12 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 19.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Kilimanjaros snedækkede bjergtop er et af de mest mindeværdige billeder, du kan få med hjem fra Østafrika. Det er Afrikas højeste bjerg og det højeste fritstående bjerg i verden.

Denne rejse starter med 2 overnatninger i Moshi inden du tager på dit eventyrlige og udfordrende 6 dages telttrek imod toppen af Kilimanjaro. Dette har vi gjort for at give dig passende tid til forberedelserne til trekkingturen og sikre dig imod mindre flyforsinkelser undervejs. Tiden i Moshi kan også bruges til at leje det trekkingudstyr du evt. mangler til trekket.
Rejsen afsluttes med 2 overnatninger i Moshi for at du kan få en tiltrængt hviledag, inden du flyver imod Danmark. Denne dag kan også bruges på at opleve området på egen hånd. Såfremt du ønsker at flyve hjem efter enkelt nat i Moshi, er det også en mulighed.

Det er muligt at tilføje en ekstra akklimatiseringsdag inden topforsøget for 1850,-.
Trekket vil på den måde blive til et 7-dages trek istedet og vil give dig længere tid inden topforsøget til Uhuru Peak og til nedstigningen fra toppen af Kilimanjaro. Forhør dig hos din rejsekonsulent omkring de mange spændende valgmuligheder i Tanzania.

Kilimanjaro har tre overordnede bjergtoppe, Kibo, Shira og Mawenzi. Kibo og Mawenzi er adskilt af en bred slette, der kaldes ”The Saddle” og det højeste punkt på Kibo er Uhuru Peak, der med sine 5.896 meter er det endelige mål for de fleste trekkere på bjerget. Solopgangen set fra ”Afrikas tag” er en fantastisk oplevelse helt uden sammenligning. Hans Meyer Point (5.149 m) er det højeste sted på Mawenzi, men kan ikke nås af almindelige trekkere og besøges kun sjældent af bjergbestigere. Den del af bjerget, der ligger over 2.700 meter er klassificeret som Kilimanjaro National Park, og her er det ikke tilladt at færdes som individuel trekker uden guide. Afrikas højeste bjerg er også fredet som verdensnaturarv af UNESCO.

Der findes flere ruter til toppen af "Afrikas tag" – men hos Jysk Rejsebureau har vi valgt at fokusere på den mest populære rute: Machame-ruten. Hvis du er interesseret i andre ruter end denne, er du meget velkommen til at kontakte en rejsekonsulent for mere info.

Machame-ruten går for at være den smukkeste rute på Kilimanjaro og byder på et varieret landskab med store naturoplevelser og fantastiske udsigter. Her vandres igennem semi-tropisk regnskov, åbne hede- og lyngarealer, stenørken og stejle klipper samt gletsjervandløb, sne og is. Machame er en af de længere og mere fysisk krævende ruter til toppen (man trekker i alt ca. 100 km), men ruten giver bedre mulighed for akklimatisering (og særligt hvis du tager en ekstra dag) end mange af de andre ruter, hvilket betyder at flere har succes med at nå toppen på denne rute. På Machame-ruten sover man i telte og går kun med sin dagsrygsæk, resten af oppakningen bliver båret af bærere og maden tilberedes af en kok.
Vi tilbyder også denne tur med dansk rejseleder, se den her

Få information og fakta om Tanzania her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Tanzania her

