Af Lars Brøndum

Tidspunkt for rejse

Januar-juli 2017
I et sammenfald af forskellige heldige – og uheldige – omstændigheder, befandt min kone og jeg (begge 57 år gamle) os pludselig i en situation, hvor vi ikke havde noget arbejde det næste år, vores hus var lejet ud, børnene var flyttet hjemmefra og hunden parkeret hos en af dem.

Vi boede på det tidspunkt i Barcelona p.g.a. mit tidligere arbejde og overvejede seriøst at blive der i et år, suge lidt på lappen og nyde livet så godt vi kunne. Men vi synes at det ville være spild af en unik mulighed for at se verden og da ingen af os havde været på interrail eller lign. som unge, besluttede vi os for at bruge et halvt år på at rejse i Sydamerika med rygsæk.

  • Vi overvejede mange forskellige muligheder og endte med at træffe følgende beslutninger:
  • ­Vi ville holde os til spansktalende lande, da vi havde lært os lidt spansk i Barcelona
  • ­Vi planlagde så godt som ingenting. Rejseveje måtte komme undervejs og baseret på hvad vi havde lyst til på det tidspunkt.
  • ­Der var kun booket fly-billetter ud til Buenos Aires, Argentina og hjem fra Quito, Ecuador.
  • ­Vi havde kun booket følgende events: Inka-trail i Peru, sejlads på Galapagos og en tur til Amazon junglen i Ecuador. De to første fordi man skulle booke 5-6 måneder i forvejen for at få en plads, og sidstnævnte fordi vores voksne datter ville støde til i Ecuador.
  • ­Vi ville droppe Colombia og Bolivia, simpelthen fordi det lød til at være for farligt jf. Lonely planet m.v. Begge beslutninger blev heldigvis lavet om undervejs og det viste sig at være de flotteste og fedeste sted på turen.


Vi tog afsted d. 9. januar 2017 og kom tilbage til Danmark sidst i juli samme år.

Som det fremgår, rejste vi primært med bus i Sydamerika, både fordi det er godt og billigt – og fordi det er den normale rejseform på det kontinent. Vi fik også hiket en del undervejs, både fordi vi havde besluttet os for at prøve kræfter med Inka-trail’et ved Maccu Piccu i Peru og fordi Sydamerika i høj grad består af bjerge 😊

På trods af at vi rejste i den Sydamerikanske sensommer og brugte en stor del af vores tid tæt på ækvator, brugte vi langt mere tid i vores ski-undertøj end i vores badetøj. Det kan godt være at der er 25-30 grader ved ækvators strande, men i ækvators bjerge kan det sagtens være nær eller under frysepunktet, da man ofte er i 4-5.000 meters højde.

Vi lavede en rejse-blog undervejs på Facebook. Intentionen med bloggen på Facebook var at holde familie og venner opdaterede, så informationen var ”first hand” og upoleret. Jeg skrev efterhånden som jeg fik tid til det. Jeg besluttede mig til at skrive bloggen på engelsk, da Facebook oversætteren ser ud til at fungere bedst fra det sprog.

Bloggen blev senere transformeret til en bog på dansk, primært af hensyn til vores lidt-oppe-i-alderen forældre, der ville få mere ud af en dansk tekst. Der var selvfølgelig et langs større arbejde end jeg naivt nok havde troet og bogen endte da også på 240 sider i kaffebords-format (og kostede en formue at få trykt :o)

Hvis du er interesseret i at læse om turen og få et førstehånds indtryk fra vores rejse i Argentina, Bolivia, Chile, Colombia, Ecuador og Peru, kan du downloade bogen i PDF-format her. Den fylder en hel del (425 MB) p.g.a. de mange billeder, så giv den lidt tid. Bogen er som sagt trykt i stor-format (30*30 cm), men kan sagtens læses på en PC eller iPad.

https://drive.google.com/file/d/1jd7qZGah_zD0Whgy6auRLeVSzdJ65iWD/view?usp=sharing

Hvis du har specifikke spørgsmål til steder eller erfaringer, er du velkommen til at skrive til mig på lars.brondum@hotmail.com. Jeg kan ikke love, at jeg kan besvare alle henvendelser (er i arbejde igen :o), men vil gøre mit bedste.


Lars Brøndum
Lars BrøndumLars BrøndumLars BrøndumLars BrøndumLars BrøndumLars BrøndumLars BrøndumLars BrøndumLars BrøndumLars BrøndumLars BrøndumLars BrøndumLars BrøndumLars BrøndumLars Brøndum
Til top