frapris pr. pers.
05.11.22 - 23.11.22
20.995,-
23.01.22 - 03.02.22
24.995,-
Til top