Bedste rejseperiode

Du kan bestige Kilimanjaro året rundt, men de bedste perioder er januar - marts og juni - oktober, da disse to perioder er tørtid. I regntiden som falder i henholdsvis april - maj samt november - december kan man også bestige Kilimanjaro, men hér kan der være risiko for større mængder regn. Bemærk, at vejret er uforudsigeligt og meget omskifteligt på bjerget hele året, så ha' udstyret i orden, og vær altid forberedt på regn og kulde.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Kilimanjaro International Airport i Tanzania, hvor du ankommer enten sent om aftenen eller den efterfølgende dag.
2. dag: Ankomst til Moshi og på egen hånd i byen
Du ankommer til Tanzania, hvor du vil blive hentet og kørt til dit hotel i Moshi. Resten af dagen er på egen hånd.
3. dag: Moshi og omegn på egen hånd
Du har dagen til fri disposition. Her kan du bl.a. tage rundt i Moshis gader, nyde stemningen i byen eller bruge tiden på at få dit trekking-udstyr gjort klar, så du er klar til at tage på trekking næste dag. (M)
4. dag: Moshi - Machame Gate - Machame Camp
Du bliver hentet på dit hotel i Moshi, og kørt til Machame-landsbyen, hvor der gøres et kort stop. Guider og bærere forbereder og pakker forsyninger og dit udstyr til turen. Du får en frokostmadpakke med og har mulighed for at købe vand i landsbyen. Afhængig af vejforholdene vil du blive kørt til Machame Gate, hvorfra dagens trek begynder. Hvis vejen er mudret, vil den tre km lange strækning tage en times tid at gå. Efter ankomst til gaten og indregistrering, starter du vandringen gennem subtropisk skov op til Machame-campen i 3.000 meters højde. Frokoststop på vejen og ankomst til campen sen eftermiddag. Bærerne slår teltene op, og om aftenen kan du nyde en kop varm te samt aftenmaden, som kokken har tilberedt. Temperaturen kan allerede den første nat nå frysepunktet. Anslået trekkingtid: 6-7 timer, 11 km. (M,F,A)
5. dag: Machame Camp - Shira Camp
Denne dag starter med en god opstigning, der varer en lille times tid, hvorefter opstigningen fortsætter mere moderat de næste par timer over hedelandskab indtil frokost. Efter frokost fortsætter du langs med den stejle klippekant igennem hede- og lyngarealer mod Shira-plateauet. Her drejer ruten mod vest. Målet er Shira Camp i 3.800 meters højde. Anslået trekkingtid: 5-6 timer, 5 km. (M,F,A)
6. dag: Shira Camp - Barranco Camp
Efter morgenmaden fortsætter du østpå ad stenørken over gletsjervandløb, indtil du kommer til Lava Tower, hvor du kommer helt op i 4.600 meters højde. Her mærker mange effekten af højden første gang, men denne opstigning hjælper kroppen til hurtigere at akklimatisere. Efter frokost i nærheden af Lava Tower, begynder nedstigningen til Barranco Camp, som er beliggende i 3.950 meters højde med udsigt til den imponerende Barranco Wall. Anslået trekkingtid: 7-8 timer, 10 km.. (M,F,A)
7. dag: Barranco Camp - Barafu Camp
Denne dag starter du med at trekke/klatre op af Barranco Wall, som heldigvis er nemmere at forcere, end den ser ud til. Efter et hvil på toppen af væggen, vandrer du ned igennem Karanga Valley og spiser frokost i Karanga Camp. Efter frokost fortsætter du op til Barafu lejren i 4.600 meters højde, hvor du kan tage et velfortjent hvil, inden du senere på natten skal begive dig ud på topforsøget. Anslået trekkingtid: 8-10 timer, 10 km. (M,F,A)
8. dag: Barafu Camp – Topforsøg til Uhuru Peak – Mweka Camp
Omkring midnat starter du topforsøget til Uhuru Peak – Afrikas højeste punkt i 5.896 meters højde. Du gør et kort stop ved Stella Point i 5.685 meters højde for at nyde den spæde solopgang. De sidste par timers trek til Uhuru Peak foregår normalt i sne. Når du har nydt den smukke udsigt fra toppen, begynder du nedstigningen og går tilbage til Barafu Camp. Her tager du et velfortjent hvil, får noget at spise og samler resten af dine ting, inden du vandrer ned til Mweka lejren, der ligger i 3.100 meters højde. Anslået trekkingtid: ca. 7-8 timer, 5 km. til Uhuru Peak og ca. 6-8 timer, 12 km til Mweka. Camp. Du går ca. 14-16 timer denne dag. (M,F,A)
9. dag: Mweka Camp – Moshi
På trekkets sidste dag returnerer du til Mweka Gate gennem subtropisk skov, hvor du tager afsked med dit team og får dit trek-bevis. Fra gaten gå du den korte tur tilbage til Mweka landsbyen, hvor du vil blive kørt tilbage til din hotel i Moshi. Her slutter din fantastiske oplevelse med Afrikas højeste bjerg, og du kan nu se frem til et tiltrængt varmt bad på dit hotel i byen. Anslået trekkingtid: 3-4 timer, 10 km. (M)
10. dag: Moshi på egen hånd
Du har dagen til fri disposition. Det er oplagt at nyde dagen ved hotellets pool eller tage rundt i Moshis gader, nyde stemningen i byen eller bruge tiden på at opleve en af mange spændende dagsture i området. Det er også muligt at tage et endags-safaritur fra Moshi, dog vil det betyde en del køretid. Såfremt du har en dag til rådighed er det muligt at besøge Arusha Nationalpark, Lake Manyara Nationalpark eller Tarangire Nationalpark. Vælger du at bruge rejsens sidste fulde dag på en dyre- og farverig safarioplevelse anbefaler vi, at du overnatter i Arusha den sidste nat, idet det vil mindske køretiden tilbage fra Nationalparken. Kilimanjaro Internationale lufthavn er placeret midt mellem byerne Arusha og Moshi. (M)
11. dag: Afrejse fra Moshi
Dagen er til fri disposition. Du bliver hentet på dit hotel og kørt til Kilimanjaro lufthavn. Tidspunktet afhænger af dit oversøiske fly. Fra Kilimanjaro lufthavn flyver du tilbage til Danmark. (M)
12. dag: Ankomst Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse i Tanzania ankommer du til Danmark.

