Her på siden finder du praktisk information og fakta om Jamaica.


Praktisk info om at rejse i Jamaica

Klima og bedste rejsetidpunkt
Klimaet på Jamaica byder på regntid i vores sommer og efterårsmåneder, derfor er vores vinter det bedste rejsetidspunkt i forhold til vejrforholdene. Der er højsæson for turister fra december til april, hvor vejret i Nordamerika og Europa er dårligt. Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Jamaica er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Jamaica kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Jamaica her.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Per 06. juli 2020 er der visumfrit ophold op til 90 dage for danske turister.

Der kan forekomme indrejsekrav til Jamaica såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Jamaica.

Transport på øen
Man kan leje bil eller tage et lokale fly på Jamaica, som flyver mellem Kingston, Port Antonio, Ocho Rios og Negril. Der er ligeledes busforbindelser mellem de store byer og bybusser i Kingston. På de fleste ruter kan du tage en minibus, de er fyldte men billige. Taxaerne kører typisk ikke på meter, så du skal forhandle en pris inden du sætter dig ind. Vi kan også være behjælpelige med at arrange privat transport mellem byerne.

Overnatning
Øen byder på campingpladser, bed and breakfast, leje af villaer og hoteller i alle prisklasser.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til f.eks. rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find f.eks. information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger. Vores erfaringer på Jamaica er at de fleste hoteller og restauranter lægger 10 procent på regningen, men hvis det ikke er gjort, forventes det, at man selv lægger mellem 10 og 15 procent på.


Fakta

Hovedstad: Kingston
Sprog: Engelsk og den lokale patois
Klima: Tropisk
Valuta: Jamaicansk dollar
Religion: Kristne, Rasta


Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top