Overnatninger

4 overnatninger på et 3-stjernet hotel ved Moshi.
5 overnatninger i et campingtelt på Kilimanjaro

Bemærkninger

VIGTIGT!: D. 01.juni.2019 blev det ved lov vedtaget, at det ikke længere er tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Myndighederne håndhæver loven ved løbende med stikprøver at undersøge de rejsendes bagage i lufthavnene.

Bryder man loven, kan man risikere bødestraf - og i særligt alvorlige tilfælde fængselsstraf. Så vær særligt opmærksom på dette.

Medbring kun det nødvendige på bjerget (maks 15 kg per person).

Bemærk, at der er portere med på turen, der bærer alt udstyr og din store rygsæk. Vi anbefaler, at du medbringer en lille dagsrygsæk, hvor du kan opbevare kameraudstyr, drikkevand, snacks, regntøj, varm fleece og andre nødvendigheder, som du får brug for i løbet af dagen.

Alt nødvendigt trekkingudstyr kan også lejes på destinationen. Spørg din rejsekonsulent om priser.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes.Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.

Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.

Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Trekket er ikke tilladt for børn under 10 år.

Bemærk, at deltagelse i trekking, ture og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne tur kan starte alle dage i ugen. Forhør dig om alle dine muligheder hos din rejsekonsulent.

Gruppestørrelse

Gruppetur fra 1-8 personer.

januar - marts, juli - oktober

Pakkeliste

 • Godt regntøj
 • Skibriller til Kilimanjaro
 • Rygsæk
 • Egen varm sovepose til brug i højderne, som skal kunne klare -10 grader
 • Evt. lagenpose
 • Lange og korte trekkingbukser
 • Fleecebukser samt vind og vandtætte bukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Svedtransporterende undertøj
 • Vindjakke
 • Fleecejakke / -trøje
 • Regntøj og regnslag
 • Gode trekkingstøvler
 • Uldsokker og svedtransporterende indersokker (3-4 par)
 • Solhat og solbriller
 • Lille håndklæde
 • Dagsrygsæk
 • Hue, handsker og halstørklæde
 • Pandelygte, batterier og ekstra pærer
 • Vandrestave
 • Toiletsager og let håndklæde - husk også toiletpapir
 • Solbriller/skibriller, solcreme og læbebalsam m. høj solfaktor
 • Medicinpose
 • Fotoudstyr
 • Vandflaske og drikkevand til den første dag - evt. camelbag og en Sigg flaske (da camelbag fryser på toppen)
 • Tabletter til vandrensning
 • Lille førstehjælpskasse med plaster, panodil osv.
 • Vandtætte pakkeposer
 • Vådservietter
 • Snacks som f.eks. chokolade og energibarer
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge til guide/bærer

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Kilimanjaro t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Oplevelser og ture ifølge program
 • Kilimanjaro trek inkl. telt, lokalguide og lokale bærere
 • Måltider ifølge program
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Andre måltider end nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Sovepose
 • Jakke til Kilmanjaro
 • Udstyr til Kilimanjaro

Prisbemærkning

Vigtigt vedr. drikkepenge:

Drikkepenge er ikke noget, vi i Danmark er så vant til, men drikkepenge er obligatorisk i forbindelse med bestigning af Kilimanjaro. Der gives ca. 310 USD pr. person i alt. Veksel om til dette beløb med en kombination af 1,5 og 10 dollars sedler af nyere dato. Husk, at man ikke kan benytte 2 dollars og 50 dollars sedler. Drikkepengene gives til hovedguiden, som efter endt trekkingtur fordeler det samlede beløb mellem lokalguider, bærere og hjælpere.

OBS!: Såfremt du deltager på en forlænget version af denne tur (og måske endda som eneste deltager) skal du regne med et højere drikkepengebeløb. Spørg eventuelt din rejsekonsulent.

OBS!: Det er pr. lovregel kun tilladt at medbringe op til USD 200,- pr. pers. i Kilimanjaro Nationalpark. Derfor afregnes ovenstående drikkepenge på hotellet, når du kommer tilbage fra bjerget.

Tilføj en ekstra akklimatiseringsdag for 1900,-. Trekket vil på den måde blive et 7 dages trek istedet for et 6 dages trek.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top